آخرين تغييرات قوانين تكواندو
در حاشيهي برگزاري سومين دورهي مسابقات جهاني فرم در تركيه، شوراي فدراسيون جهاني تكواندو تشکيل جلسه داد و آخرين پيشنهادات مطرح شده درخصوص تغييرات قوانين مسابقاتي تكواندو در اين اجلاس مطرح شد که به شكل مقدماتي مورد تصويب اعضا قرار گرفت.
به گزارش ايسنا، در اين اجلاس مقرر شد تا آخرين تغييرات انجام شده در قوانين مسابقاتي تكواندو در اوايل سال 2009 به صورت نهايي مصوب و در مجمع عمومي WTF تصويب شود.
براساس تغييرات انجام شده، سيستم ردهبندي جهاني ورزشكاران تكواندو و اصول اخلاقي WTF تصويب شد. علاوه بر اين مقرر شد تا فدراسيون جهاني تكواندو آكادمي بينالمللي را با هدف انجام مطالعات، آموزش و تحقيق در تكواندو در سئول احداث كند.
همچنين كميتهي آموزش فدراسيون جهاني تكواندو به كميتهي آموزش، تمرين و توسعه تغيير نام يافت. علاوه بر اين تشكيل كميتهي فني پومسه تكواندو نيز مورد موافقت قرار گرفت.
در ميان ساير موارد مصوب در اجلاس WTF درخصوص قوانين مسابقاتي تكواندو ميتوان به كوچكتر شدن ابعاد شياپ چانگ تكواندو اشاره كرد. براين اساس ابعاد محوطهي مسابقاتي تكواندو به هشت در هشت متر تغيير يافت در حالي كه پيش از اين ابعاد شياپ چانگ 10 در 10 متر بود. علاوه بر اين قرار شد تا اختلاف هفت امتيازي مسابقات و به عبارتي شرايطي كه يك ورزشكار با كسب هفت امتياز اختلاف نسبت به حريفش به عنوان برندهي مسابقه معرفي شود، حذف و سقف كسب 12 امتياز به معني حداكثر امتيازات يك مسابقه و اعلام پايان رقابت برداشته شود.
از ديگر تغييرات انجام شده در قوانين مسابقاتي مي توان به بازنگري فيلم ويديويي مسابقات اشاره كرد. علاوه بر اين اگر تكواندوكاري در طول مسابقه با يك "اخطار گامجوم" روبهرو شود، به حريفش يك امتياز تعلق خواهد گرفت و در برابر دريافت دو "اخطار كيونگو" نيز يك امتياز به حريف اعطا ميشود.
در اين اجلاس در خصوص استفاده از هوگوهاي الكترونيك در مسابقات سال 2009 تكواندو بحث و بررسي انجام شد ضمن اينكه اجلاس آيندهي WTF در حاشيهي مسابقات جام جهاني تكواندو در باكوي آذربايجان تشكيل ميشود.


