صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

علي كريمي:به‌ همه آرزوهایم رسیده‌ام

کد خبر: ۲۷۷۱۹
| |
1934 بازدید

علی كریمی به واسطه خصوصیات منحصربه‌فرد خود همیشه سوژه‌ای جالب برای اهالی فوتبال بوده. درون‌گرایی و دوری از قرار گرفتن در هیاهوهای رسانه‌ای در این سال‌ها آنقدر با جدیت پیگیری شده كه شنیدن صحبت‌های او در هر زمینه‌ای را جذاب كند.

كریمی در گفت‌وگو با پارس‌فوتبال بعد از مدت‌ها از برنامه‌ها و انگیزه‌هایش می‌گوید. خواندن صحبت‌های ستاره این روزهای پرسپولیس قطعا خالی از لطف نخواهد بود.

علی كریمی چگونه كریمی شد؟ در واقع چه راهی را طی كردی تا به این نقطه رسیدی؟
من هم مثل باقی بازیكنان از خیابان‌های آسفالته و زمین‌های خاكی كه در فردیس كرج ( محل زندگی‌ام در كودكی) وجود داشت شروع كرده‌ام؛ بعد از طی مدتی هم به تیم پرسپولیس پیوستم و شروع فوتبالم به صورت حرف‌های به آن دوران مربوط می‌شود.

خودت از ابتدا پرسپولیسی بودی یا شرایط ایجاب كرد كه به این تیم بپیوندی؟
من از اول پرسپولیسی بودم و خدا خواست كه این اتفاق بیفتد و در این تیم مشغول به بازی شوم. در خانه، من و دو تا از برادرانم از بچگی پرسپولیسی بودیم و با یكی دیگر از برادرانم كه استقلالی بود همیشه كری داشتیم.

چه تفاوتی بین لیگ ایران و لیگ‌های مطرح می‌بینی و در مقایسه سطح آن با لیگ‌هایی مانند امارات و قطر آن را در چه اندازه از كیفیت می‌بینی؟
خب ! این درست كه لیگ‌برتر نسبت به گذشته پیشرفت كرده، ‌اما باید بگویم ما هنوز تفاوت‌های بسیاری با حتی لیگ همین كشورهای حاشیه خلیج‌فارس داریم كه همه آن را مسخره می‌كنند. این درست كه ما از لحاظ نیروی كار كه همان بازیكنان هستند در شرایط بسیار خوب و در واقع عالی‌ای قرار داریم، ‌اما از لحاظ امكانات از كشورهای اروپایی كه جای خود دارد، حتی در قیاس با همین كشورهای حاشیه خلیج‌فارس كه مدام از آن انتقاد می‌كنیم هم از جزئی‌ترین ‌امكانات فوتبال همچون یك زمین تمرینی مناسب و... بی‌بهره‌ایم. در صورتی كه من مطمئنم اگر این امكانات بود ما می‌توانستیم به راحتی در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم، ‌اما با‌امكانات فعلی حتی گاهی از اوقات در همین آسیا چه باشگاهی و چه ملی به مشكل برمی‌خوریم.

مشكل تو با تیم‌های قطری چه بود؟ الان اگر زمان به عقب برمی‌گشت، باز هم حداقل بعد از زمان حضور در بایرن راهی لیگ قطر می‌شدی؟
زمان كه به عقب برنمی‌گردد، چراكه اگر می‌شد كه زمان به عقب برگردد، آدم خیلی از كارها كه انجام‌شان داده است را مجددا انجام نمی‌داد. ‌اما در كل در رابطه با مسائل مربوط به لیگ قطر باید بگویم كه اگر مطلع باشید بازیكنان در لیگ قطر با تیم‌ها قرارداد نمی‌بندند، بلكه با كمیته ملی المپیك قطر قرارداد می‌بندند و این كمیته است كه تعیین می‌كند بازیكنان در چه تیمی حاضر باشند و بازیكن از خودش حق انتخاب ندارد.

باز این سوال را از تو می‌پرسیم كه اگر زمان به عقب برمی‌گشت با توجه به تجربه‌ای كه الان داری و ماجرایی كه آن مصاحبه‌ها به همراه داشت، باز هم چنین مصاحبه‌هایی را می‌كردی؟
یك سوال از شما می‌پرسم! شما اگر رفتید و تنها یك مصاحبه كه مستند باشد و مطمئن باشید كه من خودم آن مصاحبه را كرده باشم را پیدا كنید كه من آن را تكذیب كرده باشم، شما هرچه كه بخواهید به شما می‌دهم!

راجع به آن مصاحبه در رابطه با دایی كه گفته بودی خدا او را بغل كرده است... فكر نمی‌كنی اگر خودت كمی تلاش‌ات را بیشتر می‌كردی و انگیزه‌هایت برای موفقیت خیلی زود تمام نمی‌شد، همان شانسی كه در آن مصاحبه از آن صحبت كردی به سراغ تو هم می‌آمد و در خانه تو را هم می‌زد؟
ببینید! اسم من بد در رفته كه بازیكن بی‌نظمی هستم و...ما در ایرانیم و در انگلیس نیستیم كه این مثل برای ما كاربرد داشته باشد.

در رابطه با موقعیت‌های فراوان و خوبی كه برای پیوستن به تیم‌های اروپایی داشتی چه جوابی داری كه آن موقعیت‌ها همانند پیشنهاد پنج ساله اتلتیكومادرید یا تیم پروجا را به راحتی از دست دادی تا همه به تو انگ تنبلی و همانند آن را بزنند!
من همیشه از قدیم این را قبل از رفتن به بایرن می‌گفتم كه من هدفم از رفتن به اروپا پیوستن به تیمی است كه مردم ایران از رفتن من به آن تیم واقعا لذت ببرند.

وقتی كه به پرسپولیس آمدی، بعضی‌ها راجع به مبلغ مالی قراردادت با پرسپولیس بحث‌های فراوانی به راه انداختند. شرایط را خودت برایمان بگو.
شما اگر مبلغ قرارداد من را با مبالغ دیگر رایج در فوتبال كشورمان مقایسه كنید، فكر كنم من یكی از ارزان‌ترین بازیكنان باشم. اصلا شاید نشود راجع به قیمت آن صحبت كرد!

بله! باید اعتراف كنیم كه مبلغ قرارداد بازیكنی در استانداردهای علی كریمی در همین لیگ ما بسیار بیشتر از تو است.
گفتن ندارد! ‌اما در فوتبال امروز كمتر كسی پیدا می‌شود كه بیاید برای آنكه به تیمش عشق دارد، از پول گذشت كند و با این شرایط برای تیمش بازی كند!

یك سوال كلیشه‌ای كه امیدوارم كلیشه‌ای جواب ندهی! همه می‌خواهند بدانند نظر كلی علی كریمی در مورد علی دایی چیست؟
ایشان بازیكن خوبی بوده‌اند و افتخارات زیادی برای كشورش كسب كرده‌اند و الان هم سرمربی تیم‌ملی هستند و برای ایشان آرزوی موفقیت می‌كنم.

نمی‌خواهی بدون اینكه یك جواب تكراری بدهی، در این مصاحبه به همه ایرانی‌ها یك خبر خوش بدهی و برای بازگشت به تیم‌ملی اعلام آمادگی كنی؟
باید بگویم كه من همچنان بر سر حرف‌های قبلی‌ام هستم.

پس آن صحبت‌ها كه گفته بودی باید ببینیم شرایط چه می‌شود چه بود؟
شرایط كه منظورم این بود كه در حال حاضر با توجه به اینكه بهترین بازیكنان در تیم‌ملی هستند و فعلا نیازی به من نیست، از طرفی این بازیكنان مدت‌هاست كه در اردوهای تیم بوده‌اند و برای تیم زحمت كشیده‌اند درست نیست كه من یك‌دفعه به این تیم برگردم و جای آنها را بگیرم! از طرف دیگر الان از لحاظ بدنی در شرایطی نیستم كه بتوانم هم برای تیم‌ملی بازی كنم و هم برای پرسپولیس به میدان بروم...

نمی‌خواهی صرف‌نظر كنی و یك ملت را از انتظار كلافه‌كننده فعلی خلاص كنی؟ الان همه فقط منتظر بله گفتن تو هستند!
مردم كه لطف دارند و هر جا كه آنها را می‌بینم شامل حال الطاف آنها شده و می‌شوم. ‌اما... (خیلی قاطع) نه! دیگر هیچ موقع امكان ندارد!

سقف و نهایت بازی خود را كجا می‌دیدی و هنوز می‌بینی؟ فكر می‌كنی باز هم می‌توانی به اروپا برگردی؟
هیچ چیزی غیرممكن نیست! ‌اما فعلا كه در خدمت تیم پرسپولیس هستم و باید تا آخر قرارداد صبر كنیم تا ببینیم چه پیش می‌آید؟

اگر بعد از پایان قراردادت، پیشنهادی از سوی تیمی اروپایی داشته باشی و از سویی دیگر دعوت به ادامه همكاری از طرف پرسپولیس، كدام یك را انتخاب می‌كنی؟
خب صددرصد هر كسی شرایط را می‌سنجد و به بهترین پیشنهاد جواب مثبت می‌دهد.

یعنی ما باور كنیم كه هیچ تیمی نبوده كه تو حداقل با رویای بازی در آن در كودكی به خواب می‌رفتی؟
خب چرا! مثلا آ‌ث‌میلان را از كودكی دوست داشته و دارم ولی این دلیل نمی‌شود كه به این امید بنشینم كه روزی در آن تیم‌ها بازی كنم. چون این عین خوش‌خیالی است.

بسیاری اعتقاد دارند كه با توجه به استعداد و توانایی‌هایت، باید به جایگاه بسیار بالاتری دست پیدا می‌كردی، ‌اما گویا انگیزه‌هایت آنچنان كه باید همچون استعدادت بالا نیست و خیلی زود اشباع می‌شوی.
این حرف‌ها كه همیشه بوده است! در رابطه با بایرن باید بگویم عده‌ای همان موقع بودند كه جدای از این مسائل كه گفتید، مشكل زبان را هم برای من مطرح می‌كردند، در صورتی كه زبان فوتبال، یك زبان بین‌المللی است و حتی یك كر و لال هم اگر زبان فوتبال را بداند، می‌تواند به موفقیت برسد. متاسفانه عده‌ای در مطبوعات هستند كه به جای آنكه بازیكنان لژیونر را برای موفقیت‌های بیشتر تشویق كنند ایرادهایی همانند همان مسائلی كه گفتید یا این مورد كه من گفتم مطرح می‌كنند.

یعنی اصلا وجود فراز و نشیب در روند فوتبالت را منكر می‌شوی و بحث‌هایی همانند اینكه زود اقناع می‌شوی و انگیزه‌هایت زیاد پابرجا نیست را رد می‌كنی؟ مثلا حضور بسیار موفق اما مقطعی در جام ملت‌هایت كه اگر با دوران افت شدیدت در جام‌جهانی مقایسه كنیم اصلا با یكدیگر همخوانی ندارد!
خب! من این‌طور این مسئله را تفسیر می‌كنم كه هر بازكنی دوران اوج و فرود و فراز و نشیب دارد و این برای هر بازیكنی پیش می‌آید. مگر می‌شود من كه موفق می‌شوم و به یك حد خوب می‌رسم ‌امروز خوب باشم و فردا روز بیایم و بیحال باشم و انگیزه‌ای نداشته باشم! مگر این می‌شود؟ اصلا با عقل جور درنمی‌آید... من كه این شغلم است و تمام زندگی‌ام متاثر از آن است چطور ممكن است با آن این‌طور برخورد كنم؟
می‌دانی؟ ما این را از آن جهت عنوان كردیم كه برخی از

منتقدان و در عین حال طرفداران‌ات معتقدند كه اگر علی كریمی كمی از پشتكار ‌امثال دایی یا خیلی از افراد با پشتكار دیگر را داشت، با توجه به استعدادی كه همه به آن اعتراف می‌كنند، می‌توانست خیلی بهتر و موفق‌تر از ‌امثال پله و مارادونا هم باشد.
من كه خودم اصلا این را قبول ندارم! شما ببینید آن بازیكنان كه تكرارشدنی نیستند. مگر جز این است كه حتی دو انگشت شست یك انسان و حتی اثر انگشت دو نفر برادر دوقلو هم با هم یكی نیستند، پس مقایسه هر بازیكن با بازیكن دیگر از اساس اشتباه است. شاید یك سری فاكتورهای من شبیه فلان بازیكن باشد‌ اما‌ امكان اینكه تمام و كمال شبیه یك بازیكن بشوم را درست نمی‌دانم. در رابط با انگیزه و پشتكار هم همانطور كه گفتم مطمئنم كه هیچ‌وقت كم نگذاشته‌ام و همیشه تا آن حدی كه در توان داشته‌ام و حتی بیشتر از آن را تلاش كرده‌ام، ‌اما خب برخی از اوقات یك بازیكن در شرایط مختلف آن آمادگی همیشگی را ندارد ولی از بیرون این‌طور به نظر می‌رسد كه وی به فرض كم گذاشته است، در حالی‌كه من همیشه پیش وجدان خودم آسوده‌ام كه تمام تلاشم را انجام داده‌ام.

یك نكته مبهم هنوز راجع به تو وجود دارد. برانكو و تو رابطه بسیار خوبی با هم داشتید. چه اتفاقاتی باعث شد حداقل در ظاهر در اواخر حضور برانكو در تیم‌ملی این روابط به تیرگی بینجامد؟
به نظر من در جام‌جهانی هیچ اتفاق خاصی نیفتاد! یك‌سری حرف و حدیث‌ها در آن زمان مطرح شد كه من نمی‌دانم از كجا به‌وجود آمد، ‌اما من به شما می‌گویم كه ما هیچ مشكلی با هم نداشتیم!

بعد از فوتبال، برنامه‌ای برای مربیگری داری؟
اصلا! ! شاید قبلا به فكرش بوده باشم، ‌اما الان با توجه به تجربه‌ای كه به دست آوردم و شرایطی كه الان برای مربیان وجود دارد، اگر بخواهد اوضاع به همین منوال پیش برود، همان بهتر است كه آدم اصلا به سمت مربیگری نرود.

به نظر خودت، رابطه‌ات با رسانه‌ها در طی این سال‌ها چگونه بوده است؟ برخی معتقدند رابطه خوبی با رسانه‌ها نداری و عده‌ای هم می‌گویند كه ارتباطت طی این سال‌های اخیر بهتر شده است؟
رابطه‌ام بد نبوده كه بخواهد بهتر شود. من در كل همه می‌دانند بازیكنی بوده‌ام كه خیلی كم مصاحبه می‌كنم و دوست ندارم كه زیاد مصاحبه داشته باشم، ‌اما این دلیل نمی‌شود كه این‌طور برداشت شود كه رابطه‌ام با رسانه‌ها بد بوده است. اما خب این را قبول دارم كه زیاد اهل مصاحبه نیستم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟