صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

هشدار دیده‏بان حقوق بشر درباره سومالی

درگیری در موگادیشو عمدتا بین نیروهای دولتی که مورد حمایت آمریکا هستند و شورشیانی که برخی ملی گرا هستند و شماری نیز به گروه های اسلامی تندرو تعلق دارند، در جریان است.
کد خبر: ۲۰۳۸۰
| |
1920 بازدید

سازمان دیده بان حقوق بشر درباره سطح خرابی بندر موگادیشو، پایتخت سومالی، هشدار داده و عمق ویرانی این شهر را تکان دهنده دانسته است.

دیده بان حقوق بشر که مقر اصلی آن در شهر نیویورک آمریکاست، می گوید که موگادیشو به محلی تبدیل شده که تیراندازی بین نیروهای دولتی و شورشیان در آن کاملا آزاد است.

به گفته دیده بان حقوق بشر، اگر چنین وضعیتی در کشورهای دیگر مانند لبنان یا گرجستان اتفاق می افتاد، جهان به طور متفاوت واکنش نشان می داد.

درگیری در موگادیشو عمدتا بین نیروهای دولتی که مورد حمایت آمریکا هستند و شورشیانی که برخی ملی گرا هستند و شماری نیز به گروه های اسلامی تندرو تعلق دارند، در جریان است.

دیده بان حقوق بشر به بی بی سی گفته است که به سبب زد و خوردهای 18 ماه گذشته، موگادیشو در حال نابود شده است. این سازمان می گوید که جهان فاجعه سومالی را نادیده گرفته است.

بندر موگادیشو در کنار اوقیانوس هند زمانی یکی از مراکز مهم و پررونق تجاری قاره آفریقا بود. اما بخش های بزرگی از آن به دلیل درگیری بین نیروهای دولتی و شورشیان نابود شده است.

بسیاری از ساختمان های این شهر به طور کلی نابود شده اند یا به آن ها صدمه های اساسی وارد آمده است. مردم بسیاری از محله های موگادیشو را تخلیه کرده اند.

دولت سومالی عمدتا قادر نیست شمار کسانی که از موگادیشو فرار کرده اند را تعیین کند. امدادگران بین المللی هم از بیم به گروگان گرفته شدن یا مرگ از موگادیشو خارج شده اند.

دیده بان حقوق بشر وضعیت فعلی موگادیشو را وخیم تر از وضع آن در زمان جنگ داخلی سومالی در دهه ۱۹۹۰ میلادی می داند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟