صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تقدير احمدي‏نژاد از نماينده آمريكا و حمله به انگليس

وي در ادامه به حضور نماينده آمريكا در اين مذاكرات اشاره كرد و گفت: دولت آمريكا اعلام كرد قصد دارد در مذاكرات شركت كند و ما نيز استقبال كرديم و گفتيم شما نيز بياييد شركت كنيد، نماينده آن كشور نيز در آن جلسه شركت كرد و مودبانه و متين صحبت كرد و احترام ملت ايران را نگه داشت و ما اين را گام مثبتي مي‌دانيم.
کد خبر: ۱۴۲۵۰
| |
32236 بازدید

رئيس‌جمهور كه امروز به ياسوج سفر كرده است، در سخناني مشروح، به اظهارنظر درخصوص مذاكرات ژنو پرداخت و ضمن تعريف از ادب و متانت خانم رايس، به رفتار معاون وزير خارجه انگليس به شدت حمله كرد.

به گزارش خبرنگار «تابناك» به نقل از خبرگزاري‌ها، دكتر احمدي‌نژاد كه صبح روز چهارشنبه در دور دوم سفر استاني به كهگيلويه و بويراحمد در جمع مردم ياسوج سخن مي‌گفت، با اشاره به مذاكرات ژنو اظهار كرد: مذاكرات خوبي صورت گرفت و كساني كه در اين مذاكرات شركت كرده بودند، صحبت‌هاي خوبي انجام دادند، فقط نماينده يك كشور در آنجا زبان خود را بيش از حد و پايش را بيش از گليمش دراز كرد كه نماينده استعمار پير بود كه همه ملت ايران به خوبي آن را مي‌شناسند.

مقامات جمهوری اسلامی معمولا از اصطلاح استعمار پیر برای اشاره به بریتانیا استفاده می کنند كه از دوران قاجار اقدامات استعماري تلخي در ايران داشتند و به قدرت رسيدن رضاخان ميرپنج هم از برنامه‌هاي آنان بود.
 
رسانه رسمي دولت انگليس در اين باره نوشت: آقای احمدی‌نژاد مشخص نکرد که منظور او چه سخنانی در اجلاس ژنو بوده است. در عین حال، روز دوشنبه این هفته، گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، در سخنانی در پارلمان اسرائیل به ایران هشدار داد که یا با تعلیق غنی‌سازی و مذاکره با گروه 1+5 موافقت کند، یا با انزوای بیشتر و واکنش جمعی در سطح جهانی مواجه شود.
 
رئيس‌جمهور در ادامه به حضور نماينده آمريكا در اين مذاكرات اشاره كرد و گفت: دولت آمريكا اعلام كرد قصد دارد در مذاكرات شركت كند و ما نيز استقبال كرديم و گفتيم شما نيز بياييد شركت كنيد، نماينده آن كشور نيز در آن جلسه شركت كرد و مودبانه و متين صحبت كرد و احترام ملت ايران را نگه داشت و ما اين را گام مثبتي مي‌دانيم.

ويليام برنز، نماينده آمريکايي حاضر در مذاکرات

وي افزود: آمريكا در اين ارتباط قدم مثبتي برداشت و در واقع قدم مثبتي را در راه شناخت حق ملت ايران، عدالت و اصلاح وجهه خود در عرصه جهاني و جلب توجه ملت ايران و پاك كردن سابقه جنايت‌هاي 50 ساله خود عليه ايران برداشت كه گام مثبتي بود، من نيز مي‌خواهم به آنها نصيحت كنم كه با حرف‌هاي بي ربط و با استفاده از ادبيات استعماري و حنجره‌دراني و قلدري اين گام مثبت خود را خراب نكنند.

رئيس‌جمهور اظهار كرد: من مي‌خواهم به شما اعلام كنم در تمام ملت ايران حتي يك نفر نيز پيدا نمي‌شود كه از حق خود در اين راستا عقب‌نشيني كند، حرف ملت ايران همه در راستاي دفاع از دستيابي به انرژي صلح‌آميز هسته‌اي است، شما اكنون حرف ملت ايران را بشنويد.

در اين لحظه مردم حاضر در اين جلسه همه شعار دادند «انرژي هسته‌اي حق مسلم ماست».
 
روايت خبرگزاري «انگليسي» از رفتار نماينده آمريكا
اين در حالي است كه خبرگزاري «انگليسي» رويترز در توصيف خود از مذاكرات ژنو نوشت: رفتار «ويليام برنز» در جلسه مذاكرات ژنو، نمايش بي‌ميلي او براي شركت در گفت‌وگوها بود.
 
همچنين ادعاي يكي از سايت‌ها مبني بر تأخير چهل دقيقه‌اي در حضور برنز در مذاكرات، توهين به مذاكره‌كنندگان اروپايي برشمرده شده است.
 
«رويترز» ادامه داد: اگر او تاريخچه‌اي از گذشته در ذهن داشته باشد، دليل چنداني براي حضور خود نمي‌بيند وارد مذاكراتي شود كه تلاش دارد ايران را مجبور كند حساسترين بخش فعاليت‌ هسته‌اي يعني غني‌سازي اورانيوم را متوقف كند. چراكه تهران توافق قبلي خود با اتحاديه اروپا در زمينه توقف فعاليت‌ها را زير پا گذاشته است.
 
به نظر مي‌رسد، در گذشته موضوع سيطره بر ايران و امروز موضوع روابط با كشور قدرتمند ايران، از جمله مواردي است كه سوژه رقابت آمريكا و انگليس و ديگر قدرت‌هاي جهاني است. جالب آن كه رويكرد رسانه‌هاي فارسي‌زبان آمريكا و انگليس به همين سخنراني هم متفاوت و حتي متناقض بود. 

سعيد جليلي نيز پس از مذاكرات ژنو اظهار كرد كه مذاكره به شيوه «1+6» بهتر از «1-7» است و منوچهر متكي نيز از حضور نماينده آمريكا در نشست با ايران استقبال كرد.
 
همزمان هوشنگ اميراحمدي كه به گفته خود، با تأكيد رئيس‌جمهور وارد ايران شده، با شااره به اين‌كه اصالتا پرونده هسته‌اي، موضوعي بين ايران و آمريكاست، اشتباه اساسي ايران را مذاكره با اروپا در اين زمينه مي‌داند.
 
البته به گفته منابع خبري آمريكايي ويليام برنز فردي عملگراتر و نرم‌تر از نيكلاس برنز، مسوول قبلي پرونده ايران در وزارت خارجه آمريكاست و ايران ممكن است بتواند امتيازات بهتري از او بگيرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟