دانش: افزایش سرمایهگذاری خارجی در ایران
وزير امور اقتصادي و دارايي، تحريم تجاري ايران را «بيمعنا» خواند و گفت: آمريکا و برخي کشورهاي غربي سياستهاي شکست خورده و اشتباهي را دنبال ميکنند، زيرا روند تجارت ايران رو به رشد و صادرات غير نفتي کشورمان با افزايش روبهروست.
به گزارش مهر، داود دانش جعفري امروز در حاشيه جلسه هيأت دولت در جمع خبرنگاران در مورد آخرين آمار سرمايهگذاري خارجي صورت گرفته در کشور گفت: بنا بر آمار مربوط به موافقتنامههاي تشويق و حمايت از سرمايهگذاري خارجي، 10.76 ميليارد دلار از آغاز سالجاري تاکنون، مجوز سرمايهگذاري خارجي 10.76 ميليارد دلار در کشور صادر شده است.
وي گروه دوم مشمول دريافت سهام عدالت را روستاييان دانست و تصريح کرد: اين افراد شناسايي شدند، البته بخشي از افراد اين گروه در گروه نخست نيز قرار داشتند و اضافه بر آن نيز حدود شش ميليون نفر نيز شناسايي شدند.
دانش جعفري از اجرايي شدن واگذاري سهام عدالت گروه دوم از چند ماه پيش خبر داد و تصريح کرد: گروه سوم نيز شامل کارمندان دولت، لشکري و کشوري و بازنشستگان هستند که آغاز واگذاري سهام به اين گروه نيز تا چند روز آينده اعلام ميشود.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا تجار و بانکهاي کشور با قطعنامه «1+ 5» دچار مشکل شوند، گفت: گمان نميکنم براي قطعنامه تحريم تعداد بيشتري از بانکهاي ايران باشد و آنچه به ما اعلام شد، پيگيري نظارتهاست.
دانش جعفري خاطرنشان کرد: در بحث تحريم، توجه به اين نکته مهم است که وضعيت مبادلات تجاري ايران به شکلي متصل به وضعيت اقتصاد جهان است.
وي افزود: امروز يکي از فشارهاي غرب و کشورهاي عضو اوپک، عرضه بيشتر نفت است که دليل اين سياست توسط اين کشورها، اين است که اگر عرضه نفت در دنيا کاهش يابد، باعث افزايش قيمت ميشود.
وي تصريح کرد: در چنين وضعيتي اگر اين کشورها به ايران فشار وارد کنند که نتواند درآمدهاي خود را خرج کند، به اين معناست که ايران صادرات نفت خود را کاهش دهد.
به گفته وزير امور اقتصادي و دارايي، پيام کلي دريافتي ما از دنيا و آمريکاييها اين است که آنها علاقهمند به کاهش حجم مبادلات تجاري ايران نيستند، بلکه آنها در پي افزايش هزينههاي ايران هستند تا از اين طريق، ايران تسليم شود.
وي با تأکيد بر اينکه افزايش هزينه ايران از محل افزايش درآمدهاي نفتي ايران به صورت طبيعي تنظيم ميشود، تصريح کرد: با توجه به اين موارد، آنها سياستهاي اشتباهي را دنبال ميکنند، زيرا روند تجارت ايران رو به رشد و صادرات غيرنفتي با افزايش روبهروست و اين نشان ميدهد که تحريم بيمعنا بوده است.


