ترور بي‌نظير بوتو و انتظار آغاز درگيري‌هاي خونين در پاكستان

بي‌نظير بوتو که امروز براي دومين بار هدف تروريست‌ها قرار گرفته بود بر اثر شدت جراحات وارد شده درگذشت. وزارت کشور پاکستان نيز کشته شدن بي‌نظير بوتو، نخست‌وزير پيشين پاکستان را در حمله انتحاري در شهر راولپندي تأييد کرد.
کد خبر: ۳۹۶۳
|
۰۶ دی ۱۳۸۶ - ۱۶:۴۶ 27 December 2007
|
24388 بازدید
بي‌نظير بوتو، يکي از رهبران اپوزيسيون پاکستان، ساعتي پيش بر اثر يک انفجاري انتحاري در شهر راولپندي کشته شد.
 
به گزارش سرويس بين الملل «تابناك»، منابع آگاه در حزب بوتو اعلام کردند، بي‌نظير بوتو که امروز براي دومين بار هدف تروريست‌ها قرار گرفته بود بر اثر شدت جراحات وارد شده درگذشت.
وزارت کشور پاکستان نيز کشته شدن بي‌نظير بوتو، نخست‌وزير پيشين پاکستان را در حمله انتحاري در شهر راولپندي تأييد کرد.
 
جميل سومورو، يکي از سخنگويان بوتو گفت: به هنگام ورود خانم بوتو انفجاري در محلي که از وي استقبال شد رخ داد.
بي‌نظير بوتو ۵۴ سال سن داشت و بيش از دو دهه در عرصه سياست داخلي پاکستان فعاليت کرده بود. او نخستين زني بود که در پاکستان به مقام نخست‌وزيري رسيده بود.
 
او در سال ۱۹۸۸ ميلادي براي نخستين بار براي تصدي مقام نخست‌وزيري سوگند ياد کرد بود که در فاصله ۲۰ ماه از قدرت برکنار شد، اما در سال ۱۹۹۳ ميلادي بار ديگر در انتخابات پيروز شد و تا سال ۱۹۹۶ ميلادي رياست دولت پاکستان را به عهده داشت.
 
خانم بوتو از سال ۱۹۹۸ ميلادي در تبعيدي خود خواسته در دبي به سر مي‌برد و در روز ۱۸ اکتبر سال ۲۰۰۷ ميلادي به پاکستان بازگشته بود. او به محض ورود به کشور نيز با دو سوءقصد رو به رو شد، اما جان سالم به در برده بود.
وي هدفش از باگشت به پاكستان را شركت در انتخابات و احياي دموكراسي در كشور ژنرال مشرف اعلام كرده بود.
 
لازم به ذكر است، با وقوع ترور بوتو درگيري‌هاي در پاكستان توسط حاميان بوتو و به طور كل مخالفان مشرف با دولت حاكم بر پاكستان آغاز خواهد شد و با توجه به اينكه مشرف از رياست ارتش كناره‌گيري كرده انتظار ايجاد شرايط دشوار و سخت براي رئيس جمهور پاكستان مشرف، مي‌رود.
 
گفتني است، وزير کشور پاکستان پيشتر هشدارهايي مبني بر وجود طرح‌هاي القاعده براي ترور پرويز مشرف و بي‌نظير بوتو، داده بود.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۶
تاسف انگیز است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۶
بي نظير درمبارزه براي تحقق اهداف خويش واقعاً بي نظير بود اين ضايعه براي ملت پاكستان درد اوراست
ناشناس
|
Jordan
|
۰۲:۱۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۷
همانطور که می دانیم مشرف تحت فشار آمریکا حاضر شده بود با بوتو و نواز شریف ائتلاف کند و بوتو نیز چون مایه های مردمی داشت بالاخره علیرغم اختلافات زیاد با مشرف حاضر نبود صحنه را ترک کند بر خلاف نواز شریف. اما آنچه آمریکا انتظار داشت عدم توافق و کشاندن پاکستان به جنگ داخلی بود نه معامله دو حزب مخالف و موافق و لذا آمریکا که از مدتها پیش به دلایل زیادی از پاکستان و قدرت گرفتن آن بیم داشت توانست با دستان مخفی خود یعنی القاعده و چه بسا مستقیم و با کمک موساد این فتنه را ایجاد کند انهم تنها دو هفته قبل از انتخابات.
مشرف نادان نبوده که در این شرایط و بعد از توافق ضمنی با بوتو وی را به قتل برساند و شاهرگ حکومت خود را بزند . او حساب شده تر از اینها عمل کرده بود کما اینکه از لباس نظامی خود برای بقا در حکومت صرف نظر کرده و حاضر شده بود با مخالفین خود حکومت را تقسیم کند.
چه کسی بوتو را ترور کرد؟ بی شک کشانده مردم پاکستان به یک جنگ داخلی به نفع هیچیک از طرفهای داخلی نیست و تنها کسانی از جنگ داخلی و آشوب سود میبرند که از مدتها پیش خیال تجزیه کشور های منطقه را دارند. بوتو هر چند به تحریک امریکا و با حمایت آمریکا به صحنه آمد اما مهره ای بیش برای امریکا نبود. و حالا اگر این مهره به این طرز فجیع از میان برداشته شده قطعا آمریکا بیشتر از بودنش و هم پیمانی اش با مشرف سود می برد.
با نگاهی به جریانات منطقه و خصوصا عراق و لبنان می بینیم که هر گاه احزاب داخلی به هم نزدیک شده اند آمریکا با مداخله های خود این هم پیمانی را به هم زده و بطور مستقیم و غیر مستقیم سعی در ایجاد آشوب و جنگ داخلی دارد تا به اهداف خود برسد.
القاعده بازی کثیف آمریکا در منطقه برای سرکوب مسلمانان و پیش بردن اهداف شیطانی اوست کمااینکه گاهی آنها را در ظاهر سرکوب میکند و زمانی در خفا آنها را علیه حکومتها تقویت میکند و عاملی برای بقای آمریکا در منطقه و ایجاد فتنه بین مردم است.
ناشناس
|
Jordan
|
۰۲:۲۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۷
از مدتها پیش آمریکا بر سر مسائلی چون فروش دانش هسته ای به طور غیر قانونی توسط دانشمند پاکستانی به ایران و کره و لیبی و موضوع خط لوله گاز ایران - پاکستان - هند و نیز قدرت هسته ای پاکستان و موشکهای بالستیک و عدم متابعت مشرف از آمریکا پس از گذشت چندین سال از کودتا به کمک آمریکا، این کشور را شدید ا عصبانی کرده بود .
هر چند در ظاهر آمریکا از مشرف حمایت میکرد ولی عمیقا از او ناراضی و ناخرسند بود خصوصا که به تلاشهای آمریکا جهت بر هم زدن پیمان بر سر خط لوله صلح توجهی نکرده و همواره آن را برای اقتصاد پاکستان ضروری میدانست.
به هر حال بی نظیر بوتو هر چند به آمریکا قول داده بود که به او اجازه تداخل مستقیم نظامی و تسلیم عبدالقدیر خان را خواهد داد و از سیاستهای آمریکا پیروی خواهد کرد ولی باز هم منافع آمریکا را تامین نمی کرد. اما با ترور بوتو و شاید مشرف آمریکا مهره دیگرش را به صحنه بیاورد مهره ای که نه به اندازه بوتو محبوب مردم باشد ( زیرا محبوبیت زیاد بوتو نیز در آینده برای آمریکا دردسر بزرگی بود .) و نه مثل مشرف خود سر بوده و به اربابش پشت کند. کسی که با ضعف و عدم حمایت مردم روی کار بیاید و به آمریکا وابسته باشد.
از سویی دیگر تجزیه پاکستان و دیگر کشور ها یمنطقه در دستور کار آمریکاست و با جنگ داخلی زمینه تجزیه بلوچستان راحت تر فراهممی شود و کم کم آشوب به مرزهای ایران هم کشانده می شود .و جدایی طلبان راحت رت نقشه ها یخود را پیاده میکنند! این است انچه آمریکا به دنبال آن است.
اسرائیل هم نمی تواند از قدرت هسته ای پاکستان صرفنظر کرده و با رشد اسلامگرایی آن را به ضرر خود و خطر و تهدیدی برای اسرائیل می داند .
ناشناس
|
India
|
۰۳:۱۴ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۷
باید دید از این شرایط چه کسانی سود میبرند؟
آیا واقعا طالبان هنوز وجود دارد؟
امریکا و همه ارتشهای دنیا برای پیدا کردن آنها چه شده اند؟
این سرویسهای سیاسی هر گاه که نمیخواهند بندی به آب بدهند اسمی از طالبان به میان میاورند!
طالبان اصلی همان سرویسهای امنیتی اروپایی/امریکایی مستقر در اقغانستان و پاکستان هستند!
محسن از هندوستان
ناشناس
|
United States
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۷
در گذشت بی نظیر ضایعه ای بزرگ برای ملت پاکستان بود . این مصیبت را به ملت پاکستان تسلیت میگوییم و برای آن پیکارجوی راه عقیده طلب آمرزش دارم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۸
ترور بی‌نظیر ضایعه‌ای انسانی برای بشریت است و باز هم درد و تاسف را برای انساندوستان واقعی به همراه داشت این فقدان بی‌نظیر را به همه تسلیت می‌گویم و برایش طلب آمرزش می‌کنم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۹
خانم بینظیر بوتو برای شرکت در انتخابات وبازگرداندن دموکراسی به پاکستان بازگشته بود .باید دید چه کسی از این بازگشت متضرر میِشد؟ مشرف یا القاعده ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۹
خانم بی نظیر بوتو یک مبارز بود طبیعی بود مورد حمله مخالفین قرار بگيرد ـ به ملت پاکستان تسلیت میگم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۹
از این واقعه چند نتیجه می توان گرفت :
1. تلاش آمریکا و همپیمانان او برای ریشه کن کردن هراس افکنی و هراس افکنان در جهان نتیجه ای ندارد و بی جهت در این زمینه هزینه میکند باید سر عقل آید و حقوق همه جهانیان را درست در نظر گیرد که کسی دنبال انتقام از او برنیاید .
2. با ترور و کشتن افراد هیچ چیز عوض نمی شود و حذف فیزیکی افراد فقط زمان یک حرکت را به عقب می اندازد و الا مثل یک رود جریان ادامه خواهد داشت و از سنگ خارا رهی برخواهد گشود پس بهتر ین راه آن است که همه با درایت و استفاده از دیگران همراه با چرخ زمان به پیش روند و یکی عقربه ساعت شمار باشد و دیگری ثانیه شمار حرکت یا گاهی جای شان را عوض کنند .
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت