رضازاده: مشكل وزنهبرداري كمبود غذا بود
۲۸مرداد ماه گذشته خبري ناگهاني ۷۰ميليون ايراني را متاثر كرد، چرا كه قويترين مرد جهان "حسين رضازاده" در برخورد خودرواش با كوه دچار مجروحيت شد.
رضازاده براي حضور در شهر چابكسر و نمونهگيري مقامات آژانس بينالمللي دوپينگ به اين شهر سفر ميكرد تا براي شركت در رقابتهاي جهاني تايلند اعزام شود.
ملي پوش ايراني كه اميد اول تيم ملي وزنه برداري ايران براي كسب مدال و بيشترين امتياز براي شركت در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن به شمار ميرفت به علت مصدوميت ازشركت در اين مسابقات عذر خواست.
اما قويترينمرد جهان تمرينات خود را رها نكرد و روزي يك ساعت در سالن وزنه برداري مجموعه ورزشي آزادي تهران به انجام تمرينات سبك پرداخت تا خود را براي حضور در المپيك آماده كند تا شايد ايران جزو دارندگان سه مدال طلا المپيك شود!
خبرنگاران ايرنا روز يكشنبه گفت وگويي را با رضازاده انجام دادند كه در زير آمده است:
س: پس از پايان بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكنبه عنوان وزنهبردار به فعاليت خود ادامه خواهيد داد يا از صحنه رقابتها كنارهگيري خواهيد كرد؟ ج: هنوز در اين خصوص تصميمي نگرفتهام شايد از وزنهبرداري كنار بروم و شايد هم ماندم به كارم ادامه دادم.
بستگي به شرايط دارد ، هنوز معلوم نيست چه كار خواهم كرد.
س: در صورت كنارهگيري دوست داريد كار اجرايي در فدراسيون داشته باشد يا به عنوان مربي كار خواهيد كرد؟
ج: من كار اجرايي در فدراسيون را ترجيح ميدهم زيرا مربيگري كاري است كه احساس ميكنم نميتوانم انجام دهم.
اما هر چه را كه ياد گرفته باشم به نسل بعد از خودم آموزش خواهم داد.
س: شرايط و ميزان آمادگي شما براي شركت در بازيهاي المپيك چگونه است؟ ج: المپيك بازيهايياست كه براي تمامي كشورها بسيار مهم است،ايران نيز به نوبه خود دوست دارد در اين رقابتها موفق از ميادين خارج شود.
در رشته وزنهبرداري نيز هم اكنون در حال تمرين هستيم و يكي و دو ماه است كه تمرين را آغاز كردهايم.
س: آيا تا مردادماه به مرز آمادگي ميرسيد؟
ج: بله، اميدوارم تا مردادماه به آمادگي برسيم و براي افتخارآفريني ايران اسلامي آماده شويم.
اين رقابتها بسيار بزرگ است و با دعاي خير مردم موفق ميشويم.
س: براي موفقيت در اين رقابتها چه بايد كرد؟
ج: ما هم مانند تمام كشورها بايد براي ورزشكارانمان سرمايهگذاري كنيم تا با آمادگي كامل پا به عرصه رقابت گذاريم، ديگر ايران زنگ تفريح براي ديگر كشورها نيست!
س: برگزاري رقابتهاي باشگاههاي آسيا در سوريه چگونه بود؟
ج: بسيار ضعيف، رقابتهاي باشگاههاي آسيا همه ساله برگزار ميشود و در سال جاري نيزبه مدت سه روز رقابتها برگزار شد اما از لحاظ اجرايي و فني ضعيف بود.
اين رقابت ها، رقابتهاي مناسب و خوبي نبود.
س: و ايرانيها چگونه بودند؟
ج: تيمهاي جواني از كشورمان به اين رقابتها اعزام شدند و آنها بسيار خوش درخشيدند.
همه ساله اين رقابتها بسيار خوب بود و وزنهبرداران قدري به اين رقابتها ميرفتند اما انگار تنها ميخواستند كه مسابقات را برگزار كرده باشند و به منفعت خود برسند!
س: عملكرد دومربي چيني را كه هماكنون تمرينات تيمملي را برعهده دارند چگونه ارزيابي ميكنيد؟
ج: هنوز براي قضاوت در خصوص عملكرد آنها زود است آنها نزديك به دوماه است كه به ايران آمدند و هنوز نميشود گفت كه آيا موفق ميشوند يا خير؟ البته آنها هماكنون از لحاظ فكري و روحيه دادن موفق عمل ميكنند.
يكي از اين مربيان از مربيان پايه در چين بوده كه مربي خوبي نيز است و هم اكنون در اردو وزنهبرداران ملي پوش را تمرين ميدهند.
همه ميدانند كه وزنه برداري رشتهاي ركوردي است و طول ميكشد تا به نتيجه رسيد.
س: آنها جاي ايوانف را ميگيرند؟
ج: خير، ايوانف كارهاي خوبي براي ايران انجام داد ومربي بادانشي بود.
س: چه شد ارتباط خود را با كوروش باقري به هم زديد؟
ج: اين نظر فدراسيون بود!
س: پس از رفتن باقري چه كسي هدايت شما را در رقابتهاي مختلف برعهده خواهد داشت؟
ج: هيچ كس را جايگزين باقري نكردم و هماكنون خودم درحال تمرين هستم و از مربيان چيني و ديگران مشاوره ميگيرم .
س: به جز شما، كداميك از وزنهبرداران در المپيك پكن شركت خواهند كرد؟ ج: هنوز معلوم نيست كه چه كسي به اين رقابتها خواهد رفت.
س: از ميان وزنهبرداران دسته به اضافه ۱۰۵كيلوگرم در اردو ، به نظر شما كداميك ميتوانند جاي شما را بگيرند؟
ج: هماكنون در وزن فوق سنگين سه وزنهبردان خوب حضور دارند كه بسيار مشتاقانه به تمرين پرداختهاند.
اگر آنها دير بجنبند، ديگر قهرماني دير است! دوران قهرماني جهان و المپيك نبايد از ۲۲سالگي بگذرد.
آنها خوب تمرين ميكنند و تا جايي كه امكان داشته باشد به آنها كمك ميكنم به ركوردهاي جهاني دست يابند.
س: چه تفاوتي ميان بهرام افشارزاده رييس فدراسيون وزنهبرداري با علي مرادي ، رييس سابق وجود دارد؟
ج: تفاوت كه زياد است، "بهرام افشارزاده" مدير بزرگي در ورزش است، او دلسوز است هم زماني كه در سازمان تربيت بدني بود و هم زماني كه به كميته ملي المپيك آمد.
افشارزاده از ۵صبح تا اواخر شب به تلاش براي فدراسيونمشغول است وي هر هفته با هيات رييسه، كميته فني و ورزشكاران جلسه دارد و شرايط آنها را جويا ميشود.
س: مهمترين كار افشارزاده از نظر شما تاكنون چه بوده است؟
ج: سالن وزنهبرداري ورزشگاه آزادي را از لحاظ امكانات و تجهيزات براي تمرين آماده كرد.
تمام تيمهاي ردههاي مختلف سني را زيرنظر دارد و به مشكلات ورزشكاران رسيدگي ميكند.
من تاكنون رييس فدرسيوان و مديري به اين بزرگي نديديم و به نظر من بايد قدر اين مديران را دانست.
س: شرايط كنوني وزنهبرداري در ايران را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ ج: شرايط فعلي بسيار خوب و قابل تقدير است، تيمهاي جوانان و نوجوانان در رقابتهاي تيمي در آسيا قهرمان شدند و اميدواريم با در اختيار گذاشتن امكانات بتوانند در مسابقات جهاني جوانان و المپيك براي كشور افتخار كسب كنند.
س: هماكنون چه توقعي از سازمان تربيت بدني و كميته ملي المپيك داريد؟ ج: اگر قرار است افتخارآفريني براي ايران داشته باشيم سازمان تربيت بدني و كميته ملي المپيك بايد از لحاظ مالي و امكانات فدراسيون را حمايت كنند.
اگر قرار است در در المپيك ۲۰۰۸خوب كار كنيم بايد دست رييس فدراسيون براي بچههاي تيم ملي باز باشد تا آنچه را نياز است در اختيار بگيرند.
س: تشكيل اردوهاي آمادگي در چين را چطور ميبينيد، آيا در آنها شركت خواهيد كرد، يا نه؟
ج: صحبت برگزاري اردويي در چين شده اما هنوز قطعيت آن مشخص نيست ولي فكر ميكنم تيمي زير نظر كادر فني به چين رود.
هماكنون در اردو جوانان و بزرگسالان توامان حضور دارند كه حدود ۱۵نفر را جوانان و ۱۲نفر را بزرگسالان تشكيل ميدهند، اگر كادر فني تشخيص دهد چه تيمي با چه افرادي اعزام شود من هم ميروم.
س: پيش ازشركت دربازيهاي المپيك قصد شركت در رقابتهاييهمچون پيكارهاي آسيايي ژاپن را داريد؟
ج: نميتوانم ۱۰۰درصد جواب قطعي دهم. تصميم شركت در رقابتها بر عهده كادر فني است.
من قرار بود در باشگاههاي آسيا هم وزنه بزنم اما به دليل نبود حريف خوب و بزرگ منصرف شدم.
براي رقابتهاي ژاپن هم آمادگي دارم و منتظر تصميم كادر فني ميمانم.
س: بهترين دوست شما در اردوهاي آمادگي چه كسي است؟
ج: همه افراد اردو از بهترين دوستان من هستند از ورزشكاران تا كادر فني، من با هيچ كس مشكل ندارم.
ما قرار است با روحيه خوب در المپيك شركت كنيم و با هم دوست هستيم.
س: به جز وزنهبرداران با كداميك از ورزشكاران مليپوش دوست هستيد؟ ج: با همه ورزشكاران اعم از فوتبال، كشتي، تكواندو و كاراته و همه ورزشكاراني كه براي كشور تلاش ميكنند.
ما ورزشكاران قرار نيست با يكديگر رقابت كنيم قرار است با حريفان رقابت كرده و آنها را شكست دهيم.
س: به نظر شما علي دايي ميتواند سرمربي خوبي براي تيم ملي فوتبال ايران باشد.
ج: من نميتوانم در اين خصوص نظر بدهم اين مسايل فني است و من فوتبالي نيستم، وزنهبردار هستم.
س: اگر به وزنهبرداري روي نميآوريد در چه رشتهاي فعاليت خود را پي ميگرفتيد؟
ج: شنا
س: آيا ميتوانيد سومين مدال طلاي خود را در بازيهاي المپيك كسب كنيد؟ ج: با توكل بر خدا و دعاي مردم و تمرينات مداوم.
س: يكي از آرزوهاي حسين رضا زاده؟
ج: ايران را به سومين مدال طلاي المپيك برسانم.
س: چه كمبودهايي در اردوهاي تيم ملي مشاهده ميكنيد؟
ج: فعلا كمبودي وجود ندارد و تنها در كمپ كمي مشكل غذا وجود داشت كه با نظارت رييس فدراسيون حل شد.
س: به نظر شما نمايندگان وادا براي گرفتن آزمايش از وزنهبرداران ايراني به كشورمان سفر ميكنند؟
ج: قطعا، نه تنها براي وزنهبرداري بلكه براي همه رشتههاي بدون اطلاع به ايران خواهند آمد.
س: انتظارت از مسوولان ورزش در اين برهه چيست ؟
ج: انتظاري ازمردم و مسوولان ندارم فقط اميدوارم كه آنان از مليپوشان وزنهبرداري ايران حمايت كنند.
س: وقتي با پولاد سرد نبرد ميكني، چه احساسي داري؟
ج: وقتي كه در نبرد با پولاد سرد پيروز ميشوم و وزنههاي سنگين را مهار ميكنم ، به ياد لبخند رضايتي كه بر لبان ۷۰ميليون ايراني مينشيند ميافتم و من نيز زير فشار آن وزنههاي سنگين لبخند ميزنم.
س: حرف آخر؟!
ج: نيازمند دعاي قلم به دستان.


