رضايي: ناگفتههاي تکاندهنده جنگ را ميگويم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در دوران دفاع مقدس با اعلام اين که در آينده ناگفتههاي جنگ تحميلي هشت ساله عراق عليه ايران را تشريح خواهد کرد، گفت: برخي از اين ناگفتهها، تکان دهنده است و عدهاي را شگفتزده خواهد کرد.
رضايي گفت: باز شدن اين جعبه بسته به آن است که همه کساني که در تصميمگيريهاي پشت صحنه حضور داشتند، حرفهاي خود را بزنند. برخي از دوستان ما که در تصميمگيريها حضور داشتند و مؤثر بودند، اکنون آرام آرام حرفهایشان را ميزنند، اما من هنوز در اين باره تصميم نگرفتهام.
رضايي افزود: انشاءالله اين کار را خواهم کرد، زيرا اين مسأله فرافردي است و آن حساسيتهايي که قبلا بود، 18ــ17 سال پس از پايان جنگ، کنار گذاشته شده است.
وي با بيان اين که شخصا اين مسائل را مکتوب ميکنم، گفت: افزون بر يادداشتهايي که دارم، نامههاي متعددي به امام (ره) نوشته بودم که بيش از چهارصد صفحه است و در آن به طور شفاف مسائل آن زمان را تشريح کردهام.
علاوه بر آن ملاقاتهاي زيادي با امام (ره) داشتم، بيش از شصت هزار نوار ضبط شده از اتاقهاي جنگ دارم و اين نوارها آن چنان حادثه جنگ را شفاف ميکند که هيچ ابهامي باقي نماند.
وي افزود: معلوم نيست که هر عقبنشيني به سود ما باشد. ممکن است يک عقبنشيني در کوتاه مدت به نفع ما باشد؛ به شرطي که بتوانيم از آن استفاده کنيم، اما در تحليل اين که چرا آمريکا عقبنشيني کرد، نميتوان تنها آن را ناشي از مقاومت ما و مسائل داخل آمريکا دانست. چيزي که در اين ميان نبايد از آن غافل بود، تدابير جمهوري اسلامي ايران در مسأله هستهاي است که با نظارت رهبر معظم انقلاب صورت گرفت. از سوي ديگر، افشاگريهاي نخبگان جهان در برنامههاي نظامي آمريکا در کنار مقاومت و تدابير ايران، فشار سنگيني را بر دولت بوش در يک سال اخير وارد کرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: جمهوري اسلامي ايران زيرکانه فعاليتهايي کرد که باعث شده پشت آمريکا خالي شود؛ يکي از اين فعاليتها، گفتوگوهاي موفق آقاي لاريجاني با سولاناست.
رضايي، اين مذاکرات را شاهکار جمهوري اسلامي در حوزه ديپلماسي توصيف کرد و افزود: سولانا هر بار که با آقاي لاريجاني مذاکره ميکرد، با دست خالي اما اميدوار از جلسه خارج ميشد. مسأله دوم گفتوگوهاي کميته سهجانبه ايران، آمريکا و عراق درباره امنيت عراق بود. اين گفتوگوها در عمل خط بطلاني بر ادعاهاي آمريکا مبني بر حمايت ايران از تروريسم بود.
رضايي، همکاري ابتکاري جديد ايران با البرادعي و آژانس درباره حل مسائل و ابهامات باقيمانده را نيز از اقدامات ديگر ايران براي ضعيف کردن موضع دشمن دانست، وي حمايت ايران از دولت مالکي در عراق و همکاري با دولت افغانستان را از اقدامات ديگري خواند که ايران در راستاي تقويت موضع خود و ضعف موضع آمريکا انجام داد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: دولت آمريکا دنبال بازسازي چهره دمکراسي خود است، هرچند معتقدم بعد نظامي تهديدات ضعيفتر شده، اما فشارها ادامه مييابد. ضمن آن که هيچ گاه نبايد نسبت به دشمن خوشبين باشيم و آمادگي خودمان را از دست بدهيم.
براي انتخابات برنامهاي ندارم
محسن رضايي درباره احتمال شرکت خود در انتخابات آينده اعم از مجلس يا رياستجمهوري، گفت: در اين خصوص من هنوز برنامهاي ندارم و در صورتي که اصولگرايان در جبههاي فراگير افراد کارآمد و شايستهاي را در ليست انتخاباتي خود قرار دهند، از آنها حمايت خواهيم کرد و تکروي را هم قبول ندارم. در اين صورت براي ما مهم نيست که نمايندگان ما باشند يا نباشند. مهم اتحاد عملي فراگير است.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا بهتر نيست به جاي حمايت از احزاب جديد و قرار گرفتن در پشت صحنه فعاليتهاي حزبي به عنوان پدر معنوي، به طور مستقيم و با مسئوليت خود، حزبي فراگير تأسيس کنيد، گفت: هنوز موقع آن نرسيده که خود حزبي تأسيس کنم، ولي همواره به دوستانم توصيه ميکنم که تشکل درست کنند.
من از تشکلهاي اصولگرايي که در آن نيروهاي انقلابي وجود دارد، حمايت ميکنم و اين به معناي پدر معنوي بودن نيست. گمان ميکنم ساماندهي سياسي کشور، يک مسأله لازمي است و ما دنبال دمکراسي کارآمد هستيم و لازمه آن حزب کارآمد و رسانه کارآمد است.
رضايي با بيان اين که مسئوليت نپذيرفتن حزبي او به معناي طفره رفتن از پرداخت هزينه نيست، گفت: من براي اين که به آرمانهايم برسم، هزينههاي سنگيني پرداختهام. الان هم هزينههاي خيلي سنگيني را ميپردازم تا اعتقادات خود را پيگيري کنم که يک نمونه آن اين است که من مصلحت نميدانم الان خاطرات جنگ را بگويم، ولي بيشترين هزينه آن را من ميپردازم؛ مهم مسأله موفقيت است.
آن روزي که احساس کنم ميتوانم با تشکيل حزب، اثر مفيدي در جامعه داشته باشم، دريغ نميکنم و بر اين باورم كه هماكنون يک حزب نميتواند به تنهايي در انتخابات موفق باشد، اما جناحي که از چندين حزب و گروه به وجود آمده باشد، ميتواند و محدود کردن خودم در يک حزب قدرت مانور و عمل را از من ميگيرد.
محسن رضايي درباره دلايل کنارهگيري خود از انتخابات دوره نهم رياستجمهوري گفت: من خود را آماده کردم تا در عرصه انتخابات بتوانم امکان اجرايي براي برنامه خود فراهم کنم، اما در انتخابات رياستجمهوري ديدم که شفافيت لازم از مردم گرفته شده و زمينه لازم براي اين که مردم تشخيص درست را بدهند از آنها سلب و انتخابات رياستجمهوري تبديل به انتخابات شوراي شهر شده است.
وي افزود: من مطمئن بودم هر يک از نامزدها در اين مقطع حداکثر با چهار تا پنج ميليون رأي بيشتر نميتوانند از مرحله نخست خارج شوند و گمان کردم که اينجا جاي ورود من نيست؛ بنابراين هم تدبير حکم ميکرد و هم براي اين که اعتراض خود را به اين وضع نشان دهم، از انتخابات کنارهگيري کردم و در متني که منتشر نمودم گفتم به نفع مردم ايران کنار ميروم.
ارزيابي از عملکرد مجلس هفتم
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره ارزيابي خود از عملکرد مجلس هفتم گفت: مجلس هفتم در دو سال اول کاري خود، عملکرد بسيار خوبي داشت، ولي در دو سال دوم، دچار افت و خيزهايي شد که باعث شد عظمت سالهاي اوليه انقلاب را از دست دهد. در دهه نخست انقلاب اسلامي رئيسجمهور خود را همعرض مجلس ميدانست و مجلس به معناي واقعي در رأس امور بود؛ اما به مرور بعد از اين که پست نخستوزيري حذف شد، مجلس ضعيف شد.
شايد يکي از دلايل اين وضعيت آن است که در سه دولت گذشته، هر دولتي تلاش کرده علاوه بر دولت، مجلس را هم از آن خود کند و براي همين، با ساختن احزاب دولتي وارد انتخابات ميشدند تا مجلس را از آن خود سازند و اين انحرافي بود که جلويش بايد گرفته شود.
مجلس بايد برگردد به جايگاه اصلي خودش و بتواند دولت و قوه قضاييه را به پاسخگويي بکشاند.
براي اصلاح عقب ماندگي در مسير چشمانداز فرصت باقي است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين گفت: با وجود عقبماندگيها و نارساييهايي که دو دو سه سال اخير و از زمان آغاز اجراي سند چشمانداز بيست ساله کشور داشتيم، هنوز براي اصلاح فرصت باقي است.
محسن رضايي گفت: چشمانداز براي عوض کردن ريل حرکت قطار اقتصاد تدوين شده است البته خود قطار هم بايد متحول شود که نقطه آغاز اين حرکت هم دولت است، اما به نظرم هنوز ريل عوض نشده و ما نقطه آغاز را پيدا نکردهايم، هر چند که تلاشهاي انجام شده در اين باره نيز قابل تقدير است.
وي با بيان اين که مردم انتظارات زيادي از انقلاب دارند، افزود: پرسش اين است که جمهوري اسلامي به چه بخشي از اين انتظارات پاسخ داده است؟ بررسي ما نشان داد که انقلاب اسلامي در عرصه سياسي گامهاي بلندي را برداشته است، اما موفقيت سياسي به تنهايي کافي نيست؛ براي همين، بايد گامهاي بلند ديگري برداريم که اين گام در سند چشمانداز بيست ساله کشور متبلور ميشود. اگر اين گام را برداريم از نظر فرهنگي و اقتصادي پيشرفت و تحول بسيار عظيمي پيش رو خواهيم داشت.
رضايي افزود: نخستين فصل اين تحول بزرگ سياستهاي اصل 44 قانون اساسي است. اجراي اين سياستها حضور همهجانبه مردم را ميطلبد، همان گونه که در انقلاب نيز مردم با تمام توان به صحنه آمدند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: آنچه ما را به سمت رسيدن به اهداف چشمانداز و اصل 44 رهنمون ميسازد، مسأله گفتمانسازي است.
وي افزود: همانطور که براي پيشبرد اهداف انقلاب و دفاع مقدس نيازمند گفتمان جهادي بوديم، امروز هم وقتي رهبري گفتماني را در رابطه با سند چشمانداز و اصل 44 مطرح ميکنند، تمام مسئولان اعم از رئيسجمهور و رئيس قوه قضاييه و سايرين نيز بايد در همين جهت حرکت کنند و سراغ گفتمان ديگري نروند.
سرچشمه تورم خود دولت است
محسن رضايي در ارزيابي اظهارات رئيسجمهور درباره گراني و تورم گفت: سخناني که آقاي احمدينژاد در اين رابطه بيان کرد در واقع تا حد زيادي درست ولي غير شفاف بود، بيان عوامل متعدد تورم باعث سردرگمي ميشود و مردم نميتوانند بفهمند که علت اصلي گراني کدام است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام بر اين باور است که علت اصلي تورم رفتار دولتهاست، چرا که دولت هر سال حجم زيادي از پول را به جامعه تزريق ميکند، بدون آنکه ما به ازايي از کالا و خدمات در مقابل اين پول به بازار عرضه کند. از طرف ديگر انضباط مالي در بروکراسي دولتي ضعيف است، براي همين، سرچشمه تورم خود دولت است.
وي درباره حمايت از دولت گفت: حمايت از دولت دو بعد دارد. طرفداري از اقدامات مثبت و نقد نقاط منفي دولت براي بهبود نه تخريب و انتقامجويي. براي همين، بهترين منطق اصولگرايي در برابر دولت را داراي دو وجه بالا ميدانم.


