صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ابوترابی: باید بر روی «من»ها گام نهاد

کد خبر: ۳۲۰۳
| |
2521 بازدید

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: هر اقدام و حركتي كه به كاهش نقش اسلاميت و جمهوريت و كاهش نقش مردم در اين نظام بيانجامد خطايي بزرگ و گناهي نابخشودني است.

به گزارش ايسنا حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابي فرد طي سخناني در همايش سراسري حزب توسعه و عدالت ايران اسلامي اضافه كرد: بدين ترتيب هر اقدام و حركتي كه بتواند راه را براي استحكام، بالندگي و رشد اسلاميت در اين نظام سياسي هموار سازد و به افزايش اقتدار نقش مردم و مشاركت آنان منتهي شود بسيار ستودني و مايه مباهات خواهد بود.

وي ادامه داد: بدون ترديد شكل‌گيري احزاب سياسي با اعتقاد به اركان اسلاميت و جمهوريت نظام و با اعتقاد بر تحكيم و اقتدار اين اركان و با انتخاب راهكارهاي درست براي افزايش اقتدار اسلامي داراي بركات ارزشمندي خواهد بود.

ابوترابي با تاكيد بر اين‌كه " تمام ويژگي‌هاي برجسته‌ اين نظام سياسي را مي‌توان در دو واژه‌ جمهوريت و اسلاميت مشاهده كرد" افزود: اين نظام به دلايل گوناگون كه مهمترين آن چهره‌ فاخر و ماندگار بنيانگذار انقلاب اسلامي است، با اسلام گره خورده و شناخته شده است.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در مورد ويژگي‌هاي بارز امام خميني(ره) گفت: آن بزرگوار قبل از هر ويژگي ديگري يك نماد برجسته و گويا از انديشه، اخلاق و منش اسلامي بوده و قبل از آن‌كه فقيه و عارف يا چهره انقلابي و سياسي برجسته‌اي باشد نماد تفكر و رفتار اسلامي بود. انقلاب همه‌ هويت خود را از آن مشعل پرفروغ يافته است. ميليون‌ها ايراني مسلمان در راهي گام برمي‌داشتند كه امام خميني(ره) هدايت‌گر آن بود و شعاري را بر زبان جاري مي‌كردند كه از او الهام گرفته بودند.

ابوترابي انقلاب و نظام سياسي كشور را مظهر و نماد برجسته‌اي از اسلام توصيف كرد و افزود: قانون اساسي ما از اسلام الهام گرفته و بر محور انديشه ناب اسلامي جوشيده از حوزه‌ علميه‌ قم ايجاد شده است.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: قانون اساسي بر محور مستحكم ولي‌فقيه كه ولايت علم و عدالت، تدبير و قدرت در عرصه‌ي مديريت است، معنا پيدا كرده است.

وي ويژگي جمهوريت نظام را موجب پيروزي و اقتدار آن در ميان نظام‌هاي سياسي مطرح جهان دانست و تصريح كرد: همان‌طور كه از قانون اساسي برآمده و تفسير مي‌شود، مشاركت مردم و نقش تعيين‌كننده آراء آنان در شكل‌گيري همه‌ اركان نظام و در همه‌ رده‌ها از رهبري انقلاب گرفته تا شوراهاي اسلامي شهر و روستا معنا پيدا مي‌كند.

ابوترابي با بيان اين‌كه " اعتقاد به اصل امامت راه را براي ايمان به نقش فقهاي عادل و صالح در مديريت جوامع اسلامي در دوران غيبت هموار مي‌كند" تاكيد كرد: بنابراين كساني كه بر اعتقاد حضور دين در عرصه‌ حيات سياسي و مديريت جوامع انساني باور دارند بايد در دوران غيبت راه را براي حضور و مديريت فقهاي صالح هموارتر كنند.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به روايتي از حضرت علي(ع) مبني بر اين‌كه شايسته‌ترين فرد براي مديريت در يك نظام اسلامي كسي است كه در توانايي، قابليت و فهم دين گوي سبقت را از ديگران ربوده باشد، اظهار كرد: اگر در دوران حيات معصوم بوديم، اين انسان در چهره امامان ما و اكنون كه در دوران غيبت به سر مي‌بريم در چهره‌ فقيه عادل و توانا متجلي خواهد شد.

وي افزود: امروز كساني كه بر اين عقيده التزام دارند، بايد در راه اقتدار و حضور راهگشاي رهبر معظم انقلاب پافشاري كرده و عقيده خود را در مقام عمل عينيت بخشند.

ابوترابي با تاكيد بر تاثير حضور و مشاركت مردم در افزايش اقتدار نظام، عنوان كرد: در موقعيت‌هايي كه بعضي از دوستان انقلاب اسلامي گمان مي‌كردند شايد حضور حداكثري مردم، انقلاب را از اهداف بنيادين آن با رسيدن به آرمان‌هايي كه اعتقاد داشتند دور خواهد كرد، رهبر معظم انقلاب اسلامي بر حضور حداكثري مردم تاكيد كرده و مي‌فرمودند كه نخستين مساله‌اي كه بايد به آن بيانديشيم فراهم كردن زمينه حضور و مشاركت حداكثري مردم است.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، سه عنصر عقلانيت، علم و عزم را شروط اساسي براي رسيدن به آرمان‌هاي نهايي انقلاب خواند و ابراز كرد: رهبر فرزانه انقلاب نيز با الهام از واقعيت‌هاي اجتماعي بر اين سه شرط تاكيد كرده‌اند.

وي با ذكر اين مطلب كه " عوامل تعيين‌كننده فاصله‌ها «من» هاست" افزود: در مقابل آن‌چه ما را به يك حقيقت كارآمد تبديل خواهد كرد گام نهادن بر همين «من» هاست.

ابوترابي تصريح كرد: اگر بخواهيم در اين عرصه چشم به «من‌»هاي ديگران بدوزيم از اصلاح دين باز خواهيم ماند.

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، بر تعيين جهت بر اساس آموزه‌هاي ديني تاكيد و خاطرنشان كرد: به تعبير مقام معظم رهبري بايد قله را ديده و به همان سو حركت كرد و ديگران كه در دشت خفته‌اند نبايد ملاك عمل قرار گيريم.

وي با اشاره به تشكيل حزب توسعه و عدالت ايران اسلامي، اظهار كرد: اميدوارم تشكيل اين حزب موجب تحكيم صفوف جريان اصولگرا در اين كشور بوده و بالاترين ثمره‌اش تحكيم پيوندها و تبديل «من» ها به «ما» و شكل‌گيري امت واحد و پيام‌آور حرف و حقيقت باشد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟