بازدید 17197
اتفاقی کم‌سابقه در تاریخ سینمای ایران؛

بازار سیاه برای فروش بلیت فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی!

شکل‌گیری بازار سیاه برای فیلم «فروشنده» اتفاقی بی‌سابقه است که پیش از این برای فیلم «مارمولک» به کارگردانی کمال تبریزی رخ داده بود. مردم که انتظار توقیف این فیلم را داشتند، تا روز شانزدهم اکران «مارمولک» که روی آخرین پرده‌های سینما باقی مانده بود، در مقابل سینماها برای تماشای فیلم صف کشیده بودند و خرید و فروش بلیت در بازار سیاه اتفاقی مرسوم بود.
کد خبر: ۶۱۹۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۵ 01 September 2016
بازار سیاه برای فروش بلیت فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی!
«فروشنده» فیلم تازه اصغر فرهادی با چنان استقبالی همراه شده که برخی از تماشاگران برای تقدم در تماشایِ این فیلم سینمایی، بلیت این فیلم را با قیمت بالاتری در مقابل سینماها و فضای مجازی خریداری کردند تا یک بازار سیاه برای بلیت این فیلم سینمایی شکل بگیرد و یک رویداد کم‌سابقه در تاریخ سینمای ایران ثبت شود.
 
به گزارش «تابناک»؛ «فروشنده» هفتمین فیلم سینمایی اصغر فرهادی به واسطه آنکه پیش از اکران در هیچ جشنواره داخلی از جمله جشنواره فیلم فجر به نمایش در نیامده بود، ار روز چهارشنبه دهم شهریورماه یک افتتاحیه واقعی داشت و همچون اکران فیلم‌ها در آمریکا، یک «اکران افتتاحیه» واقعی با همان هیجان مرسوم را داشت.
 
اکران افتتاحیه «فروشنده» با توجه به حجم طرفداران این فیلم، کشش سالن‌های میزبان را نداشت و به همین دلیل شماری از مردم که قصد داشتند این فیلم را زودتر از سایرین تماشا کنند، به دنبال بلیت این فیلم از خارج از گیشه بودند. در مقابل برخی اشخاص که تعدادی بلیت خریداری کرده بودند، در مقابل دو پردیس سینمایی در تهران و همچنین در فضای مجازی، بلیت‌هایی که خریداری کرده بودند را به قیمت‌های بالاتری فروختند.
 
بازار سیاه برای فروش بلیت فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی! 
ظاهراً این بلیت‌ها با توجه به روز و ساعت اکران بین 20 تا 50 هزار تومان در بازار سیاه خرید و فروش شده‌اند. در واقع اگرچه 260 میلیون تومان در افتتاحیه «فروشنده» از گیشه‌های سینمای ایران بلیت خریداری شد اما در واقع این رقم با در نظر گرفتن میزبان تبادل مالی فروش دوباره همین بلیت‌ها در بازار آزاد، میلیون‌ها تومان بیشتر است. همین شدت استقبال باعث شد که در روز نخست اکران «فروشنده»، در پردیس‌های سینمایی سانس 6:30 در نظر گرفته شود که مملو از جمعیت بود!
 
شکل‌گیری بازار سیاه برای فیلم «فروشنده» اتفاقی بی‌سابقه است که پیش از این برای فیلم «مارمولک» به کارگردانی کمال تبریزی رخ داده بود. مردم که انتظار توقیف این فیلم را داشتند، تا روز شانزدهم اکران «مارمولک» که روی آخرین پرده‌های سینما باقی مانده بود، در مقابل سینماها برای تماشای فیلم صف کشیده بودند و خرید و فروش بلیت در بازار سیاه اتفاقی مرسوم بود.
 
در مقابل، «فروشنده» در حالی با بازار سیاه بلیت مواجه شده که خطرِ توقیف این فیلم وجود ندارد و این فیلم در هفته‌های متمادی اکران می‌شود. بنابراین استقبالِ اینچنینی را می‌توان محصول فضای هیجانی دانست که حول و حوش تماشایِ فیلم «فروشنده» شکل گرفته است. بعید است در آینده نزدیک فیلمی بتواند به شکل طبیعی این اتفاقِ کم‌سابقه در تاریخ سینمای ایران را تکرار کند.
 
بازار سیاه برای فروش بلیت فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی! 
برخی تماشاگران پس از آغاز اکران عمومی و تماشای «فروشنده»، در فضای مجازی این فیلم سینمایی را قوی‌تر از «جدایی نادر از سیمین» خوانده‌اند و برخی دیگر از تماشاگران نیز همچنان «جدایی نادر از سیمین» و «درباره الی» را بهترین فیلم‌های اصغر فرهادی قلمداد کرده‌اند اما این تحلیل‌ها در فروش بالای قابل پیش‌بینی برای این فیلم تاثیری نخواهد داشت.
 
داستان فیلم تازه فرهادی از ساختمانی در حال فرو ریختن آغاز می‌شود که ساکنان آن از جمله یک زوج متأهل به نام عماد (شهاب حسینی) و رعنا (ترانه علیدوستی)، برای نجات جان خود با عجله در حال فرار از خانه اند. در نهایت خانه فرو نمی‌ریزد، ولی ترکی عمیق روی دیوار منجر به نشت گاز می‌شود و عماد و رعنا مجبور می‌شوند که خانه‌ی تازه‌ای پیدا کنند.

آنها در نزدیکی خانه شان یک واحد بزرگ قدیمی پیدا می کنند که مستأجر قبلی این خانه نیمی از اثاث منزلش را جا گذاشته و رفته و ظاهراً مستأجر خانم سابق، یک شغل سیاه داشته است. خلاصه آنکه داستان در همین آپارتمان با وقوع یک حادثه که فرهادی به شکلی هیچکاک‌گونه مخاطب را گرفتارش می‌کند، پیش می‌رود و این حادثه سرمنشأ تغییرات جدی در بستر داستان می‌شود.

هرچند فیلم تازه «فرهادی» شباهت‌هایی به آثار پیشینش دارد، روایت متفاوتی را پیش روی تماشاگر قرار می‌دهد که به شدت غافل‌گیرکننده و غیرقابل حدس است؛ به عبارت دیگر، همان گونه که خود آقای کارگردان تأکید کرده، این فیلم در ادامه آثار پیشین است، ولی در عین حال لحنی متفاوت‌تر از دو اثر پیشینش دارد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۵
امان از این افراد جو گیر و دهن بین اگه غربیا بگن ماست سیاهه میگیم درسته حتما اونا میدونند اما باید گفت این یک فیلم کاملا معمولیه اگه در باره اش تبلیغ نمیشد و غربیا بهش بال و پر نداشتن هزینه تولیدش را هم در نمی اورد هر چند این فیلم قبلا هزینه تولیدش را برادران قطری پرداخت کردن این فیلم را مقایسه کنید با فیلم محمد (ص) ساخته مجید مجیدی که غربیا تو جشنواره راهش ندادن بعلت سیاسی و الا بهترین عوامل بین المللی از جلوه های ویزه تا موسیقی و دکور پشت ساخت این فیلم عظیم بودن اما دیدیم رفتار اونا چگونه بود برادران قطری هم حاضر نشدن واسه کمک به ساختش هزینه کنند تازه تهدید و توهین هم کردن چون دوست داشتن ایران در حد ساخت همین داستانهای روزمره و خیالی مثل جدایی و فروشنده باشه نه فیلم های جهانی و بین المللی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
دقیقا. مرسی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
حداقل سواد و اطلاعات سینمایی رو هم نداری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
تابی چرا دروغ میگی؟ اکثر مردم دارن میگن از جدایی خیلی پایین تر بود
سلام تابی جان باور کنید که اگر به همین منوال باشد چند سال اینده ریئس جمهور از صنف هنر مندان وبازیگران خواهد بود
كل فيلم را تعريف مي كردي و خودت را راحت مي كردي
مردم جو گیری داریم.حالا 20 روز دیگه ببیند چشون می شه؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
تا 20 روز دیگه شاید توقیف بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
مردم نگرانند که نکنه بایه تصمیم خلق الساعه بعضی ها فیلمو بردارن ویا چند تا خواهر برادر نگران برن جلو سینما اعتراض کنن و یا هر اتفاق پیش بینی نشده دیگه فیلمو بردارن و یا بازم ازش ببرن میخوان فیلمی رو که همه دنیا راحت رفتن دیدن وخودمون باید با هزار زحمت قیچی شده شو ببینیم عجله میکنن که تا دیر نشده ببیننش.
مگر نمی شد مدیریت کرد؟ حتما میشه. چیزی که مبهمه اینه که دنبال چه بوده ایم که این جوری فضا سازی کنیم؟! این هم یه فیلمی مثل بقیه. چرا باید انقدر جوگیر بشیم که 50000 تومن بدیم یا 6.5 صبح بریم! نذر داشتیم که هر جوری شده بریم؟!! تاسف...
الان این چندیمن خبرت درباره فروشنده است که خیلی بی ربط تهش داستان فروشنده رو تعریف می کنی
خیلی کارتون ضایع اس
همه چیز ظاهربینی و تبلیغات شده و سیاسی. موسیقی متن و جلوه های ویزه فیلم محمد رسول الله (ص) فوق العاده بود. جوش این جوری شد؟!!
من عشق سينمام
پس خواهشا نگين مال فلان جناحه ك همچين نظري داده
فقط بايد بگم انصافا جو گيريم
انصافا داستان گنگ تر و بي پايان تر از داستان هاي فرهادي تا حالا ديدين ؟
ته فيلم ها ب كجا رسيدن ؟ فيلم هايي ك تا حالا ديدين و ميگم !
راهكاري در مورد مشكلات فيلم تا حالا توش ارايه شده ؟
فكرتونو تا حالا چند روز مشغول خودش كرده ؟
بابا انصاف داشته باشين
مجيد مجبدي ، حاتمي كيا و حتي فيلم اخر خانم اليار ، با اون بازي عالي مريلا زارعي و بذارين در كنار فيلم هاي فرهادي ! بچه هاي اسمان و يادتونه ؟ از كرخه تا راين چي ؟ بابا باور كنين جشنواره هاي خارجي كشكن ! وگرنه كي ميتونه ب فيلم از كرخه تا راين جايزه بين الملل نده ولي ب جدايي نادر از سيمين بده ..بيخيال ، منفيم بدين كلي بنظر من مهم نيست ، فقط خواهشا رو نظرم تگ جناحي نچسبونين !
با نظرت موافقم اقا محسن این چیزیه که ثابت شده جشنواره های جهانی مخصوصا کن رویه ای کاملا سیاسی دارند و ملاک های فنی و هنری در اولویت اخر انها می باشد اولویت نخست نگاه سیاسی و در راستای اهداف غرب بودن است که این فیلم تامین کننده نظرات انها می باشد یعنی بی توجهی و ساده کردن مسائل ناموسی و بی دلیل دانستن تعصب شرقی اسلامی به غیرت و ناموس
امشب کاملا اتفاقی ۲۰:۳۰ رو دیدم، رسید به این تیتر فیلمهای اکران شده و روی پرده سبنما و مجوز اکران نگرفته، حالا موضوعات: فیلم ناردون ۲دقیقه و نیم قسمتهایی رو نشون داد بعد گرجستانی از مشکلات سریال تلویزیونی گفت بعدی مشکلات و کمبودهای تیاتر شهر ۲دقیقه، بعدی بازیگر موتوفی بازیگر معمای شاه، مشکل کانون پرورش فکری و سینمای کودک و در آخر فیلم سیانور که چرا مشکل برایه اکران داره، کجایه این در مورد فیلمهای روی پرده بود متوجه نشدم
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی