بازدید 4765

اراده‌ای قوی برای خشکاندن کارون شکل گرفته است

کد خبر: ۵۸۳۳۶۳
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰ 24 April 2016
اعضای شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست کشور در نامه سرگشاده‌ای به رییس جمهوری نوشته‌اند اراده‌ای قوی برای خشکاندن کارون، بزرگ‌ترین رود تمدن‌ساز کشور، شکل گرفته است.

به گزارش مهر، اعضای شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست کشور در نامه سرگشاده‌ای به رییس جمهوری به پروژه‌های متعدد سدسازی و انتقال آب در رودخانه کارون اعتراض کرده‌اند.

به اعتقاد این فعالان اراده‌ای قوی برای خشکاندن کارون، بزرگ‌ترین رود تمدن‌ساز کشور، شکل گرفته است.

نام شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی خوزستان، شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی چهارمحال بختیاری، سمنان، خراسان جنوبی، بوشهر، زنجان، یزد، قم، قزوین، اردبیل، مرکزی، کردستان، گلستان، همدان، لرستان، البرز، گیلان، مازندران، کرمان، آذربایجان غربی، آربایجان شرقی،سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و فارس پای این نامه به چشم می‌خورد.

متن کامل این نامه که برای خبرنگار مهر ارسال شده به شرح زیر است:

بیش از ۵۰ سال تجربه سدسازی و پروژه های انتقال آب، بدون ارزیابی های محیط زیستی و تنها با نگاه توسعه یک‌جانبه نگرانه سبب به وجود آمدن مشکلات متعدد و همچنین پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، اکولوژیکی، زیست محیطی واقلیمی ناشی از این نگاه توسعه طلبانه  در حوضه های مبدأ و مقصد بوده است.

خسارت های جبران ناپذیری ناشی از این نوع فعالیت های شرکت ها منتفع در ذیل مدیریت ناصحیح وزارت نیرو بر منابع آبی کشور امروزه حیات جلگه خوزستان و مردمان استان های چهار محال بختیاری و خوزستان را مورد هجوم قرار داده و حیات نسل های آینده را با خطر مواجه ساخته است، که از این جمله می توان به تضعیف معیشت پایدار بیش از ۲۰۰ هزار کشاورز خوزستانی، محدود سازی حق‌آبه تالاب ها و رودخانه های این استان و در نهایت افزایش آسیب و  نگرانی های بیش از ۵ میلیون نفر مردمان این دو استان شده است. مردمانی که ده ها هزار نفر از آنان در اثر تبعات سدسازی آواره شده و مجبور به ترک سرزمین های خود شده اند و مثال عینی این پیامدها را در جریان آبگیری سدهای کارون ۳ و گتوند به تلخی می بینیم.

بر این باوریم این روند به گونه ای پیش می رود که خواسته یا ناخواسته اراده ای قوی برای خشکانیدن بزرگترین رود تمدن ساز ایران یعنی کارون را شکل داده است که نمونه عینی آن را در طرح سد و انتقال آب پروژه های سد و تونل در استان چهار محال بختیاری بر روی رودخانه ی کارون از قبیل: ۱- تونل انتقال کوهرنگ یک  ۲-سد و تونل انتقال کوهرنگ دو   ۳- سد و تونل انتقال کوهرنگ سه ۴-سد و تونل چشمه لنگان   سدو تونل سبزکوه  ۵- سد چغاخور   ۶- سد دره سبز گرگک ۷- سد سورک دهنو   ۸-سد کارون چهار ۹-  سد خرسان سه و  سد ونک اشاره کرد.

لذا ضمن احترام و تاکید بر تامین اصولی آب آشامیدنی برای همه  هم وطنان عزیزمان، از جنابعالی استدعا داریم با استناد به مفاد اصول ۴۸ ،۵۰  و ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مفاد  ابلاغیه سیاست های کلی محیط زیست کشور که در آبان ماه ۱۳۹۴ توسط رهبر حکیم انقلاب ابلاغ شده است و نظر به خطر جدی انتقال غیر کارشناسی آب ها به نام آشامیدنی و به کام صنایع، دستور فرمایید پیش از آنکه آسیب ها و خسارت های بیشتری بر این اکوسیستم ها و پیکره ی طبیعت و محیط زیست ایران تحمیل شود نسبت به توقف کامل طرح های انتقال آب بین حوضه ای  و سد سازی های بدون ارزیابی محیط زیستی اقدام نمایند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۰
آب كارون به كجا ميريزد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ لطفا براي آب زاينده رود كه در دل كوير به مردم زندگي و جان و حيات و كار ميبخشد فكر كنيد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۱
مگر با همت آقایان آبی هم مانده که جاری شود؟چه رسد به اینکه به جایی بریزد
یه جوری میگه کویر انگار ما خوزستانیا داریم تو بهشت زندگی میکنیم.هوا که نداریم.امکانات رفاهی که نداریم.کل بود
سلام اگرفقط کمی فکر وتعقل بود اینهمه سدسازی انجام نمی شد بلکه باروش وتکنولوژی های جدید از دیگر آب های موجوددرکشورخصوصاخزر وخلیج فارس استفاده بهینه می شوی فعلا همه درفکر فرار ازورشکستگی خودرو سازهاو...
بله آب زاینده رود هم به گاو خونی میریزد!!
طرف جوری حرف میزنه انگار ما مردم خوزستان و مردم مظلوم چهارمحال حق حیات نداریم و آب نیاز نداریم.
فهم اینجور مسائل کار سختی نیست و حتی یک بچه اول دبستانی هم این مسائل رو درک میکنه.
ولی متاسفانه بعضی ها...
در تمامی کشور ها صنایع را در کنار دریا احداث می کنند چرا باید شرکتی مانند فولاد که به اب فراوان نیاز دارد را در جایی احداث کنند که خود آب خوردن ندارند. حتی اگر آب را هم برای این صنایع منتقل کنند هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت و در نهایت باعث نابودی و فدا کردن رودخانه ها و مزارع و از دست دادن بسیاری از مشاغل دیگر خواهند شد.والسلام
آب کارون درفولادمبارکه ذوب آهن اصفهان پتروشیمی اصفهان برنجکاری لنجان بزرگترین فضایی سبز کشور در اصفهان بزرگترین آکواریم خاورمیانه در اصفهان صنایع یزد کرمان ودر آینده طبس میریزد وخوزستان درگرمای 52 درجه وطوفان های خاک مشکل آب آشامیدن دارند وکشاورزان خوزستانی حاشیه نشین شده اند
اب کارون به دریا بریزد یعنی چرخه پایدار اب
در پاسخ به دوست عزیز اصفهانی:
آب کارون کجا میریزه؟
آب کارون گندم کلی از مردم ایران را باید تامین کنه،شکر 80 درصد ایران را باید تامین کنه،خرمای داخل و صادراتی را باید تامین کنه،باید پر حجم وارد دریا بشه که آب شور خور نیاد توی شهرهای آبادان و خرمشهر.آبادانی که کلی از نفت و انرژی کشور را تامین میکنه.کارون باید برنج درجه یک چمپا و عنبر بو تولید کنه و .....بازم بگم چرا کارون باید پر آب باشه؟؟؟
میدونید در رامهرمز کشاورزان بدلیل کمبود آب نباید برنج کشت کنند؟
میدونید با آب کارون و مدیریت درست دولت میتونه مملکت را در گندم و جو ذرت و دانه های روغنی بی نیاز کنه؟
دریغ از مافیا....
متاسفانه سیاست های کلان کشور دارد به صورت استانی و تنها بخاطر وزن بیشتر چند استان تعیین میشود. چرا باید صنایع فولاد در کویر ساخته شود. چرا باید در بستر زاینده رود شالیزار برنج کاری صورت گیرد. چرا باید خوزستانی اینقدر رنج بکشند و اب آنها رو اینگونه ببرند. ایا این ظلم اشگار نیست. ایا ظلم فقط نسبت به سیاهان آفریقا صورت مییگرد و در اینجا اتفاقی نمی افتد؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم
آخرین اخبار