بازدید 16911
کیوسک بین المللی «تابناک»؛

تنها درخواست نصرالله از کشورهای عربی/ تمایل ایران به توسعه خرید تسلیحاتی از روسیه

پیروزی مارکو روبیو در یکی از رقابت های مقدماتی انتخابات آمریکا، دیدگاه کلینتون درباره رقابت با ترامپ، انتقاد مقام ارشد آلمانی از ترامپ، بازتاب سخنان دبیرکل حزب الله لبنان، جنجال بر سر توقیف روزنامه «زمان» در ترکیه و تمایل ایران به خریدهای تسلیحاتی از روسیه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۷۳۰۱۲
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ 07 March 2016
تنها درخواست نصرالله از کشورهای عربی/ تمایل ایران به توسعه خرید تسلیحاتی از روسیهپیروزی مارکو روبیو در یکی از رقابت های مقدماتی انتخابات آمریکا، دیدگاه کلینتون درباره رقابت با ترامپ، انتقاد مقام ارشد آلمانی از ترامپ، بازتاب سخنان دبیرکل حزب الله لبنان، جنجال بر سر توقیف روزنامه «زمان» در ترکیه و تمایل ایران به خریدهای تسلیحاتی از روسیه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. 

به گزارش «تابناک»، بخش مهمی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه‌های بین المللی، به گزارش‌ها و تحلیل‌ها درباره رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا اختصاص دارد. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، مارکو روبیو، سناتور ایالت فلوریدا و از نامزدهای انتخابات درون حزبی جمهوری خواهان پیروز انتخابات مقدماتی این حزب در پورتو ریکو شد. روبیو ۷۵ درصد، معادل ۲۳ هیأت انتخاباتی در این حوزه را از آن خود کرد. بعد از روبیو، دونالد ترامپ، نامزد جنجالی جمهوریخواهان نفر دوم شد و ۱۳ درصد آرا و تد کروز نیز ۸ درصد آرا را از آن خود کرد. روز شنبه نیز جمهوری‌خواهان در چهار ایالت کانزاس، کنتاکی، لوئیزیانا و مین رقابت کردند. بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی از نتایج اولیه انتخابات، گفته می‌شود ترامپ در دو ایالت کنتاکی و لوئیزیانا برنده شده و کروز هم در ایالت‌های کانزاس و مین توانسته پیروز شود.

*****

در همین حال، هیلاری کلینتون، نامزد پیشتاز دموکرات‌ها، اظهار داشته که در صورت رسیدن به رقابت نهایی با دونالد ترامپ، آرای وی از ترامپ بیشتر خواهد بود. کلینتون در گفت‌و‌گو با «سی بی‌اس نیوز» اظهار داشته: «هر چند می‌دانم وی علاقه‌ای ندارد این را بشنود، ولی باید بگویم آرای من از دونالد ترامپ نیز بیشتر است و به غیر از ایالت ورمونت، من آرای زیادی از همه طیف‌ها داشتم. من درباره فعالیت ستادم و راهی که پیش روی داریم، احساس خوبی دارم». کلینتون همچنین گفته: «با ادامه راهی که پیش روی داریم، مردم این فرصت را خواهند داشت تا نگاهی دوباره به نامزد‌ها از جمله من و آقای ترامپ داشته باشند. من همچنان به این تلاش ادامه می‌دهم که اگر مردم از آنچه در اقتصاد یا نظام دولتی و سیاسی روی می‌دهد همچنان خسته، ناامید و دلسرد شده‌اند، من آماده‌ام تا آنچه لازم است، اجرا کنم تا پیشرفت کنیم و این بسیار مهم است».

*****

این در شرایطی است که انتقادات از رویکردهای دونالد ترامپ، به خارج از ایالات متحده نیز گسترش یافته است. معاون صدر اعظم آلمان در گفت‌و‌گو با روزنامه «ولت‌ام زونتاگ» گفته دونالد ترامپ، میلیاردر آمریکایی، تهدیدی برای صلح، انسجام اجتماعی و شکوفایی جهان به شمار می‌آید. زیگمار گابریل اظهار داشته: «دونالد ترامپ، مارین لوپن (در فرانسه) یا خیرت ویلدرس (در هلند) - این سه راستگرا - نه تنها تهدیدی برای صلح به شمار می‌آیند، بلکه تهدیدی برای انسجام اجتماعی و توسعه اقتصادی نیز هستند. این راستگرایان به حامیان خود بازگشت به دنیای افسانه‌ای را که در آن زندگی اقتصادی تنها در داخل مرزهای ملی وجود دارد، وعده می‌دهند». وی در ادامه تأکید کرده کشور‌ها از راه انزوای داوطلبانه ترقی نمی‌کنند، بلکه در قطب‌های اقتصادی مانند آلمان باید تلاش کرد و جهانی عادلانه ساخت.

*****

اما بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه‌های بین المللی نیز به مسائل منطقه خاورمیانه اختصاص دارد. شبکه خبری «المنار» همچون همیشه سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان را بازتاب داده است. سید حسن نصرالله در بخشی از سخنرانی خود در انتقاد از رویکرد جدید کشورهای عربی در قبال لبنان، اظهار داشته: «ما در سال ۲۰۰۶ به آن‌ها تنها اعلام کردیم از شما هیچ چیز نمی‌خواهیم، جز اینکه دست از سر ما بردارید. امروز بار دیگر‌‌‌ همان مسأله را تکرار می‌کنیم و به آن‌ها می‌گوییم از شما هیچ چیزی نمی‌خواهیم. فقط ما را‌‌‌ رها کنید. مقاومت را به حال خود واگذارید. ملت را‌‌‌ رها کنید و این کشور را به حال خودش واگذارید». وی افزوده: «آن‌ها هرگز به ما کمک نکردند بلکه همواره ضد مقاومت تلاش می‌کردند. حتی اسرائیل هم اعلام کرده بود که هیچ رژیم عربی از این رژیم نخواست تا به تجاوزش به لبنان پایان دهد».

*****

جنجال بر سر توقیف روزنامه «زمان» در ترکیه و انتشار مجدد این روزنامه با کادر مدیریتی جدید منصوب از سوی دولت، موضوع مهم دیگر امروز به شمار می‌رود. بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، روزنامه زمان با مدیریت جدید و در نخستین شماره خود پس از رفع توقیف، به شدت از خط مشی دولت ترکیه حمایت کرد. مدیریت جدید روزنامه زمان بر اساس حکمی از دادگاه منصوب شد و کارمندان تحت تدابیر امنیتی وارد دفتر روزنامه شدند. منتقدان می‌گویند، این اقدام دولت ترکیه با هدف ریشه کن کردن رسانه‌های مخالف صورت گرفته است. روزنامه زمان در آخرین نسخه خود پیش از توقیف، هشدار داده بود این کشور، تاریک‌ترین روزهای مطبوعاتی خود در تاریخ ترکیه را می‌گذراند. این روزنامه با شمارگان ۶۵۰ هزار نسخه، با حامیان فتح الله گولن، شخصیت مذهبی و دشمن با نفوذ رجب طیب اردوغان که در تبعید است، ارتباط نزدیکی داشت.

*****

در ‌‌نهایت، در مطلبی مربوط به ایران، روزنامه «مسکو تایمز» از تمایل ایران به انجام خریدهای تسلیحاتی جدید از روسیه خبر داده است. این روزنامه می‌نویسد، بعد از دهه‌ها تحریم‌های بین‌المللی در بازارهای تسلیحاتی، اکنون ایران خود را آماده خرید تجهیزات نظامی ضروری می‌کند تا با کمک تجهیزات نظامی روسیه عقب ماندگی رقبای منطقه‌ای مجهز به سلاح‌های آمریکایی را جبران کند. در این راستا، برخی رسانه‌ها از فهرست خرید ۸ میلیارد دلاری ایران از جمله جنگنده‌های پیشرفته «سو – ۳۰»، هواپیماهای آموزشی «یاک–۳۰»، بالگردهای نظامی چون «Mi-۸» و «Mi-۱۷» و سامانه دفاع موشکی «اس-۳۰۰» و البته کشتی‌های جدید و حتی زیر دریایی‌های جدید دیزلی، الکتریکی خبر می‌دهند. به عقیده مسکو تایمز، روسیه مکان خوبی برای تهیه تجهیزات نظامی به ویژه برای کشورهایی است که نیاز به سخت افزارهای نظامی قابل قیاس با نمونه غربی دارند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی