به گزارش تابناک اقتصادی؛ لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم لایحهای است که دولت با هدف حمایت از تولید و کمک به رشد اقتصادی کشور به مجلس ارائه داده است. به زعم بسیاری از کارشناسان، مجلس باید با فوریت به بررسی و تصویب این لایحه بپردازد، به نحوی که بستری برای مقابله با سوداگری و حمایت از تولید در کشور به وجود بیاید.
یکی از جنبههای اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیتهای تولیدی، دولت میتواند فضای مساعدی برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیتهای اقتصادی ایجاد کند.
کاهش مالیات تولید نه تنها به کسبوکارهای موجود انگیزه میدهد تا فعالیتهای خود را افزایش دهند، بلکه بازیگران جدید را برای ورود به بازار تشویق و رقابت و نوآوری را تقویت میکند.
بنا بر آنچه گفته شد، کاهش نرخ مالیات عملکرد تولید از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد ـ که در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم مطرح شده است ـ موجب خواهد شد که تولید جذابیت بیشتری پیدا کند. از طرف دیگر، تغییر پایههای مالیاتی مبتنی بر اخذ مالیات از مجموع درآمد به جای اخذ مالیات از نیروی کار موجب خواهد شد که تولید بیشتر از قبل رقابتپذیر شود و به این ترتیب، سرمایه به این سمت جریان خواهد یافت.
نظریات رحمان سعادت، استاد اقتصاد دانشگاه سمنان را در خصوص مزیت های لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در ادامه می خوانید.
سعادت در گفتوگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این که افزایش تولید در کشور می تواند به تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم کمک کند، تصریح کرد: یکی از اهداف مهمی که می توانیم در دستور کار داشته باشیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم، حمایت از تولید است.
وی ادامه داد: کاهش مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد که حدود ۴۰ درصد است، مثبت ارزیابی میشود. دولت سیزدهم اقدامات خوبی در راستای حمایت از تولید انجام داده است که از جمله آنها میتوان به مدار تولید برگرداندن بسیاری از شرکتها و کارگاهها اشاره کرد.
استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متمرکز شدن دولت بر مالیات ستانی از بخشهای غیرمولد اقتصاد بسیار اقدام درستی است، تا جایی که میتوانیم باید به حمایت از تولید به لحاظ مالیاتی بپردازیم و مالیات فعالیتهای مخرب و سوداگرانه را افزایش دهیم. در لایحه جدید مالیاتی، دولت در زمینه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، علاوه بر کاهش ۴۰ درصدی مالیات تولید، بر اعطای مادامالعمر مشوقهای مالیاتی برای شرکتهای تولیدی صادرات محور در مناطق آزاد تاکید و مشوقهای هوشمند و هدفمند جدید مالیاتی نیز تعریف شده است.
سعادت گفت: متاسفانه بخش تولید در کشور با مشکلات عدیدهای روبه روست، به ویژه تحمیل شدن مالیاتهای بی حد و حصر بر این بخش بسیار مشکل ساز شده است. کاهش مالیات عملکرد تولید، میتواند به بهبود این وضعیت منجر شود و راه تنفسی برای بخش تولید در کشور ایجاد کند.
وی ادامه داد: کاهش مالیات عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد قابل توجه است. تقریباً به میزان ۴۰ درصد مالیات تولید را کاهش میدهیم که عدد درخور توجهی به شمار میرود؛ مثلا اگر قرار بود مالیات تولید را به میزان ۵ درصد کاهش دهیم، تأثیری در حمایت از تولید نداشت، اما کاهش ۴۰ درصدی مالیات این بخش بسیار میتواند کمک کننده باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: امسال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته است. منظور از مردم، آحاد جامعه است. مردم سرمایههای خرد دارند. پیشنهاد دولت مبنی بر در نظر گرفتن مشوقهای مالیاتی برای سرمایه گذاریهای خرد مردمی مثبت ارزیابی میشود، زیرا میتواند سرمایهها را به بخشهای مولد اقتصاد کشور سوق دهد.
سعادت گفت: پیشنهاد معافیت مادام العمر مناطق آزاد و شرکتهای صادرات محور که رشد فروش سالانه ۳ درصد دارند نیز در لایحه مطرح شده است که منطقی به نظر میرسد. این طور اقدامات بستری برای جذب سرمایهها فراهم میکند.
وی در پایان تأکید کرد: پیشنهادهای خوبی در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم مطرح شده است. اجرایی کردن این لایحه میتواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند. نیاز است مجلس به سرعت به بررسی و تصویب این لایحه بپردازد تا از مزیت هایش بهرهمند شویم.