بازدید 27166

گزارشی از فاضلاب‌های کودک‌کش اهواز

کودک یک ساله برای چند دقیقه از مادر جدا شد، پنج تا ده دقیقه بعد برادر ۱۲ ساله او را در جوی روباز فاضلاب جلوی خانه می بیند، صدیقه مرده بود.
کد خبر: ۹۹۵۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹ 09 August 2020

به گزارش «تابناک» مرتضی آزند در کاوش نوشت: در کوی سیاحی، خیابان خاکی فلاح، فرعی ششم؛ خانواده مستاجر نشین حیدری به عزای کودک یکساله خود نشسته اند، صدیقه در جوی جدولی رو باز جلوی خانه که حدود ۴۰ سانتی متر عمق داشت و پر شده بود از فاضلاب و آب گندیده بد بو؛ غرق شد و جنازه او را از آن بیرون کشیدند.

کوی سیاحی در غرب اهواز، در فاصله پنج دقیقه ای از ترمینال سه راه خرمشهر قرار دارد، منطقه ای که اگر روی سطل زباله آن ننوشته بود” سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز”؛ خرابه های آن تو را می برد به یک روستای بزرگ دور افتاده که هیچ شباهتی به منطقه شهری ندارد.

کوی سیاحی نه به تعریف های بافت فرسوده می خورد و نه منطقه ای حاشیه ای، کوی سیاحی یک منطقه محروم در کلانشهر اهواز است که فاقد امکانات، تاسیسات و تجهیزات شهری است. ساختمان ها کم و بیش نوساز هستند اما خیابان ها خاکی یا نهایت آسفالت آنها خورده شده و هر آنچه یک منطقه شهری باید داشته باشد سیاحی ندارد، هیچ ندارد.

بحث فاضلاب تنها یکی از مشکلات کوی سیاحی است اما قربانی شدن بچه ها در این فاضلاب های کودک کش، درخواست های اهالی را به سمت ساماندهی جوی های جدولی و خشکاندن دریاچه های فاضلاب برده است.

صدیقه سومین کودکی است که در چند سال گذشته قربانی جوی های روباز و فاضلاب شده اند، مادری می گفت کودکان دیگری هم در این فاضلاب ها افتاده اند که بیرونشان کشیدیم، بچه ها جایی برای بازی ندارند و هر روز این خطر تهدیدشان می کند. همان مادر گفت: مساله تنها افتادن در فاضلاب نیست، مساله همین بوی بد است که زندگی را تلخ کرده، مساله بی آبی و خیابان های خاکی تاریک در شب است، امان از سگ های ولگرد.

در خیابان فلاح، فرعی سوم یک قطعه زمین بزرگ بود که مالک آن برای گران تر شدن قیمت آن، رهایش کرده بود، فاضلابی که جوی روباز با خود می آورد به همین زمین می ریخت. یک دریاچه فاضلاب بد بو میان منازل مسکونی و کودکانی که در آن خیابان مشغول توپ بازی بوده اند.

یک زن میانسال که رو به روی این دریاچه فاضلاب زندکی می کرد گفته بود از روزی که یادم هست این زمین و فاضلاب بود، جوان ترها هم گفته بودند به آن عادت کردیم، بچه ها اما نگران توپ بازی بودند که به آن می افتد. بچه هایی بزرگتر از صدیقه فوت شده؛ هم سن برادر ۱۲ ساله او.

جبار حیدری پدر صدیقه فوت شده از جزییات قربانی شدن دخترش گفت: این حادثه ساعت ۱۰ شب چهارشنبه هفته گذشته ( ۱۵ مردادماه) رخ داد. همسایه از همسرم آرد خواسته بود که همسرم برای تحویل آرد به خانه آن ها رفت در این بین فرزند یک ساله ام که در خانه به خواهرش سپرده شده بود از خانه خارج می شود اما کسی متوجه او نمی شود و در جوی روباز فاضلاب جلوی درب خانه می افتد.

وی ادامه داد: بعد از اینکه متوجه نبود بچه شدیم به دنبال او در خانه گشتیم که او را پیدا نکردیم در همان لحظات یکی از برادرانش متوجه می شود خواهرش در فاضلاب افتاده و ما را خبردار کرد اما تا خانه را برای پیدا کردن او گشتیم حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه طول کشید و فرزندم فوت شد.

این پدر داغدیده افزود: وقتی صدیقه را پیدا نکردیم فکر کردم دخترم را کسی برده و ذهنم به این جا نرسید.

برادر ۱۲ ساله خردسال فوت شده نیز اضافه کرد: وقتی بیرون از خانه آمدم در تاریکی شب متوجه دست خواهرم در جوی فاضلاب شدم و وقتی او را پیدا کردم کامل غرق شده بود و فورا به مادرم خبردادم.

این پدر حادثه دیده با بیان اینکه شب ها اینجا بسیار تاریک است و روشنایی وجود ندارد و شاید اگر خیابان روشن بود فرزندم را زودتر پیدا می کردم و نجاتش می دادم، اظهار کرد: دخترم را به سرعت به بیمارستان بردیم اما همان لحظه که پیدایش کرده بودیم به علت عمق جوی که حدود ۴۰ سانتی متر است و اسیدی بودن فاضلاب فوت شده بود.همسرم بعد از این ماجرا مانند دیوانه ها شده است.

جبار حیدری تصریح کرد: من مستاجر هستم و شغل آزاد دارم، ۲ پسر و سه دختر داشتم که یکی از آن ها فوت کرد.

وی با اشاره به اینکه بنده خانواده شهید هستم، گفت: ما قبل از این اتفاق از مسئولان انتظار داشتیم برای سامان دادن به این شرایط به ما کمک کنند اما الان بعد از فوت کودکم چه انتظاری می توانم داشته باشم تنها از مسئولان می خواهم کمک ما کنند تا خانواده دیگری دچار این غم نشوند.

گوشه اتاق کوچک این خانه مستاجری فاطمه سواری مادر صدیقه یکساله فوت شده با صورت خراشیده براثر شیون و ناراحتی در کنار زنان فامیل زانوهای خود را بغل کرده و حتی توان صحبت کردن ندارد، بی حال و ماتم زده اطراف را نگاه می کند، گویا به دنبال کودک یکساله خود است و وقتی می خواهد شرح حادثه را بگوید نمی تواند صدای خود را از گلو خارج کند و تنها همین را می گوید ” رفتم آرد بیاورم که…

سعید بیت سیاح معتمد کوی سیاحی که راهنمای ما است می گوید چند کودک دیگر باید قربانی شود تا مشکلات را حل کنند، آیا این آب های راکد و مانده و این فاضلاب ها بیماری ندارند، مقامات بهداشتی چرا به وظیفه خود عمل نمی کنند، آیا وظیفه آنها تنها هشدار وجود بیماری است، مراجع قضایی کجا هستند که به مسائل مناطق محروم ورود نمی کنند.

بیت سیاح از مسئولانی گلایه می کند که آمدند و رفتند اما در کوی سیاحی هیچ تغییری حاصل نشد، مگر ایجاد یک خروجی برای این آب بدبو چه مقدار هزینه می خواهد، خدمات رسانی و تمییز کردن منطقه هم هزینه می خواهد که انجام نمی دهند.

جبار حیدری پدر صدیقه فوت شده می گوید که حتی به دیدار ما هم نیامده اند و تاکنون هیچ مسئولی از شهرداری، شرکت آبفا و اعضای شورای شهر نیامده با ما احساس همدردی کنند، آخرین حرفی که از شهرداری شنیدیم این بود که “ما از صحت و سقم این حادثه خبر نداریم” خب برای اینکه خبردار شوند باید بیایند ببینند چه اتفاقی افتاده است.

اهواز کوی سیاحی فاضلاب

جواز دفن دخترش را نشان می دهد که در آن نوشته شده” خفگی در آب و عوارض آن”. می گوید از شهرداری و آبفا به مراکز قضایی شکایت کرده است.

کوی سیاحی خروجی سال ها غفلت و فراموشی است؛ جایی که در حال توسعه بود و ساختمان های جدیدی نیز در حال احداث داشت و مردم آن بین زندگی روستایی و شهری مانده بودند. یکی از دلایل فرم نامناسب و درهم ریختگی این منطقه مانند انباشت فضولات دامی در خیابان ها، به همین رفتارهای روستایی – شهری خود مردم بر می گشت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۶
خوزستان و اهواز روی ثروت خوابیده اما از ابتدایی ترین امکانات برای مردم محروم است چرا؟ چون ثروت این منطقه صرف گروههای شبه نظامی خاورمیانه می شود یا صرف اختلاس دانه درشت ها می گردد.
اشکالی نداره لبنانی ها مهمتر از اهوازیها هستند شهردار اهواز باید به فکر آبادانی بیروت باشد و برای کمک به آنها باید برای شهردار بیروت نامه امضا کند اصلا شماها چه حقی دارید که فکر می کنید شهردار اهواز باید برای اهواز کاری انجام دهد ؟؟؟ !!!!!!!
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۹
یک فکری برای استاندار تسبیح به دست خوزستان بکنید ظاهرا آقای جهانگیری نمیخواد ایشون رو از دست بده
اینجا استان زر خیر و نفتخیز خوزستان است! اما در نهایت محرومیت و درماندگی!
خودکرده را تدبیر نیست
هیچ زمانی برای شروع کار خیر دیر نیست ؛ مسئولان به صورت انقلابی به ترمیم و بهبود سیستم شهری و شهریت ؛ شهرهای جنوبی کشور که سهم عظیمی در دفاع مقدس داشتند اقدام کنند.
شهردار اهواز برای بازسازی عروس خاورمیانه اعلام آمادگی کرده
برادران عزيز سبب اين كمك بلبنان نيست بي عرضكي مسؤلان است اكر مسؤلين كمي احساس داستند ميتونن با بهترين نوع درستش كنند
ما خوزستانی ها آدم های بدبخت بیکار و فلک دیده ایم با این همه شرکت گاز و نفت و پتروشیمی باید مثل بدبختاز ندگی کنیم و بمیریم
بیروت مهمتره
ضمن تسليت خدمت اين خانواده داغدار، اهواز كاستي هاي زيادي در بحث مديريت شهري دارد، غير از اين مشكل كه منجر به فوت اين كودك معصوم شده، متاسفانه با وجود داشتن رود كارون ، در اهواز كمبود فضاي سبز خيابانها شديدا احساس ميشود، آسفالت خيابانها بعضا وضعيت اسفباري دارد، مترو اهواز سالهاست بلاتكليف و نيمه ساخت رها شده، حقوق كارمندان پيمانكار شهرداري با وقفه هاي طولاني پرداخت ميشود
بيروت مهمه به اون بايد توجه كرد
اخه بچه یکساله ، خدابیامرزی میخواهد!!!!!
اه و نفرین این داغدیده ها دامن گیر همه کسانی میشود که در تمام این سالها در حق این مردم کشور کم کاری کردند به خدا باید جوابگو باشید
این خبر ها مهم نیست
از لبنان چه خبر؟
من ۱۵ سال پیش استخدام شدم امیدیه. از اهواز که می رفتم جاده چنان باریک بود که دو تا ماشین به سختی رد می شدند. معلوم نیست چند نفر از کارکنان خود شرکت نفت در این جاده اصلی متصل به مرکز استان کشته شده اند. وقتی رسیدم ابتدای شهر تابلوی بزرگ نوشته بود به اولین مخازن نفت و گاز ایران خوش آمدید. جاده الان یه کم بهتر شده ولی هنوز خطرناکه. ۶۰ سال گاز و نفت داد ولی دریغ از یک جاده ایمن حداقل برای کارکنان خودش. مردم عادی که جای خود.
تنها چیزی که بها ندارد تو این مملکت جان ناقابل مردمه
واقعا متاثر شدم
چرا همش میگن علی وعدالت علی .تا کی ما خوزستانی ها باید زجر ودرد بکشیم تا کی باید غصه این درد ها رو بخوریم .تا کی باید مسئولین بی لیاقت روی صندلی ها ببینیم.کجاییند نمایندگان مردم ،کجایند مسئولین قوه قضاییه. وای بر شما مسئولین.
ای کاش استاندار خوزستان بجای گردوندن تسبیح مقابل دربین خبر نگاران عزیزتر از جان به اندازه همون اذکاری که میگویند یه گشتی هم تو استانش به خصوص اهواز میزد ای کاش بخدا اگر صوابش بیشتر نباشد به زرس قاطع کمترم نیست
واقعن که جای تعسف داره
درود بر کشوری که نفت داره گاز داره منابع داره موقعیت ژئوپلیتیک داره سازمان های پول دار مثل... ولی مردمش نون ندارند بخورند!
خوزستان همیشه محروم ولی ثروتمند، ثروتش برای همه جا برده می‌شود الا واسه خودش برای مسئولان متأسفیم نشانه ی بی لیاقتی آنهاست این اتفاقات
پول ها فقط خرج شمال تهران می شود
هموطنان عزیز فرزند منهم درهمین منطقه دوسال قبل به همين شكلاز دست رفت وقرباني بي مسوليتي مسولان شد هيچ مسولی تاکنون نه مسولیت.را به عهده گرفت نه ابراز هم دردی کرد برای خودمان متاسف باشیم ومامردم به هم دیگر دلگرمی دهیم
خدا صبرشون بده
تابی جون
مو هرچی نظر میذاریم ، تو حذف میکنی ؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی