صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

آرش برهاني: كاش به من هم مثل مجيدي فرصت مي‌دادند

پيشنهاد داخلي دارم اما تا زماني كه در ايران فوتبال بازي كنم فقط با پيراهن استقلال به ميدان خواهم رفت، مگر آن كه مرا نخواهند.
کد خبر: ۹۹۳۸۵
| |
3254 بازدید
اشاره: تابستان سال 1388 كادر فني استقلال براي حضوري پرقدرت در ليگ برتر نهم حرفه‌اي درصدد رفع نقاط ضعف خط حمله اين تيم برآمد و از اين‌رو با جذب رضا عنايتي و سيدمهدي سيدصالحي تعداد مهاجمان استقلال را به اضافه فرهاد مجيدي، سياوش اكبرپور و آرش برهاني به عدد 5 رساند. همان زمان بود كه برخي منتقدان و كارشناسان اهل فن بابت اين ترافيك سنگين براي خط حمله استقلال ابراز نگراني كردند و حضور اين تعداد مهاجم را خطرناك دانستند. خطرناك از اين جهت كه هريك از اين افرد جزو نفرات سرشناس فوتبال ايران بودند و بحث نيمكت‌نشيني هريك از آنها در طول فصل باعث بروز نگراني‌هايي مي‌شد كه البته اولين تركش‌هاي اين نگراني را در همان اواخر نيم‌فصل اول ليگ برتر جاري شاهد بوديم.

آنجا كه غلامرضا عنايتي عطاي بازي در تيم پرطرفدار استقلال را به لقايش بخشيد و با زدن قيد حضور در ليگ قهرمانان آسيا به يكي از تيم‌هاي در حال سقوط اماراتي (الامارات)‌ پيوست تا حداقل از جنگ اعصاب ذخيره‌نشيني در امان بماند. پس از آن هم شاهد پشت چشم نازك كردن‌هاي سياوش اكبرپور و مصاحبه‌هاي اين مهاجم شيرازي بوديم كه وعده كرد نيم‌فصل از استقلال جدا خواهد شد.

هرچند او را به ماندن در استقلال اميدوار و در تيم حفظ كردند. در اين جمع 5 نفره سيدمهدي سيدصالحي به واسطه اولين سال حضورش در چنين تيم بزرگي ادعاي چنداني نداشت و فرهاد مجيدي هم با داشتن روابط نزديكش با مشاور جوان مديرعامل و حتي خود مديرعامل نگراني چندان از بابت حضور در تركيب استقلال نداشت، ‌اما اين وسط اين آقاي گل فصل قبل استقلال بود كه سرش بي‌كلاه ماند.

او كه تا اينجاي فصل توانسته با آمار 10 گل زده بهترين گلزن استقلال در ليگ برتر باشد تنها در 11 بازي از ابتدا به ميدان رفته و در 6 ديدار ديگر هم به عنوان يار جانشين به زمين رفته است. آرش حرف‌هاي بسياري براي گفتن داشت و اتفاقا خيلي‌هايش را هم به شكل درددل با جام جم در ميان گذاشت و نخواست كه يك كلمه از آن حرف‌ها را چاپ شود. با اين همه او همچنان پسر بي‌‌جار و جنجال كرماني است و دنبال كمي توجه است تا باز هم براي استقلال مثمرثمر واقع شود.

پيداست نيمكت‌نشيني حسابي حوصله‌ات را سرآورده؟
هيچ‌كس نيمكت‌نشيني را دوست ندارد جالب اين است كه با وجود اين كه مثل ديگران لب به اعتراض و مصاحبه باز نمي‌كنم و حرف‌هاي دوپهلو هم نمي‌زنم ولي بيشترين دلخوري‌ها از من به وجود مي‌آيد. من هرگز به نيمكت‌نشيني‌ام اعتراض نكرده‌ام. آرشيو روزنامه‌ها را ببينيد و اگر من دروغ مي‌گويم شما خودتان آن مطلب را با تاريخ و تيترش چاپ كنيد. آنهايي كه اعتراض مي‌كنند فوري به خواسته‌شان مي‌رسند، ‌ولي آرش برهاني كه هميشه خودش را تابع نظر كادرفني تيمش مي‌داند هزار جور حرف و حديث برايش درست مي‌شود.

مربيان استقلال در چنين مواردي مي‌گويند ما در تمرينات حضور داريم ووقتي مي‌بينيم كدام نفرات به لحاظ فني نسبت به بقيه برتري دارند بهترين‌ها را در تركيب اصلي قرار مي‌دهيم. اين نكته را كه مي‌پذيري؟
خير! قبول ندارم. اين را در مورد خودم مي‌گويم. بارها شده از نظر فني در اوج آمادگي بوده‌ام و هيچ نقصي در تمريناتم وجود نداشته و حتي اين را از زبان كادر فني هم شنيده‌ام، اما روز مسابقه روي نيمكت نشستم. اگر مربيان در چنين مواردي مصاحبه كنند و بگويند فلان بازيكن از لحاظ تاكتيكي به تركيب تيم‌مان نمي‌خورد براي من قابل قبول‌تر است. در آن صورت حداقل بازيكن بيرون مانده هم از بابت تمرينات سنگيني كه در طول هفته انجام داده خستگي بر تنش نمي‌ماند و پيش هواداران و دوستانش سرخورده نمي‌شود،‌ اما وقتي گفته مي‌شود بازيكن به لحاظ فني شرايط لازم را ندارد مثل اين است كه بگويند طرف يا كم‌تمرين كرده يا توانايي‌هاي لازم را ندارد. فكر مي‌كنم در چنين حالتي بازيكن علاوه بر آن كه به واسطه در تركيب قرار نگرفتن، ضربه مي‌خورد از نظر تخريب شدن هم آسيب مي‌بيند و آن وقت بازگشتش به شرايط روحي مطلوب كار دشواري به نظر مي‌رسد. من كه اين‌گونه هستم و نمي‌توانم ببينم پس از يك‌هفته تمرين عالي با توجيه اينچنيني روي نيمكت‌ نشسته‌ام. حداقل در طول اين چند سالي كه در فوتبال بوده‌ام كسي چنين انگي به من نزده بود. چون همه مي‌دانند آرش برهاني در تمرينات تيم چطور ظاهر مي‌شود و تا چه حد با قدرت تمرين مي‌كند.

يعني اگر بگويند با تاكتيك فلان بازي همخواني نداري، ناراحت نمي‌شوي؟
روي نيمكت ماندن در كل غم‌انگيز است، اما به هر حال وقتي كادر فني بگويد كه دليل نيمكت‌نشيني تاكتيكي بوده است حداقل مي‌توان اين بحث را راحت‌تر پذيرفت.

آيا در انتخاب نفرات اصلي تبعيضي ديده مي‌شود؟
(پس از مكثي كوتاه)‌ نمي‌خواهم در اين باره حرف بزنم!!

برخي معتقدند رفاقت‌هاي بابايي (مشاور جوان واعظ)‌ و مديرعامل با فرهاد مجيدي سبب شده كه او به بازيكن ثابت استقلال تبديل شود. آيا تو هم چنين حسي داري؟
نمي‌خواهم در اين باره صحبت كنم.

نوع ارتباطت با فرهاد مجيدي چطور است؟
ما با هم مشكلي نداريم و رابطه‌مان معمولي است.

رابطه‌ات با مرفاوي چطور؟
رابطه بدي نداريم.

چقدر روي بحث روحي ـ رواني تكيه داري؟
خيلي زياد. وقتي يك فوتباليست بداند كه از ابتداي هفته در تركيب تيم جاي دارد خيلي راحت‌تر كار مي‌كند و با اعتماد به نفس بالاتري به ميدان مي‌رود. در نهايت درون زمين هم كمتر نگران آن است كه با اولين توپي كه هدر بدهد، تابلوي تعويض را برايش هوا مي‌كنند.

خب اين به اين معني است كه تو هر طور بازي كني، فيكس هستي و اين شيوه مورد پسند خيلي از مربيان نيست. قبول داري؟
من از آن دست فوتباليست‌ها هستم كه وقتي احساس كنم كادر فني تيم به من اعتماد دارد و مطمئن است كه من برايش گل مي‌زنم با خيال راحت كارم را مي‌كنم و گلم را هم مي‌زنم، اما وقتي در شرايط ديگري قرار بگيرم نمي‌توانم تمركز لازم را داشته باشم. من در اكثر مسابقاتي كه در اين فصل از ابتدا در تركيب اصلي قرار داشتم گل زده‌ام. اين چه چيزي را نشان مي‌دهد؟ وقتي چنين فضايي براي من فراهم باشد من هم راه به راه براي تيم گل مي‌زنم، اما اگر استرس داشته باشم كه با اولين موقعيت از دست داده جايگاهم را از دست مي‌دهم نمي‌توانم آن بازي هميشگي‌ام را انجام بدهم.

اين نقطه ضعف نيست؟
اگر از يك نگاه نقطه ضعف محسوب شود در عوض از خيلي جهات نقطه مثبت محسوب مي‌شود. آيا اگر يك مهاجم با خيال راحت آن جلو كارش را انجام داده و گل بزند بد است؟ ضمن اين كه در مورد خراب شدن موقعيت‌هاي گل نيز اين نكته را بايد يادآوري كنم كه اگر قرار بود همه موقعيت‌هاي گل يك مهاجم به گل تبديل شود آن وقت نتايج فوتبال هميشه دورقمي مي‌شد. تازه كار يك مهاجم با همه بازيكنان درون زمين متفاوت است. كاري كه من انجام مي‌دهم كار مدافع نيست كه وقتي توپ به سمت او مي‌رود به هر طرف كه بخواهد زير توپ بزند تا توپ را از محدوده خطر دور كند. من يا هر مهاجمي بايد در محدوده‌اي 7 متري ضربه بزنيم، آن هم در ميان چند مدافع و با حضور يك دروازه‌بان آماده.

يعني تو تنها نياز به روحيه و اعتماد كادر فني داري؟
صددرصد! 15 بازي، 10 گل. فكر نمي‌كنم آمار بدي براي يك مهاجم باشد. هرچند كه من از خودم بيشتر از اينها توقع دارم. شما ببينيد همين اعتمادي كه كادر فني نسبت به آقا فرهاد (مجيدي)‌ داشته چطور باعث شده او در تركيب تيم جا بيفتد و راحت كارش را انجام دهد. فكر مي‌كنم اعتماد كردن به افراد حالا نه صرفا در فوتبال، باعث مي‌شود كه طرف، توانايي‌هايش را بيشتر و بهتر به نمايش بگذارد.

در فصل گذشته امير قلعه‌نويي از چنين روشي براي روحيه دادن به تو استفاده مي‌كرد‌ كه باعث شد آقاي گل شوي.
دقيقا، او تقريبا هفته‌اي سه، چهار بار با من حرف مي‌زد و به من روحيه مي‌داد.

امسال از دست مرفاوي ناراحت هستي؟
در واقع امسال بيشتر از هر كسي، از دست خودم ناراحت هستم.

يعني همه چيز براي موفقيت تو مهيا بوده و از آن استفاده نكرده‌اي؟
اگر بگويم همه چيز OK بوده است دروغ گفته‌ام، اما به هر حال بايد يك جوري با اين موضوع كنار آمد و من هم اين كار را انجام مي‌دهم.

چرا راحت حرف‌هايت را نمي‌زني؟
الان زمان مناسبي براي حرف زدن نيست و شايد برخي صحبت‌ها باعث رنجش كسي شود و من نمي‌خواهم اين چنين باشد.

قبول داري كه خودت هم در اين سلب اعتماد مقصري؟
چطور؟ مگر من چه كار كرده‌ام؟!

وقتي جلوي دروازه توپ را به هوا مي‌زني يا 7 متر دروازه خالي را بي‌دقت به همان نقطه‌اي مي‌زني كه دروازه‌بان ايستاده، كادر فني حق دارد بابت اين نوع بازي‌هايت دلخور شده و تعويض‌ات كند.
همان طور كه گفتم شما بايد درون زمين از بابت همه شرايط OK باشيد.

آيا اين شرايط، شرايط ويژه‌اي است؟
همين كه يك فوروارد در طول مسابقه در موقعيت گلزني قرار مي‌گيرد، خودش كار بزرگي است. من در همين بازي با شاهين بوشهر در دقيقه 90 در موقعيت گلزني قرار گرفتم، اما تعادلم را از دست دادم. خب اين اتفاقات ممكن است براي هر فوتباليستي پيش بيايد و اجتناب‌ناپذير است. جالب اينجاست كه همه فقط موقعيت‌هاي خراب شده مرا مي‌بينند، در حالي كه اين مساله تنها به من محدود نمي‌شود. همين عمادرضا را ديديد كه در مصاف با العين امارات چطور دروازه خالي را گل نمي‌كرد؟! هيچ كس در اين مورد حرفي نمي‌زند، اما وقتي به من مي‌رسد همه جور متلك و طعنه و زخم‌زبان رديف مي‌شود كه برهاني فلان و بهمان است. قبول كنيد كه همه روي من حساس هستند.

خب چون تو خودت را جزو گلزنان برتر اين مملكت معرفي كرده‌اي، همه حق دارند روي تو حساس باشند. اينطور نيست؟
مردم به من لطف دارند و هرگز بابت موقعيت خراب كردن، مرا تخريب نكرده‌اند. اين انتظارات سريالي همواره از سوي برخي افراد مطرح مي‌شود كه انگار از اين طريق دنبال جلب توجه هستند. شكر خدا هواداران استقلال هميشه درون ورزشگاه و بيرون آن به من لطف داشته‌اند. اگر هم تا امروز در استقلال مانده‌ام بيشتر از هر چيز فقط به خاطر همين صحبت‌هاي هواداران بوده است.

اگر از اين موضوع بگذريم به بحث آفسايد مي‌رسيم. قبول داري زياد درون آفسايد قرار مي‌گيري؟
نه قبول ندارم. اگر هم درون آفسايد قرار مي‌گيرم به خاطر نوع بازي‌ام و محل استقرارم است. من رو به جلو كار مي‌كنم و بايد دائم دنبال فرصت باشم تا از دست مدافعان فرار كنم. طبيعي است در چنين شرايطي در هر بازي يكي، دو بار هم درون آفسايد قرار بگيرم. فكر مي‌كنم اين تعداد آفسايد هم براي يك مهاجم آمار معمولي باشد. گاهي اوقات هم كمك‌داورها به اشتباه آفسايد مرا اعلام مي‌كنند، نمونه بارزش هم بازي داربي برابر پرسپوليس بود كه من پس از ارسال پاس از 2 متر عقب‌تر از آخرين مدافع پرسپوليس، استارت زدم اما كمك‌داور آفسايد مرا اعلام كرد و پاس خوب خسرو حيدري و حركت توي عمق مرا خراب كرد.

در كل با آفسايد مشكل داري؟
خير.

اما وقتي آن جلو هستي انگار محو جريان بازي مي‌شوي و گاهي اوقات يادت مي‌رود كه خودت را با مدافعان آخر حريف هماهنگ كني و يك مرتبه فرار مي‌كني. اين را كه قبول داري؟
من در آن لحظات اهداف مهم‌تري در سر دارم و مطمئن باشيد كه محو بازي نمي‌شوم.

پيشنهاد خارجي داري؟
خير.

پيشنهاد داخلي چطور؟
پيشنهاد داخلي دارم اما تا زماني كه در ايران فوتبال بازي كنم فقط با پيراهن استقلال به ميدان خواهم رفت، مگر آن كه مرا نخواهند.

اين اواخر روابطت با مديرعامل باشگاه صميمانه شده است. دليل خاصي دارد؟
خير، من از ابتداي فصل رابطه‌اي صميمانه با آقاي واعظ داشته‌ام و خيلي اوقات درددل‌هايم را با او در ميان گذاشته‌ام. در كل من هميشه در طول دوران بازي‌ام روابط خوبي با مديران باشگاه‌هايم داشته‌ام. البته دليل آن هم خودم بوده‌ام. چون در تيم هميشه مطيع دستورات باشگاه بوده‌ام و طبيعتا كسي كاري به كارم نداشته است. البته اين را هم بگويم اگر كسي يا مديري بخواهد اذيتم كند، از آن نخواهم گذشت.

در اين فصل تنها مورد انضباطي تو همان غيبتت در سفر استقلال به عربستان براي بازي با الاهلي بود يا ...؟
به خدا در آن زمان من با هماهنگي آقاصمد و به دليل سرماخوردگي همراه تيم نرفتم ولي از آنجا كه همه روي من زوم هستند موضوع را طور ديگري جلوه دادند و خودتان ديديد كه چطور مرا وارد حاشيه كردند.

مورد ديگر هم به بازي اخيرتان در امارات با الجزيره مربوط بود؟
كدام مورد؟ من در امارات مشكلي با كسي نداشتم.

اين‌كه وقتي قرار شد زمين را ترك كني آن‌قدر قدم‌زنان و آهسته به طرف نقطه تعويض حركت كردي كه انگار استقلال از الجزيره جلو است. همان زمان مرفاوي از دستت عصباني شد و گفت كه برابر شاهين تو را بازي نخواهد داد.

خير، چنين نيست! من در بوشهر بازي كردم.
اما تو در بوشهر باوجود سه كارته بودن سياوش و مجيدي روي نيمكت نشستي و رينالدو كه يك مهاجم نيست به تو ترجيح داده شد. اين را كه نمي‌تواني كتمان كني؟

اينطور نيست و قبول ندارم كه در امارات كار اشتباهي انجام دادم. وقتي در دقيقه 60 ديدم تابلوي تعويض بالا رفته ناراحت شدم اما سريع هم به بيرون از زمين رفتم و هرگز مرفاوي يا كس ديگري به من حرفي نزد.

چرا در امارات تعويض شدي؟
نمي‌دانم، داشتم خوب كار مي‌كردم و مطمئن بودم اگر تا آخر مي‌ماندم استقلال نمي‌باخت. به هر حال نظر كادر فني اينگونه بود و من هم تابع نظر آنها هستم.

پس چرا در بوشهر از ابتدا در تركيب نبودي؟
اين هم به نظر كادر فني ربط داشت. من كه نمي‌توانستم به آنها حكم كنم مرا بازي بدهند. ضمن اين‌كه من در بوشهر بازي كردم و همه هم از من راضي بودند.

اما قبول كن كه اگر سيدصالحي مصدوم نمي‌شد شايد اين فرصت هرگز به تو داده نمي‌شد.
اين را خدا مي‌داند اما از لحظه‌اي كه وارد زمين شدم با تمام قدرت كار كردم و همه تلاشم هم اين بود كه براي استقلال گل بزنم اما خب نشد و خوشحالم كه رينالدو با پاس من درون محوطه جريمه سرنگون شد و خطاي پنالتي گرفت.

از مصدوميت سيدصالحي خوشحال شدي؟
شكر خدا هنوز آن‌قدر تنگ‌نظر و بيچاره نشده‌ام كه با چنين اتفاقاتي خوشحال شوم يا به تركيب راه پيدا كنم. سوابق هر فوتباليستي در داخل و خارج از كشور موجود است و من هم سابقه‌ام روشن است.

شكر خدا من در جام جهاني هم به ميدان رفته‌ام و فكر مي‌كنم خيلي‌ها در ايران هستند كه با چنين آرزويي وارد فوتبال شدند و با همان آرزوي دست نيافته‌شان هم از دنياي فوتبال خداحافظي كردند. من هميشه بهترين‌ها را براي هم‌تيمي‌هايم خواسته‌ام و آرزو مي‌كنم سيدصالحي هرچه زودتر به تمرينات تيم برگردد.

چرا در مصاف با راه‌آهن از ابتدا در تركيب قرار نگرفتي؟
نمي‌دانم! قرار نيست من براي كادر فني تعيين تكليف كنم. آنها خودشان صلاح كار تيم استقلال را مي‌دانند و اين‌گونه هم تصميم مي‌گيرند.

وقتي به ميدان رفتي بازهم دو، سه موقعيت خيلي خوب را از دست دادي! برخي مي‌گفتند تو به عمد اين كار را مي‌كردي.
هرگز چنين روحيه‌اي نداشته و هرگز هم نخواهم داشت. من هرگز ناراحتي و دلخوري‌ام از شخص را به جمع منتقل نمي‌كنم. ضمن اين كه من در استقلال كار مي‌كنم و با حقوقي كه از آن مي‌گيرم روي زندگي‌ام برنامه‌ريزي كرده‌ام. هيچ وقت نمي‌توانم حتي ريالي از اين پول را به ناحق بگيرم و از اين بابت مطمئن باشيد هيچ وقت به عمد توپي را خراب نكرده‌ام و هرگز هم اين كار را نخواهم كرد.

گفتي ناراحتي‌ات از شخص؛ منظورت مرفاوي است؟
خير! من اين كلمه را براي مثال گفتم و در حال حاضر هم از هيچ فردي در استقلال ناراحت نيستم. ضمن اين كه مطمئن باشيد من هر چقدر بيشتر گل بزنم و توانايي‌هايم را بهتر عرضه كنم در قراردادم براي فصل بعد تاثير مثبت خواهد داشت. از اين بابت هم خيال همه كساني كه به من تهمت مي‌زنند توپ‌ها را به عمد خراب مي‌كنم راحت باشد كه هرگز اهل اين كارها نيستم.

در كل، بازي با راه‌آهن را چطور ديدي؟
خب بازي مقابل راه‌آهن براي ما خيلي مهم بود و حالا كه توانستيم 3 امتياز اين بازي را هم كسب كنيم به كسب سهميه ليگ قهرمانان بيشتر اميدوار شديم و خيلي از اين بابت خوشحالم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار