افزایش ۱۰ و ۲۳ درصدی محصولات ایران خودرو و سایپا / آیا پراید ۴۲ میلیونی آرامش را به بازار برمی گرداند؟

رئیس شورای رقابت خاطر نشان کرد: دلیل افزایش کمتر قیمت‌های ایران خودرو نسبت به سایپا این است که در بهمن ۹۷، ایران خودرو در محصولات خود افزایش قیمت ۸۴ درصدی اعمال کرده بود. شیوا گفت: نهایتا قیمت پراید ۱۱۱، ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ساینا ۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
کد خبر: ۹۷۷۷۷۹
|
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷ 11 May 2020
|
50923 بازدید
|

افزایش ۱۰ و ۲۳ درصدی محصولات ایران خودرو و سایپا/ آیا پراید ۴۲ میلیونی آرامش را به بازار بر می ‌گرداند؟

افزایش ۱۰ و ۲۳ درصدی محصولات ایران خودرو و سایپا/ آیا پراید ۴۲ میلیونی آرامش را به بازار بر می ‌گرداند؟این روز‌ها بازار خودرو اوضاع چندان مساعدی ندارد و قیمت‌ها سیر صعودی را طی می‌کنند و حتی صحبت از پراید ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومانی است. در این شرایط از شورای رقابت خواسته شد تا نقش پررنگ تری را در تعیین قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها ایفا کند.

به گزارش تابناک اقتصادی، تا قبل از شهریور ماه ۱۳۹۷، مطابق با بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، شورای رقابت موظف بود که برای بازار‌هایی که انحصاری بودند دستورالعمل تنظیم قیمت را صادر نماید. با توجه به این که حدود ۸۸ درصد از بازار خودرو‌های داخلی در اختیار دو خودروساز بزرگ کشور بود؛ بنابراین، شورای رقابت موظف شد تا در این بازار جهت قیمت گذاری ورود پیدا کند. بر همین اساس از اواخر سال ۱۳۹۱ شورای رقابت به عنوان مرجع قیمت گذاری خودرو‌های داخلی انتخاب شد.

در ۲۲ خرداد ماه سال ۹۷ شورای رقابت به مانند هر ساله جهت تعیین قیمت خودرو‌های انحصاری تشکیل جلسه داد و اعلام کرد که قیمت محصولات سه شرکت خودروسازی ایران خودرو، سایپا و مدیران خودرو مجاز هستند که ۵.۶ تا ۷.۱ درصد افزایش یابند.

با آغاز تحریم‌ها در مرداد ماه ۱۳۹۷ مشکلات خودروسازان دو چندان و با فشار‌های وارده بر شورای رقابت، این شورا مجاب شد که دوباره قیمت‌های جدیدی را اعلام کند.

بنابراین در دوازدهم شهریور ماه ۱۳۹۷، شورای رقابت دوباره تشکیل جلسه داد و در حالی که همگان منتظر اعلام نتیجه جلسه و تعیین قیمت‌های جدید بودند، یکباره وزارت صمت، از خارج شدن شورای رقابت از موضوع قیمت گذاری خودرو‌های داخلی خبر داد و در سیزدهم شهریور ماه ۱۳۹۷ اعلام کرد، بر اساس مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه، از این پس شورای رقابت در مورد همه کالا‌ها از جمله خودرو، مسئول قیمت گذاری نیست و می‌تواند پیشنهاد دهنده باشد و ستاد تنظیم بازار قیمت‌ها را تعیین و تصویب می‌کند.

از این تاریخ به بعد شورای رقابت هر چه تلاش کرد که نقش اصلی خود در قیمت گذاری خودرو را باز پس گیرد، موفق به انجام چنین کاری نشد و تعیین کننده اصلی قیمت خودرو‌ها ستاد تنظیم بازار شد.

در حالی وظیفه قیمت گذاری دستوری از یک نهاد به نهاد دیگری منتقل شد که پیشنهاد اصلی خودروسازان لغو قیمت گذاری دستوری و فروش خودرو به قیمت ۵ درصد زیر حاشیه بازار بود. خودروسازان معتقد بودند که قیمت گذاری دستوری موجب شده است تا آن‌ها با ضرر و زیان‌های هنگفتی مواجه شوند.

در حالی که رضا رحمانی وزیر صمت در ششم اردیبهشت ماه سال جاری طی صحبت‌هایی در حضور احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان مدعی شد که در دو مرحله شیوه پیشنهادی خودروسازان (فروش خودرو ۵ درصد زیر حاشیه بازار) اجرایی شد و موفق نبود و به همین دلیل، این نحوه فروش لغو شد، اما خودروسازان معتقدند که حتی یک روز هم این نحوه فروش اجرایی نشد. به عنوان نمونه احمد نعمت بخش طی مصاحبه‌ای با خبرنگار تابناک اقتصادی در ۱۵ بهمن ماه سال گذشته با تکذیب قیمت گذاری خودرو‌ها با فرمول ۵ درصد زیر حاشیه بازار، تصریح کرد: حتی یک روز هم این فرمول ۵ درصد زیر حاشیه بازار برای فروش خودرو عملی نشد.

به هر صورت در زمستان سال ۱۳۹۷ بود که برای آخرین بار قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها توسط ستاد تنظیم بازار اعلام شد؛ قیمت‌هایی که باز هم به زعم خودروسازان قیمت‌های واقعی نبودند. نعمت بخش در مصاحبه بهمن ماه خود با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: در بهمن ماه سال ۹۷ سازمان حمایت در محاسبه قیمت تمام شده پراید به این نتیجه رسید که قیمت تمام شده این خودرو ۳۹ میلیون تومان است. به این قیمت تمام شده، باید سود کارخانه، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۳ درصد هزینه شماره گذاری و حدود ۳ درصد هزینه بیمه شخص ثالث اضافه شود و در نهایت قیمت واقعی خودروی پراید که باید به دست مصرف کننده برسد، حدود ۴۸ میلیون تومان است، ولی به خودروساز تکلیف کرده اند که خودروی پراید ۱۳۲ را ۳۷.۵ میلیون تومان به فروش برساند. با این اوضاع، خودروساز هر خودروی پراید را با حدود ۱۰ میلیون تومان کمتر از قیمت واقعی آن (۴۸ میلیون تومان) به فروش می‌رساند.

به هر صورت، از ابتدای سال جاری تصمیم بر آن بود که قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها بازنگری و قیمت‌های جدید برای سال جاری تعیین شود. جلسات مختلفی تا قبل از روز جاری مورخه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار شد، اما نتیجه‌ای از این جلسات حاصل نشد. دوباره قرار بر این شد که شورای رقابت نقش پررنگ تری در تعیین قیمت گذاری خودرو‌ها داشته باشد و نظر خود در این زمینه را اعلام کند. سرانجام موضوع قیمت گذاری خودرو‌های کارخانه‌ای در جلسه امروز (مورخه ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری) ستاد تنظیم بازار نهایی شد.

مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار: گران شدن ۱۰ درصدی محصولات ایران خودرو و ۲۳ درصدی سایپا

افزایش ۱۰ و ۲۳ درصدی محصولات ایران خودرو و سایپا/ آیا پراید ۴۲ میلیونی آرامش را به بازار بر می ‌گرداند؟

سرانجام امروز ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری پس از چانه زنی‌های فراوان میان وزارت صمت، سازمان حمایت، شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار توافقات بر سر تعیین قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها انجام شد.

رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار گفت: محصولات ایران خودرو متوسط ۱۰ درصد و سایپا ۲۳ درصد افزایش قیمت پیدا خواهند کرد.

رئیس شورای رقابت خاطرنشان کرد: دلیل افزایش کمتر قیمت‌های ایران خودرو نسبت به سایپا این است که در بهمن ۹۷، ایران خودرو در محصولات خود افزایش قیمت ۸۴ درصدی اعمال کرده بود. شیوا گفت: نهایتا قیمت پراید ۱۱۱، ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ساینا ۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

وی با بیان اینکه ضوابط قیمت گذاری در شورای رقابت انجام و به وزیر صنعت به عنوان رییس ستاد تنظیم ارسال شد، گفت: در جلسه بیستم اردیبهشت شورای رقابت هر خودروساز سبد تورمی قیمت‌های خود را به شورا اعلام ‌کرد تا بر اساس آن قیمت گذاری انجام شود. شیوا افزود: سبد تورمی که خودروسازان اعلام کردند، بر اساس تورم اسفند ۹۸ بوده و قرار است سبد بخشی تورمی خودروسازان مجددا برای سه ماه آینده یعنی خرداد ماه اعلام شود.

در دستورالعمل جدید، سیستم ثبت نام و فروش چگونه خواهد بود؟

عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار در جلسه امروز گفت: آنچه برای ثبت نام متقاضیان خرید خودرو و نحوه تحویل لازم است، کاملاً شفاف و روشن شده و قرار است هر کد ملی امکان ثبت نام یک خودرو داشته باشد و متقاضی نیز نباید کمتر از ۱۸ سال داشته باشد، به نحوی که سند فروش خودرو در رهن باقی خواهد ماند و شرایط خودرو در بحث احتکار نیز مورد تاکید است و دستگاه‌های نظارتی نظارت‌های لازم بر بازار را خواهند داشت. وی تصریح کرد: هر متقاضی که ظرف سه سال گذشته با کد ملی خود اقدام به خرید خودرو کرده باشد، دیگر اجازه خرید نخواهد داشت.

صادق نیارکی، سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار در مورد نحوه فروش گفت: فروش فوق العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید سه روش فروش خودرو از این پس خواهد بود؛ بنابراین، ۶۰ درصد از تولید خودروسازان به ایفای تعهدات جاری و معوق اختصاص می‌یابد و مابقی نیز در قالب فروش فوق العاده و پیش فروش واگذار می‌شود. در فروش فوق العاده حداکثر سه ماهه خودرو به دست متقاضی خواهد رسید، بنابراین سایت فروش خودرو یک هفته باز است و همه می‌توانند ثبت نام و واریز وجه کنند.

وی تصریح کرد: این روش‌ها در سال ادامه خواهد داشت و متناوب فروش فوق العاده خواهیم داشت، اما پس از اتمام مراحل ثبت نام اگر تعداد ثبت نام کنندگان متناسب با سهمیه در نظر گرفته برای فروش باشد، بدون سود مشارکت و به صورت سه ماهه، خودرو را تحویل خواهیم داد، اما اگر تعداد ثبت نام کنندگان بیشتر از خودرو‌ها باشد، فرآیند قرعه کشی در شرکت‌های خودروساز با حضور مراجع نظارتی انجام خواهد شد. به گفته معاون امور صنایع، مردمی که واریز وجه کرده و نام آن‌ها در قرعه کشی وارد نشده است، می‌توانند وجه خود را دریافت کرده یا در فروش‌های بعدی آن را مورد استفاده قرار دهند

افزایش ۱۰ و ۲۳ درصدی محصولات ایران خودرو و سایپا/ آیا پراید ۴۲ میلیونی آرامش را به بازار بر می ‌گرداند؟

آیا بازگشت شورای رقابت به قیمت گذاری، می تواند در کنترل قیمت خودروها موثر باشد؟

فرید زاوه، کارشناس خودرو در این باره طی مصاحبه‌ای گفت: سوال من از دولت این است، اگر حضور شورای رقابت در پروسه قیمت‌گذاری و روش هایش درست بود، چرا قیمت خودرو‌ها اینقدر رشد کرد؟ وی می‌افزاید: کاری به قیمت‌های فعلی ندارم؛ اما در دوران حضور شورای رقابت نیز قیمت خودرو‌های داخلی در بازار بالا رفت و اختلاف فاحشی با کارخانه پیدا کرد؛ این ماجرا حالا هم رخ داده و با بازگشت شورای رقابت نیز تکرار خواهد شد.

حسن کریمی سنجری، کارشناس خودرو نیز در این باره طی مصاحبه ای گفت: با بازگشت شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو، داستان‌های قبلی تکرار خواهند شد. وی افزود: چنین سیاستی، تحمیل زیان به خودروسازان است و این وسط، دلالان و واسطه‌گران نفع می‌برند؛ اما چیزی دست مصرف‌کننده واقعی را نمی‌گیرد. این کارشناس خودرو ادامه داد: در حال حاضر نیز با بازگشت شورای رقابت، نه ‌تنها حاشیه بازار (اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودروها) از بین نخواهد رفت، بلکه مشتریان باید منتظر شوک‌های قیمتی دوباره نیز باشند؛ ضمن آنکه ورشکستگی دوباره خودروسازان نیز در راه است.

پس راهکار بازار خودرو چیست؟

به نظر می‌رسد قیمت‌ها در بازار خودرو از سه عامل تاثیر می‌پذیرند؛ اولین و مهمترین عامل، میزان تولید و عرضه خودروست. در شرایطی که واردات خودرو همچنان ممنوع است، هر چقدر خودروسازان بتوانند خودرو بیشتری به بازار عرضه کنند، قطعا قیمت‌ها کاهش بیشتری خواهد یافت. آن گونه که رئیس سازمان حمایت گفته است، در سال به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو نیاز داریم، در نتیجه، ضرورت افزایش تولید بیش از پیش احساس می‌شود؛ بنابراین باید با سیاست‌های تشویقی و نظارت‌های دقیق، عرضه را کنترل کرد تا کاهش نیابد و موجب بر هم ریختگی قیمت‌ها در بازار خودرو نشود؛ هر چند خودروسازان هم اکنون بدهی‌های سنگینی به قطعه سازان دارند که برای افزایش تولید و عرضه خودرو این مسئله باید به نوعی حل شود. همچنین باید بهره وری خودروسازان در تولید خودرو‌ها را افزایش داد و بر مدیریت‌های حاکم بر خودروسازان نظارت کرد.

دومین عامل تعیین شیوه‌های فروش است تا خودرو از یک کالای سرمایه به یک کالای مصرفی تبدیل شود و مصرف کنندگان واقعی برای خرید خودرو از خودروسازان به صف شوند.

به عبارت بهتر کسانی که برای سرمایه گذاری و دلالی اقدام به خرید خودرو می‌کنند؛ از صف متقاضیان خودرو خارج شوند؛ عاملی که راهکار‌های آن در تصمیمات اخیر جلسه ستاد تنظیم بازار هم مشاهده می‌شود.

سومین عامل قیمت گذاری دستوری خودرو‌های کارخانه‌ای است که بعضا به دلیل غیرواقعی بودن موجب کاهش عرضه تولید و آسیب به خودروسازان می‌شود. برای به حداقل رساندن تاثیر این عامل بر قیمت خودروها، به عنوان نمونه می‌توان پیشنهاد داد که شورای رقابت هر سه ماه قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها را با توجه به تورم فصلی مورد بازنگری قرار دهد. این باعث خواهد شد که ضرر و زیان خودروسازان از ناحیه افزایش نرخ تورم به حداقل برسد و یا کاهش یابد.

تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
این افزایش آرامش را به جیب خودروساز بر می گرداند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
از هنر مدیران اقتصاد و بانک مرکزی که بازار اقتصاد و بورس ایران را شرطی کردند حالا به مخص اینکه حتی برای یک روز بورس نتواند سود موهوم سه تا 5 درصدی بدهد ناگهان برای همان روز بازار های موازی بالا می کشند. امروز بورس رشد نداشت عوضش بازار طلا و خودرو و ارز عجیب ضعودی شد. فردا بورس را باید دستکاری کنند تا برای چند ساعتی قیمت سکه و ارز و خودرو کمی تثبیت شود. مدیریت ما اینجوریهاست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
پراید از هر نوعش باشد بیش از 30 میلیون ارزش ندارد با این قیمت گذاری باز خواسته دلالان وبازار را بر آورده کردند بنده به عنوان یک شهروند وبازنشسته به این قیمت گذاری اعتراض دارم
ناشناس
| Germany |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
یا باید سراغ بازار آزاد رفت و ورود ماشین ۷هرجی را آزاد گذاشت تا رقابت و عرضه و تقاضا نقش خود را بازی کند
یا باید با کنترل هوشمند با محاسبه و کمک های مالی و .. خودرو داخلی و خریدار را حمایت کرد که ظاهرا توانایی اش را نداریم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
ای کاش همینقدرم به فکر افزایش حقوق کارگرا و کارمندا هم بودن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
...خودرو 45 میلیونی، موز 20 هزار تومنی.
کی یه کارگر با حقوق 3میلیونی در بهترین حالت بتونه یه پراید از رده خارج بخره.
تمام تلاش در جهت نظام سرمیه داری هست.
ناشناس
| Philippines |
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
متاسفانه اگربا دلار ۱۶ هزاری هم حساب کنی قیمت پراید ۵ هزار دلار یا بعبارتی ۸۰ میلیون تومان کمتر نیست اقتصاد و توان مالی اکثریت مردم توان سازگاری با دلار بیش از ۶ تا ۷ هزار تومان را ندارد از سران حکومت میخوام اول به جای اقتدار نظامی به فکر اقتدار اقتصاد باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
خخخخه
طوری می گویید انگار قبلا قیمت نداشته در کارخانه و الان قیمت گذاشتند تا در بازار دلالان نکلیف مشخص شود!!!!!
یک وقت فکر می کنیم که نکند از عمد می گذارند قیمت ها در بازار دلالان افزایش یابد تا قیمت کارخانه را به بهانه ان افزایش دهند
ناشناس
|
France
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
خنده داره همجای دنیا قیمتها رو رقابت شرکتها و عرضه و تقاضا مشخص میکنه اینجا ینفر داور میاد پای تخته وایت برد مینویسه قیمت این محصول این
هرچی میکشن هرچی دهنکجی میکنن با کیفیت پایین و قیمت بالا هم پشتشون گرمه به اینکه واردات خودرو هیچ وقت هیییچ وقت ازاد نخواهد شد
دیگه کانال کره شمالی هم داره مسخرمون میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
شرکت های خودروسازی با سرمایه ی عظیمی بعد از جنگ گسترش یافتن و کلی آدم نونشون بهش وابسته است. دولت بخاطر همین تعطیل نمی کنه چون آمار بیکاری خیلی بالا می ره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
سقوط آزاد چندباره تومان و قران و ریال و حذف صفر را بچسب فعلا.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
لیاقتمون همینه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
سه شنبه ۲۳ اردیبهشت۹۹ ساعت ۱۲:۲۳
دلار ۱۷۱۵۰
سکه ۷۲۵۰۰۰۰
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
فرغونی که 5 میلیون هزینه ساختش هست رو میفروشن 42 میلیون تومن ناقابل با منت تازه !!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
آقا به فرغون توهین نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
اسم فرغون را نبر گران می شود نمی توانیم بخریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
یه یخچال فریزر رو می دن 5 میلیون، دیگه این جوری هام نیست که می گی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
وقتی پیاز و یا مرغ گران می شود بلافاصله واردات آزاد می شود اما سال ها خودروسازان داخلی با انواع ترفندها خودروهای بی کیفیت قدیمی را با چند برابر قیمت به مردم تحمیل می کنند اما مسئولان ..........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
قدرت مافیای خودرو را دست کم گرفتی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
پراید ۴۲ میلیون؟
تخیلی است این قیمت.
دمشان گرم بدهند این قیمت.
اقایون با اعداد دوست دارن شعبده بازی کنند
پاسخ ها
شوقی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
تخیلی نیست قیمت مبادله ای دلار ۴۲۰۰ و قیمت مبادله ای پراید ۴۲ تومان قیمت صرافی ملی ( بانک مرکزی ) دلار ۱۶۵۰۰ قیمت نمایندگی رسمی پراید ۷۶ تا ۸۰ میلیون قیمت دلار آزاد ۱۶۹۰۰ قیمت پراید آزاد ۸۶ به بالا هیج چیزی تخیلی نیست
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
همین امکاناتو بدیم به تویوتا بیاد ایران اونوقت هممون می تونیم ماشین متوسط ( از نظر استاندارد جهانی ) سوار بشیم با همین قیمتا. دیگه نه دلالی هست نه فخر فروشی و نه چشم و هم چشمی. ولی چرا این کار را نمی کنند نمی دونم؟
پاسخ ها
ابراهیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
خدا امئاتتوبیامرزه تنها راه خلاص شدن ازشراین دوشرکت است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
خبر ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ تابناک: دلایل ۲۰۰ میلیونی شدن پراید چیست؟ وزیر صنعت قول کاهش قیمت‌ها را داد، حسن روحانی پس از صبح جمعه و اطلاع از قیمت پراید تصمیم‌گیری خواهد کرد، یک نماینده مجلس: به زودی جلسه‌ای درباره علل افزایش قیمت خودرو برگزار خواهیم کرد، هجوم مردم برای خرید پراید ۲۰۰ میلیونی، نظر یکی از کاربران در سایت تابناک: سال دیگه پراید میشه ۳۰۰ میلیون!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
قیمت خودرو هنوز هم ارزونه!!! چون مردم هنوز برای خریدش دارن صف می کشن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
عزیزجون دولت را تعیین وقانون را تصویب میکنند تا به نفع مردم باشد هر آدمی نیاز به یک وسیله نقلیه دارد . پس چکار کنند نمیشود که با خانواده وبچه قد ونیم قد بقچه در بغل پیاده مسافرت کنی؟ دولت ما کارش درست نیست شرکتهای خودرو سازی به مانند آن مثل میگویند آش خاله است هزینه یک دستگاه یراید بیش از 10 میلیون تومان نیست بیش از 25 م تو مان نمی ارزدبیشتر ارزش ندارد
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...