صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بيش از 3 ميليون ناقل تالاسمي در کشور

این متخصص ژنتیک گفت: در آغاز این طرح در سال 76 ، هر سال 1700 تا دو هزار نوزاد با بیماری تالاسمی و نیازمند خون متولد می شدندکه این رقم امروز با تشخیص پیش از تولد تا 90 درصد کاهش یافته و به حدود 250 تولد در سال رسیده است.
کد خبر: ۹۷۶۶۲
| |
1536 بازدید

رئیس انجمن ژنتیک ایران گفت: پنج درصد جمعیت کشور شامل حدود سه و نیم میلیون نفر ناقل بیماری تالاسمی هستند.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، دکتر محمد تقی اکبری در جمع خبرنگاران افزود : بیش از 200 میلیون نفر ناقل بیماری تالاسمی در جهان زندگی می کند. وی با اشاره به اینکه کمربند تالاسمی در جهان منطبق با کمربند مالاریاست ، افزود: افراد ناقل تالاسمی در گذشته در برابر انگل مالاریا مقاوم بودند و این موجب افزایش ناقلان در کمربند مالاریا در جهان است.

اکبری اضافه کرد: ابتلا به بسیاری از بیماری ها که ریشه ژنتیکی ندارند ، براساس ساختار ژنتیک فردی متفاوت است و حتی ژنتیک برخی افراد در برابر بیماری ایدز نیز مقاوم تشخیص داده شده است.

وی با بیان اینکه بیماری های ژنتیک در چند طبقه تک ژنی ، چند ژنی و چندژنی همراه با چند عامل خارجی دسته بندی می شوند ، افزود : بیماری تالاسمی تک ژنی است و از دو دهه گذشته طرح ملی پیشگیری این بیماری در کشور اجرا شده است.

این متخصص ژنتیک گفت: در آغاز این طرح در سال 76 ، هر سال 1700 تا دو هزار نوزاد با بیماری تالاسمی و نیازمند خون متولد می شدندکه این رقم امروز با تشخیص پیش از تولد تا 90 درصد کاهش یافته و به حدود 250 تولد در سال رسیده است.

وی افزود: طرح ملی پیشگیری از هموفیلی ، سندروم داون و پ ، کا ،یو و طرح آزمایشی پیشگیری از تعدادی بیماری دیگر در مناطق مواجه با شیوع بیشتر اجرا می شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟