بازدید 27080

نگاه دقیق یک قاضی موجب تبرئه دانشجوی منتقد شد!

جرم‌های توهین و افترا در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مورد توجه قانونگذار قرار گرفته و در این بخش مجازاتی برای آن در نظر گرفته است. این جرایم از جمله جرایمی هستند که به سبب ویژگی‌های خاص در تحقق آن‌ها باید جدی مورد توجه قرار گیرند، چون آن سوی مرز این جرایم، انتقاد قرار دارد که هر شخص و جامعه محتاج بیان آن‌هاست.
کد خبر: ۹۷۵۷۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰ 02 May 2020

جرم‌های توهین و افترا در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مورد توجه قانونگذار قرار گرفته و در این بخش مجازاتی برای آن در نظر گرفته است. این جرایم از جمله جرایمی هستند که به سبب ویژگی‌های خاص در تحقق آن‌ها باید جدی مورد توجه قرار گیرند، چون آن سوی مرز این جرایم، انتقاد قرار دارد که هر شخص و جامعه محتاج بیان آن‌هاست؛ بنابراین، شایسته است به ویژه در محاکم قضایی برای صدور احکام مرتبط با این جرایم دقت نظر بیشتری شود که در سال گذشته، دادنامه‌ای از دادگاه کیفری دو شهرستان اهواز صادر و در آن به خوبی به شرایط تحقق این جرایم توجه شده است.

به گزارش «تابناک»؛ بر پایه متن این دادنامه و در پی اختلافی که بین یک دانشجو و استاد او شکل می‌گیرد، کیفرخواستی به این شرح شکل می گیرد که یکی از دانشجویان مقطع دکترای فیزیک حالت جامد تجربی به دلیل نداشتن صلاحیت علمی کافی و نگذراندن مراحل آموزشی لازم، از دفاع از رساله‌ی دکترای خود محروم و طی مهلت‌هایی که به نامبرده داده شده، باز هم موفق به کسب امتیاز آموزشی لازم نشده است، در نهایت بر اساس تصمیم کمیسیون موارد خاص دانشگاه ایشان از ادامه‌ی تحصیل و دفاع از رساله‌ی دکترا برابر قوانین آموزشی محروم شده است. نامبرده در چندین مرحله نسبت به دلایل اخراج خود معترض شده و مراتب اعتراض خود را در دو بخش الف) اعتراض به مقررات آموزشی. ب) اعتراض به صلاحیت علمی استاد راهنمای خود تنظیم کرده و به رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز اعلام نموده و خواستار بررسی و اعلام کتبی نتایج بررسی رئیس دانشگاه به خود شده است.

نامبرده متعاقبا طی نامه‌ای دیگر خطاب به رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار رسیدگی به اعتراض هایش شده و بیان نموده که برای دفاع از حقوق قانونی، شرعی و تحصیلی خود از دو طریق اقدام خواهم نمود: الف) "شکایت از داور خارجی به سبب ضرر و زیان وارده به خود از طریق شورای حل اختلاف" ب) مصاحبه و ارسال گزارش تحت عنوان " فساد اداری و مدیریت طایفه‌ای در دانشگاه شهید چمران اهواز" و در انتهای نامه‌ی خود بیان داشته، در صورتی که روال اداری بازگشت به تحصیل بنده با توجه به راه حل‌های موجود از جمله " مهمانی در دانشگاه دیگر" عملی نشود، اسناد و مقالات را در اختیار رسانه‌های داخلی و خارجی از جمله رسانه‌های bbc و voa قرار خواهد داد.

این دانشجو در همه‌ی مکاتبات و اظهارات خود به روند و شیوه‌ی تصویب و تایید رساله‌ی دکترای خود معترض بوده است و تنها ملجأ خود را رئیس دانشگاه به عنوان عالی‌ترین مقام مسؤل دانسته و اعتراض‌های خود را مکتوب در اختیار ایشان قرار داده و حتی بیان کرده است برای احقاق حق شرعی، قانونی و تحصیلی به شورای حل اختلاف مراجعه خواهد نمود و در خصوص مصاحبه با رسانه‌های داخلی و خارجی از جمله BBC و VOA نیز آن را منوط به عدم اقدام و عدم پیگیری اعتراض‌های خویش و همچنین راهکاری جهت بازگشت به دانشگاه و تحصیل عنوان کرده است.

پس از این مقدمه دادرس محمد امرایی برای تبرئه این دانشجو چنین استدلال می‌کند: پر واضح است که دانشگاه و دانشجو همواره به عنوان قشر آگاه و مسئول جامعه به روشنگری و تلاش پیگیر و ثمربخش در بالا بردن سطح آگاهی و هوشیاری در راه مبارزه با استبداد و استکبار پیشگام بوده و شیوه حکومت در اسلام و تبلور آن در قانون اساسی جمهوری اسلامی نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی است (برگرفته از مقدمه‌ی قانون اساسی در بخش‌های طلیعه‌ی نهضت و شیوه‌ی حکومت در اسلام)؛ بنابراین با این رسالت بزرگ و خطیر دانشگاه باید محلی برای ابراز آزادانه‌ی عقاید و مأمنی برای قشر فرهیخته باشد و صدای اعتراض ایشان را بشنود و انتقاد و اعتراض دانشجویان را وسیله‌ای برای پیشبرد عملکردی خود به شمار آورد؛ مبارزه با کلیه‌ی مظاهر فساد و تباهی (بند ۱ اصل ۳ قانون اساسی)، بالابردن سطح آگاهی‌های عمومی در همه‌ی زمینه‌ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه‌های گروهی و وسایل دیگر (بند ۲ اصل ۳ قانون اساسی)، محو هر گونه استبداد و خودکامگی و انحصار طلبی (بند ۶ اصل ۳ قانون اساسی، رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی (بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی) از جمله وظایف دولت جمهوری اسلامی است که دانشگاه دولتی شهید چمران اهواز به عنوان جزئی از آن، عهده دار این وظیفه‌ی اساسی، نیل به اهداف متعالی از جمله آزادی توام با مسؤلیت و توسعه‌ی قسط و عدل و استقلال همه جانبه‌ی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مندرج در اصل ۲ قانون اساسی است که می‌بایست بدان عمل نماید.

همچنین حق بر آموزش ملزوماتی دارد که از مهمترین آن‌ها حق بیان آزادانه و انتقاد سازنده است و دانشجوی نامبرده هدفی جز این نداشته که به روند رسیدگی به امور آموزشی و تحصیلی خود آگاهی یابد و بدین سبب اعتراض هایش را نسبت به اخراج از دانشگاه و محروم شدن از تحصیل بیان داشته است.

طریقه‌ی اعمال این حق نیز اعم از بیان شفاهی، کتبی، بیان از طریق رسانه ها، مطبوعات و ... می‌باشد. اصل اساسی و مترقی ۲۲ قانون اساسی به زیبایی تفتیش عقاید (نمودی از آزادی بیان و آزادی پس از بیان) را ممنوع دانسته و مقرر نموده که هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد و با طرح دعوای افترا و از این طریق نمی‌توان آزادی بیان و آزادی پس از بیان دانشجو و عامه‌ی مردم را ـ که هدفی جز احقاق حق و اعتراض و انتقاد به رویه‌های جاری نداشته است ـ سلب نمود، چون وفق اصل ۹ از قانون اساسی جمهوری اسلامی " ... هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را هرچند با وضع قوانین و مقررات، سلب نماید. " و این که دانشجوی نامبرده جهت احقاق حق خویش و رسیدگی به اعتراض خود و شنیده شدن انتقادهایش متوسل به اعلام مصاحبه با رسانه‌های داخلی و بشود نمی‌توان ممنوعیتی برای ایشان ایجاد نمود؛ آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تامین گردد؛ لذا عمل نامبرده واجد محتوای مجرمانه‌ای نبوده و صرفا بیان انتقاد و اعتراض نسبت به روند تصویب و رد پروپزال رساله‌ی دکترا خویش بوده و همچنین انتظار بازگشت به تحصیل خود از این طریق را خواستار شده است که همانگونه که در بالا بیان شد در هیچ یک از قوانین و مقررات حاکم بر نظام سیاسی -اجتماعی جمهوری اسلامی ایران داشتن و ابراز عقیده، بیان نقد و اعلام اعتراض بدون این که مبانی اسلام و حقوق عمومی را خدشه دار کند و یا حاوی عناوین مجرمانه باشد، ممنوعیتی نداشته و عناصر معنوی، مادی و قانونی جرم انتسابی افترا به متهم مفقود است.

 

برای مشاهده بهتر تصاویر بر روی آن کلیک کنید

 
 
 
 
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۴۷
خبر جالب و امیدوار کننده ای بود‌ اما نه توی خبر نتیجه نهایی مشخص شده و نه تصاویر پیوست خواناست. در واقع نیمه کاره مونده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
روی عکس کلیک کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
اگر روی تصاویر کلیک کنید واضح دیده می شود
هومن و رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
اگر حکم را با دقت مطالعه کنی
نتیجه کاملا مشخصه در رای دادنامه هم قید شده
60
ضربه شلاق برای دانشجو تعیین شده
به علت گفتن کلمه بیسواد به استاد راهنما
عزیز دل برادر
برو شصت ضربه شلاق نوش جان کن تا معنی عدالت بفهمی
زنده باد قاضی زنده باد عدالت زنده باد دفاع از حق
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
!!صبح زنده باد و عصر ؟
درود بر قاضی با شرف .
زنده باد قانون .زنده باد آزادی .
خدا رو شکر به عمرم دیدم یه پایین تر از بالاتر حقش را گرفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
مطمئنی
نگاه دقیق یک قاضی و تبرئه دانشجو؟ ایشون شاکی بودند، از چی تبرئه شدند؟ متشاکی یکی دیگه بود!
واقعا از آزادگی این قاضی شگفت زده شدم. دست مریزاد.
خوشبخت بوده!
بنده در دهه ۶۰ اخراج شدم شکایت کردم هیچ جوابی نیامد... دوباره کنکور دادم در رشته دیگر تحصیل کردم صاحب شغل شدم بیست و پنج سال بعد حکم از دادگاه آمد!!! البته به نفع من!!
اما دیگر به چه درد من میخورد؟ تکلیف آن همه سال زحمت و جوانی چه می شود؟... هیچ!
خدا رئسی رو خیر بده که با اومدنش یک تکونی داره به قوه قضاییه می خوره و هر روز خبرهای خوبی می شنویم
متاسفانه در این حالت هم دانشجو به حقش نرسیده و کلی ضرر و زیان دیده و هنوز هم اخراجی هست.
فقط از زندانی شدن نجات پیدا کرده. چون دانشگاه ازش شکایت کرده و فقط تبرئه شده. ولی باید هزینه های اخراج از دانشگاه که کم هم نیست رو بپردازه.
خوب بالاخره چی شد بنده خدا به حقش رسید؟!!
زنده باد آزادی انسانی زنده باد برابری اجتماعی زنده باد راستگوئی مرگ برتملق مرگ بر استبداد مرگ بر عوامفریبی مرگ براستفاده منفی از احساسات انسانی درود برپاکبان درودبرپاکبانی درود برمحافظین محیط زیست
این حکم به معنی از بین بردن پایه‌ای آموزش و به مسخره گرفتن مقررات اموزشی
پاسخ ها
رامین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
شمام زود قضاوت نکن. بهترین راه برا نظر دادن اینه که تحقیق بشه در این مورد. نمیشه ندونسته طرف کسی رو گرفت. شاید دانشجودرست میکه شایدم غلط.
من متخصص بیهوشی فارغ التحصیل دانشگاه اهواز هستم متاسفانه در دانشگاه علوم پزشکی هم اساتید بیسواد و رانتی کم نیستند
طریقه‌ی اعمال این حق نیز اعم از بیان شفاهی، کتبی، بیان از طریق رسانه ها، مطبوعات و ... می‌باشد.??
مصاحبه با مطبوعات داخلی نه خارجی و شبکه های معاند!!؟
نمی خواهم این مورد مشخص را تایید و یا رد کنم اما زیادی هم این خبر را بال و پر ندهید، شاید در برخی موارد ظلم و سخت گیری های به دانشجو میشود که قطعا صحیح نیست ولی بسیاری از دانشجویانی هم که شکایت های اینچنینی انجام داده و داور و استاد و سیستم و ... را مقصر می دانند متاسفانه علاوه بر ورود با رتبه های ناپلئونی به دانشگاه به دلیل ظرفیت بیش از حد پذیرش، و بدتر از آن به ضرب و زور موسسات پولی کنکور و همچنین سهمیه های کنکوری، شروع به مشغولیت های دیگری غیر از وظیفه علمی بویژه گشت و گذار و تفریح و بعضا بورس بازی و تدریس خصوصی و ... می شوند و در نهایت هنگام ناتوانی از انجام وظایف علمی راه جالب شکایت و وزارت و دیوان عدالت و ... را در پیش می گیرند.
خوشحال نشویم این شخص دکتر فیزیک شود شاید روزی دلبند شما باید در کلاس ایشان دانش آموز و یا دانشجو شود.
پاسخ ها
شهروند مطیع قانون
| United States of America |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
.طرف به خاطر نگرفتن حل تمرین پایان نامه منو گرو گرفته بود.آخرشم من المپیادی مجبور شدم با .معدل بالا انصراف بدم.اتفاقا باید پر و بال پیدا کنه اساتید دانشگاه در حد خدا قدرت دارند
این هم فقط میتواند در طیف اختلافات اصلاح طلب و اصولگرا قابلیت طرف دعوی داشته باشد
قاضی به این میگن. قاضیی که میشه با خیال راحت جلوی میزش ایستاد و اطمینان داشت که اگر محکوم شی حقت بوده. پس فقط باید به این قاضی گفت، درود سالار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
ساده نباش
با سلام
وقتی من عنوان این خبر را خواندم فکر کردم در مورد دو دانشجوی دانشگاه شریف که اخیرا بازداشت شده اند حکم صادر شده است. بسیار خوشحال شدم اما بعد دیدم اشتباه کردم
60 ضربه شلاق داره
قاضی مواظب باش
روز بخیر ، از کلیه اقایان که شکر گذار جناب قاضی شده اند پوزش میخواهم و یک سئوال دارم :

جناب قاضی بر اساس چه کار کارشناسی در مورد یک پایان نامه دکتری آنهم رشته فیزیک اظهار نظر کرده و
‌اقایان انرا نهایت عدالت دانسته اند ؟
جناب دانشجوی پایه دکترای فیزیک، ریاست دانشگاه را تهدید به گزارش گردش کار آنهم در مورد یک کار که
باید علمی باشد به خبرگزاری‌های بیگانه کرده اند!!!!!!!!
بهتر نبود که بجای اینهمه جنجال ایشان اگر به پایان نامه و توانائی علمی خودشان اعتقاد داشتن ،
بجای انعکاس به قوه قضائیه و تهدید رئیس دانشگاه درنامه به رئیس دانشگاه و وزارت علوم متقاضی
برگزاری یک جلسه رسیدگی به پایان نامه با حضور استادانی به انتخاب وزارت علوم از چند دانشگاه معتبر
داخلی در زمینه مرتبط با پایان نامه می‌کردن؟؟؟؟؟؟

جناب سردبیر محترم تابناک واقعا انعکاس این خبر مشکوک با اینهمه تفصیل را باید بپذیریم که از سر
دلسوزی بوده؟
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
محض اطلاع آقای فریدون:
دادگستری کارشناس های مختلف از رشته های مختلف داره که در رشته های مرتبط اعلام نظر می کنند

فقط قاضی نیست گرفتی فری؟
رامین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
دادرسی یه سری مراحل داره که بخشی مربوط به تحقیقات پرونده هست. ایشون در مورد مدرک دکترا و فیزیک اظهار نظر نکرده و رای نداده ایشون برای استفاده از کلماتی ماننده گزارش به خبرگذاری و فلان رای داده و تبرئه کرده.
شما حتما میدانید سلسله مراتب چیه. فکر کنم اقای وزیر فرصتی برای حل مشکلات و رسیدگی به نامه و اعتراضات اینچنینی داشته باشن. سلسه مراتب هم حکم میکنه ابتدا به رییس اون استاد اعتراضشو نشون بده.
الان که به اعتراضشون اهمیت ندادن میتونن برن سمت سمتهای بالاتر و اعتراضشونو برسونن البته اگه برحق باشه اعتراضشون.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
عزیز، اول متن رو درست بخون، بعد نظر بده، قاضی در مورد شکایت دانشگاه از دانشجو نظر داده نه بحث علمی پایان نامه. وگرنه به خاطر شکایت دانشگاه باید زندان می‌رفت
حتما دانشجو سابقه عضویت در بسیج یا انجمن اسلامی دانشگاه را داشته است
آن مکانی که اسم خودش را دانشگاه گذاشته چقدر حقیر و بیچاره است که دانشجوی معترض را به دادگاه می کشد. عاقبت اینکه دانشگاه ها را داده اند به دست عده ای حراستی همین است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
احسنت
خوب!حالا داننشگاه شهید چمران چکار می کند؟ هیچ
پاسخ ها
رامین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
هیچی دیگه موفق شد یه نفرو شلاق بزنه. و اگر نابجا بوده باشه و ناحقی از نظر روحی چه صدمه ای خواهد دید...
عدالت واعتماد سازي درجامعه اينگونه ايجاد ميشود شدت و حدت در موارد اقتصادي را بيشتر كنيد
دو نکته:‌
اول: به ادعای یک دانشجوی اخراجی که فرایند اداری مشخصی در دانشگاه و وزارت علوم دارد نباید به تنهایی پرداخت. حتماً نظرات استاد راهنما و کمیته داوری و سایر مسولان دارای صلاحیت در آن دانشگاه هم باید گرفته و منعکس می‌شدند.
ثانیاً: حرف‌های قاضی محترم بسیار ارزشمند ولی حجیم و درشت هستند. تمام اینها در قانون اساسی به صورت کلی وجود دارند ولی آزادی بیان به معنی‌ایی که می‌تواند باعث فساد زدایی و بهره‌وری شود در ایران بسیار محدود است.
درود بر قاضی محترم
البته که ۶۰ ضربه شلاق هم کم نیست ولی بالاخره رعایت ادب واجبه
این دانشجو مطابق قوانین اخراج شده.
و مطابق قوانین به او اجازه داده شده تا نسبت به اخراجش اعتراض کند
اما او به دلایلی نامشخص به جای پیگیری اصل خواسته و ارائه مستندات، رئیس دانشگاه را تهدید کرده است.
رئیس دانشگاه مطابق قوانین این نامه که حاوی تهدید به مصاحبه با رسانه های بیگانه است را به حراست و مراجع مربوطه ارجاء میدهد و شاکی در این پرونده باید آنها باشند.
به هر حال تعیین صلاحیت یک فرد برای استادی و یا استاد راهنما شدن در پایان نامه ها، با دانشجو نیست اما این دانشجو قبلا در پروپوزال خود ایشان را به عنوان استاد راهنما معرفی و درخواستش را امضا کرده است. (یعنی صلاحیت استاد مورد تأیید ایشان بوده است)
به نظر من ریشه ی اینچنین نامه نگاری ها و نگارش تهدید نامه ها را باید در برخی مستندهای تلویزیونی و جو حاکم بر منازعات سیاسی و حقوقی گروههای مرجع در کشور پیدا کرد. سبک و سیاقی که در این نامه ها کپی برداری شده و به جای پرداختن به اصل موضوع، برای مخاطب خود تهدید نامه تولید می کند.
واقعا باید یه قوانینی برای دفاع از حقوق دانشجو سر این مسایل باشه. و اساتید خیلی ظلم میکنن. و این دانشجو هم بعد از اینهمه زحمت باید برگرده دانشگاه
زندان ها جا ندارد دارند برخی را تبرئه می کنند با افتخار بزرگترین آمار زندانی نسبت به جمعیت را دارند!!!!
وقتی مدرک بورسیه ها رو تایید کردند این که دیگه سهله . دانشگاههای مهم و تراز اول کشور تحت فشار و هجمه عده ای قرار گرفته اند که به مدرک دانشگاه پیام نور و آزاد هم قانع نیستند و میخوان هرجور شده یک مدرکی از دانشگاه دولتی بدست بیاورند . حالا با هیاهو غوغا و جوسازی و برچسب زنی
اگر حکم قاضی این است که کسی را به خاطر ابراز عقیده (حتی غلط) نباید مجازات کرد یا از حقی محروم کرد، حرف درستی است. اما اگر قاضی در مورد روند دفاع این دانشجو یا به این موضوع که دانشگاه صلاحیت علمی ایشان را تائید نکرده اظهار نظر کرده باشد یا حکم داده باشد، کاملا خلاف قانون عمل کرده. مطابق با قانون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دادگاه‌ها اجازه ندارند در امور آموزشی دانشگاه‌ها دخالت کنند و مرجع تصمیم‌گیری، کمیته‌ای در وزارت علوم است.
متاسفانه این قاضی محترم به خود اجازه داده در مورد سرقت علمی و کپی کردن مقاله نیز اظهار نظر کند در حالی که در تمام دانشگاه‌های معتبر دنیا، اگر مشخص شود که دانشجو سرقت علمی (کپی کردن بخش‌هایی از مقاله دیگران و انتشار آن به نام خود) انجام داده، مجازات‌های سخت آموزشی (مانند ممنوعیت از ادامه تحصیل) برایش در نظر می‌گیرند در حالی که قاضی محترم، به استناد این که شاکی خصوصی وجود ندارد ایشان را تبرئه می‌کند!!
چیزی که تو مملکت ما جا افتاده این است که یک دانشجو که به هر شکلی وارد دانشگاه شد و با هر کیفیت و تلاشی . حتما باید مدرک بگیرد !!! و هر کدام هم که مدرک نگیرند داور و استاد راهنما و علم استاد و .... مدیریت دنشگاه و ... را به چالش کشیده و به دنبال تهدید و مشکل زایی برای کشور هست . وگرنه باید قبول کنیم که یک درصد ریزش در ورودی و خروجی دانشگاه طبیعی هست . وگرنه هر کس که دانشگاه قبول شد . همان اول کار مدرک را بهش بدهند !!!!
دانشجو بسیجی بوده؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی