بازدید 14667
پیمانه اقتصادی

سیگنال نفت به شکر؛ دو ماه دیگر شکر وارداتی ارزان‌تر می‌شود / چراغ سبز برای صادرات مرغ و تخم مرغ ایران به افغانستان/ دلیل گرانی و نابسامانی در بازار خودرو چیست؟

این پیمانه تیتر‌هایی همچون دلار اندکی ارزان شد، بورس باز هم رکورد زد، صدور کد بورسی متقاضیان بعد از پذیره نویسی اولیه، مدیرعامل بوئینگ: بهبود صنعت هواپیمایی ممکن است سال‌ها طول بکشد، تمام مطالبات کشاورزان امروز پرداخت می‌شود، شیوع کرونا، درآمد ششمین بانک بزرگ اروپا را نصف کرد و تصمیم روسیه برای عدم افزایش قیمت غلات را در بر دارد.
کد خبر: ۹۷۵۰۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۵ 28 April 2020

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون دلار اندکی ارزان شد، بورس باز هم رکورد زد، صدور کد بورسی متقاضیان بعد از پذیره نویسی اولیه، مدیرعامل بوئینگ: بهبود صنعت هواپیمایی ممکن است سال‌ها طول بکشد، تمام مطالبات کشاورزان امروز پرداخت می‌شود، شیوع کرونا، درآمد ششمین بانک بزرگ اروپا را نصف کرد و تصمیم روسیه برای عدم افزایش قیمت غلات را در بر دارد.

دلار اندکی ارزان شد

در معاملات امروز بازار ارز، شاهد کاهش نرخ دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و مجاز هستیم، به گونه‌ای که هر اسکناس دلار آمریکا در این صرافی‌ها به نرخ ۱۵۴۵۰ تومان از مردم خریداری و به قیمت ۱۵۵۵۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می‌شود که نسبت به روز قبل، ۵۰ تومان کاهش قیمت دارد. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به نرخ ۱۶۸۵۰ تومان از مردم خریداری و با افت ۵۰ تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت ۱۶۹۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می‌شود.

بورس باز هم رکورد زد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (سه شنبه نهم اردیبهشت ماه ۹۹)، با افزایش ۲۵۴۹۸ واحدی معادل ۳.۱۱ درصد به رقم ۸۴۶ هزار و ۳ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۱۶۶ واحدی به رقم ۹ هزار و ۹۴۰ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۶۷۸۴ واحدی معادل ۳.۱۱ درصد به رقم ۲۲۵ هزار و ۸۲ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۴۸۸۰ واحدی معادل ۱.۸۰ درصد، عدد ۲۷۶ هزار و ۶۴۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۳۲۴۲ واحدی معادل ۱.۸۰ درصد به رقم ۱۸۳ هزار و ۸۱۳ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۳۰۹۲۶ واحد افزایش معادل ۲.۹۹ درصد را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۶۴ هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۱۹۰۷۲ واحد افزایش معادل ۳.۲۷ درصد به رقم ۶۰۱ هزار و ۸۶۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۴۹۸۳۱ واحد افزایش معادل ۲.۸۸ درصد همراه بود و عدد یک میلیون و ۷۸۱ هزار واحد را به نمایش گذاشت.

سیگنال نفت به شکر؛ دوماه دیگر شکر وارداتی ارزان‌تر می‌شود/ چراغ سبز برای صادرات مرغ و تخم مرغ ایران به افغانستان/ دلیل گرانی و نابسامانی در بازار خودرو چیست؟

صدور کد بورسی متقاضیان بعد از پذیره نویسی اولیه

محمدرضا معتمد، مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس با بیان اینکه دولت به مرور سهام سیزده شرکت را واگذار می‌کند، گفت: با هدف تسهیل حضور عموم مردم در بازار سرمایه دریافت کد بورسی برای پذیره نویسی اولیه این سهام ضروری نیست. وی افزود: در اولین مرحله سهام بانک ملت، بانک تجارت، بانک صادرات و بیمه اتکایی امین و بیمه البرز عرضه می‌شود و طبق مصوبه هیأت وزیران هر شخص حقیقی، می‌تواند حداکثر دو میلیون تومان سهام (واحد) خریداری کند و شروع پذیره‌نویسی از ۱۴ اردیبهشت و پایان آن ۳۱ اردیبهشت خواهد بود.

مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بعد از پذیره نویسی اولیه از طریق درگاه‌های بانکی، بانک‌ها طبیعتاً دو ماه فرصت دارند تا اطلاعات خود را ثبت کنند و کد بورسی برای خریداران فاقد کد بورسی صادر شود؛ بنابراین حدود اول مردادماه امکان معامله سهام واگذار شده فراهم می‌شود.

وی در خصوص کشف قیمت سهام و تخفیف ۲۰ درصدی و شرکت‌هایی که سهامشان فروخته می‌شود، توضیح داد و با بیان این که سهام شرکت‌های عرضه اولیه معمولاً ارزان‌تر و سودآوری مناسبی در کوتاه مدت دارد گفت: البته توصیه ما به سرمایه گذاران این است که در سرمایه گذاری افق‌های بلند مدت را در نظر بگیرند و برای افق‌های ۵ تا ۱۰ سال سرمایه گذاری کنند. معتمد با اشاره به اعتماد و اقبال مردم به بازار سرمایه گفت: با عنایت به این که ممکن است دانش کلی همه سرمایه گذاران به اندازه‌ای نباشد که بتوانند از فرصت‌های بهتر سرمایه گذاری بهره بیشتری ببرند توصیه ما این است که غیر مستقیم و از طریق شرکت‌های سرمایه گذاری که در این زمینه فعالیت تخصصی و حرفه‌ای دارند، وارد بورس شوند.

سیگنال نفت به شکر؛ دو ماه دیگر شکر وارداتی ارزان‌تر می‌شود

دبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر با اشاره به مباحث مطرح، مبنی بر کاهش حدود ٣٠ درصدی قیمت شکر و عدم تأثیر این مساله بر قیمت شکر وارداتی در داخل کشور توضیح داد: شکر‌های وارداتی که در حال حاضر در بازار عرضه می‌شود، دی و بهمن ٩٨ و با قیمت‌های آن زمان وارد شده است. ضمن اینکه شکر‌هایی که الان ثبت سفارش و حدود دوماه دیگر وارد می‌شود، متأثر از کاهش قیمت جهانی خواهند بود و دو ماه دیگر قیمت شکر وارداتی ارزان‌تر می‌شود.

دانایی با بیان اینکه حدود ١٥٠ هزار تن شکر در سه هفته اخیر توسط بخش خصوصی وارد شده و این واردات ربطی به کارخانجات ما ندارد، گفت: این شکر‌ها در دی و بهمن ٩٨ و با قیمت جهانی آن زمان، خریداری شده‌اند. این فعال بخش خصوصی ادامه داد: قیمت جهانی شکر در دی و بهمن ٩٨؛ ٤١٠ دلار در هر تن بوده، اما الان بین ٢٧٠ تا ٢٨٠ دلار است. وی افزود: قیمت شکر متأثر از قیمت نفت است و با کاهش قیمت نفت، نرخ جهانی این کالا هم کاهش یافته است. /مهر

چراغ سبز برای صادرات مرغ و تخم مرغ ایران به افغانستان

در شرایطی که همچنان امکان برگزاری مراسم‌ها در کشور وجود ندارد، صادرات این محصولات، یکی از تنها گزینه‌های موجود برای فروش تولیدات مازاد بر نیاز داخلی است و در جدیدترین اتفاق، سازمان توسعه تجارت خبر از مجاز شدن صادرات این محصولات به افغانستان داده است. به نقل از ایسنا، این سازمان اعلام کرده است: یکی از راه‌های تنظیم بازار و جلوگیری از زیان تولیدکنندگان داخلی توجه به بازار‌های مهم صادراتی از جمله افغانستان است و با توجه به اظهار نظر اخیر سخنگوی وزارت کشاورزی و دامداری افغانستان، مبنی بر رفع ممنوعیت واردات جوجه یک روزه، مرغ و تخم‌مرغ، فرصت صادرات به این کشور برای ایران فراهم است. افغانستان یکی از بازار‌های مهم صادراتی ایران است که راه را برای ورود محصولات ایرانی باز گذاشته و صادرکنندگان ایرانی می‌توانند از این فرصت برای صادرات محصولات خود به کشور افغانستان استفاده کرده و همچنان از افغانستان دان و غذای مرغ به ایران وارد کنند.

پیش بینی وزیر جهاد کشاورزی از میزان تولید گندم

وزیر جهاد کشاورزی میزان پیش بینی تولید گندم برای سال جاری را ۱۴ میلیون تن عنوان کرد و یادآور شد: فکر می‌کنم به پایداری تولید گندم در کشور دست یافته ایم.

مدیرعامل بوئینگ: بهبود صنعت هواپیمایی ممکن است سال‌ها طول بکشد

مدیرعامل شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا، در یک نشست آنلاین، با سهامداران عمده این شرکت، گفت: ‌مدتی طول خواهد کشید تا سهام بوئینگ دوباره به سوددهی برسد. وی گفت: شرایط به گونه‌ای است که ما هیچ وقت، تجربه‌ای این چنین بد نداشته‌ایم. کالهان هشدار داد: سال‌ها طول خواهد کشید تا اوضاع صنعت هواپیماسازی به شرایط پیش از کرونا بازگردد. ما در یک محیط غیرقابل پیش‌بینی و به سرعت در حال تغییر هستیم و اینکه تخمین بزنیم چه زمانی اوضاع بهبود خواهد یافت، بسیار سخت است. وی افزود: از طرف دیگر، زمانی که شرایط بهتر شود، بازار هواپیمایی مسافربری، تا حدودی کوچکتر خواهد بود و نیاز‌های مصرف کنندگان متفاوت خواهد بود. کالهان در جمع سهامداران بوئینگ گفت: این شرکت باید نه تنها به دنبال راه‌هایی برای کاهش هزینه‌های خود برود بلکه طی شش ماه آینده مجبور است تا راهی برای تامین نقدینگی خود، پیدا کند. شرکت هواپیماسازی بوئینگ، حتی پیش از شیوع بحران کرونا، با بحران جدی نظیر زمین‌گیر ماندن هواپیما‌های ۷۳۷ مکس، و تلاش برای دریافت مجدد مجوز پرواز آنها، درگیر بود.

تمام مطالبات کشاورزان امروز پرداخت می‌شود

یزدان سیف معاون وزیر صمت گفت: ۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مطالبات کشاورزان است که از این میزان، ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و بقیه هم سه شنبه نهم اردیبهشت پرداخت می‌شود. با همت کشاورزان، تداوم بارندگی‌ها در فصل بهار و نبود تنش دمایی پیش بینی می‌کنیم امسال ۱۴ میلیون تن تولید گندم داشته باشیم که از این میزان، حداقل حدود ۱۰ و نیم میلیون تن را دولت تضمینی از کشاورزان می‌خرد. وی با بیان اینکه مصرف گندم کل کشور در سال حدود ۱۱ میلیون تن است، گفت: با توجه به ذخایر موجود، امسال هیچ مشکلی در زمینه تأمین نیاز داخل نخواهیم داشت.

تصمیم روسیه برای عدم افزایش قیمت غلات

روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده گندم جهان، صادرات غلات خود را تا ماه جولای محدود کرد تا قیمت‌های داخلی بالا نروند و سهمیه‌های دولتی برای بازار داخلی پر شوند. به نقل از راشاتودی، روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده گندم جهان، صادرات غلات خود را تا ماه جولای محدود کرد تا قیمت‌های داخلی بالا نروند و سهمیه‌های دولتی برای بازار داخلی پر شوند. البته صادرات سفارش‌هایی که قبلاً ثبت شده‌اند، ادامه خواهد داشت. مسکو صادرات برخی غلات مشخص شامل گندم، چاودار، جو و ذرت را محدود و اعلام کرد که هر محموله نباید از ۷ میلیون تن بیشتر شود. البته این محدودیت‌ها برای اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعمال نخواهند شد، یعنی ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان می‌توانند به صادرات خود ادامه دهند.

شیوع کرونا درآمد ششمین بانک بزرگ اروپا را نصف کرد

بانک HSBC انگلیس، که از نظر دارایی ششمین بانک بزرگ جهان به شمار می‌رود، امروز گزارش مربوط به عملکرد و سوددهی خود در سه ماه نخست سال جاری را منتشر کرد. بر همین اساس، سود خالص بانک HSBC به خاطر شیوع ویروس کرونا در این مدت به نصف رسیده و این بانک هشدار داده که در آینده نیز احتمال ضرر کردن بیشتر، وجود دارد. HSBC که بزرگترین بانک اروپا به شمار می‌رود، اعلام کرد: چشم انداز پیش روی، از ادامه نزولی بودن روند درآمد، حکایت دارد، چون پایین آمدن نرخ بهره از یک سو و کاهش فعالیت مالی مشتریان از سوی دیگر، در حال پایین آوردن حاشیه سود این بانک، هستند. این بانک همچنین هشدار داده است، افزایش فعالیت‌های کلاهبرداری، باعث خواهد شد که رتبه اعتباری این بانک، پایین بیاید. گزارش بانک HSBC و برخی دیگر از مؤسسات مالی در جهان که نشان دهنده پایین آمدن درآمد است، حکایت از بحرانی دارد که صنعت مالی بین‌المللی، در شرایط کنونی و در سایه شیوع ویروس کرونا و از طرف دیگر توانایی شرکت‌ها و مشترکان برای بازپرداخت اقساط وام‌های خود، با آن روبه رو هستند. البته این بانک، به دلیل روی آوردن به تعدیل نیرو، با هدف کاهش هزینه‌های خود با انتقاداتی نیز روبه رو شده است.

دلیل گرانی و نابسامانی در بازار خودرو چیست؟

بررسی قیمت‌ها در خصوص خودرو‌های پرتیراژ و پر متقاضی داخلی اختلاف قیمت ۳۰ تا حتی ۸۰ میلیونی کارخانه‌ای و بازار را در برخی موارد نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند یکی از دلایل اصلی این موضوع، عرضه کم خودرو از سوی خودروسازان است. به گفته آنان، وقتی شرکت‌ها نتوانند نیاز بازار را تامین کنند، عده‌ای سودجو برای خرید هجوم می‌آورند. آنان درخصوص قیمت بالای این روز‌های پراید عنوان می‌کنند هر کالایی در بازار کم باشد ارزش زیادی می‌یابد و همین موضوع درخصوص پراید نیز صدق می‌کند.

سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو پایتخت به ایرنا گفت: وقتی عرضه از سوی خودروسازان کم باشد افرادی که از قبل اقدام به خرید خودرو برای سرمایه گذاری کرده بودند به بازیگران اصلی بازار تبدیل می‌شوند و به دلخواه خود روی کاغذ قیمت می‌دهند. در هفته‌های گذشته شاهد بودیم ایران خودرو یک سری خودرو‌های کارتکسی را با قیمتی بالاتر از قیمت بازار به فروش رسانید که مبنایی جدید برای قیمت خودرو‌های مدل ۹۹ شد. همچنین پیش فروش‌هایی که در روز‌های اخیر انجام شده با موعد تحویل اسفند امسال و فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ است و نمی‌تواند بر بازار تاثیرگذار باشد. وی بیان داشت: خودروسازان همچون سال‌های گذشته در فروردین و اردیبهشت به دنبال سیاست افزایش قیمت‌ها هستند و در این راستا از عرضه خود می‌کاهند.

این مقام صنفی با یادآوری کمبود تقاضا در بازار تاکید کرد: بازار را عرضه و تقاضا متعادل و متوازن می‌کند، اگر خودروسازان قادر به افزایش عرضه نیستند، دولت باید اجازه واردات خودرو بدهد. وی در عین حال گفت: افرادی که خودرو برای فروش دارند نیز به دلیل احتمال افزایش قیمت‌ها در حال حاضر از فروش امتناع می‌کنند. موتمنی اظهار داشت: اکنون سه هفته است منتظریم ببینیم موضوع قیمت‌گذاری خودرو در وزارت صنعت چه سرانجامی می‌یابد و هنوز تعیین تکلیف نشده است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱
مشكل اينكه بازار ارز ، خودرو و مسكن هميشه و هميشه در ايران دست دلال ها بوده...
شکر خیلی جالبه الان با دلار ازاد بری خارج نیم کیلو بخری ارزونتر از قیمتی که وارد کننده با دلار 4200 میاره میفروشه میشه
۴۱۰ ضرب در ۱۱۸۰۰ و ۲۸۰ ضرب در ۱۵۸۰۰ بیبینم کدام یکی بیشتر است
چراغ سبز به افزایش قیمت مرغ!
دلیل نابسامانی بازار خودرو مش عباس بقال سر محله است....بابا معلومه دیگه دلیلش بی تدبیری دولته
شکر ارزان می شود!!!
هر تن شکر ۴۱۰ دلار
اگه با ارز ۴۲۰۰ تومنی باشه، میشه کیلوی ۱۷۲۲ تومن
اگه با ارز ۱۵۰۰۰ تومنی باشه میشه ۶۱۵۰ تومن
من سه ماه پیش کیلوی ۹۰۰۰ تومن از عمده فروش خریدم ارز بود ۱۱۰۰۰ تومن.
مگه شکر با ارز دولتی وارد نمیشه، پس چرا اینقدر گرونه؟؟؟؟
شاخص کل بورس همچنان داره رشد میکنه وهمچنان میره بالا ( میبرنش بالا) !!!! دیگه رشد روزانه ۲۰ هزارواحدی دربورس یک چیزکاملا عادی وپیش پاافتاده شده !!! امان از لحظه انفجار حباب ۳۰۰-۴۰۰ هزارواحدی وسکته های بعداز آن !!!!
واردادت خودرو باید آزاد بشه
استاد حیف و میل منابع و نعمت ها هستیم ... بهتر نیست کمی هم به فکر تنظیم خانواده و کنترل جمعیت باشیم آیا کشوری که بیش از نیمی از آن کویر و بیابان است ظرفیت جمعیت 80 میلیونی را دارد ؟
وقتی تقاضا نیست چرا خودرو گران میشه؟!
علت نابساماني بازار خودرو عبارتند از : وجود مافيا، بي تدبیری مسئولين، رانت و پارتي بازي دلالان و ....
چندین و چند سال است که راجع به گرانی خودرو، فقط دلیل و تحلیل آبکی تحویل مردم میدین .... ذکر دلیل گرونی که زخم گرونی رو درمان نمیکنه ... بخدا اگه حرف نزنید و دلبل نیارید، سنگین ترید ..... نمک روی زخممون نپاشید
دلیل گرانی خودرو : دولت
دلیل گرانی و نابسامانی در بازار خودرو
سلام
هر چیزی یه قیمتی داره قیمت هر چیزی هم با توجه به مولفه های تولید استخراج میشه وقتی یه جایی یه چیزی تولید میکنه خورده فروش با یه درصدی سود می تونه بفروشه حال چه اتفاقی می افته که شخصی که از کارخونه ماشین تحویل گرفته هر قیمتی بخواد در بازار میفروشه…
آیا نمی شود نظارت کرد؟؟؟؟
نمی شود سازو کاری ایجاد کرد که هر کسی به هر قیمتی خودرو نفروشه یا نخره؟؟؟
به راحتی انجام میشه ..... می شود از خریدار و فروشنده اسناد مثبته مطالبه کرد اگر هم قصد فرار داشته باشند قانون پول شویی جلوی این افراد را می گیرد....

ولی متاسفانه دولت نمی خواهد
چرا ستاد تنظیم بازار برای خودرو کاری نمی کند وقتی که عرضه خودرو از سوی خودرو سازان کاهش می یابد در مقابل اجازه افزایش واردات خودرو خارجی نو و دست دوم را بدهید
چه کسانی از افزایش قیمت خودرو در داخل سود می برند؟
چرا دولت و وزیر مربوطه و... در مقابل خودرو سازان ناتوان و ضعیف هستند؟
آیا باید مردم مجدداً خرید خودرو داخلی را تحریم بکنند؟
برابر نكردن عرضه و تقاضا بازار خودرو را به اين روز دراورده است كه البته عدي ميباشد پرايد را ميبرند70ميليون تا مردم با 40ميليون خريدن از كارخانه براي خودرساز دعا هم بكنند يعني به مرگ ميگيرند تا به تب را ضي شويم
تحريم ها كاغذ پاره است اثر ندارند ؟؟؟؟؟؟؟
سه عنصر ارز- طلا- توليد در ايران سالهاست كه مديريت نمي شود و دست دلالهاست.دولت ها هم هر وقت نياز به جمع آوري نقدينگي داشته اند وارد اين عرصه شده (از طريق عوامل و كارگزاران پشت پرده خود)و با ايجاد فضاي حبابي نقدينگي را از دست صاحبان خرد و متوسط سرمايه خارج مي كنند.
دلار را مثال مي زنم .افزايش ارزش دلار در مقابل ريال شايد25 %به تحريم ربط داشته باشد بقيه از راهکارهاي دولت است تا كمبود بودجه خود را با جمع آوري ريال جبران كند.
دلال یک فرار رو به جلو هست.سوال اینجاست که مونتاژکاری که نمی تونست این 4چرخ رو به فروشه ومدام طرح اقساطی میزاشت چی شد به اینجا رسید؟غیر از این دولت پشت این قضیه هست؟مردم رو طوری کرده که فقط از ترس بی ارزش تر شدن پولشون میان مدام تو صف خرید هر چیز میرن.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
وب گردی