صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

چینی‌ها، چینی ایران را شکستند

کد خبر: ۹۷۲۵۸
| |
8776 بازدید

روزنامه پول نوشت:

عضو هیأت رییسه اتاق تهران گفت: 70درصد تولیدكنندگان چینی تعطیل شده‌‌اند. عباسعلی قصاعی درباره رقابت در بازار صنعت چینی‌آلات افزود: صنعت چینی ایران که بعد از انقلاب حدود 2هزاردرصد رشد كرده به تازگی با بحران اقتصادی مواجه شده است

چرا كه این صنعت به شدت رقابتی است یعنی محصول آن در بازار اشباع است و واردات زیادی هم از چین دارد چون زادگاه این صنعت كشور چین است.  وی با اشاره به واردات چینی بی‌كیفیت از كشور چین گفت: دولت به دنبال آن است تا از واردات كالاهای بی‌كیفیت جلوگیری كند.

 بازار چینی به شدت رقابتی است كه می‌‌‌تواند الگویی برای كل اقتصاد باشد چون رقابت در نهایت به نفع مصرف‌كننده است زیرا كیفیت بالا و قیمت پایین را به همراه خود دارد.  عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: قطعا وقتی رقابت شدید است و بحران اقتصادی بر بازار حاكم است واحدهای ضعیف‌تر از پا می‌افتند.

او در پاسخ به این سوال كه واگذاری چینی البرز به چینی مقصود در راستای همین موضوع بوده است، گفت: واگذاری چینی البرز به چینی مقصود اگر اشتباه نكنم حدود5/6سال پیش اتفاق افتاده است و عمده سهام البرز را چینی مقصود خریداری كرده و منتهی چون از ابتدا این واحد یك واحد دولتی بوده تولیدات آن بسیار با كیفیت پایین بوده است و من فكر می‌كنم كه تحمیل سنگینی هم به چینی مقصود شده است.  قصاعی گفت: بعد از انقلاب 24 واحد تولید چینی داشتیم كه دقیقا 15 واحد آن یعنی حدود 70درصد تعطیل شده است.

هیچ‌كس هم مقصر نیست. مقصر رقابت در بازار است. من معتقدم رقابت در اقتصاد باز خوب است چون قدرت بازار واحدهای ضعیف و كم‌كیفیت را از میدان به در می‌كند.  عضو هیأت رییسه اتاق تهران درباره میزان واردات و صادرات محصولات چینی گفت: در سال حدود پنج هزار تن واردات و در همین حدود نیز صادرات محصولات چنین داریم و این در حالی است كه كشور چین با 80درصد سهم، بازارهای جهانی را اشباع كرده‌ اما با تمام این رقابت‌ها واحدهای خوب ما توانسته‌اند صادرات داشته باشند.

 بنابراین گزارش، یكی از كارگران معترض كارخانه چینی البرز طی تماسی با فارس گفت: كارخانه چینی مقصود سهامدار عمده كارخانه چینی البرز محسوب می‌شود به طوری كه 51درصد سهام چینی البرز را در اختیار دارد.  او با بیان اینكه در پی خصوصی‌سازی كارخانه چینی البرز، این كارخانه منحل شده است، ادامه داد: تعدادی از كارگران معترض چینی البرز روز چهارشنبه گذشته مقابل دفتر كارخانه چینی مقصود تجمع كرده و خواستار رفع انحلال كارخانه خود شدند.

این كارگر با اشاره به تجمع روز 8 اردیبهشت امسال كاركنان كارخانه چینی البرز مقابل ساختمان وزارت صنایع و معادن گفت: در این تجمع قرار شد به هر یك از كارگران بابت طلب حقوق سال 88 یك میلیون تومان پرداخت شود كه 500 هزار تومان آن باید توسط وزارت صنایع و 500 هزار تومان بقیه نیز باید توسط مدیر عامل چینی البرز پرداخت می‌شد كه تاكنون این وعده عملی نشده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟