بازدید 20640
دکتر محمد آسایی اردکانی

تا ابد نمی‌شود مرزها را بست / باید نقاط ضعف همسایگان را بشناسیم و برای رفعشان اقدام کنیم/ آمار بسیاری از کشورها قابل باور نیست / فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی توصیه سازمان بهداشت جهانی است

برای اشتراک گذاری تجارب آماده ایم، اما هنوز به جایی نرسیده‌ایم که بتوانیم پزشک یا پرستار به جایی اعزام کنیم و آماده ایم این کار را هم در زمانی که بحران در کشورمان مهار شد، انجام دهیم و اولویتمان برای همکاری‌هایی از این دست هم کشور‌های منطقه و محدوده مدیترانه است.
کد خبر: ۹۶۹۶۴۶
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴ 02 April 2020
تابناک اجتماعیمشاور وزیر در امور بهداشتی که سابقه دو دهه همکاری با سازمان بهداشت جهانی دارد، با تاکید بر ضرورت همکاری با دیگر کشورها، به ویژه کشورهای همسایه گفت: تا ابد که نمی‌شود مرزهایمان را ببندیم؛ باید نقاط ضعف همسایگان‌مان را بشناسیم و برای رفعشان همکاری کنیم.
 
به گزارش «تابناک»؛ دکتر محمد آسایی اردکانی در نشست خبری با اصحاب رسانه ـ که آنلاین برگزار می‌شد ـ با تاکید بر همکاری نزدیک با کشورهای همسایه و ارتباط نزدیک با سفارتخانه‌های مستقر در تهران گفت: تجارب ایران برای کشورهای دیگر ارزشمند است؛ بنابراین، می‌بینیم سازمان بهداشت جهانی بعد از بازدید یازده روزه ای که از کشورمان داشتند، بر ضرورت اشتراک این تجربه ها تاکید کرده اند.
 
وی افزود: ما برای اشتراک گذاری تجارب آماده‌ایم؛ اما هنوز به جایی نرسیده‌ایم که بتوانیم پزشک یا پرستار به جایی اعزام کنیم و آماده ایم این کار را هم در زمانی که بحران در کشورمان مهار شد، انجام دهیم و اولویتمان برای همکاری هایی از این دست هم کشورهای منطقه و محدوده مدیترانه است. به زودی نتایج تحقیقاتمان به زبان انگلیسی در اختیار سازمان‌های بین المللی قرار خواهد گرفت.
 
تا ابد نمی‌شود مرزها را بست/ باید نقاط ضعف همسایگان را بشناسیم
 
اما اگر شیوع در کشورمان کنترل و متوقف شود و وضعیت متفاوتی در کشورهای همسایه در جریان باشد و حتی به پیک شیوع نرسیده باشند، چه؟ آیا تضمینی هست که بار دیگر در معرض بحران قرار نگیریم؟ رییس کمیته مستندسازی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال «تابناک» گفت: این نکته ای بسیار مهم و استراتژیک است که باید مدنظر ما و همه کشورها قرار گیرد، چون تا ابد نمی‌شود مرزها را بست و نیازمند همدلی و همکاری بین المللی هستیم.
 
وی افزود: البته می‌شود در مرزها موازین و مقررات بهداشتی را به موازین دیگر افزود؛ اما برای عبور از بحران جهانی نه فقط در مرزها، که در سطح جهانی نیازمند همدلی ها و همکاری هایی هستیم و حتی شاید لازم است الزاماتی برای شفاف سازی هم در نظام بین الملل دیده شود تا اوضاع کاملا مشخص و عبور از بحران مقدور شود.
 
آسایی در ادامه با تاکید بر اینکه ضرورت دارد نقاط ضعف کشورهای همسایه مان را بسنجیم و بشناسیم و با هم همکاری کنیم تا رفع شوند، گفت: وقتی به آمارهای جهانی نگاهی بیندازیم، پی خواهیم برد که بالغ بر چند ده هزار کیس شناسایی شده و چند هزار جان باخته در منطقه هستیم که اغلب شان مربوط به ایران است و این سوال را به دنبال دارد که آیا کشورمان از نظر نظام بهداشت و درمان نسبت به کشورهای دیگر منطقه عقب است؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است.
 
وی افزود: اینکه شاهد چنین وضعیتی در آمار برخی کشورها هستیم، یا نشان می‌دهد که نظام بهداشتی و یا نظام اطلاع رسانی برخی کشورها مشکل دارد و یا مخفی کاری در دستور کارشان قرار دارد، وگرنه مگر می‌شود در لیبی بعد از چند سال جنگ تنها ده مورد مثبت شناسایی شود؟ یا مگر ممکن است که پاکستان دو هزار و اندی مبتلا و 31 مرگ را تجربه کرده باشد؟ دست کم برای من که دو سال در این کشور خدمت کرده‌ام، این آمارها باورپذیر نیست.
 
اما تدابیر اتخاذ شده در مرز‌های کشورمان چیست؟ آسایی که رابط وزارت بهداشت با دانشگاه‌ها برای نیرو‌های درگیر کرونا از طریق انتشار مقالات و تجربیات سایر کشور‌هاست، در این باره گفت: عمده ترین مشکل، مربوط به مرزهای شرقی کشورمان است که در آنجا در پنج نقطه مرزی اقامتگاه و اردوگاه هایی را دایر کرده ایم و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان از کلیه افرادی که وارد کشورمان می‌شوند، تست می‌گیریم.
 

وی با تاکید بر اینکه نمونه برداری هم از آن‌هایی که قانونی وارد می‌شوند صورت می‌گیرد و هم از غیرقانونی‌ها، افزود: مشکل اصلی آن‌هایی هستند که غیرقانونی وارد کشورمان می‌شوند. افرادی که به عنوان مثال تست ۲۶ نفرشان در مرز میرجاوه به مثبت بودن نتیجه ۴ نفر منجر شده و در الغدیر از ۱۵ تست، ۸ مورد مثبت شناسایی شده است. البته مواردی مانند تست ۱۹ پاکستانی که هیچ یک مبتلا نبودند را هم تجربه کرده‌ایم.

آسایی در ادامه با تاکید بر این که فعلا مرز‌های کشورمان بسته است، گفت: جز تدابیر اتخاذ شده برای بازگشت هموطنانمان، تقریبا مرز‌های زمینی مسدود است و آن‌هایی هم که وارد می‌شود (مثل رانندگان ایرانی) بعد از تست مجوز ورود دارند. درباره مرز‌های هوایی هم وضعیت تقریبا مشابه است تا جایی که کارشناسان جهانی نزدیک ده روز است قصد عزیمت از قاهره به کشورمان را دارند، اما پروازی نمی‌یابند.

 
تا ابد نمی‌شود مرزها را بست/ باید نقاط ضعف همسایگان را بشناسیم و برای رفعشان اقدام کنیم/ آمار بسیاری از کشورها قابل باور نیست/ فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی توصیه سازمان بهداشت جهانی است
 

رییس کمیته مستندسازی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی در خصوص تجارب دیگر کشور‌ها در مقابله با بیماری گفت: تجارب متفاوتی در کشور‌های دیگر رقم خورده و به دست آمده که کوشیده‌ایم با گردآوری و اشتراک گذاری آن‌ها با مسئولان کشورمان، بهترین تصمیم را بگیریم. از جمله این تجربه ها، تجربه چین است که برایشان چهار نکته بر محور سرعت بااهمیت بود. جدای این، چینی‌ها در پانزده روز، نزدیک ۴۲ هزار پزشک و نیرو‌های پیراپزشک به ووهان اعزام کردند، درمان را رایگان اعلام کردند، پیگیری فعالی برای شناسایی و تست اطرافیان افراد مبتلا در دستور کار قرار دادند، طی هشت روز تحقیقات اپیدمیولوژیک را به انجام رساندند، در ۱۶ روز کیت ساختند و افزون بر اینها، ۲۰ میلیون دلار به WHO هدیه دادند.

وی افزود: در کره جنوبی مراقبت‌های اولیه بهداشتی در اولویت قرار گرفت و بیماریابی فعال را در دستور کار قرار دادند که مشابه آن را با غربالگری و طرح بسیج ملی در کشورمان اجرایی کرده‌ایم. در کره همچنین عدالت در دسترسی عموم به تست از اولویت‌ها بود، اما تصمیم به اختصاص تجهیزات درمانی مانند ونتیلاتور به افرادی که شانس بالاتری برای زنده ماندن داشتند ـ که تصمیمی مغایر با اخلاق پزشکی و حاشیه ساز بود ـ نخستین بار توسط ایشان اتخاذ و اعلام شد.

آسایی ضمن اشاره به تاثیر مثبت مداخلات درمانی اتخاذ شده در این کشور‌ها یا کشور‌هایی مانند ژاپن، به استفاده سنگاپور از نرم افزاری ویژه برای کنترل بیماران ترخیص شده و الزامشان به ماندن در قرنطینه به این صورت که نرم افزار تنها در منازل کار کند و بیمار موظف باشد، مدام وضعیتش را گزارش کند، گفت: عامل اصلی موفقیت در کشور‌هایی که توانستند بحران کرونا را مهار کنند، توجه به مراقبت‌های اولیه بهداشتی بوده که در کشورمان هم با قدرت در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: نمی‌گویم از امثال کشور‌های اروپایی که از سرعت شیوع زیاد غافلگیر شده و اوضاع وخیمی دارند، در همه حوزه‌ها جلوتریم، اما بی تردید در مراقبت‌های بهداشتی به مدد کار‌های وسیعی که انجام داده‌ایم، از بسیاری کشور‌ها جلوتریم و به واسطه همین توانسته‌ایم بیماریابی فعال را در دستور کار قرار دهیم؛ برای نمونه، وقتی در دوازده پایگاه در زنجان تست اطرافیان مبتلایان را در دستور کار قرار دادیم، توانستیم مبتلایانی را شناسایی کنیم که خودشان هم خبر از ابتلایشان نداشتند و ممکن بود این موضوع به قیمت جانشان تمام شود.

مشاور وزیر بهداشت در پاسخ به این که آیا فاصله گذاری اجتماعی، مشابه آنچه در کشورمان در حال اجراست در جای دیگری از جهان در دستور کار قرار گرفته یا خیر، گفت: اغلب کشور‌ها فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی با شدت بیشتر یا کمتر به اجرا درآورده اند و اساسا این جزو توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی به کشورهاست، اما ممکن است به دلایل زیاد به اشکال مختلف اجرایی و مثلا بسته به ساختار کشورها، دستخوش تغییر شود.

وی در ادامه درباره طرح برخی ادعا‌ها مانند سرایت ویروس به کشورشان از طریق ایران گفت: اینکه اولین کیس از کجا بوده، جز برای سیاسیون اهمیتی ندارد و نباید به آن توجه و تکیه کرد، به ویژه اکنون که پاندمی و همه گیری جهانی را شاهدیم و اهمیتی ندارد بیماری از کجا به کجا رفته است. ممکن است از ایران به جایی و از آن کشور هم به جای دیگری رفته باشد، همان گونه که از ووهان به ایران آمده و از آمریکا به کانادا سرایت کرده و تاثیری در قضاوت ما به چین و کانادا به آمریکا ندارد.

تا ابد نمی‌شود مرزها را بست/ باید نقاط ضعف همسایگان را بشناسیم و برای رفعشان اقدام کنیم/ آمار بسیاری از کشورها قابل باور نیست/ فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی توصیه سازمان بهداشت جهانی است
 

آسایی در پاسخ به سوالی درباره محافظت از کادر درمانی در ایران و سایر کشورها، اظهار کرد: محافظت از نیروی انسانی از ابتلا به بیماری‌هایی مثل کرونا در دستورالعمل‌های بیشتر کشور‌هایی است که ما مطالعه می‌کنیم. یکی از موارد بسیار مهم نه تنها محافظت، بلکه ارتقای علمی و توجه به نیاز‌های ایشان است، به ویژه در این زمان که خیلی بیشتر به این عزیزان نیاز داریم؛ این‌ها از مسائلی است که سیاستمداران باید به آن توجه کافی کنند.

وی افزود: تعداد فوت یا ابتلای نیرو‌های درمانی در کشور‌های مختلف، متفاوت بوده، چون میزان محافظت هم متفاوت است. حتما در شبکه اجتماعی دیدید که کادر درمان در آمریکا به جای گان از کیسه زباله استفاده می‌کنند. ما شاید در هفته‌های اول به میزان کافی وسایل پیشگیری و محافظتی نداشتیم، اما اکنون تمام نیرو‌های بهداشتی وسایل محافظتی ماسک، کلاه، دستکش و گان‌های مخصوص دارند که البته استفاده از آن‌ها بسیار دشوار است، اما امیدواریم منجر به محافظت از ایشان شود، اما جدای این محافظت، باید به فکر شیفت بندی مناسب این پرسنل هم باشیم که در محافظت از ایشان نقش بسزایی دارد، به ویژه آن‌هایی که در بخش‌های مراقبت‌های ویژه کار می‌کنند.

عضو سابق سازمان بهداشت جهانی در پاسخ به پرسشی درباره درخواست‌ها مبنی بر بازگشت ایرانیان خارج از کشور گفت: در مورد بازگشت اتباع ایرانی، در بهمن ماه عده‌ای دانشجوی ایرانی ساکن در چین با درخواست خودشان به ایران بازگشتند و دو هفته در قرنطینه بودند و از آن‌ها پرستاری شد. اخیرا سفیر ایران در ایتالیا هم درخواست مشابهی دارد که عین سازوکاری که برای دانشجویان ایران در ووهان در نظر گرفته شد، با انجام تست و سفر در شرایط مخصوص و قرار گرفتن در قرنطینه برای آنان نیز انجام خواهد شد. این آمادگی برای بازگشت ایرانیانی که در خارج از کشور هستند، وجود دارد و پاسخ ما به این درخواست مثبت خواهد بود و روابط بین الملل وزارت بهداشت با وزارت امور خارجه هماهنگی لازم را انجام خواهد داد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۷
آره آمار شما واقعی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
با این استدلال میشه گفت امار هیچ کجا واقعی نیست!
مجتبی
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
معلوم نیست گندش کی در بیاد
خدا به ملت رحم کنه
ناشناس
| Germany |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
من نمیتونم باور کنم ،که اینهمه سخنگو در یک کشور وجود دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
به آقای رئیس جمهور تبریک میگم،امروز پس از مدت ها شاهد حرف های صادقانه ایشان بودیم در مورد کرونا.آقای روحانی کسی دشمن شما نیست ما هم مثل شما خیر کشور را میخواهیم اینکه امروز صادقانه گفتید که معلوم نیست این بیماری تا کی طول بکشد یک نکته مثبت بود.
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
اق ظریف از نصف دنیا تقاضای کمک کردن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
مثل ترخ تورم وبیکاری وشاخص بورس
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
اگر مرزهای ایران کنترل نشوند حتی بعد از کنتری بیماری در ایران دوباره شاهد شیوع مجدد کرونا خواهیم بود . و دوباره هموطنانی را از دست خواهیم داد بی در و پیکر بودن مرزهای شرقی برای ایران فاجعه بار هستند
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
شما که اینقدر شرایط اقتصادی مردم برایتان مهمه است الان مدتی است نفت و بنزین در دنیا ارزان شده تا قبلش با بقیه مقایسه می کردید الان نمیخواهید بررسی کنید!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
| Germany |
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
بهترین و با جرات ترین آمار ۶۷ میلیونی بود که غربال شده اند،ایشان میتواند سخنگوی تام الاختیار دولت بشه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
مدیریت کرونا درایران بسیارضعیف وبرمبنای روش «ببینیم چی میشه» هست !!!
همسایگان خودشون خیلی خوب بلند چی کار کنن دکتر جان! شما اگه خیلی زرنگی به فکر این باش که گسترش بیماری رو در داخل کشور کنترل کنی و آمار غیرواقعی و واهی ندی، لازم نکرده واسه همسایه ها نسخه بپیچی!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
این خودشیفتگیتون منو کشته!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
ابله
نفهمیدی کمک به آنان نفعش بخودمان برمی گردد
ناشناس
| Australia |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
آخه می خوان کیت های تشخیصشون رو صادر کنن!!
حیف که اموجی ندارم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
واقعا چقدر برخی ابله اندر ابله و احمق هستند. این بیماری طوری است که برای ریشه کن شدن به کل دنیا اگه بتونیم باید کمک کنیم. تا دوباره بر نگرده
ببندین مرز پاکستان و افغانستان رو تا دوباره الودگی گسترش پیدا نکنه بابا اونا کورنا که هیچ هزار تا مریضی دیگه هم دارن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
از ایران داره به افغانستان و پاکستان کرونا صادر میشه
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
مشکل مرزها اینه که یه تعدادی قاچاقی وارد میشن و متاسفانه تعدادی از هموطنان بخاطر پول اتباع غیر مجاز رو بصورت قاچاقی با خودروهاشون از همون مناطق مرزی دست به دست میکنن تا همه ی استان‌های کشور، حتی تا مرزهای عراق و ترکیه هم میرسن. به هر پاسگاه و ایست و بازرسی هم که میرسن قبلش پیاده شون میکنن و با یکی دونفر راهنما دوباره بعد ازپاسگاه تحو یل راننده های بعدی میشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
فعلا که تمام موارد روستای افغانستان از ایران سرایت کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
خخخ علی آقاکاشکی دوماه پیش میبستی .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
کانون شیوع اینجاست
اعتماد به نفس در حد لالیگا.فعلا باید دیگران بیان کمک.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
اعتماد به سقفه نه اعتماد به نفس!!
مجتبی
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
نه در حد کهکشان راه شیری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
کی مثلا بیاد کمک؟ آمریکا؟ اسپانیا؟ ایتالیا؟ فرانسه؟ انگلیس؟ یا شایدم هلند؟ خخخخ
ناشناس
| Germany |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
اعتماد به نفس کجا بود
آقا ما هم همینو میگیم از اول. برخی کشورها پنهان کاری می کنند (مانند روسیه و چین) هر کی یه بار به چین سفر کرده باشه حرف منو تایید میکنه که چینی ها با اینکه کشوری ثروتمند هستند ولی فقر در جامعه شون زیاده و ما ایرانیا بسیار بهداشتی تر از چینی ها هستیم ولی آمار مرگمون از چین داره بالا میزنه!!! ویروس همه جای دنیارو گرفته ولی پکن دو نفر گرفتن یا به شهر های بقل ووهان نرفته خب مشخصه داره پنهان کاری میکنه. این چه قرنطینه ای بوده که ووهان به اروپا رفته با این گستردگی ولی به شهر بقلیش نرفته!!! وقتی چین آمار غلط داده پزشکان با جمع و تفریقی که داشتن پیش بینی اپیدمی نمیکرن چون اعداد ارائه شده چین منطقی به نظر می رسید.
یکی از نقاط ضعف نظام مدیریت بیمارستانی ایران هست که متولیان امر خود رعایت کامل نمیکنند و این امر در ماجرای کرونا خودش را نشان داد و مشخص شد تعداد زیادی از بیماران کرونایی ؛ کسانی بودند که برای تست به بیمارستان مراجعه کرده بودند و خود یا افراد خانواده را مبتلا نمودند و بدتر از آن؛ مبتلا شدن تعداد زیاد پزشک و پرستار و بهیار و کمک پرستار و کمک بهیار و کادر بیمارستانی در ایران به ویروس کروناست و با عنایت به اینکه بخش های عفونی بیمارستانها به این امر اختصاص یافته و یا بیمارستانهای خاص سازماندهی عفونی شده اند ؛ لذا واضح است که در رعایت موارد بهداشتی و جدی گرفتن آن در بیمارستانهای مربوطه؛ دارای ایرادات و اشکالات و سرسری گرفتن حاد هستیم
این حقوق دولتی چه مزه ای داره که زمین تا اسمون عوضشون میکنه
اصلا آمار تمام دنیا دروغ و همهی مردم دنیا الوده هستن حالا خیالت راحت شد
برس به کار خودت ملت ایران اندازه کافی ازدست همه رده های شما مصیبت کشیدن
چند راهکار ساده که می تواند در پیشگیری از کرونا در بیرون از منزل موثر باشد:

۱- همانند تردد خودروها از منتهی الیه سمت راست جاده ها، خیابان ها و کوچه ها، مردم می توانند از پیاده رو سمت راستِ خیابانها حرکت کنند، در این صورت افراد جامعه مستقیماً روبروی هم قرار نمی گیرند و می توانند تا حد زیادی از شیوع کرونا جلوگیری کنند.

۲- با تعبیه دریچه های کوچک به ابعاد ۴۰×۴۰ به تعداد لازم روی درب ورودی سوپرمارکت ها، هایپر مارکتها، مراکز توزیع مواد پروتئینی و لبنی به منظور ممانعت از ورود مشتری با در دست داشتن لیست اقلام، داد و ستد تنها از طریق این دریچه ها همراه با رعایت صف توسط مشتریان می تواند از شیوع کرونا جلوگیری کند.

۳- خروج از منزلِ شهروندان تنها مشروط به زدن ماسک و رعایت فاصله حداقلی ۱ متر از سایر افراد باشد.

۴- نانواها، نان را بسته بندی کرده و به مشتریان تحویل دهند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
با تشکر از این نظر بسیار مسئولانه و ساده،با احترام به همه ی هموطنان گرانقدرم در این چند وقتی که این ویروس لعنتی همه گیر شده،همه ی کسانی که در مورد این موضوع نظر دادند،همیشه نظرات منفی و شکاکانه داشتند که به حل موضوع هیچ کمکی نمی کند،به قول بزرگی ایرانی ها در خراب کردن بک ساختمان ویرانه و فرسوده استاد هستند ولی ،ولی وقتی پای بازسازی و
نوسازی همان ویرانه در میان باشد غرغر میکنند و از مسئولیت فردی و اجتماعی خود شانه خالی می کنند.ارادتمند همه ی مردم عزیزم و جانم فدای این خاک و سرزمین مادری.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
باز هم به تو آقای صادقی نشستی فکر کردی یک پروتکل در آوردی وگرنه از اینا که تنوری داغ نمیشه!!
چند راهکار ساده که می تواند در پیشگیری از کرونا در بیرون از منزل موثر باشد:

۱- همانند تردد خودروها از منتهی الیه سمت راست جاده ها، خیابان ها و کوچه ها، مردم می توانند از پیاده رو سمت راستِ خیابانها حرکت کنند، در این صورت افراد جامعه مستقیماً روبروی هم قرار نمی گیرند و می توانند تا حد زیادی از شیوع کرونا جلوگیری کنند.

۲- با تعبیه دریچه های کوچک به ابعاد ۴۰×۴۰ به تعداد لازم روی درب ورودی سوپرمارکت ها، هایپر مارکتها، مراکز توزیع مواد پروتئینی و لبنی به منظور ممانعت از ورود مشتری با در دست داشتن لیست اقلام، داد و ستد تنها از طریق این دریچه ها همراه با رعایت صف توسط مشتریان می تواند از شیوع کرونا جلوگیری کند.

۳- خروج از منزلِ شهروندان تنها مشروط به زدن ماسک و رعایت فاصله حداقلی ۱ متر از سایر افراد باشد.

۴- نانواها، نان را بسته بندی کرده و به مشتریان تحویل دهند.
در هیچ کشور جهان سومی امثال ایران و چین و هند و.....به هزار دلیل آمار درست نیست....لاپوشانی، فرهنگ دروغ، کمبود کیت، عدم دسترسی به روستاها.....
به فکر ایران و ایرانی باشید....اوضاع اقتصاد خرابه
پاسخ ها
سیسلنگو
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
بخدا ما روستاییها نداریم هنوز.یه دفه شما روشنفکرا به سرتون نزنه بیایید ما رو هم الوده کنید .لطفا
از حدود اوائل دهه پنجاه شمسی بعد از افزایش شدید قیمت نفت،شاهد یک جور اعتماد به نفس کاذب در الیت و نخبه های جامعه شاهد هستیم!!که متاسفانه این روند"اعتماد به نفس کاذب" بعد از آن هم ادامه پیدا کرد!!ما حد و حدود خود را گم کردیم!!نه خود کم بینی خوب است و نه خود بزرگ بینی!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
الیت یعنی همون نخبه جناب پروفسور. کشتید مارو با پروندن کلمات انگلیسی
اقای اسایی میفرمایند مهم نیست ویروس کجا امده باید بفکر چاره بود و مشکلات همسایه ها (گروه های هم فکر) را حل کرد . اقا چطور مهم نیست میهمان ناخوانده از کجا امده اگر دولتی به خاطر منافع مقطعی دست به کاری بزند که اسیب ان از مرزها بگذرد و غیر از مردم خود مردم دیگر را هم الوده کند همه زمین الوده میشود. انوقت نمیدانم چه میشود
چه کسی اجازه داده وقتی همه رفت و امدها باطل شده گروهی هیچ منافع ملت را در نظر نگیرد و مشکلاتی ایجاد کنند که به همه جا سرایت کند.باید با توان بیشتر سعی شود ویروس در داخل سرکوب شود و بعد برویم بدنبال شناسایی و تنبیه مشکل سازان چه کسی میگوید چین امار درست میدهد روسیه امار درست میدهد و دیگران یا اگر کشوری کمکی دریافت میکند صرف مردم همان کشور شود.
شما دارید دیگران را به پنهان کاری متهم میکنید ؟جالبه
اسرائیل کارخانه موشک سازی را تبدیل به کارخانه ماسک سازی کرده
مردم با چشم خودشان میبینن ،تورم ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده اما مسولین میان میگن تورم کشور ۳۱ درصد است ،مردم فقط از مسولین دروغ دیده اند ،چه تضمینی است که در مسله کرونا مسولین به مردم راستش رو بگن ،؟؟؟؟؟؟
آمار شما که اصلا واقعي نيست خودمان مي بينيم فردي کرونا داره ولي چون بيمارستان بستري نيست در صورت فوت جزو بيماري کوويد محسوب نميشه يا بيماراني که توسط بهداشت يارها جهت گذزان نقاهت به منزل فرستاده مي شوند ولي در آمار نيست ما ملت اصلا نه به شما نه به امارتون اعتقاد و اعتماد نداريم.
از جمله کشورایی که امارشون قابل باور نیست کشور خودمونه
اقایون کاری به سیاست خارجی ندارم ولی دیگه برای خودمون که نیمشه دروغ بگید
شهر 120 هزار ما بیشتر از 50 تا فوتی داشته و حدودا 300 مورد شناسایی شده
بهداشت جهانی میگه در کنار هر فردی که بستری میشه بین 5 تا 10 مورد ناقل بی علامت داریم
با جان مردم اینقد بازی نکنید و کاری نکنید در اینده از مام مثه چین به عنوان کشور دروغگو درمورد کرونا یاد بشه
هر چه زودتر باید با رعایت تکات بهداشتی فعالیتهای اجتماعی از سر گرفته شود بعنوان یک معلم اصلا راضی به تعطیل شدن مدارس نیستم شک نکنید اموزش مجازی هیچ بازدهی برای دانش اموزان ندارد ، هیچ چیز جای معلم را نخواهد گرفت نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد
۱_ تمام ادارات یا بانکها با نصف کارمندان شروع به کار کنتد
۲_ مدارس هر ۶ روز هفته به شرط انکه هر روز یک مقطع یا یک کلاس از هر مقطع با حفظ فاصله و نکات بهداشتی شروع شوند بخصوص برای دروس علوم پایه که نیاز مبرم به معلم هست
۳_ بهداشت وسایل حمل و نقل عمومی و اماکن عمومی هر روزه انجام شود
۴_ همچنان باید اماکن زیارتی بسته باشد و یا بدون ماسک و دستکش اجازه ورد داده نشود
۵_ حضور درفبرستانها به شدت باید کنترل شود
به هر حال زندگی خیلیها بخاطر این شرایط دچار بحرانی به مراتب بدتر از کرونا شده و مطمین باشید اوضاع طلاق به شدت بحرانی تر خواهد شد ،
۱
کار هر روز نوکران ارباب آمریکا و سینه چاک های غرب:
مسخره کردن آمارها و آرزوی مرگ بیشتر برای ایرانیان
آخ جون کار هر روز این سخنگوها شده آمار دادن و اطلاع رسانی
و کار هر روز ما هم شده، مسخره کردن و عیب جویی و منفی بافی
وزارت بهداشتی که پر شده از افراد بیسجی و سهمیه ای و رانتی هیچوقت توان مدیریت کرونا را ندارد
خیلی شگفت آور است که پس از چهل سال از عمر جمهوری اسلامی ایران و میلیونها شهید، دولت و وزرای ایران اطاعت از «سازمان جهانی بهداشت» میکنند که یک ارگان تروریسم جهانی است و زیرمجموعه ارتش تروریست آمریکا و صهیونیسم جهانی.
تنها کشوری که گند زده هم غیر از ما کس دیگه ای نیست.
مطمئنا دروغگویی مسئولان کشورهای خارجی در آمار کرونا ار ایران کمتر نیست یک عده خائن فقط سعی دارند مسئولان ایران رو دروغگو نشون بدهند خاک بر سرشون که فقط کامنتهاشون با زبان فارسیه وگرنه مطمئناً ایرانی نیستند
من کاری به این مسئولین ندارم توشون هم زحمت کش دارند و هم شاید نه اما کسانی هستند مثل معدل جامعه. سوال دارم از کسایی که همش غر می زنند و به همه چیز در داخل بدبین و کلا دهن بین خارجی ها هستند. دوستان شما تا حالا چه گلی به سر این کشور زدید؟
شاید شما ها هم جایی مسئولین و دارید گل کاری می کنید.
روحانی یک ماه پیش : تاشنبه همه چیز عادی میشه
روحانی امروز : شاید تا اخرسال کرونا درکشور بماند !!!
همه شدند کارشناس ونظر می دهند
دروغ
چرا دروغ میگید من خانمم نیروی بهداشتیه در تمام تعطیلات نوروز هم رفته سرکار دو جفت دستکش و یک ماسک پارچه ای دست ساز بهش داده اند
بابا اقای دکتر سابقه دو دهه!! همکاری با سازمان بهداشت جهانی دارند.....رعایت کنید لطفا.."ندید بگیرید...اینم رو بقیه...
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار