صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
و این بار برنامه‌ای در شأن رسانه ملی؛

مهاجرانی گفت برو شکایت کن!

مظفر در همین باره اضافه کرد: گاهی مسأله آنقدر شور می‌شد که خود آقای خاتمی هم با عصبانیت لب به گلایه می‌گشود و حرف من را تأیید می‌کرد/ نبوی عبارت «تحکیم وحدت» را برگرفته از کلام گهربار حضرت امام(ره) عنوان کرد و گفت: هرچند آن صحبت امام ضبط نشده است، ولی من گزارش دست نویس آن جلسه را هنوز دارم.
کد خبر: ۹۶۸۳۷
| |
47211 بازدید

برنامه شب گذشته «دیروز، امروز، فردا» با حضور آقایان حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس نبوی و دکتر حسین مظفر با موضوع بررسی انحراف، التقاط و نفاق در اندیشه شهید بزرگوار مطهری(ره) برگزار شد.

به گزارش «تابناک»، این برنامه که بر خلاف برخی برنامه‌های گذشته از وجهه کارشناسی و تحلیلی خوبی برخوردار بود و از ورود به مسائل سیاسی پرهیز کرد، از جوانب گوناگون به تبیین و واکاوی نگاه تیزبین استاد مطهری به مقوله التقاط فکری ـ عقیدتی و ریشه شناسی نفاق پرداخت.

مهمترین نکات مورد اشاره دکتر حسین مظفر:

ـ تعریف نفاق از نگاه شهید مطهری: بیان چیزی خلاف باطن خود در ظاهر، به این معنا که اگر کسی رفتار یا گفتاری را بر خلاف آنچه در باطن خود بدان اعتقاد دارد در ظاهر بیان کند، آن شخص منافق است.

ـ دسته‌بندی نفاق از نگاه شهید مطهری: استاد نفاق را به دو دسته نفاق قدیم و نفاق جدید تقسیم می‌کرد و بر این باور بود که از مصادیق نفاق قدیم کفاری بودند که در صدر اسلام با توجه به شرایط پیش آمده اظهار اسلام کردند ولی در باطن خود همچنان کافر بوده و هیچ ایمان و اعتقادی به خدا و رسولش نداشتند. همچنین استاد مطهری مصادیق نفاق جدید را کسانی می‌دانست که از آغاز با اعتقاد و ایمان به مسیر حق، در رکاب رسول خدا و به عنوان صحابی او حرکت می‌کردند، ولی به مرور زمان و به دلایلی چون دنیاگرایی، قدرت، پول و... کم کم ایمانشان سست شد ولی به لحاظ حفظ موقعیت خود در جامعه آن را بروز نمی‌دادند.

ـ نفاق جدید در عصر حاضر نیز دقیقا چنین ویژگی‌هایی دارد و بسیاری از کسانی که به هر دلیلی اعتقادشان به افکار و آرمان‌های امام(ره) کمرنگ شده و با افتادن در ورطه اسلام التقاطی، اندیشه‌های اسلام ناب را برنمی‌تابند اما همچنان برای حفظ ظاهر، خود را خط امامی و انقلابی معرفی می‌کنند از مصادیق آن هستند.

ـ همان‌گونه که رهبران رنسانس در اروپا با استفاده از مفاهیم ـ البته انحرافی ـ کلیسا علیه ارباب کلیسا ریشه آن را زدند، مارکس نیز در تئوری‌های خود بر آن بود که برای حذف دین از میان توده‌ها باید از مذهب علیه مذهب استفاده کرد تا به مرور هسته دین از محتوا تهی شده و تنها پوسته‌ای از آن بماند و بتوان به راحتی آن را فرو ریخت. در دوران جدید هم استفاده از مفاهیم التقاطی و القای وارونه دین به مردم برای استحاله جامعه به کار می‌رود.

مهمترین نکات مورد اشاره حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر نبوی:

ـ یکی از مواردی که جریان نفاق از آن برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند، ارايه معانی و تأویلاتی مبهم و غیر واقع از مفاهیم روشن دین است، به گونه ای حتی عبارات روشن قرآن را به شکلی وارونه بیان می‌کنند.

ـ شروع ماجرای حسینعلی نوری در 160 سال پیش و پس از آن شکل گیری فرقه‌های مضحک و مسخره بابیت و بهائیت از سوی دشمنان دین دقیقا با همین هدف و برای تضعیف اسلام ناب پدید آمد.

ـ شهید مطهری در فضای آن سال‌ها و با توجه به شرایط سختی که افکار التقاطی در لباس روحانیت و دانشگاهی و در واقع در جایگاهی مورد اعتماد مردم عرضه می‌شد کاری بسیار دشوار انجام داد و سعی کرد با حضور مستمر در منابر، کلاس‌های دانشگاه، حسینیه ارشاد و در میان مردم، این انحرافات و مسائل التقاطی را گوشزد کند و جان تشنه نسل جوان را از مفاهیم اسلام ناب سیراب گرداند.

ـ کلام و منطق شهید مطهری به قدری متقن بود که در بسیاری از موارد طرف‌های مخالف او به درستی این مطالب اذعان می‌کردند، ولی شما دیدید که باز هم نتیجه‌اش حذف او از مجالس حسینیه ارشاد شد.

حاشیه‌های جالب این برنامه:

ـ در آغاز وقتی مجری برنامه به طرح برخی مباحث التقاطی در برخی مطبوعات و نشریات دوران اصلاحات اشاره کرد حسین مظفر که در دولت اول آقای خاتمی وزیر آموزش و پرورش بود ضمن تأیید این مسأله به تذکرات مداوم خود به مسئولان وقت و از جمله مهاجرانی وزیر اسبق ارشاد اشاره کرد و گفت: در آن زمان من هم در جلسات هیأت دولت و هم به طور خصوصی از وضعیت مطبوعات به جناب مهاجرانی گلایه می‌کردم و معتقد بودم که نباید به گونه ای برخورد شود که وجهه نظام و دولت نزد عموم متدینین وجهه ای غیر دینی و سکولار قلمداد شود، ولی آقای مهاجرانی در پاسخ من می‌گفت: اگر ناراحتی می‌توانی بروی شکایت کنی!

ـ مظفر در همین باره اضافه کرد: گاهی مسأله آنقدر شور می‌شد که خود آقای خاتمی هم با عصبانیت لب به گلایه می‌گشود و حرف من را تأیید می‌کرد.

ـ مظفر با اشاره به مصاحبه مفصل خود در حوادث تیرماه سال 78 با یکی از نشریات در دفاع از حیثیت نظام، از برخوردهای تند و برخی فحاشی‌ها نسبت به خود پس از آن ماجرا سخن گفت و تلویحا دلیل عدم حضورش در کابینه دوم سید محمد خاتمی را عنوان کرد.

ـ سید عباس نبوی با اشاره اینکه از همان آغاز، در شکل گیری انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها و دفتر تحکیم وحدت حضور داشته است، عبارت «تحکیم وحدت» را برگرفته از کلام گهربار حضرت امام(ره) عنوان کرد و گفت: هرچند آن صحبت امام ضبط نشده است ولی من گزارش دست نویس آن جلسه را هنوز دارم.

ـ دکتر نبوی با استناد به نگاه مثبت به تشکیل دفتر تحکیم وحدت، طیف بندی در آن را رد کرد و گفت: بنای دفتر تحکیم وحدت از ابتدا نشر و ترویج اندیشه‌های انقلابی مبتنی بر اسلام ناب بوده است و برای همین، آن گروهی که خود را تحکیم طیف علامه می‌داند، نباید زیر لوای نام تحکیم وحدت به ترویج اندیشه‌های التقاطی و سکولار بپردازند و باید نام دیگری برای تشکل خود برگزینند و برای همین، طیف موسوم به شیراز ادامه همان تحکیم وحدت اصیل است.  

ـ نبوی با اشاره به سخنان یک روحانی که به تازگی مثلا با استناد به آیه قرآن گفته بود ما می‌خواهیم جشن پیروزی قلم بر ششمشیر را بگیریم، گفت: این بیان و آن هم از زبان یک روحانی، مصداق بارز التقاط و کج فهمی است، چرا که دقیقا در ادامه همین آیه شریفه مورد اشاره، عبارت «وانزلنا الحدید» آمده است و آشکارا لزوم همگامی و همراهی قلم و شمشیر را بیان می‌کند.

ـ در فاصله‌های گوناگون در این برنامه، نخست بخشی از سخنرانی شهید مطهری در سال 48 با موضوع نفاق پخش شد، سپس بخشی از بیانات حضرت امام خمینی (ره) در مهر ماه 58 و در آخر برنامه نیز سخنرانی روشنگرانه رهبر انقلاب در دانشگاه تهران، یک روز پس از شهادت استاد مطهری به سمع و نظر بینندگان رسید.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
دم آقای مظفر گرم
نشون داد آدم فهمیده ای هست
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
ولی بنده به خاطر دارم زمانی که گروهی با حضرت امام دیدار می کردند، پارچه نوشته ای در حسینیه جماران با مضمون مسلسل و قلم نصب شده بود که می گفت اگر لازم باشد ما قلمهایمان را به مسلسل تبدیل می کنیم (شاید دیدار معلمان یا دانش آموزان بوده باشد) که حضرت امام فرمودند ای کاش روزی مسلسل ها به قلم تبدیل شود. مسلما قرآن کریم که دعوت به خیر و نیکی می کند، قلم را برابر با شمشیر قرار نمی دهد بلکه هر یک جای خود را دارند و گرنه پیامبران باید با دستی دعوت به حق می کردند و با دستی شمشیر می کشیدند در حالی که در پایان جنگ بدر، پیامبر بزرگ اسلام برای آزادی کسانی که با وی جنگیده بودند و به روی سپاهیانش شمشیر کشیده بودند، یاد دادن سواد به 10 نفر را فدیه قرار داد. آیا از این مسئله برابری قلم و شمشیر دریافت می شود؟ اگر این گونه بود لابد ایشان می فرمودند که هر کس 10 نفر را جنگ هم بیاموزد آزاد است. بهتر است در این مباحثات وقتی به قرآن می رسیم تفسیر را از مفسران برجسته بیاوریم نه از روی قیاس و تشخیص فردی
ناشناس
|
-
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
"با اشاره به سخنان یک روحانی"؟
تابناك چرا سانسور مي كني. ايشان نام بردند و آن يك روحاني هم خاتمي بوده.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
با این حاشیه ها مثلا سیاسی نبود! تابناک چی بهت می رسه از اینهمه همراهی با اینا؟!
ناشناس
|
-
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
من خودم برنامه دیشب رو دیدم و مجری دو مبحث نفاق و انتقاد رو بررسی کنند ولی جالب بود که فقط و فقط از نفاق صحبت شد و بس.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
خوبه سیاسی نبوده!!!!! از نظر شما فقط وقتی سیاسیه که به اصلاحطلبان فحش ناموسی بدهند که جیگرتون حال بیاد. نه؟!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
چرا آفرادي كه ازشون نام ميبرند حق ندارند از خودشون دفاع كنند ؟ اين برنامه لوس چيه كه پخش ميشه و افراد يك نوع تفكر هر چي دلشون ميخواد به طيف مقابل ميگن ؟!
علی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
چون امثال حسن عباسی نبود در شان رسانه ملی بود؟ چرا یک بار حرفتون رو رک نمی زنید؟اصلا چرا با حسن عباسی مناظره نمی کنید اگه حرفتون حقه؟ اتفاقا همین آقای مظفر اسم مهاجرانی رو در مصداق منافق آورد.تندروی کرد نه؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
نمی توان آیه به این روشنی را نادیده گرفت
"و انزلنا الحدید فیه باس شدید"
آن هم دقیقا بعد از تاکید بر کتاب و تبلیغ رسولان
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۵
چقدر سیاسی نبود !
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟