صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تهرانی‌ها عبوس‌تر شده‌اند

کد خبر: ۹۶۶۰۴
| |
1596 بازدید

روزنامه آرمان نوشت: سیدهادی کسایی زاده - روانپزشکان و جامعه‌شناسان معتقدند دلیل اصلی اضطراب، استرس و اخمو بودن شهروندان تهرانی تراکم بیش از حد جمعیت، تورم، بافت نامناسب شهری، ترافیک و برخی برنامه‌های تلویزیون و ... است.

شاید در روز چندین بار با اتوبوس، مترو یا تاکسی در سطح شهر تردد کرده باشید و بدون توجه به افراد و واکنشهای آنان در برابر رخدادها و وقایع اطراف از کنار آنها گذر کنید. ولی نکته قابل توجه آن است که اگر کمی بیشتر تامل کنید می‌بینید که گره‌های ابروی شهروندان و چروکهای اطراف چشمشان بیشتر از گذشته شده است. به گفته روانپزشکان، ابتلا به اختلالاتی از قبیل افسردگی و اضطراب در تهران بیشتر در سنین ۱۵ تا ۴۴‌ سالگی‌ بروز پیدا می‌کند. این در حالی است که به گفته سیدمحمد‌هادی ایازی معاون اجتماعی و فرهنگی‌ شهردار تهران نتایج نظرسنجی در شهر تهران نشان می‌دهد ۴۲‌ درصد افراد اغلب شاد،۳۰‌ درصد گاهی اوقات شاد و گاهی غمگین و ۲۸‌ درصد مابقی همیشه غمگین هستند.

وی درمورد شرایط شاد بودن جامعه اظهار داشته است: گروهی معتقدند انسان زمانی شاد است که زندگی بر وفق ‌مرادش باشد و دغدغه‌ای نداشته باشد اما سه موضوع مهم شغل، ازدواج و مسکن در حال حاضر به دغدغه اصلی جوانان تبدیل شده است.

به عقیده روانپزشکان مشکلات اقتصادی، عامل مهم شیوع اختلالات روانی در تهرانی‌ها و رخت بربستن شادی از میان آنهاست به ‌طوری که تفاوت فاحش درآمدی در تهران و افزایش فاصله طبقاتی به‌ هیچ عنوان قابل تحمل و دفاع نیست و اختلالات رفتاری زیادی را به‌ وجود آورده که در چنین وضعیتی متأسفانه اکثر مردم تهران عصبی و عبوس شده‌اند و نشاط و سر‌‌زندگی در بین آنها کمتر دیده می‌شود.

سرعت زندگی در پایتخت موجب اضطراب شهروندان می‌شود
فیروزه جعفری، روانپزشک و رئیس اداره سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 40‌درصد مردم تهران مضطرب و نگران هستند اظهار داشت: یکی از دلایل این اضطراب سرعت زندگی در پایتخت است.
وی گفت: شهروند تهرانی با توجه به حجم ترافیک و بافت شهری و تورم باید چند برابر یک شهرستانی کار کند تا به خواسته‌های خود دست یابد و این سرعت موجب تعجیل در غذا خوردن، استراحت و تفریح شخص می‌شود و در نهایت اضطراب و نگرانی را به همراه دارد.
جعفری با بیان اینکه توصیه می‌شود این افراد به پزشک مراجعه کنند، افزود: به عقیده روانپزشکان با توجه به موج اضطراب و افسردگی در تهران بهتر است در آب آن داروهای ضد افسردگی و اضطراب ریخته شود چرا که اکنون این اضطراب و نگرانی به موضوعی عادی تبدیل شده است.
رئیس اداره سلامت وزارت بهداشت گفت: البته جوان بودن شهروندان تهرانی می‌تواند یکی از دلایل اضطراب در جامعه باشد ولی نباید از آمار 21 درصدی اضطراب و افسردگی در کشور به راحتی گذشت.

تراکم بیش از اندازه جمعیت شهروندان تهرانی را عصبی کرده است
امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه تربیت معلم گفت: شاید بخشی از عصبی شدن شهروندان تهرانی به دلیل تراکم بیش از اندازه جمعیت باشد ولی صدها پارامتر دیگر دست به دست هم داده تا شهروندان تهرانی به بمب خشونت تبدیل شوند.
وی گفت: در تهران همه می‌دوند تا یک لقمه نان به دست آورند، تهران 24 ساعته زنده است و کار می‌کند و روی آرامش را نمی‌بیند که این موضوع تاثیر بسزایی در روحیه و روان افراد دارد. قرایی مقدم در و دیوار شهر، برخوردهای دوگانه، ترافیک، تورم، سینماهای خلوت، متکدیان و بیکاران و معتادان شهر را از عوامل تاثیرگذار بر روح و روان شهروندان عنوان کرد.
این جامعه شناس با اشاره به روابط ساده و عمیق روستانشینان گفت: روستاییان دوندگی زیادی برای تامین معاش ندارند، با هم می‌نشینند و با هم می‌خورند، شب‌نشینی‌هایشان به راه است و بدون ترافیک و دود صله رحم را به خوبی به جای می‌آورند. در حالی که شهروندان تهرانی روابطی موزاییکی دارند و بدون توجه به یکدیگر تنها رابطه ظاهری برقرار می‌کنند.
وی افزود: حتی اخبار همیشگی جنگ، جنایت، ترور، سیل و زلزله از شبکه خبر حالت تخریبی در افکار شهروندان تهرانی ایجاد کرده، با این حال مردم دائم این برنامه‌ها را تماشا می‌کنند.قرایی مقدم با بیان اینکه زندگی در تهران هر انسانی را عصبی می‌کند گفت: این دیوانگی همان استرس است که از عوامل گفته شده نشأت می‌گیرد و موجب می‌شود شهروندان تهرانی با یک تلنگر یا اشاره با یکدیگر درگیری لفظی یا فیزیکی داشته باشند.

تراکم جمعیت و تحقق نیافتن حقوق شهروندی
عباس محمدی اصل جامعه شناس و استاد دانشگاه علامه طباطبایی با تائید و تاکید بر افزایش عصبانیت در شهروندان تهرانی گفت: یکی از دلایل اخمو بودن تهرانی‌ها تراکم بیش از حد جمعیت است.

وی گفت: بر اساس علم جمعیت شناختی تراکم بیش از حد جمعیت در مکان و واحد سطح باعث افزایش تنش و در هم ریختگی فضای ارگانیسمی می‌شود در حالی که هر انسانی به حریم زیستی نیاز دارد.

محمدی اظهار داشت: به طور خلاصه می‌توان گفت که تحقق نیافتن کامل حقوق مدنی و شهروندی نیز می‌تواند یکی از دلایل مهم عصبانیت و اخمو شدن شهروندان تهرانی باشد. به عنوان مثال زمانی که شخص بعد از تصادف رانندگی با تاخیر پلیس روبرو می‌شود خود اقدام به احقاق حقوق خود می‌کند که تبعاتی دارد.

وی گفت: اعتماد به نفس از آگاهی افراد به حقوق مدنی و قراردادهای اجتماعی نشأت می‌گیرد در حالی که هنوز آنطور که شاید و باید جا نیفتاده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟