
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دکترکیانوش جهانپور در پاسخ به خبرنگاران درباره طرح ادعایی مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در عمده مواد لبنی در کشور گفت: متاسفانه این شیوه ورود موضوع درست نیست و ظاهراً هم این رفتار نادرست باب شده است.
وی افزود: موضوع آفلاتوکسین در مواد غذایی موضوعی جهانی است. حداقل چهار دهه نقل محافل علمی و فنی است و بررسی روند آن در ایران نشان میدهد در همه سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است. متاسفانه هر از گاهی افرادی بدون اشاره به مقدمه و موخره، مطالبی را مطرح میکنند که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه نمیکند بلکه به تشویش اذهان هم میانجامد.
جهانپور افزود: آفلاتوکسین موضوعی است که سالها محل تمرکز و توجه سازمان بهداشت جهانی و فائو و بالطبع نظام سلامت و نهادهای نظارتی کشور بوده است بنابراین موضوع جدیدی نیست. انگار یک کشف جدید باشد و در یک برنامه تلویزیونی زنده افکار عمومی را با آن بمباران میکنند، گویی بلایی یک شبه آن هم بر سر مردم ایران نازل شده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: آفلاتوکسین یک معضل در مواد غذایی بهویژه لبنیات و خشکبار و فرآوردههای گیاهی است. کشورهای مختلف حد مجاز متفاوتی برای آن در مواد غذایی مختلف دارند و استانداردهای ایران عموما در حد استانداردهای ایالات متحده تعریف شده است البته استانداردهای اروپایی در این زمینه سختگیرانهتر است.
وی با بیان این که در همه سالهای اخیر تلاش شده است میزان آفلاتوکسین در محصولات غذایی کاهش یابد و حتی مروری بر مطالعات نشان میدهد این میزان در مواد غذایی از جمله لبنیات تولید داخل روند کاهشی داشته است، گفت: مسئولان فنی، واحدهای کنترل کیفیت و سازمان غذا و دارو در این زمینه کوشش فراوانی کردهاند و از این نظر محصولات غذایی بسته بندی و تولیدی صنایع غذایی و لبنی به مراتب وضعیت بهتری از محصولات فلهای و عرضه سنتی دارند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: بسیاری از محصولات غذایی و لبنی ما با پاس کردن همین استانداردها به خارج از کشور صادر میشوند البته هیچکس مدعی حذف آفلاتوکسین نیست، اما طرح موضوع به صورت یک جانبه آن هم بهگونهای که این معضل خاص محصولات غذایی داخلی است و گویی بلایی یک شبه نازل شده بدون اشاره به سوابق و وضعیت سایر کشورها قطعا رفتار اطلاع رسانی درستی نیست. چنانکه در مطالعات در کشورهای مختلف ۷ تا ۸۴ درصد آلودگی محصولات لبنی و فرآوردههای گیاهی بسته به زمان و فصل نمونهگیری به آفلاتوکسین گزارش شده است. در ژاپن تا ۱۴ درصد، در ترکیه بیش از ۱۲.۴ درصد گزارش شده است علاوه بر آن استاندارد حد مجاز آفلاتوکسین در کشورهای مختلف در محصولات مختلف متفاوت هست.
بنابر اعلام وبدا، جهانپور در پایان گفت: در هر حال سازمان غذا و دارو در این زمینه تلاش لازم را کرده است و البته کاهش آلودگی به آفلاتوکسین مستلزم ورود جدی و مشارکت بین بخشی سایر نهادهای متولی تولید غذا و محصولات کشاورزی و دامی و ساماندهی و شناسه دار شدن مزارع و حلقههای اولیه زنجیره تولید است علاوه بر آن امروزه تکنیکهای حذف یا کاهش آفلاتوکسین در فرآیند تولید نیز به مرحله صنعتی شدن رسیده و چشم انداز مثبتی در این زمینه فرا روی صنایع غذایی متصور است.
امروز در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه یک کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی گفت که لبنیات توزیعی در استانهای مختلف کشور آلوده به سم آفلاتوکسین است که میزان آلودگی در استانهای مختلف، متفاوت است.
 بنابر اعلام وبدا، جهانپور در پایان گفت: در هر حال سازمان غذا و دارو در این زمینه تلاش لازم را کرده است و البته کاهش آلودگی به آفلاتوکسین مستلزم ورود جدی و مشارکت بین بخشی سایر نهادهای متولی تولید غذا و محصولات کشاورزی و دامی و ساماندهی و شناسه دار شدن مزارع و حلقههای اولیه زنجیره تولید است علاوه بر آن امروزه تکنیکهای حذف یا کاهش آفلاتوکسین در فرآیند تولید نیز به مرحله صنعتی شدن رسیده و چشم انداز مثبتی در این زمینه فرا روی صنایع غذایی متصور است..... آخر گزارش و اشاره به مشارکت بین بخشی و ...ادامه ماجرا
 							         		            بنابر اعلام وبدا، جهانپور در پایان گفت: در هر حال سازمان غذا و دارو در این زمینه تلاش لازم را کرده است و البته کاهش آلودگی به آفلاتوکسین مستلزم ورود جدی و مشارکت بین بخشی سایر نهادهای متولی تولید غذا و محصولات کشاورزی و دامی و ساماندهی و شناسه دار شدن مزارع و حلقههای اولیه زنجیره تولید است علاوه بر آن امروزه تکنیکهای حذف یا کاهش آفلاتوکسین در فرآیند تولید نیز به مرحله صنعتی شدن رسیده و چشم انداز مثبتی در این زمینه فرا روی صنایع غذایی متصور است..... آخر گزارش و اشاره به مشارکت بین بخشی و ...ادامه ماجرا  پس ما چی بخوریم؟ لبنیات که آفلاتوکسین داره،  میوه ها که سمی هستن، گوشت که سرتاپا مضره، برنج ها هم که سیانید دارن، آرد و نان هم که چندان اطمینانی بهش نیست.مرغ ها هم که هورمون دارن. لااقل هوا هم پاک نیست که برای صبحانه و ناهار و شام فقط هوا بخوریم.
 							         		            پس ما چی بخوریم؟ لبنیات که آفلاتوکسین داره،  میوه ها که سمی هستن، گوشت که سرتاپا مضره، برنج ها هم که سیانید دارن، آرد و نان هم که چندان اطمینانی بهش نیست.مرغ ها هم که هورمون دارن. لااقل هوا هم پاک نیست که برای صبحانه و ناهار و شام فقط هوا بخوریم. توضیح بسیار خوبی است و متاسفانه اشخاصی با نشر اطلاعات غلط باعث ترس های بیجایی میشوند.فقط تعجب میکنم که ایشان آلودگی مجاز به افلا توکسین در ترکیه و ژاپن را ذکر کرده و به میزان مورد قبول آن در ایران اشاره نمی کنند .با توجه به تغذیه غیر اصولی دام ها در ایران کنترل محصولات دامی بسیار مهم است.
 							         		            توضیح بسیار خوبی است و متاسفانه اشخاصی با نشر اطلاعات غلط باعث ترس های بیجایی میشوند.فقط تعجب میکنم که ایشان آلودگی مجاز به افلا توکسین در ترکیه و ژاپن را ذکر کرده و به میزان مورد قبول آن در ایران اشاره نمی کنند .با توجه به تغذیه غیر اصولی دام ها در ایران کنترل محصولات دامی بسیار مهم است.         		                     		         در ژاپن تا 14 درصد..در ترکیه12/4 درصد...در ایران چقدر گزارش شده؟؟؟؟!!!!
 							         		            در ژاپن تا 14 درصد..در ترکیه12/4 درصد...در ایران چقدر گزارش شده؟؟؟؟!!!!         		                     		         انتظار دارید حرفتونو باور کنیم؟؟؟؟؟ وقتی به راحتی می شه هر استانداردی گرفت و هر چیزی قاطی محصولات غذایی کرد؟
 							         		            انتظار دارید حرفتونو باور کنیم؟؟؟؟؟ وقتی به راحتی می شه هر استانداردی گرفت و هر چیزی قاطی محصولات غذایی کرد؟         		                     		         پس۲نکته فهمیدیم چون وجود این سم در لبنیات یک شبه به وجود نیامده و همیشه بوده و همچنین مقدارش کم است اشکال ندارد مردم راچی فرض کردید ؟
 							         		            پس۲نکته فهمیدیم چون وجود این سم در لبنیات یک شبه به وجود نیامده و همیشه بوده و همچنین مقدارش کم است اشکال ندارد مردم راچی فرض کردید ؟