متکي: اجلاس کويت موفق بود
وزير امور خارجه که براي شرکت در نشست همسايگان عراق به کويت سفر کرده است، در يک نشست خبري با بيان اينکه در نشست فراگير همسايگان عراق، موضوعات مهم و سازندهاي مطرح شد، گفت: بحثهاي اين اجلاس به چهارده پيشنهادي که ايران با نشست قبلي در استانبول ارايه کرده بود، همخواني داشت.
به گزارش خبرنگار اعزامي واحد مرکزي خبر به کويت، متکي گشايش سفارتخانه کشورهاي عربي در بغداد را که در بيانيه پاياني نشست بر آن تأکيد شده بود، گامي در راستاي تثبيت اوضاع و بازگشت آرامش به عراق دانست و گفت: جمهوري اسلامي ايران در پنج سال گذشته، همواره بر اين موضوع تأکيد داشته است.
وي درباره عراق گفت: معتقديم حاکميت دولت منتخب عراق، بايد توسعه يابد و دولت بايد اولويت تعريف شده خود را که تأمين امنيت در اين کشور است، محقق کند.
وزير امور خارجه همچنين گفت: جمهوري اسلامي ايران، صادقانهترين، جديترين و عملياتيترين حمايت خود را از روند توسعه در عراق داشته است و از دولت قانوني مالکي، نخستوزير اين کشور هم حمايت ميکند؛ بنابراين، برخي ادعاها که ايران را در عراق در مظان اتهامات واهي قرار ميدهد، کاملا غير منطقي است.
متکي در باره دور جديد مذاکرات ايران و آمريکا درباره عراق هم گفت: آمريکاييها از طريق سفارت سوئيس در تهران درخواست خود را دادهاند و ما هم با برگزاري دور چهارم اين گفتوگوها موافقت کردهايم که پس از تعيين سطح گفتوگوها، بلافاصله اين گفتگوها انجام مي شود.


