صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

193باند قاچاق ‌اشياي‌ تاريخي ‌متلاشي شد

وي افزود: بررسي اجمالي و تجزيه و تحليل جرايم سال 1388 نسبت به سال 1387 در حوزه سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كشور، نشان از كاهش 33،01 درصدي جرايم دارد كه به ترتيب شامل كاهش 14،06 و 2،03 و 2،58 درصدي باندهاي قاچاق، كشفيات و افراد دستگير شده است.
کد خبر: ۹۴۵۶۵
| |
2389 بازدید

فرمانده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از كاهش 33،01 درصدي جرايم ميراث فرهنگي در كشور خبر داد و گفت: 193 باند قاچاق اشياي تاريخي متلاشي شد.

به گزارش فارس ، سرهنگ پاسدار موسي ساكي با اشاره به متلاشي شدن 193 باند قاچاق اشياي تاريخي در سال گذشته اظهار داشت: حفاظت و صيانت از 29 هزار اثر ثبت شده و هزاران اثر تاريخي غير ثبتي با تلاش فرماندهان و نيروهاي يگان حفاظت در كليه استان‌ها ، ساماندهي و توزيع امكانات در اختيار و شناسايي نقاط جرم‌خيز و حادثه‌پذير ، شناسايي مبادي ورودي و خروجي ، ايجاد گشت ‌هاي روزانه، شبانه و تلفيقي ، همكاري عوامل نيروي انتظامي و بسيج و تقويت تعامل ارگان‌هاي نظامي و هدفمند شدن اقدامات و عمليات‌ها از جمله دلايل جلوگيري از وقوع جرايم در نقاط هدف و كاهش جرايم ، بخصوص حفاري غيرمجاز و سرقت اشياي تاريخي بوده است.

وي افزود: بررسي اجمالي و تجزيه و تحليل جرايم سال 1388 نسبت به سال 1387 در حوزه سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كشور، نشان از كاهش 33،01 درصدي جرايم دارد كه به ترتيب شامل كاهش 14،06 و 2،03 و 2،58 درصدي باندهاي قاچاق، كشفيات و افراد دستگير شده است.

فرمانده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: در سال 1388 تعداد يك‌هزار و 329 نفر از متجاوزان و قاچاقچيان اموال تاريخي دستگير و 193 باند قاچاق اشياي فرهنگي و حفاران غير مجاز متلاشي شد و تعداد 551 محموله از آثار تاريخي و ارزشمند كشور توسط نيروهاي يگان حفاظت سراسر كشور با همكاري عوامل انتظامي كشف و ضبط شد.

سرهنگ ساكي با اشاره به وجود هزاران اثر تاريخي شناخته شده غير ثبتي، از حفاري غير مجاز به عنوان بيشترين جرايم به وقوع پيوسته ياد كرد و گفت: 57 درصد از كل جرايم به اين جرم اختصاص داده شده است. از طرفي با توجه اينكه در شهرها غالباً جرم تجاوز به حريم و ساخت و ساز صورت مي پذيرد بالاترين جرم گزارش شده در كشور در روستا ها به وقوع مي‌پيوندد؛ چرا كه آمار موجود نيز حاكي از آن است كه 68 درصد از كل جرايم در همين نقاط صورت مي‌پذيرد.

وي درباره دلايل بالا بودن ميزان حفاري غير مجاز در مقايسه با ساير جرايم گفت: بيكاري فصلي ، عدم آگاهي به ميراث فرهنگي و هويت ملي و در نهايت تاثير افراد حرفه‌اي و سود جو و باندهاي قاچاق امكان و انگيزه وقوع جرم را در افراد بومي افزايش مي‌دهد.

فرمانده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: اگر چه عمليات ايست بازرسي و سركشي نقاط جرم خيز بصورت شبانه روزي در دستور كار يگان حفاظت قرار دارد اما گستردگي، تنوع، وجود شرايط اقليمي خاص و صعب العبور بودن برخي از مناطق باعث شده است كه بيشترين جرايم شب هنگام صورت پذيرد.

به گفته سرهنگ ساكي مواردي همچون افزايش سفرهاي درون شهري و برون شهري در مناسبت هاي مختلف (تعطيلات عمومي) ، ميل به وقوع جرايم به صورت گروهي و بعضاً فاميلي را در فصول مختلف افزايش مي دهد، بطوريكه در فصل زمستان 31.26 درصد از كل جرايم و در فصل بهار 22.42 درصد ، پاييز 25.78 درصد و تابستان 20.52 درصد جرايم به وقوع مي‌پيوندد.

وي بر اين اعتقاد است كه توجه به آموزش‌هاي همگاني و ترويج فرهنگ ملي و بومي و جلب مشاركت هاي مردمي در كاهش جرايم مؤثر است.

فرمانده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در خصوص وضعيت جغرافيايي وقوع جرم گفت: از نظر منطقه بندي جرم مي‌توان كشور را به 5 منطقه شمالي، شرقي ، غربي ، جنوبي و مركزي تقسيم بندي كرد، تا از اين طريق بتوان جرايم را بر اساس موقعيت جغرافيايي و جغرافياي جرم مورد تجزيه و تحليل قرار داد. بررسي ها نشان داده است 36.73 درصد از كل جرايم در منطقه غربي كشور به وقوع پيوسته كه حجم بالاي آثار تاريخي و آثار ثبت شده در فهرست آثار ملي و همچنين آثار شاخص و جهاني كشور از جمله طاق بستان،‌ تخت سليمان، گنجنامه همدان، تپه هگمتانه و پراكندگي آثار تحت حفاظت، وجود بافت تاريخي و فرسوده در اكثر استان هاي غربي از مهمترين دلايل وقوع جرم در اين منطقه است.

وي افزود: در سال گذشته 38.35 درصد از كل باندها در منطقه غربي فعال بوده اند و بررسي ها حاكي از آن است كه اكثر اشيايي كه در مناطق مركزي و يا در مناطق غربي به صورت غير قانوني كشف و جا به جا مي‌شود از طريق استان هاي همجوار از مرزهاي آبي يا زميني به كشورهاي هدف منتقل مي‌شود.

سرهنگ ساكي با اشاره به كشف و ضبط 90 دستگاه فلز ياب در سال 88 افزود: اين در حالي است كه در سال 1388 شاهد افزايش 100 درصدي صدور مجوز فلز ياب به ارگان هاي دولتي و غير دولتي جهت بهره برداري مصارف صنعتي، مين ياب و بازرسي بدني نسبت به سال 1387 بوده‌ايم.

وي گفت: در سال گذشته نسبت به انسداد تعداد 67 سايت تبليغ و فروش فلز ياب با همكاري مراجع ذيربط اقدام شده است.

سرهنگ ساكي با اشاره به اهميت موضوع و پيگيري و احاله پرونده هاي قضايي استان‌ها به مراجع قضايي اظهار داشت: در سال گذشته در خصوص بررسي و جمع آوري پرونده هاي متشكله، بالغ بر 1500 پرونده در مقوله كشفيات، جرايم، فلزياب، از طريق فرمانده يگان حفاظت استان هاي كشور اقدام شده است.

وي اظهار اميدواري كرد: گام هاي موثرتري در سال جاري جهت تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر همت مضاعف و كار مضاعف برداشته شود و با اجراي اين رهنمود شاهد كاهش چشمگير جرايم در حوزه ميراث فرهنگي باشيم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟