سرمربي آمريكا: بسكتبال ايران با استعداد است
مايك شيشفسكي، سرمربي تيم ملي آمريكاست كه بر خلاف بازيهاي هاي 2006 ژاپن، بايد اين تيم را در بسكتبال جهان قهرمان كند.
به نوشته جام جم؛ از سال 1998 آمريكاييها نتوانستند قهرماني دنيا را از آن خود كنند.فاجعه اصلي زماني روي داد كه آنها قهرماني سال2002 را در كشورشان از دست داده بودند. پس از همگروهي تيم ملي آمريكا و ايران در رقابتهاي بسكتبال جام جهاني 2010 تركيه، شيشفسكي گفته است: ايران ازجمله تيمهاي مستعد اين پيكارهاست.
او كه با سايت برگزاركننده رقابتهاي بسكتبال جام جهاني تركيه، صحبت كرده است از مربيان صاحب سبك است. بيشترين دوران مربيگري او در كالجها و با تيم دوك بوده است. مايك دهها كتاب آموزشي بسكتبال تاليف كرده و صاحب مقالات متعددي در زمينههاي مختلف اصول روانشناسي در بسكتبال است.
سرمربي تيم ملي آمريكا به اهميت صعود اين تيم از مرحله مقدماتي آگاه است. مايك براي سومينبار است كه هدايت تيم آمريكا را در پيكارهاي جهاني به عهده ميگيرد. او ميگويد: از ميزان اهميت اين رقابتها خيلي خوب مطلع هستم. اما چنانچه نگاه دقيقي به گروهبندي مسابقههاي سال 2010 داشته باشيد متوجه ميشويد چه توازني ميان گروهبندي 24 تيم شركتكننده برقرار است. من هيچ تيمي را در هيچ گروهي نميبينم كه قادر نباشد به دور بعد رقابتها راه پيدا نكند. به طور حتم پيروزي در هر يك از ديدارهاي دور مقدماتي در درجه اول اهميت قرار دارد. اما نه براي آن كه شما را مطمئن سازد. بلكه براي اينكه بتوانيد در مرحله دوم ديدارهاي راحتتري داشته باشيد.
به هر حال در مرحله يك هشتم نهايي ديدارها به صورت حذفي برگزار ميشود و يك باخت ميتواند شما را از دستيابي به مدال طلا محروم كند. ايران در اين ميان حريفي است كه بعد از المپيك بار ديگر در كنار برترينهاي بسكتبال دنيا قرار ميگيرد.
شيشفسكي ميگويد: ايران هم براي دومين بار قهرمان آسيا شد. آنها را در المپيك ديده بودم و در ماههاي آينده بيشتر راجع به تيم بيست و يكم دنيا و ديگر تيمهاي گروه مطالعه خواهم كرد. تونس هم موفق شد در مسابقههاي آفريقا به مدال برنز دست يابد. برزيل قهرمان فيبا ـ آسياست. كرواسي و اسلووني هم با عملكرد موفق در يورو بسكتبال موفق شدند به جمع 24تيم صعودكنند. در مجموع در مرحله مقدماتي بايد با تلفيقي از تيمهاي با تجربه و مستعد بازي كنيم.
برزيل، كرواسي و اسلووني جزو تيمهاي باتجربه هستند. ايران هم كه براي اولينبار به مسابقههاي جهاني راه يافته، مانند تونس جزو تيمهاي با استعداد است. شانزدهمين دوره مسابقههاي بسكتبال جام جهاني 6 تا 20 شهريور 89 بهميزباني همزمان 4 شهر تركيه برگزار ميشود.



