بازدید 12191
۷
دانستنی‌های حقوقی؛

چه کار‌هایی جرم مالیاتی هستند و چه مجازاتی دارند؟

در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، هفت مصداق برای جرم مالیاتی احصا شده است که بر اساس آن هر فردی این هفت اقدام را انجام دهد، مجرم مالیاتی محسوب و طبق قانون مجازات می‌شود.
کد خبر: ۹۳۰۳۰۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 16 October 2019

بررسي جرم هاي مالياتي و مجازات پيش بيني شده در قانون ماليات ها، یکی از وظایف هر شهروند در هر کجای دنیا که باشد پرداخت مالیات و ادای حقوق دولت است و چنانچه هر شهروندی این کار را به صورت صحیح و در موعد مقرر انجام دهد دارای حقوق شهروندی بوده و از نظر دولت و قانون با کسی که از پرداخت مالیات فرار می کند متفاوت است.

در واقع مودی خوش حساب بودن نوعی امتیاز محسوب می شود و عدم پرداخت مالیات جرم حساب شده و از منظر جامعه نیز آن شخص مجرم و خطا کار به حساب می آید.

به گزارش «تابناک»، ۳۱ تیر سال ۱۳۹۴ بود که اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم به تصویب رسید و لازم‌الاجرا شد و بر اساس اصلاحیه این قانون با جرایم مالیاتی برخورد می‌شود.در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، هفت مصداق برای جرم مالیاتی احصا شده است که بر اساس آن هر فردی این هفت اقدام را انجام دهد، مجرم مالیاتی محسوب و طبق قانون مجازات می‌شود.

تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن، اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن و ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم و امتناع از انجام تکالیف قانون مبنی بر ارسال اطلاعات مالی، موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام جرم مالیاتی محسوب می‌شود.

همچنین عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواد قانونی تعیین‌شده، تنظیم معاملات و قرارداد‌های خود به نام دیگران یا معاملات و قرارداد‌های مؤدیان دیگر به نام خود بر خلاف واقع، خودداری از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه‌ای در سه سال متوالی و استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی نیز جرم مالیاتی است و مرتکبان آن طبق قانون مجازات می‌شوند.

مرتکب یا مرتکبان جرایم مالیاتی به مجازات‌های درجه شش محکوم می‌شوند که به موجب ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، مجازات‌های درجه شش عبارت از حبس بیش از ۶ ماه تا دو سال، جزای نقدی بیش از ۲۰ میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از ۶ ماه تا پنج سال و ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال است.

بر اساس اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، چنانچه مرتکب هر یک از جرایم مالیاتی، شخص حقوقی باشد برای مدت شش ماه تا دو سال به یکی از مجازات‌های ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی و ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری محکوم می‌شود.

ضمن اینکه مسئولیت کیفری شخص حقوقی مانع از مسئولیت کیفری شخص حقیقی مرتکب جرم نیست.

مرتکب یا مرتکبان جرایم مالیاتی علاوه بر مجازات‌های فوق‌الذکر، مسئول پرداخت اصل مالیات و جریمه‌های متعلق قانونی که تا مهلت مرور زمان رسیدگی مالیاتی (پنج سال) مطالبه نشده باشد و همچنین ضرر و زیان وارده به دولت یا حکم مراج قضایی هستند.

اعمال مجازات‌های درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی نافی اعمال محرومیت‌های مندرج در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب هفتم آبان سال ۱۳۹۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام و قانون تمدید آن مصوب سال ۱۳۹۴نیست.

اعلام جرایم و اقامه دعوا علیه مرتکبان جرایم مزبور نزد مراجع قضایی از طریق دادستانی انتظامی مالیاتی و سایر مراجع قانونی صورت می‌پذیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۷
در مورد مالیات نهادهای خاص و بنیادهای زیرمجموعه آنها چه توضیحی دارید ؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۴
خیر. مگر باید مالیات هم بدهند!
دولت اول بره حسابهای خودشو درست کنه و به مردم پاسخگو باشه
بله هر شهروندی باید بده و مسیولین محترم آن مالیات را باید صرفه آبادانی ورفاه مردم آن کشور بکنه نه اینکه مالیات آزما بگیرند وصرف کشورهای دیگر بشود.درضمن وزارت دارایی بیلانی دخصوص دریافت و پرداخت هیچ گونه اسناد و مدارکی به مردم ارایه نمی دهد .وسیستم جامع مالیاتی پر اشکال ونقص است وفکر کنم درنظر نیست ازحسابداران حرفه واجرای کار فراخوان بزن وایراد واشکال سیستم بگیرند .سیستم جامع مالیاتی باید وصل باشه باسیستم گمرک .اداره ثبت .وزارت راه حمل ونقل .بیمه .حسابهای بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی ،وزارت امور خارجه جهت تایید کشورهای خارجی و فاکتورهای صادره درخصوص اصل بودن یا صوری بودن کالاهای وارداتی.و غیره
"یکی از وظایف هر شهروند در هر کجای دنیا که باشد پرداخت مالیات و ادای حقوق دولت است"

آیا عدم ادای حقوق ملت مانند جلوگیری نکردن از بی ارزش شدن پول ملی نیز جرم انگاری شده است؟
مگر تورم همان مالیات پنهان نیست؟ مالیات به این شکل در کشورهایی معنا دارد که تورم حدود میانگین جهانی باشد.
عدالت نیست که از مردم با تقلید از کشورهای دیگر مالیات اخذ شود در حالی که با وجود تورم بسیار بالا قدرت خریدشان هر سال کاهش می یابد
مالیات عادلانه در ایران باید بر ثروت و پس انداز مازاد بر قدرت خرید باشد نه درآمد سالیانه . یعنی اگر دارایی فردی 100 تومان بود با فرض تورم سالیانه 20 درصد، در پایان سال مازاد بر 120 تومان مشمول مالیات شود نه مازاد بر 100 تومان
حالا دولت هم به مردم توضیح بده درآمد مالیات کجا خرج میشه ؟یا وقتی رقم درشتی شد یک شبه توسط یک نفر از کشور خارج میشه.
پزشکان فراری از دادن مالیات
وکلا فراری از دادن مالیات
طلا‌فروشان فراری از دادن مالیات
صرافان فراری از دادن مالیات
ولی خب عوضش از کارگر و کارمند و کشاورز که خوب مالیات می‌گیریم.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل