بازدید 6298
۳

حناچی: شهرداری 50 هزار میلیارد تومان بدهی دارد

کد خبر: ۹۱۹۱۶۱
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۲ 20 August 2019
شهردار تهران گفت: راهی جز گفتگو و مجاب کردن یکدیگر وجود ندارد و تصمیمات بزرگ را پشت در‌های بسته نباید بگیریم، ماده پنج شورای عالی شهرسازی گفتگو بین نمایندگان محلی و دولت را فراهم می‌کند، اما در قوانین جایی برای گفتگو مردم و مسؤولان دیده نشده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، پیروز حناچی امشب در جلسه بحث و گفتگو فعالان حوزه شهری و شهرسازی مشهد با محوریت موضوعات حوزه شهری به‌خصوص گسترس فضا‌های عمومی که در پژوهشکده ثامن برگزار شد، با اشاره به شعار «تهران شهری برای همه» گفت: در مفاهیم امروزی حوزه شهری، شهرداری موفق به‌شهرداری‌هایی اطلاق می‌شود که همه شهروندان آن شهر از امکانات شهری به‌نحو عادلانه استفاده کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه در حوزه‌هایی که مدیریت بخش خصوصی دارد نمی‌توانیم ادعا کنیم همه مردم به‌شکلی عادلانه از فضا‌های عمومی بهره می‌جویند، تصریح کرد: بزرگترین ثروت هر شهری مردمان ساکن در آن و امکانات و فضا‌های عمومی آن است، راز موفقیت شهر‌های موفق در حوزه مدیریت شهری همچون شهر پاریس که الگویی موفق محسوب می‌شود به‌خاطر توزیع و دسترسی عادلانه همه مردم از امکانات و فضا‌های عمومی است.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون شهرداری تهران مبلغی نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و ما در شهرداری تهران سیاست‌های خود را بر مبنای صرفه‌جویی اقتصادی دنبال می‌کنیم.

حناچی تاکید کرد: این بدهکاری معنایش این نیست که نمی‌توانیم کاری انجام دهیم بلکه پروژه‌های موفقی توانستیم پیاده کنیم از جمله به‌کارگیری فضا‌های رنگی در شهر تهران و استفاده از تنوع رنگ‌ها تأثیرات مثبتی بر جای گذاشت.

شهردار تهران به انسجام بخشی سازمان فضایی و اجتماعی شهر از طریق سازمان‌دهی قلمرو عمومی اشاره کرد و افزود: سازمان فضایی و اجتماعی هر شهری تلقی واقع‌گرایانه‌ای از مفهوم و محتوای شهر است که درصدد است آن را از طریق نیرو‌های اصلی و مؤثر بر فرآیند شکل‌گیری و تغییر شهر توضیح دهد.

وی ادامه داد: بدون جذب سرمایه تحولی در شهر اتفاق نمی‌افتد، از طرفی نیرو‌های سیاسی هر شهری نیرو‌های تصمیم‌ساز هستند و حوزه سوم نیرو‌های اجتماعی هستند، ما وقتی با پروژه‌های ناهنجار مواجه می‌شویم که آن پروژه متأسفانه پاسخگوی این حوزه سوم یعنی نیروی اجتماعی و خواست و علاقه مردم نیست.

حناچی عنوان کرد: در برخی از این پروژه‌ها که بر اساس تصمیمات نیرو‌های تصمیم‌ساز و نیروی سیاسی است، متأسفانه مردم دیده نشده‌اند و مشخص نیست که چگونه مردم می‌خواهد از این پروژه منتفع شوند.

شهردار تهران ادامه داد: ارتقای کمی و کیفی قلمرو عمومی منجر به‌انسجام شهری می‌شود، زیرا شهر از طریق قلمرو عمومی به‌طور بلافصل درک می‌شود، قلمرو عمومی به‌مثابه شبکه پیونددهنده کلیه عناصر منفرد شهری است و کلیه فعالیت‌های اصلی زندگی شهری همچون کار، عبور و مرور و گردهمایی‌های اجتماعی در قلمرو عمومی روی می‌دهد.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد حمل‌و‌نقل تهران سهم خودرو‌های شخصی است، تصریح کرد:، چون هم قول و هم شعار حل ترافیک را در تهران به‌عنوان شهردار این شهر داده‌ایم، برای رسیدن به این هدف تصمیم گرفتیم حجم ورود خودرو‌های شخصی به‌مرکز شهر را کاهش دهیم.

حناچی در این خصوص به پروژه میدان هفت‌تیر اشاره کرد و گفت: این پروژه یک نمونه موفق در کاهش ترافیک در مرکز شهر بود، به‌طوری‌که بخش اعظمی از این میدان را به‌فضا‌های پیاده در جهت عبور و مرور پیاده محور قرار دادیم.

شهردار تهران با بیان اینکه متأسفانه هم مردم و هم مدیران شهری گاهی حساسیت‌های لازم در بحث مسائل شهری خود ندارند، متذکر شد: ما در این میدان فضایی ایجاد کردیم که با پنج میلیارد تومان توانستیم این تغییرات را ایجاد کنیم و میزان بالای رضایتمندی شهروندان را از اجرای این پروژه داشته باشیم.

وی به پروژه‌های پل طبیعت اشاره و عنوان کرد: این پل نیز یکی‌دیگر از نمونه‌های موفق است که با طراحی فضای خاص و افزایش جذابیت چهره آن منطقه از این پل هم‌اکنون به‌عنوان ده جاذبه اول شهر تهران یاد می‌کنیم و هم توانستیم با افزایش حضور خانواده‌ها به افزایش امنیت نیز در آن منطقه کمک بسزایی کنیم.

حناچی به چند پروژه موفق دیگر شهر تهران همچون میدان پانزده خرداد و پادگان ارتش اشاره کرد و ادامه داد: ما باید از تجربیات درس بگیریم، چرا که در پروژه‌های بزرگ مقیاس مؤلفه‌های تصمیم‌گیری خیلی پیچیده هستند، زیرا گاهی نیت‌ها خیر است و می‌خواهی کار مثبتی ایجاد کنی، اما چون مقیاس یزرگ است، کار خیلی مشکل می‌شود.

شهردار تهران افزود: میدان هفت تیر، میدان بهارستان، میدان امام خمینی (ره) و میدان حسن‌آباد هم‌اکنون در شهرداری تهران در دستور کار است و در مورد طرح‌های بزرگ راهی جز گفتگو و ایجاد شرایط تعامل نداریم.

وی در مورد ابتر و معطل ماندن برخی از پروژه‌های شهر مشهد تصریح کرد: در خصوص شهر مشهد اصلا گفت‌و‌گویی و اجماعی بین بخش‌ها و حوزه‌های مختلف شهری صورت نگرفته است.

حناچی با بیان اینکه وقتی می‌خواهیم کاری را در مقیاس محلی انجام دهیم باید یک اجماع بین مسؤولان ملی و محلی صورت گیرد به طرح حریم حرم اشاره کرد و گفت: وقتی فضای گفتگو را فراهم کنیم با نتایج خوبی روبه‌رو می‌شویم و شاهد مثال این نکته پروژه پادگان ارتش در تهران است.

شهردار تهران افزود: راهی جز گفتگو و مجاب کردن یکدیگر وجود ندارد و تصمیمات بزرگ را پشت در‌های بسته نباید بگیریم، ماده پنج شورای عالی شهرسازی گفتگو بین نمایندگان محلی و دولت را فراهم می‌کند، اما در قوانین جایی برای گفتگو مردم و مسؤولان دیده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه برای تحقق شعار شهری برای همگان باید نقش و جایگاه مردم در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها را در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: در جایی که خیلی چیز‌ها از بالا به پایین تکلیف می‌شود و همه چیز بر مبنای تمرکزگرایی است و در مفهوم دیگری هنگامی که نسبت به‌دولت‌های محلی اعتماد وجود ندارد، نمی‌توانیم شاهد وقوع اتفاقات مثبتی باشیم.

حناچی با بیان اینکه در تهران ۷۰ درصد بودجه به حمل‌ونقل عمومی اختصاص دارد، تصریح کرد: سیاست توسعه خطوط ریلی، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و مسیر‌های دوچرخه سواری را در شهرداری تهران جهت کاهش آلودگی هوا دنبال می‌کنیم.

شهردار تهران افزود: جهت افزایش مسیر ویژه دوچرخه‌سواری در تهران با یک شرکت هلندی مذاکره کردیم، این شرکت به ما متذکر شد که جهت توسعه دوچرخه‌سواری در تهران از طرح‌ها و برنامه‌هایی که حداکثر انطباق و تناسب را با شرایط فرهنگی کشورتان دارد، پیروی کنید.

وی خاطرنشان کرد: پیرو آمار سلامت شهروندان و به‌عنوان یک مدل مؤثر به‌مقوله دوچرخه‌سواری نگاه می‌کنیم، آمار‌ها حاکی از این است که تهرانی‌ها در مورد چاقی، فشار خون، دیابت و افزایش ذرات معلق آلوده در هوا وضعیت خوبی از لحاظ سلامتی ندارند.

حناچی با بیان اینکه در بحث سلامت دیگر جنسیت مطرح نیست، افزود: حمل‌ونقل با دوچرخه زیر یک درصد است و ما برای افزایش فرهنگ دوچرخه‌سواری در یک اقدام خوب با نصب یک اپ توانستیم فرآیند دسترسی و تحویل دوچرخه را برای مردم بسیار راحت و آسان کنیم و همین دسترسی آسان شهروندان به دوچرخه باعث افزایش میزان استفاده شهروندان تهرانی از دوچرخه شد.

شهردار تهران ادامه داد: طرح‌هایی، چون دوچرخه سواری خانوادگی، اسکوتر برقی و افزایش سرویس‌دهی به‌پارک‌های مخصوص بانوان به‌منظور افزایش تحرک نقشه راه ماست که امیدواریم برای کاهش حساسیت‌ها تلاش‌های خوبی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در کوتاه‌مدت جهت کاهش آلودگی هوا راهی جز افزایش همراهی مردم و توسعه فرهنگ دوچرخه‌سواری نداریم.

حناچی به اصلاح طرح تفصیلی منطقه ۲۹ و ضوابط باغات که به‌برج تبدیل شده است، اشاره و بیان کرد: با اصلاح قانون درصدد هستیم جلوی تخریب باغات و تبدیل آن‌ها به برج و ساختمان‌سازی را بگیریم.

شهردار تهران در خصوص سازوکار درآمد‌های شهری توضیح داد: ما هم موافق سازوکار کنونی درآمد شهری نیستیم و ادعای شرایطـ پایدار را در این مورد نداریم.

وی در مورد نظام شورایی شهر و احزاب تصریح کرد: ما هنوز در ابتدای این راه هستیم و راهی غیر از این نداریم اگر این قصه را جمع کنیم تا فقط یک نفر کلیه تصمیمات حوزه شهری را بگیرد.

حناچی با بیان اینکه احزاب باید برای زندگی بهتر مردم برنامه بدهند، تاکید کرد: نتیجه رقابت احزاب این است که تصمیمی کارشناسانی را جهت بهبود حال مردم به آن‌ها ارائه کرده و رأی می‌آورید و آن تصمیم را اجرایی می‌کنند تا نتایج مثبتی بگیرید، مانند بحث حفظ باغات و موضوع منطقه ۲۲ که جزو قول‌های ما بود.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۳
چند سالی هست که پول ما را گرفته اید و فاضلاب منطقه ما را کشیده اید ولی منازل و ساختمان ها را به ان وصل نکرده اید (منطقه پلیس و مطهری)
شهرداری که زیرمجموعه اش مالی منفی باشه باید سریعتر استعفا بده
جناب دکتر حناچی
خیابان دماوند و چهار ران تهرانپارس هم از مناطق تهران است . هوا ، ترافیک روان ، اسایش اهالی ،چشم انداز دیداری و شنیداری ...پس لطفا انتقال ترمینال شرق به محل جدید که در هرصورت حداقل برای خود کارکنان و مسافران از محل فعلی پسندیده تر است.با تشکر
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر