بازدید 87407

ممنوعیت استفاده از سیخ کباب آلومینیومی

استفاده از سیخ کباب آلومینیومی احتمال آلزایمر را تشدید می‌کند
کد خبر: ۹۱۵۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲ 02 August 2019

رئیس بهداشت محیط ابهر به تاثیر سیخ های کباب آلومینیومی و گالوانیزه بر احتمال بروز آلزایمر اشاره کرد و گفت: استفاده از این نوع سیخ ها در مراکز تهیه غذا ممنوع است.

به گزارش «تابناک»، مهدی مخبریان شامگاه پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: همه سیخ کباب های غیر استیل از مراکز تهیه غذای شهرستان ابهر جمع آوری شده و سیخ کباب استیل جایگزین آن شده است.

وی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم در زمینه امنیت غذایی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مزمن است که منشا بیشتر این بیماری‌ها استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز، ظروف یکبارمصرف پلاستیکی، رنگ‌های غیرمجاز، اسانس صنعتی و جوش شیرین است.

مخبریان تاکید کرد: علاوه بر اینکه بهداشت فردی کارکنان صنف‌های تهیه و توزیع غذا به طور مستمر پایش می‌شود، ظروف و تجهیزات تهیه غذا، بهداشت محیطی محل کار و مواد اولیه نیز به صورت مداوم نمونه‌برداری و نظارت می‌شود.

مخبریان یادآور شد: کارشناسان بهداشت محیط شهرستان علاوه بر پایش مراکز تهیه غذا در سطح شهر، روستاها و بین راهی، بر آشپزخانه شرکت‌ها و واحدهای صنعتی که برای کارکنان خود غذا طبخ می‌کنند نیز نظارت مستمر دارند.

مسئول بهداشت محیط ابهر با اشاره به اقدامات انجام شده در صنف تهیه و توزیع غذا، عنوان کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر با همکاری صاحبان این صنف و تلاش کارشناسان بهداشت، سیخ استیل جایگزین سیخ کباب غیر استیل، ظروف فویلی جایگزین ظروف یکبار مصرف پلاستیکی شده و استفاده از رنگ غذا نیز ممنوع شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه قنادی‌ها و کارگاه‌های شیرینی و کیک پزی، بیان کرد: در این حوزه علاوه بر نظارت و پایش بهداشت فردی، همه جعبه‌های بسته‌بندی شیرینی دارای پروانه بهداشتی است و از مواد بازیافتی تهیه نمی‌شود و استفاده از اسانس های صنعتی ممنوع و اسانس های طبیعی میوه جایگزین شده است.

مخبریان در پاسخ به این سوال که آیا علت خشک شدن سریع نان استفاده از جوش شیرین است؟ گفت: به هیچ وجه جوش شیرین در نانوایی های ابهر استفاده نمی‌شود و با استفاده از دستگاه‌های پرتابل در محل نانوایی نمونه‌برداری و جواب آنی در محل دریافت می‌شود و در پخت نان نوع، ترکیبات آرد، نحوه فرآوری و پخت مهم است، علاوه بر این قطر کم نان باعث خشک شدن سریع نان می‌شود.

وی در زمینه نظارت بر مراکز توزیع شیر و لبنیات محلی، خاطرنشان کرد: امروزه همه این مراکز در سطح شهرستان ملزم به استفاده از ظروف گیاهی بجای ظروف یکبارمصرف پلاستیکی هستند که خوشبختانه می‌توان گفت در هیچ یک از این مراکز دیگر ظروف یکبارمصرف پلاستیکی استفاده نمی‌شود و این امر در مراکز تهیه حلیم نیز رعایت شده است.

مسئول بهداشت محیط ابهر در پاسخ به این سوال که مهمترین چالش بهداشت محیط شهرستان ابهر چیست؟ گفت: اجرا نشدن کامل شبکه فاضلاب شهر ابهر و جاری شدن فاضلاب در ابهر رود، از مهمترین مشکلات بهداشت محیط ابهر است که مسئولان به صورت ویژه پیگیر این موضوع در سطح استان و کشور جهت دریافت اعتبار هستند.

وی ادامه داد: ‌در برخی از محله‌های ابهر که شبکه فاضلاب شهری در آنجا اجرا شده از شهروندان ساکن در این محله ها خواستاریم فاضلاب خود را به شبکه فاضلاب شهری متصل کنند.

مخبریان در پایان از مردم در خواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره سه رقمی ۱۹۰ سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند تا در سریع ترین زمان رسیدگی شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۳۶
جناب مسئول بهداشت ابهر ! اوني كه شما فرمودين قطر نان نيست بلكه كلفتي يا ضخامت نان است كه روز به روز نازك تر مي شود .
اگر با خوردن یک سیخ کباب در طول چند ماه که با سیخ آلومنیومی تهیه شده قرار است آلزایمر بگیریم پس چرا قابلمه و ماهیتابه آلومنیومی که هر روز مصرف می کنیم چنین ضرری ندارد؟
پاسخ ها
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
شما مثل اینکه از قافله عقب موندی، ظروف آلومینیوم که ضررش رو همه جا اعلام کرده اند. ضمنا ظروف تفلون رو هم مضر میدونند.استیل خوبه و پیرکس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
قابلمه الومنیومی نیست بله از فلز روی است که شبیه الومینویم است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
اتفاقا تولید ظروف آلومینیوم بدون روکش باید قدغن میشد. حتی مصرف بی رویه سوسپانسیون آلومینیوم ام ژ نیز خطر ابتلاء به آلزایمر را بالا میبرد
داروساز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۳
شربت معده ؟الزایمر؟المینیوم
اگر درسته باید اطلاع رسانی شود.
پاسخ ها
محمدعلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
اشتباهي منفی زدم
اول جلوی ظروف آلمینیومی رو بگیرن اگه جون مردم مهمه.
جلوی محصولات تراریخته رو بگیرن.
جلوی خیلی چیزای دیگه رو بگیرن.
فقط تو مملکت ما سیخ کباب ناسالمه.
دیگه همه چیز خوب و عالیه.
بجای جمع کردن سیخ کبابها،جایگزین بدین بهشون اول.
اقازاده كارخانه سيخ استيل زده !
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
عالی گفتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
زده باشه هم مهم نیست. اصل موضوع واقعیتی است که این پزشک هشدار داده. دستش درد نکنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
سخن تکراری. آقازاده ال کرده آقازاده بل کرده. شما هم لابد کارخونه ی سیخ کباب آلومینیومی داری که داری می سوزی.
اصلا کباب چی هست؟
پاسخ ها
کریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
تو افسانه ها اومده که از گوشت درست میشه،ما که نخوردیم (نمیتونیم بخوریم)
ولی گوشت خر باید با سیخ آلمینیومی باشه ها
والا الان سه ماه رنگ گوشت ندیدیم ..چشم اگه گیرمون اومد میگیم سیخش آلومینیومی نباشه
سلام. بهتر است این موارد که با امنیت روحی و روانی مردم کار دارد با اسناد و مدارک مطقن باشد. همینطور اعلام بدون مدرک برای مسئولین خوب نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
متقن
می فرمایندماتولیدمی کنیم شمامصرف نکنیدالبته ازیک طرف هم بازم می فرمایندفقط تولیدات داخلی مصرف کنید.خدایا به دادمان برس
با سلام، متاسفانه در کشور ما اگر اعلام نظری راجع به استفاده از یک محصول صورت می گیرد بدون پشتوانه علمی و بدون پژوهش صورت می گیردو در تایید اعلام نظر یکی از خوانندگان که اعلام داشتند، آقازاده ای کارخانه سیخ استیل زده اند، بیراه نگفته اند و این موضوع در طی چندین سال در کشور ثابت شده که محدودیت در استفاده از یک محصول، در پشت پرده آن سودجویی یک فرد یا یک تشکیلاتی است که با رانت و استفاده از ظرفیت های قانونی یک مجموعه دولتی زمینه فعالیت و سودجویی را فراهم می کنند. بهرحال اعلام نظر در خصوص استفاده برخی محصولات که سابقه طولانی در زندگی مردم دارد می بایست پشتوانه علمی داشته باشد. کما اینکه چندی است در خصوص استفاده از ظروف مسی و تاثیر آن در زندگی مردم تبلیغ گسترده ای صورت گرفت. ضمنا یک نکته اینکه سیخ های آلومینیومی به جهت هدایت جریان حرارت بصورت یک نواخت می تواند در مغز پخت شدن کباب اثر خوبی داشته باشد. در حالی که سیخ استیل فقط حرارت را جذب کرده و باعث سوختن مواد غذایی و علی الخصوص کباب می شود.
اینها که به فکر جان من و شما نیستن این خظ اینم نشون ببین باز از کجا داره یه ایشون میرسه باز ما یه درصد جای خظا میذاریم بیاد مدرک نشون بده اثبات کنه اگه درسته حرفش همه جا اینجوری بشه نه فقط یه نفر تو یه شهر سر خود که جای ابهام باز کنه
فویل هم که الومینیوم هست!
سیخ آلومینیومی رو جمع کردین چون ضرر داره بعد ظروف یک بار مصرف پلاستیکی رو جمع کردین جاش ظروف فویلی گذاشتین. اونوقت این ظروف فلزی که همش آلومیینومی هست ضرر نداره؟ داشنگاه فله ای و مدارک فله ای چنین مسئولان فله ای رو هم به وجود میاره.
آقای مدیر نگران نباش ما دیگه دستمون به کباب نمی رسه تا نگران نوع سیخش باشیم
برادر ظروف گیاهی که می فرمایید اصلا تو تهران هم آنچنان فراگیر نشده چه برسه به ابهر. در ضمن همین ظروف به اصطلاح گیاهی هم بازم 50 درصد پلیمر هستش. این ظروف ترکیبی از نشاسته و پلیمر هستش که نمیشه بهش گیاهی گفت. ظروف گیاهی اونایی هستند که صد درصد از خمیر نیشکر گرفته میشه که انشالله به زودی شاهد تولید چنین زودی در ایران خواهیم بود.
والا ما الان یک ساله رنگ کباب رو ندیدیم با این وضع فکر نکنم اصلا گوشتی داشته باشیم که بخوایم به سیخ کباب فکرکنیم
چیزی که فراموش شده خود گوشته که تحت چه شرایطی تولید و عرضه میشه.ارگانیک یا هورمونی.فکر نکنم نوع سیخ تاثیر چندانی داشته باشد شاید در کیفیت ۵ درصد.البته باید مرکز بهداشت آمریکا این موضوع رو تایید کنه.
باسلام
بنظرم اینجاهرچیزی رو بایدخودمون بریم دنبالش تحقیق کنیم تابفهمیم چی به چیه ،اطلاع رسانی واقعی کجاس،باروان مردم بازی میکنن پولدارتربشن،ضمنابه اونایی که میگن اقازاده کجابه حقه بازهاودزدهاوخائنامیگن اقازاده اونا خائن به ملت وکشورن وباپول ملت اسم ورسم درست کردن،لطفاوجهه کلمه اقازاده رو بانسبت دادن به خائنهای مال مردم خورتخریب نکنیداقازاده های واقعی شهداهستن ودنبال رو هاشون که به وطن وملت خدمت میکنن
توی متن که نوشتید با تلاش کارشناسان خوشبختانه سیخ استیل جایگزین سیخ کباب غیر استیل شده ؟؟؟ (خط 16 متن)

تیرتر با متن تناقض داره
سلام گوشت تونستین بخرین به ماهم بدین بخدا نا سیخ میزنیم نه در ظرف المیومی میبزیم ..می گیریم ..جلو خورشید مثل جنوبی ها نار یا همان انار میزنیم می خوریم ...
به نظر مقامات مسئول، مردم عادی هم دارای موقعیت کباب خو.ری هستند.... که ای میتونه خبر بدی باشه، چون همچنان به گرفتن از مردم عادی اقدام خواهند کرد، آقایان و خانم های مسئول!!!!! باور بفرمایید با حقوق اداره کار و کارمندی نمیشه به خوردن کباب حتی فکر هم بکنیم، پس آقایان و خانم های مسئول!!!!!بی زحمت مراقب خودتون باشید و ما مردم معمولی رو ول کنید تا با روغن و ماکارونی و برنج و .... تراریخته به نابودی تدریجی مون برسیم..... مرسی....
گوشت را اگه پیدا کنیم خام خام می خوریم اصلا نیاز به سیخ نیست. راستی گوشت چیه. چه شکلیه و ...
جالبه سیخ گالوانیزه که آهن با روی ابکاری شده مضر تشخیص داده می شود !!! در حالیکه بهترین گزینه برای تامین روی بدن هست ولی استیل که متشکل از فلزات سنگینه مضر نیست!!البته با شرایط فعلی مردم ایران سیخ با فلز کبالت و اورانیوم .و پلوتونیم هم استفاده کنند مشکلش بیشتر از بیکاری و فقر نیست !
قابلمه آلومینیومی تو ایران زیاد استفاده می شه(همون قابلمه رویی که می گن آلومینیومه) و واقعا خظر ناکه . تازه کتری و ماهیتابه و همه چیزشم زیاده / باید اطلاع رسانی شه من جایی ندیدم تو تلوزیون به این مساله خوب اشاره کنه
به نظر حقیر مهم ترین نوع سلامتی سلامتی فکر و روان و اعصاب است که متاسفانه کم شده
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی