صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

انحلال وزارت ايران در کابينه اسرائيل

به دنبال اعتراض «آويگدور ليبرمن» به كارهاي دولت اولمرت در زمينه دستيابي به صلح با فلسطيني‌ها، وي در ژانويه سال جاري از سمت خود استعفا کرد و کابينه اسرائيل روز يکشنبه تصميم گرفت تا اين پست را «غير ضروري» اعلام کند.
کد خبر: ۹۰۶۷
| |
14708 بازدید

وزارت امور استراتژيک اسرائيل که «تهديدات» جمهوري اسلامي ايران را در زمينه برنامه اتمي اين کشور زير نظر داشت، منحل مي‌شود.

هجده ماه پيش، وزارت امور استراتژيک اسرائيل راه‌اندازي شد و هدف از ايجاد آن نيز بررسي فعاليت‌هاي اتمي جمهوري اسلامي و مقابله با اين برنامه‌ها بود.
«آويگدور ليبرمن»، از سياستمداران وابسته به جناح راست افراطي اسرائيل در رأس اين تشکيلات بود.

بنا به گزارش «آسوشيتدپرس»، «مارک رگف»، سخنگوي دولت اسرائيل، روز دوشنبه گفت: وظايف اين وزارتخانه به ديگر بخش‌هاي دولت واگذار خواهد شد و تعطيلي آن تأثيري بر امنيت اسرائيل نخواهد گذاشت.

تأسيس وزارت امور استراتژيک در سال ۲۰۰۶ با انتقادهاي بسياري در اسرائيل روبه‌رو شد و دولت اولمرت متهم شد که اين تشکيلات را براي ليبرمن به وجود آورده است.

به دنبال اعتراض «آويگدور ليبرمن» به كارهاي دولت اولمرت در زمينه دستيابي به صلح با فلسطيني‌ها، وي در ژانويه سال جاري از سمت خود استعفا کرد و کابينه اسرائيل روز يکشنبه تصميم گرفت تا اين پست را «غير ضروري» اعلام کند.

بنا بر گزارش رسانه‌هاي اسرائيل، از هنگامي که وزارتخانه « اموراستراتژيک» بر پا شد، هيچ سند، ارزيابي يا گزارش رسمي از سوي آن در اختيار پارلمان اسرائيل يا رسانه‌هاي اين کشور قرار نگرفته است.

روزنامه اسرائيلي «هاآرتص»، چندي پيش نوشت: «حدود هشت ميليون دلاري که براي سال اول کار اين وزارتخانه در اختيار آقاي ليبرمن قرار گرفت، استفاده نشده و دست نخورده مانده است.»

بنا بر وظايف تعيين شده، اين وزارتخانه بايد برنامه نهايي را براي مقابله با طرح‌هاي هسته‌اي ايران تنظيم مي‌کرد و آن را در اختيار دولت مي‌گذاشت. ولي آنچه اختلافات ميان آويگدور ليبرمن، وزير امور استراتژيک با «مئير داگان»، رئيس موساد، سازمان جاسوسي اسرائيل، و همچنين مشکلات ميان احزاب سياسي تشکيل دهنده دولت ائتلافي اولمرت عنوان شده، باعث شد تا اين وزارتخانه در دستيابي به اهداف خود موفق نباشد.

ليبرمن که به تندروي شهرت دارد، پيشتر در يکي از مصاحبه‌هاي خود مدعي شده بود: «ما مجبوريم به تنهايي با ايراني‌ها مقابله کنيم، چرا که اسرائيل نمي‌تواند دست روي دست بگذارد و شاهد توليد سلاح‌هاي غير متعارف از سوي ايران باشد.»

به گفته اين مقام سابق اسرائيلي، «هر گونه کوتاه آمدن در برابر ايران، باعث تندتر شدن آنها مي‌شود؛ آن هم کشوري که مي‌خواهد قدرت خود در منطقه را بالا ببرد.»

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار