صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ماجراي بی‌پایان جريمه‌هاي ‌اشتباهي

کد خبر: ۹۰۰۶۸
| |
31037 بازدید
|
جام جم آنلاين در گزارشی نوشت:

اين روزها نه تنها براي دريافت آرم طرح ترافيك در تهران كه نياز به ارائه گواهي عدم خلافي دارد، بلكه به اين دليل كه فصل سفرهاي نوروزي در پيش است، بازار خريد و فروش خودرو و برگه خلافي هم داغ شده و اين همان چيزي است كه موجب گلايه شهروندان شده ؛ صدور قبوض جريمه اشتباهي.

داستان تكراري بروز برخي اشتباهات ريز و درشت در قبض‌هاي جريمه رانندگي مدت‌هاست كه ادامه دارد و در اين ميان بيشترين گلايه شهروندان از برگه‌هاي جريمه‌اي است كه معتقدند افسر راهنمايي و رانندگي در صدور آنها دچار اشتباه شده است.

نكته جالب آن كه در بسياري از اين برگه‌ها، محل وقوع تخلف، مكاني عنوان شده كه راننده هرگز در آنجا حضور نداشته و مصاديق آن نيز كم نيست.هرچند بخشي از اين جريمه‌هاي اشتباه با مراجعه شهروندان به شوراهاي حل اختلاف دفاتر پليس + 10 و پر كردن برگه مخصوص اعتراض باطل مي‌شود، اما از آنجا كه پيگيري اين موارد نياز به دوندگي‌هاي فراوان دارد بسياري از شهروندان چاره‌اي ندارند جز اين‌كه جريمه مربوط را بپردازند.

اما اين موضوع پرسش‌هاي فراواني را مطرح مي‌كند از جمله اين‌كه بروز چنين اشتباهاتي در قبض‌هاي جريمه ريشه در كجا دارد و اين معضل چه زماني به پايان خواهد رسيد؟ اشتباه در برخي قبض‌هاي جريمه رانندگي در حالي يكي از موارد اصلي اعتراض شهروندان نسبت به عملكرد پليس در صدور قبض جريمه تخلفات رانندگي تبديل شده است كه راهنمايي و رانندگي به عنوان تنها مرجع اعمال قانون در تخلفات رانندگي تاكنون راهكار مناسبي براي رفع اين مشكل ارائه نكرده است.

خطاي ديد، تا كي؟

مدت‌هاست هرگاه شهروندان نسبت به برخي اشتباهات در صدور قبوض جريمه رانندگي اعتراض مي‌كنند با اين استدلال مسوولان راهنمايي و رانندگي مواجه مي‌شوند كه بروز چنين اشتباهاتي فقط ممكن است به دليل خطاي ديد مامور راهنمايي و رانندگي رخ داده باشد.

آنها همچنين معتقدند مامور راهنمايي و رانندگي هم انساني است كه از احتمال خطا و اشتباه مستثنا نيست، اما مسوولان راهنمايي و رانندگي به اين پرسش پاسخ نمي‌دهند كه مردم تا كي بايد تاوان خطاي ديد برخي ماموران راهنمايي و رانندگي كه گاه موجب ثبت چندين مورد جريمه اشتباه در برگه صورت وضعيت خلافي رانندگان مي‌شود را بپردازند؟

در حالي كه بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا، روش دستي و سنتي صدور قبض جريمه براي تخلفات رانندگي را كنار گذاشته‌اند و از روش‌هاي به‌روزتري مانند سيستم‌هاي الكترونيك و دوربين‌هاي ثبت تخلفات رانندگي براي صدور قبض جريمه كمك گرفته‌اند، اما در كشور ما همچنان از روش دستي به قدمت چند دهه‌اي و با استناد به رويت تخلف از سوي مامور راهنمايي و رانندگي براي ثبت تخلف و صدور قبض جريمه استفاده مي‌شود؛ مساله‌اي كه طي اين سال‌ها دليل عمده بروز اشتباهات در برخي قبوض جريمه شهروندان شده است و به نظر مي‌رسد تا وقتي پليس از نيروي انساني براي ثبت تخلفات رانندگي و صدور قبض جريمه استفاده مي‌كند اين مشكل همچنان به قوت خود باقي بماند.

رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا چندي پيش در گفتگويي با «جام‌جم» با تاكيد بر اين‌كه اشتباهات در صدور قبوض جريمه رانندگي به حداقل رسيده است، تصريح كرد: به هر حال در روش دستي ممكن است به دليل خطاي ديد مامور مثلا كد 12 جريمه 13 نوشته شود، يا همكاران در سيستم پانچ دچار اشتباه شوند، اما با اجراي روش جديد، اين مشكل در‌‌ آينده نزديك برطرف خواهد شد.

سردار اسكندر مومني تاكيد مي‌كند: البته جا دارد در بحث صدور قبوض جريمه اشتباه، اين نكته را نيز يادآور شويم كه در برخي موارد اين شهروندان هستند كه اشتباه مي‌كنند، به اين معني كه قبوض جريمه را مي‌آورند و تاكيد مي‌كنند در فلان تاريخ مرتكب تخلف نشده‌اند، اما هنگامي كه ما عكس خودرو و شماره پلاك آن را كه توسط دوربين‌ها گرفته شده نشان مي‌دهيم، معلوم مي‌شود در آن تاريخ به جاي مالك خودرو، فرزند وي پشت فرمان بوده است. البته وي ابراز اميدواري كرده بود با به‌كارگيري روش الكترونيك در صدور قبوض جريمه، اين مشكل از بين برود.

قبض‌هاي جريمه عجيب!

بروز اشتباهات در صدور برخي قبوض جريمه رانندگي گاهي از حد اشتباهي كوچك مانند خطاي ديد مامور راهنمايي و رانندگي فراتر مي‌رود و اين اشتباه آنچنان محسوس مي‌شود كه بسادگي نمي‌توان از آن چشم پوشي كرد. اشتباهات فاحشي كه گاهي شهروندان را بسيار متعجب مي‌كند.

شهروندي كه در برگه صورت وضعيت خلافي خودرواش دو بار به دليل ورود غيرمجاز به محدوده طرح ترافيك جريمه شده است، با لحني معترض مي‌گويد: افسر راهنمايي و رانندگي درحالي من را به دليل ورود غير مجاز به محدوده طرح ترافيك جريمه كرده كه خودروي من داراي مجوز طرح ترافيك است. همچنين در برخي قبض‌هاي جريمه رانندگي، قبض‌هاي جريمه الصاقي به اين مشكل دامن زده است، به طوري كه برخي شهروندان هنگامي كه بر حسب ضرورت براي گرفتن صورت وضعيت خلافي خود اقدام مي‌كنند متوجه صدور قبض جريمه اشتباه مي‌شوند و چون در آن زمان پليس، قبض جريمه را به صورت تسليمي به راننده تحويل نداده است، علاوه بر يك يا چند قبض جريمه اشتباه در خلافي خودروي خود با مبالغ دو برابر شده به دليل تاخير در پرداخت مواجه شده‌اند.

شهروندي كه در صورت وضعيت خلافي خودروي خود با 2 قبض جريمه اشتباه مواجه شده كه هر دوي آنها به صورت الصاقي به ثبت رسيده است، مي‌گويد: هر دو قبض جريمه در يك ساعت و يك روز براي خودرويم به ثبت رسيده و اين در حالي است كه در روز مورد نظر خودرويم تمام مدت داخل پاركينگ خانه بوده است!

تاخير در يك وعده

افزايش جريمه‌هاي رانندگي در حالي مطرح مي‌شود كه صدور قبوض جريمه اشتباه همواره يكي از موارد اعتراض جدي شهروندان به عملكرد برخي ماموران راهنمايي و رانندگي است.مشكلي كه اگرچه به اعتقاد مسوولان راهنمايي و رانندگي، فراواني آن اندك است و با اجرايي شدن سيستم صدور الكترونيك قبوض جريمه رانندگي در آينده نزديك اين مشكل نيز برطرف خواهد شد؛ اما تاكنون نه‌تنها از اجرايي شدن اين سيستم خبري نشده است؛ بلكه بروز برخي اشتباهات آشكار در صدور قبوض جريمه‌هاي رانندگي همچنان ادامه دارد.

اين در حالي است كه رئيس مركز اجرائيات راهنمايي و رانندگي ناجا، تيرماه سال جاري در گفتگو با فارس، از اجرايي شدن صدور قبض جريمه رانندگي به صورت الكترونيكي ظرف 2 ماه آينده خبر داده بود.

سرهنگ جهانگيري ابراز اميدواري مي‌كند: بتدريج با فراهم شدن ابزارها و بسترسازي‌هاي لازم و رفع مشكلات احتمالي، از سال آينده صدور قبض جريمه به روش دستي از سوي افسران راهنمايي رانندگي كمتر شود.

اشتباه زير يك درصد

رئيس مركز اجرائيات راهنمايي و رانندگي ناجا در گفتگو با «جام‌جم»، در حالي كه همچنان معتقد است آمار بروز اشتباه در قبض‌هاي جريمه رانندگان زير يك درصد است، مي‌گويد: مجموع صورت وضعيت تخلفات رانندگي به همراه مشخصات كامل مالك خودرو در سامانه مركز اجرائيات راهنمايي و رانندگي به ثبت رسيده و 99 درصد اين صورت وضعيت‌ها كاملا صحيح است و ميزان اشتباه در مجموع قبض‌هاي جريمه صادر شده توسط ماموران راهنمايي و رانندگي به يك درصد هم نمي‌رسد.

اين اشتباه يك درصدي در قبوض جريمه در حالي اعلام مي‌شود كه براساس اعلام پليس راهنمايي و رانندگي در هفت ماهه اول سال گذشته بيش از 19 ميليون برگه جريمه صادر شده بود. با اين محاسبه تعداد برگه‌هاي جريمه در طول سال گذشته به بيش از 30 ميليون برگه مي‌رسد كه اشتباه يك درصدي در آن معادل بيش از 3 ميليون برگه جريمه است.

سرهنگ عليرضا جهانگيري به شهروندان توصيه مي‌كند براي كسب اطلاع به روز از آخرين وضعيت خلافي خودروي خود به سامانه 30005151 پيامك بزنند.

وي تاكيد مي‌كند: شهرونداني كه نسبت به قبض جريمه خود اعتراض دارند، مي‌توانند ظرف 15 روز با مراجعه به مركز اجرائيات راهنمايي و رانندگي واقع در شهرك آزمايش يا دفاتر پليس 10 + اعتراض خود را مطرح كنند تا به اين اعتراض‌ها رسيدگي شود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
يك درصد 30 ميليون مي شود 300 هزار تا نه 3 ميليون. برادر. يه كم دقت بد نيست ها.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
با توجه به گرفتاری هایی که داشتم یک روز مانده به اتمام تحویل مدارک برای دریافت طرح ترافیک خلافی گرفتم و دیدم که جریمه های اشتباهی برای من که دوسه ماه بود ماشین نو گرفته بودم نوشته شده چکار می کردم ؟
من و امثال من زیادند که بالاجبار باید جریمه هایی را که به ناحق نوشته شده پرداخت کنیم این امور را چه کسانی مدیریت می کنند آیا پلیس اعتراضات بعدی را رسیدگی می کند؟
seyyedalimostafavinia
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
سلام من سیصد هزارتومان جریمه داشتم و قبض هایی که .......
ولش کن حالم از پیگیری این قضیه به هم می خوره
اسکندریان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
من بعنوان یک شهروند که بارها وبارها مورد ظلم وستم نیروهای پلیس قرار گرفتم در قیامت ازهمه متولیان این ظلم از فرمانده پلیس تا سرباز مقصر شکایت خواهم کرد در هفته گذشته ماشین من که طرح ترافیک دارد را با جرثقیل با پارکینک بردند بعد ازدو روز علافی واثبات حقانیت باز با جسارت بصورت نقدی تومان 23000 وجه نقد از اینجانب گرفتند( بعنوان حمل غاصبانه وعامدانه ماشینم با جرثقیل ) وماشین را بدون حتی یک عذر خواهی تحویل دادند
چند روز قبل جهت گرفتن عدم خلافی به پلیس +110 مراجعه نمودم با تعجب دیدم دو جریمه همراه با مبلغ جریمه دیر کد آن در قبض ثبت شده وقتی اعتراض نمودم وثابت نمودم که من قبل این جرایم را پرداخت نمودم مسئول آن مرکز فقط عذر خواهی کرد وگفت باید مجددا پرداخت نمایید چون احتمالا یا سربازان ما اشتباه کردند یا کارمند بانک !! وفقط برای احقاق حق خود بایدبه مرکز حل اختلاف مراجعه کنید !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۷
پس شما هم رانت ترافیک داری. آشناتو به مام معرفی کن مام بگیریم .
ناشناس
|
-
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
تا از جريمه صحبت مي شود راهنمايي و رانندگي مي گويد ميزان مبلغ جريمه نسبت به خيلي از كشور ها پايين است؟!
چرا يكبار نمي گويد خدماتي كه ساير كشور ها براي رانندگان ديده اند چيست مثلا من يكبار در تركيه شاهد بودم كه وقتي پليس مي خواست يك ماشين را كه پارك ممنوع داشت جريمه كند از ماشين و پلاكش عكس گرفت
ولي در ايران .... خود من را تا به حال در شهرهايي كه تا بحال اصلا نرفتم جريمه كردن و وقتي اعتراض كردم گفتند بايد به به همان شهر و در انجا اعتراض كني. واقعا تاسف بار هستش
ناشناس
|
-
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
نفهمیدم چطور یک درصد سی میلیون میشه سه میلیون
ناشناس
|
United States
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
یک درصد سی میلیون میشود بیش از سه میلیون؟؟!!
مثل اینکه موضوع این مقاله اشتباه! بود.
ناشناس
|
-
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
نفهمیدم چطور یک درصد سی میلیون میشه سه میلیون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
عزيزم اشتباهي صورت نمي گيره
افسرها بايد هر روز مبلغ معيني ماشين ها را جريمه كنن. اگه جريمه نكنن خودشون جريمه مي شن. براي همين وقتي كم ميارن برگه ها رو الكي پر مي كنن. گاهي اوقات هم كه دلشون براي ماشين هاي مدل پايين مي سوزه ماشين هاي مدل بالا رو بي خودي جريمه مي كنن!!!!!!!!
بهنام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۳
در سطور پائيني، يك درصد 30 ميليون را عدد سه ميليون ذكر كرده اند كه صحيح آن 300 هزار است.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟