بازدید 4168
۳
معاون وزیر خارجه لهستان:

حل مشکلات خاورمیانه بدون ایران ممکن نیست

کد خبر: ۸۷۲۴۴۷
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱ 23 January 2019
 فرستاده دولت لهستان به تهران برای گفتگو با 'سید عباس عراقچی' راه رسیدن به دستگاه دیپلماسی را از رسانه شروع کرده است. او را در سابقه کاری ' سیاستمدار، روزنامه نگار و دیپلمات' معرفی کرده اند. دکترای علوم انسانی است و در مصاحبه با خبرنگار ایرنا نیاز به مترجم ندارد.

به گزارش «تابناک» فارسی را روان و سلیس صحبت می‌کند. لهجه او هنگام گفتگو، فارسی دری است، احتمالا زمانی که سفیر لهستان در افغانستان بوده، فارسی را آموخته است.اچی پرز میسلاو لانگ می‌گوید ' ازنظر ما هیچ تردیدی نیست که پیدا کردن راه حل تمام مشکلات خاورمیانه بدون ایران ممکن نیست'.

به گزارش ایرنا، اعلام برگزاری نشست موسوم به صلح و امنیت خاورمیانه در ورشو که قرار است ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه جاری با مشارکت آمریکا و لهستان برگزار شود، با واکنش جدی دستگاه دیپلماسی مواجه شد. به طوری که وزیر امور خارجه از این نشست به یک سیرک تعبیر کرد و عراقچی میزبانی ایران از آوارگان لهستانی در جریان جنگ جهانی دوم را متذکر شد. با این حال ماچی میسلاو لانگ معاون وزیر خارجه لهستان روز دوشنبه وارد تهران شد تا در گفتگو با سید عباس عراقچی همتای خود سوء تفاهماتی که بین دو کشور ایجاد شد را حل کند.

معاون وزیر خارجه لهستان در پاسخ به این سوال که آیا گفت و گوهایش با همتای ایرانی خود تونست کمکی به رفع سوء تفاهم ایجاد شده بین دو کشور کند گفت: «فرصت خوبی بود که سوء تفاهمات حل شود و از نظر من این گفتگو یک دیدار ثمر بخش و موثر بود».

متن کامل گفتگو را بخوانید:

ایرنا: روابط روابط ایران و لهستان چقدر برای شما حائز اهمیت است وچه مشکلات و احیاناً موانعی پیش روی روابط دو کشور می‌بینید؟

لانگ:روابط دوستانه بین لهستان و ایران ۵۴۵ سال پیش برقرار شده است. چیزی که برای ما بسیار مهم است و خواستم بابت آن تشکر کنم این است که در زمان جنگ جهانی دوم ۱۲۰ هزار مهاجر لهستانی مورد استقبال قرن در ایران قرار گرفتند و ما از این بابت از ایران خیلی سپاسگزاریم و این برای ما بسیار مهم است. ما با ایران گفت: وگو‌های ثمربخشی داریم. سال گذشته جناب آقای عباس عراقچی در ورشو مهمان من بود و امسال هم در تهران با ایشان دیدار می‌کنم و شما می‌بینید که گفت: وگو‌ها بین لهستان و ایران ادامه دارد.

ایرنا: درباره گفت: وگوهایتان با آقای عراقچی بفرمایید. چه مسائلی در این دیدار مطرح شد؟

لانگ: مسائل مختلفی در چهارچوب روابط دوجانبه بین دو کشور مطرح شد. همچنین سوء تفاهماتی که در روز‌های اخیر به وجود آمده مطرح شد. نکته‌ای که باید به آن تاکید کنم مهم کیفیت روابط دوستانه بین دو کشور است و اینکه این روابط چگونه سنجیده می‌شود. روابط دوستانه معنی آن نیست که هیچ سوء تفاهمی وجود نداشته باشد. مهم این است که دو طرف می‌خواهند راه حل و فصل چنین سوء تفاهماتی را پیدا کنند و فکر می‌کنم مسائل اخیر نمونه خوبی در این زمینه است.

ایرنا: فکر می‌کنید گفت: وگو‌های شما در تهران کمکی به حل سوءتفاهمات کرد؟

لانگ: بله من فکر می‌کنم این فرصت خوبی بود که سوءتفاهمات مطرح شود و هر دو طرف مسائلی که برایشان مهم است را مطرح کنند. ما نظرات مان را مطرح کردیم و همچنین به نظرات گوش دادیم. از نظر من یک ملاقات و گفتگوی ثمربخش بود.

ایرنا: عنوان کنفرانس ورشو صلح و ثبات در خاورمیانه است و خودتان می‌دانید که خاورمیانه مسائل گسترده‌ای مثل قضیه فلسطین، تروریسم، داعش دارد. سرفصل‌های کنفرانس چه خواهد بود؟

لانگ: در این کنفرانس که در ورشو برگزار خواهد شد درباره مشکلاتی که جامعه جهانی در خاورمیانه وجود دارد و همچنین درباره راه حل و فصل این مشکلات بحث خواهد شد. باید تاکید کنم که این کنفرانس بر علیه هیچ کشوری نیست. حدود ۸۰ کشور به این کنفرانس دعوت شده‌اند که هرکدام نظرات مختلفی دارند و ما می‌خواهیم مشکلاتی که وجود دارد مورد بحث قرار گیرد و هرکس نظری دارد آن را بیان کند و اینکه چگونه این مشکلات را می‌بیند و راه حل و فصل این مشکلات را ارائه کند در واقع ما می‌خواهیم یک تبادل نظر در چارچوب این کنفرانس صورت گیرد.

ایرنا: علت عدم دعوت از ایران چه بود؟

لانگ: می‌دانید که این کنفرانس از طرف لهستان و آمریکا برگزار می‌شود به خاطر عدم روابط بین ایران و آمریکا دعوت از ایران امکان‌پذیر نبود. ولی این را هم بگویم که از نظر ما هیچ شک و تردیدی نیست که پیدا کردن راه حل و فصل تمام مشکلات خاورمیانه بدون ایران ممکن نیست. از نظر ما این کنفرانس آغاز یک پروسه تبادل نظر، بحث و گفت: وگو درباره مشکلات منطقه است و ما امیدواریم این کنفرانس بستری برای ترویج ثبات و صلح و شکوفایی در خاورمیانه ایجاد کند و این هم یک پروسه و یک روند است ما همیشه باور داریم که بهترین راه حل و فصل مشکلات گفت: وگو و تبادل نظر هست، ولی این را هم می‌فهمیم که محدودیت‌هایی وجود دارد؛ اما می‌خواهیم با وجود این مشکلات و محدودیت‌ها راه حل‌ها را پیدا کنیم.

ایرنا:در سال‌های اخیر بزرگترین پروژه روابط ایران و جامعه بین المللی برجام بود و می‌دانید با وجود اینکه آژانس ۱۳ بار تایید کرد که ایران به تعهدات خود عمل کرده، اما طرف مقابل تعهداتش را اجرا نکرده است وایران از منافع برجام منتفع نشده است. آیا در این کنفرانس در این باره هم بحث می‌شود که جامعه بین الملل هم در قبال ایران تعهداتی دارد؟

لانگ: قبل از هر چیز باید بگویم که لهستان بعنوان یک کشور عضو اتحادیه اروپا از برجام حمایت و پشتیبانی می‌کند. ولی ما باید واقع بین باشیم ایالات متحده از برجام دست کشیده است و ما نباید این موضوع را نادیده بگیریم که این اتفاق افتاده است. اگر ما می‌خواهیم راه حل مشکلات را پیدا کنیم باید این را در نظر داشته باشیم. در عین حال امیدواریم که راه خروج از این وضعیت پیدا شود که به نفع همه کشور‌های منطقه و کشور‌هایی که در این پروسه مشارکت داشتند، باشد.

ایرنا: آیا این موضوع در کنفرانس ورشو مطرح می‌شود؟

لانگ:مباحث باز است. حدود ۸۰ کشور دعوت شدند و اگر کسی بخواهد درباره برجام اظهار نظر کند می‌تواند این کار را انجام دهد.

ایرنا: آیا فکر نمی‌کنید خروجی این کنفرانس در روابط ایران و لهستان تاثیر منفی بگذارد؟

لانگ: هدف ما ایجاد یک بستر و شروع یک پروسه است و می‌خواهیم این گفت: وگو ادامه داشته باشد. اگر مشکلاتی وجود دارد، باید ببینیم اگر صحبت نکنیم آیا وضعیت بهتر می‌شود یا بدتر. من باور دارم که در هر صورت ما باید صحبت کنیم و ببینیم و آگاه باشیم که نقطه نظر طرف دیگر چیست و تنها از این راه می‌توانیم راه برون رفت از این شرایط را پیدا کنیم. مشکلاتی در خاورمیانه وجود دارد و بعنوان یک عضو فعال جامعه جهانی و عضو موقت شورای امنیت می‌خواهیم تا حدی که ممکن است و تا جایی که ظرفیت داریم، کمک کنیم و نقش مثبت ایفا کنیم.

ایرنا: ایران و لهستان روابط سنتی در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و مشخصا اقتصادی دارند. درباره حجم روابط ایران و لهستان اگر آماری دارید بفرمایید و اینکه که با توجه تحریم‌های یکجانبه سطح همکاری‌ها و روابط تجاری ایران و لهستان چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟

لانگ: روابط اقتصادی و تجارت ما با ایران خوب بوده است در ماه‌های اخیر یک کاهشی در اثر وضعیت بین المللی رخ داده است و می‌بینیم که شرکت‌های لهستانی که در ایران فعال بودند مثل شرکت‌های دیگر تحریم‌ها را در برنامه ریزی خود مد نظر قرار می‌دهند، اما امیدواریم مشکلات حل شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳
راه حل نهایی:
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت، ضعیف پامال است
نه بابا راست میگید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خواب نما شدید.
پیدا کردن راه حل تمام مشکلات خاورمیانه بدون ایران ممکن نیست و پیدا کردن راه حل تمام مشکلات ایران بدون آمریکا ممکن نیست !!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار