بازدید 12081

تجمع «خاص» دانشجویان علوم پزشکی شیراز و یک سوال!

در حالی که با وقوع اتفاقات ریز و درشت، شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها پر می‌شود از اخبار مختلف در آن خصوص و حاشیه‌نگاری بر ماجرا، روز گذشته تجمعی دانشجویی در شیراز برگزار شد که کمتر رد و نشانی از آن در فضای مجازی و رسانه‌ها می‌توان یافت؛ موضوعی که کنکاش در خصوص آن به نکات جالب توجهی می‌رسد.
کد خبر: ۸۶۹۴۷۳
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۴ 13 January 2019
در حالی که با وقوع اتفاقات ریز و درشت، شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها پر می‌شود از اخبار مختلف در آن خصوص و حاشیه‌نگاری بر ماجرا، روز گذشته تجمعی دانشجویی در شیراز برگزار شد که کمتر رد و نشانی از آن در فضای مجازی و رسانه‌ها می‌توان یافت؛ موضوعی که کنکاش در خصوص آن به نکات جالب توجهی می‌رسد.

به گزارش «تابناک»، یک هفته پس از آنکه ۷ تشکل دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به همراه شورا‌های صنفی این دانشگاه با صدور بیانیه‌ای نسبت به ابلاغ آیین‌نامه تأسیس مؤسسات خصوصی آموزش علوم پزشکی اعتراض کردند، روز گذشته این دانشگاه شاهد برگزاری تجمع معترضان بود. تجمعی که اگرچه به نظر می‌رسد تا حدودی پاسخ گرفته، اما بازتاب چندانی در اخبار نداشت تا ماجرا سوال برانگیز شود.

سوالی که برای یافتن پاسخ آن بهتر است سری به بیانیه هفته گذشته معترضان بزنیم و بخش‌هایی از آن را مرور کنیم: «چندی پیش وزارت بهداشت آیین‌نامه تأسیس مؤسسات خصوصی آموزش علوم پزشکی را ابلاغ نمود. اقدامی که همسو با بسیاری از اقدامات وزارت بهداشت دولت امید، ریشه امید را در دل قشر دانشجو خشکاند، به‌گونه‌ای که "سلامت فدای پول" بهترین نامی است که می‌توان بر روی این مصوبات نهاد.

گرچه وزارت بهداشت در ابلاغ این آیین‌نامه اعلام کرده است این وزارتخانه از تکرار تجربه‌های سایر بخش‌های آموزشی در تأسیس بی‌شمار مؤسسات فاقد توانایی اجتناب خواهد ورزید، اما مفاد این آیین‌نامه ما را به یاد سرنوشت دیگر رشته‌های مهندسی، فنی و انسانی می‌اندازد که امروزه بنر‌هایی با مضامین «پذیرش بدون کنکور در فلان رشته مهندسی» سطح شهر را پرکرده است.»

بیانیه‌ای که در ادامه تاکید دارد ابتلای فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دیگر به مشکلاتی مانند بیکاری، نتیجه گسترش دایره آموزش عالی در کشورمان است و پایان بندی آن به این صورت است: «نظام آموزشی علوم پزشکی خود به‌اندازه کافی ایراد دارد، با سپردن آن به بخش خصوصی اندک امید جامعه برای دیدن فارغ‌التحصیلان باسواد را ناامید نکنید.»
 
تجمع «خاص» دانشجویان علوم پزشکی شیراز و یک سوال!

اکنون که با خمیرمایه اعتراض روز گذشته در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آشنا شدیم، بد نیست نگاهی هم به تجمع برگزار شده بیاندازیم؛ تجمع جمعی از دانشجویان این دانشگاه مقابل ساختمان مدیریت به منظور طرح تقاضای بازنگری در مصوبه ابلاغ شده توسط مسئولان وزارت بهداشت که به حضور علی بهادر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به همراه یکی از مشاوران و یکی از معاونانش در جمع معترضین منجر می‌شود.

مسئولانی که از انعکاس نظرات دانشجویان معترض به وزارت بهداشت و پیگیری تقاضای ایشان در وزارتخانه خبر می‌دهند و حالا روابط عمومی علوم پزشکی شیراز خبر می‌دهد که «سعید نمکی، سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی مکاتبه‌ای با معاون آموزشی آن وزارتخانه، خواستار رسیدگی به این موضوع شده است.»

خبری که فارس آن را منتشر کرده و این گزاره را به ذهن متبادر می‌کند که احتمالا مصوبه ابلاغ شده مورد بازبینی قرار گیرد. بازبینی‌ای که می‌توان آن را نتیجه اعتراض دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواند و دست کم به دلیل به ثمر نشستن اعتراض این دانشجویان، تجمع روز گذشته را یکی از «خاص»‌ترین تجمع‌های دانشجویی خواند.

خاص از این جهت که صدای اعتراض دانشجویان شنیده شده، به وزارت خانه انعکاس داده شده و دستوری ویژه را موجب شده است، هرچند که این سوال را به ذهن متبادر می‌کند که آیا واقعا تقاضای مطرح شده توسط این دانشجویان معقول است یا خیر؟ تقاضایی که یکی از دلایل مهم برای طرح آن، خراب نشدن بازار کار فارغ التحصیلان علوم پزشکی است.

اعتراض دانشجویانی که صف فشرده‌ای را برای ورود به دانشگاه پشت سر گذاشته‌اند و به باور همگان، راه پایان دادن به این صف فشرده ورود (که کنکور نام دارد!) توسعه مراکز آموزش عالی آموزش پزشکی در کشورمان است. همان توسعه‌ای که ایشان با آن مخالفت کرده‌اند و مخالفتشان با آن تا اینجای کار مسموع خوانده شده است!
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
به نام خدا

اتفاقا اگر بخواهیم تصمیمات منطقی و صحیح را در حوزه وزارت بهداشت و درمان برشماریم، تصمیم به اعطای مجوز به موسسات خصوصی یکی از درست ترین تصمیمات است. زمانیکه امکانات دولتی اجازه افزایش پذیرش جهت پاسخ منطقی به نیاز شدید جامعه را نمیدهد، استفاده زا ظرفیت بخش خصوصی صحیح ترین و منطقی ترین کار می باشد. با این کار از اقداماتی نظیر خروج از کشور جهت تحصیل در دانشگاه های خارجی آنهم با صرف هزینه های گزاف و خروج ارز از کشور عزیزمان، جلوگیی خواهد شد. امید است این تصمیم درست دستخوش اعتراض عده ای دانشجو نگردد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
شنیده شدن صدای این اعتراض خیلی خاص نیست چرا که گوینده و شنونده با هم یک رای بوده اند.
اگر بازار کار خراب شود فقط برای پزشکان جدید که خراب نمیشود !
تنها راه دسترسی اسان مردم به خدمات درمانی افزایش تعداد پزشکان است متاسفانه
منافع شخصی پزشکان و ایجاد انحصار باعث شده تا علاوه بر درامد نجومی ایشان، مردم ساعتها و حتی ماهها منتظر ویزیت توسط یک پزشک باشند، باید انحصار شکسته بشه مخصوصا اینکه جمعیت کشور رو به پیری میره و نیاز به درمان بیشتر میشه
دقیقا نتیجه گیری آخرت قشنگ بود.
خب حق دارن. حذف کنکور بهونه‌ی خوبی نیست
مثلا فوق تخصص جراحی راه دور،خیلی عالی میشه مملکت
آفتاب آمد دلیل آفتاب .
دلیل مخالفت وزارت بهداشت با طب اسلامی همینه . کساد شدن بازار کار مافیای پزشکی.
اتفاقا خیلی خوب شد چطور بقیه رشته ها میلیونی بیکار داشته باشند ولی اینها نه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
هر وقت حاضر شدی خانواده خودت پیش یکی از این پزشکای تحت اموزش دانشگاه غیر انتفاعی ببری نظر بده مهندس
sunset
| United States of America |
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
نه دیگه، دانشجویان علوم پزشکی، تافته ی جدا بافته ی مملکت هستند و باید از این رانت و انحصار استفاده کنند... باید سهمیه ای جداگانه از منابع براشون کنار بزاریم..
نها راه دسترسی اسان مردم به خدمات درمانی افزایش تعداد پزشکان است متاسفانه
منافع شخصی پزشکان و ایجاد انحصار باعث شده تا علاوه بر درامد نجومی ایشان، مردم ساعتها و حتی ماهها منتظر ویزیت توسط یک پزشک باشند، باید انحصار شکسته بشه مخصوصا اینکه جمعیت کشور رو به پیری میره و نیاز به درمان بیشتر میشه
بابا پزشکی هم خواهی نخواهی اینده بسیار تاریک شبیه مهندسی خواهد داشت... یه چیز کاملا مشخصه.
اول صحبتم بگم من خودم دانشجو پزشکی هستم. میخوام در مورد واقعیت ها باهاتون صحبت کنم.
در این مورد انحصار در پزشکی وجود داره بحثی توش نیست ولی این کار خصوصی سازی تنها فایده اش برای بعضی همین دکتر هاست که شما ازشون مینالید که در امد انچنانی دارن دانشگاه تاسیس و پول های کلونی از مردم میگیرند و دانشجو ی بیکار و بی سواد تحویل جامعه میدن. و این انحصار هم با این کار ها از بین نمیره چون مجوز واردات تجهیزات پزشکی دست یه عده خاص هست خیلی از عمل ها و درمان ها بدون تجهیزات قابل انجام شدن انحصار اصلی اونجاست و گرنه همیشه تو همه رشته ها افراد شاخص سرشون شلوغ هست. نکته ی مهم اینه بی سوادی در پزشکی اثرش از همه رشته ها بدتر هست و با جان مردم بازی میشه جان خود شما و خانوادتون.
افزایش تعداد پزشک هم چندین ساله در حال پیگیری که نسبت به ۱۰ سال قبل ورودی های پزشکی ۳ الی ۴ برابر شدن در حدی برخی دانشگاه ها در یک کلاس پزشکی ۲۵۰ نفر حضور دارند.طول میکشه تا اثرش تو جامعه مشخص بشه و از لحاظ تعداد پزشک مشکلی نخواهیم داشت. سیستم سلامت ما طبق امار جهانی از وضعیت خوبی در جهان برخوردار هستیم به خاطر بغض و بعضا رفتار نامناسب عده ی خاصی از پزشک ها اینده سلامت جامعه رو خراب نکنیم و سطح یه سری رشته های موفقمونو خراب نکنیم تا مثل بقیه رشته هامون خیلی پایین تر از نرمال جهانی بشیم.
متاسفانه با این مصوبه جان بیماران در آینده به خطر خواهد افتاد
اعتراض بی جا است . طرح خیلی خوبی هستش
اتفا قا روش خوبی است چرا دانشگاهها درشته های دیگر همه جا دانشجو می گیرند و بااین روش استرس و اضطراب کنکور بر داشته می شود پزشکها می خواهند این را در انحصار خود بگیرند موافق موافق موافق قبول قبول
پزشکی شده کاسبی . اینها نگرانند دست زیاد بشه . مملکت نیاز به دکتر داره.
تازه مگه دانشگاه آزاد همین کار رونمیکنه ؟ فقط ظرفیتش پایینه
تنها راه دسترسی اسان مردم به خدمات درمانی افزایش تعداد پزشکان است
باعرض سلام خدمته دوستان عزیز چه مخالفان و چه موافقان طرح.
فقط یک نکته توجه کنید. یک منفعت شخصیوفقط در نظرنگیرید و دو بحث مهم شایسته سالاری.
بنده خودم دانشجوی مهندسی شریف هستم.مفهومی به نام شایسته سالاریوباتمام وجود درک میکنم چون خودمو لایق بهتربن ها میدونم.
دوستانی که مخالف خصوصی سازی هستن کاملا حرفشون منطقیه.چرا؟؟؟چون کسی که شایسته هست باید درس بخونه و بتونه سوال های کاملا مهندسی شده ی کنکورو جواب بده و اگه لیاقت داشت پزشکی و دندون پزشکی و رشته های علوم پزشکی بخونه.
چرا؟؟چون با موضوع مهمی به نام سلامت مردم سروکاردارن و هر کندذهنی که صرفاپول داره لایق پزشکی نیست.شایسته سالاری اساس پیشرفت یک جامعه است.
اماسخنی بادوستان مهندسم و سایررشته ها که موافق این طرح هستن.یک سوال؟؟راضی هستیدعزیزترین شخص زندگیتون به دلیل بی سوادی پزشکی که لیاقت نداشته و توی همچین دانشگاه هایی درس بخونه به دلیل بیسوادی زندگیشواز دست بده؟؟جواب؟؟
مورد دوم مهندس عزیز هم سنگره من این منطقیه که بگیم چون بازارمهندسی بخاطربی عقلی بعضی تصمیم ها اینطوری شد پس همه ی رشته های دیگه بایدمثله مهندسی بشه؟؟
پیشنهاد.دوسته عزیزبجای درگیرکردن خودت بااین مسائل پیش پاافتاده بشین فکرتو کاربنداز و خودت زندگی خودتوبساز نه اینکه دنبال خراب کردن دیگران باشی.
من خودم مهندسم.اما از یک دانشگاهی که هر نخاله ای رو قبول نمیکنه و هرکسی لیاقته پذیرش توی اون دانشگاهونداره.و الان ازنظر مالی از پزشکابیشتردرآمد دارم.
و درآخر به همه ی هموطنای عزیزم توصیه میکنم برای موفقیت بایدباتمرکزبه سمته علایقتون برید و تلاش تلاش تلاش کنید
به امیدایرانی سربلندتر بامردمانی آگاه و منطقی تر.یاعلی
واقعا طرح خوبیه الان بچه های ما آواره کشورهای بیگانه هستند و سرمایه هنگفتی از کشور خارج میشه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی