گفته بودم راه به جايي نميبريم!
يك كارشناس هندبال با اشاره به ناكامي ايران در رقابتهاي آسيايي بيروت و انتخابي جهان گفت: بايد در بحث مديريت نحوهي انتخاب مربيان تيمهاي ملي و استعداديابي در هندبال بازنگري جدي صورت گيرد.
حميد آقاعلي نژاد در گفتگو با ايسنا، اظهار كرد: يك ماه پيش هم گفتم كه با اين شيوه برنامهريزي نتيجهاي نخواهيم گرفت. امروزه ديگر در ورزش مدال آوردن تصادفي نيست و همه چيز بايد علمي و برنامهريزي شده باشد. در همان زمان گفتم اگر ميخواهيم به ردههاي اول تا سوم آسيا برسيم بايد در همه ابعاد (بحث تمرين، تغذيه، روانشناسي ، مديريتي و ...) برنامهريزي منسجم داشته باشيم.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس با ابراز تاسف از عدم موفقيت تيم ملي هندبال فدراسيون خاطرنشان كرد: فدراسيون اعتقادي به كار علمي ندارد. همه شاهد بوديم كه اعضاي تيم ملي از لحاظ بدنسازي آماده نبودند. اين مشكل هميشه در هندبال وجود داشته و ميديديم بازيكنان در اواخر بازي كم ميآوردند. تيمهاي ملي در هندبال فاقد مربي بدنساز هستند و به همين خاطر از نظر آمادگي جسماني سطح خوبي ندارند. در بازيهاي اخير نيز به راحتي مشهود بود كه بازيكنان در نيمه دوم از لحاظ آمادگي جسماني افت ميكردند.
وي افزود: آسيبهاي متعدد نشان ديگري از سطح آمادگي جسماني پايين اعضاي تيم ملي هندبال بود. ما در بحث تمرين ضعف مطلق داشتيم. بايد به بدنسازي در هندبال توجه جدي شود.
اين كارشناس هندبال انتخاب نامناسب بازيكنان را يكي ديگر از دلايل عدم موفقيت تيم ملي هندبال دانست و گفت: استفاده از بازيكنان جوان خوب است اما بايد اين كار نيز طبق برنامه صورت بگيرد نه اينكه بازيكنان جواني كه نه آمادگي كافي دارند و نه تجربه لازم را به مسابقات اعزام كنيم. بيتجربگي اعضاي تيم ملي نتايج ضعيف و آسيبهاي متعدد را در پي داشت.
از سوي ديگر ما به جز اعضاي جوان و بيتجربه از بازيكناني كه سه سال بود در سطح بالا هندبال بازي نكردهاند – به خاطر روابط خاص – استفاده كرديم. در واقع تركيب تيم ملي هندبال تركيبي ناهمگون از بازيكنان بيتجربه و بازيكنان در مرز بازنشستگي بود.
علينژاد تصريح كرد: با تاكيد ميگويم هندبال ميتواند جلوتر از واليبال و بسكتبال حركت كند. تواناييها ي هندبال ايران خيلي بيشتر از اين حرفها است. متاسفانه ما در فدراسيون استعداديابي نداريم. هندبال يك قطبي شده است. همه منابع مالي به يك استان خاص اختصاص يافته و همه اعضاي تيم ملي از اين استان انتخاب ميشود.
وي در پاسخ به اين سوال كه به نظر ميرسيد تيم ملي هندبال ايران در ابتداي مسابقات خوب ظاهر شده است اما نتوانست به خوبي ادامه دهد تاكيد كرد: بازيهاي اول رقباي ايران ضعيف بودند. لبنان در هندبال جايي ندارد. معلوم است در يك گروه سه تيمي با ردههاي پايين آسيا ميتوانيم خوب ظاهر شويم. اما عربستان و ژاپن تيمهاي قوي بودند كه ما خيلي بد در مقابل آنها ظاهر شديم.
وي در پايان به ارايه پيشنهاداتي براي رفع مشكل هندبال ايران پرداخت و گفت: سازمان تربيت بدني بايد فكري اساسي به حال هندبال كند. پتانسيل هندبال خيلي زياد است و لازم است در بحث مديريت اين رشته بازنگري جدي صورت گيرد. در مجمع فدراسيون هندبال نيز گفتم رشدي كه هندبال در سالهاي گذشته داشته يك رشد طبيعي بوده است مثل كودكي كه طبيعت آن بزرگ شدن است، اما براي رسيدن به بلوغ كامل بايد در يك محيط فرهيخته رشد يابد. هندبال ايران ميتواند اول آسيا باشد اگر از نيروهاي متخصص استفاده شود لازم است در انتخاب مربيان تيمهاي ملي بازنگري صورت گيرد. ما نبايد از مربيان رده پايين دنيا استفاده كنيم. همچنين بايد ديد علمي در هندبال حاكم شود. مطمئن باشيد اگر ديد علمي وجود نداشته باشد كار به جايي نميبريم.


