صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

شناسایی ۱۳۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل

کد خبر: ۸۶۲۷۰۰
| |
2448 بازدید
معاون امور رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:سه وزارتخانه با هماهنگی یکدیگر اطلاعات افراد ۵ تا ۱۱ ساله خود را مقایسه کردند که به شناسایی ۱۳۰ هزار دانش آموزی ثبت نام نکرده در مدارس منجر شد.
 
به گزارش خبرنگار ایرنا، چندی پیش خبری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد مبنی بر اینکه از وزارت تعاون، پیامکی برای خانواده‌ای ارسال شده که فرزند آن‌ها در مدرسه ثبت نام نکرده است.
 
در این پیامک از والدین کودک خواسته شده بود دلیل ثبت نام نکردن فرزندشان را در مدرسه اعلام کنند تا در صورت نیاز اقدامات حمایتی برای ادامه تحصیل انجام شود.
احمد میدری معاون امور رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه امروز (شنبه) به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: طرح شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل و حمایت از آن‌ها از سال گذشته آغاز شده است.
وی افزود: برای اجرای این طرح با همکاری وزارت آموزش و پرورش، کد ملی دانش آموزانی که در مدارس ثبت نام کرده اند را استخراج و با کد ملی افراد ۵ تا ۱۱ سالگی (سن تحصیل در مقطع پیش دبستانی تا تا پایان دوره ابتدایی) تطبیق داده می‌شود.
به گفته وی، از نتیجه این مقایسه می‌توان دریافت که چه تعداد از دانش آموزان ترک تحصیل کرده و یا اینکه از ابتدا در مدرسه ثبت نام نکرده اند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه کرد: پس از اینکه تعداد افراد بازمانده از تحصیل مشخص شد با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شماره سرپرست و یا یکی از اعضای خانواده را دریافت کرده و با ارسال پیامکی به آنها، علت ثبت نام نکردن نام دانش آموز را جویا می‌شویم.
میدری اضافه کرد: با مقایسه کد‌های ملی مشخص شده که بیش از ۱۳۰ هزار دانش آموز در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ ثبت نام نکرده اند.
معاون وزیر تعاون ادامه داد: همچنین از طریق مرکز تلفنی که در وزارتخانه دایر است و بیش از ۱۰۰ معلول در آن فعالیت می‌کنند با افراد خانواده آن‌ها تماس می‌گرفته می‌شود.
«تاکنون با ۸۰ هزار نفر از سرپرست دانش آموزانی که ثبت نام نکرده اند از طریق این مرکز تلفن تماس گرفته شده است تا مشخص شود چرا کودکان آن‌ها به مدرسه نمی‌روند.»
این مقام مسئول با یادآوری اینکه طرح شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل از پارسال اجرایی شده است، گفت: پس از اینکه برای ما محرز شد «فقر» عامل ترک تحصیل دانش آموزان است بخشی از هزینه تحصیل آن‌ها از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می‌شود.

** سیستان و بلوچستان در صدر ترک تحصیل دانش آموزان
میدری اضافه کرد: ۳۰ درصد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به سیستان و بلوچستان است؛ ضمن آنکه استان‌های تهران و خوزستان نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
وی در توضیح چرایی قرار گرفتن استان تهران در این فهرست گفت: والدین معتاد و رهاکردن کودکان، مهمترین علت بازماندن کودکان این استان از تحصیل محسوب می‌شود.

** بازماندن معلولان از تحصیل
معاون امور رفاهی وزارت تعاون در ادامه، معلولیت را مهمترین عامل ترک تحصیل کودکان بیان کرد و افزود: فوت کودک و ابطال نکردن شناسنامه و کارت ملی، فقر و مهاجرت از دیگر عوامل ترک تحصیل کودکان در سن ۵ تا ۱۱ سالگی است.
میدری بر ضرورت حمایت از معلولان برای حضور در اماکن عمومی و آموزشی تاکید کرد و گفت: نبود فضای شهری مناسب، مهمترین دلیل برای ترک تحصیل دانش آموزان معلول محسوب می‌شود.
«ناهماهنگی بین دستگاهی منجر به نداشتن فضای شهری مناسب و خدمات رسانی بهینه به معلولان محسوب می‌شود.»
وی خاطرنشان ساخت: «در کشور‌های دیگر معلولان به راحتی در فضای عمومی حاضر می‌شوند، اما در تهران به ندرت شاهد حضور این قشر در سطح شهر هستیم چه برسد به سایر شهر‌ها و استان ها.»
به گفته معاون وزیر تعاون، حس دلسوزی در میان مردم روستا‌ها موجب می‌شود تا معلولان بیشتر از شهر‌ها در اماکن عمومی حاضر شوند.
میدری ابراز امیدواری کرد با هماهنگی بین دستگاهی بتوان خدمات بیشتری به معلولان ارائه کرد.

** دختران در صدر ترک تحصیل
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش نیز ۲۳ آذرماه امسال در گفت: وگو با ایرنا اعلام کرده بود، در انجام یک پروژه مشارکتی با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دختران بازمانده از تحصیل در پنج استان کشور شناسایی می‌شوند.
به گفته فرحناز مینایی پور، این طرح اکنون به صورت آزمایشی در استان‌های آذربایجان غربی، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان آغاز شده و برنامه ریزی به گونه‌ای است که در همه استان‌ها اجرایی شود.
وی اضافه کرد: براساس آمار‌ها اکنون پوشش تحصیلی دختران در مقطع ابتدایی ۹۸ درصد، دوره متوسطه اول ۹۲ درصد و متوسط دوم ۸۱ درصد است.
«مهمترین مقطع دوره متوسطه دوم است، زیرا حدود ۱۹ درصد دختران در این مقطع ترک تحصیل می‌کنند یا بازمانده از تحصیل می‌شوند.»
وی ادامه داد: برخی از عوامل موثر در ترک تحصیل دختران مانند ازدواج زودهنگام، مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است، اما آنچه برای ما اهمیت دارد اینکه «در برخی استان‌ها عوامل اصلی چیست؟»؛ به همین منظور طرح به تفکیک استانی اجرا می‌شود تا عوامل موثر ترک تحصیل در هر استان شناسایی شود.
به گفته مینایی پور، پیش از انقلاب فقط ۴۳ درصد دختران به تحصیل می‌پرداختند، اما اکنون ۹۸ درصد از دختران حداقل دوران ابتدایی را آموزش می‌بینند.
اکنون ۱۴ میلیون دانش آموز در سطح کشور مشغول به تحصیل اند که حدود هفت میلیون از آنان را دختران تشکیل می‌دهند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟