صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
رونمایی یک مسئول از افتخار ملی همراه با گله؛

هر ۱۰ دقیقه یک مقاله ایرانی در جهان منتشر می‌شود!

هر ده دقیقه یک مقاله از کشورمان به جامعه جهانی ارائه می‌شود؛ یعنی تا این مطلب را بخوابید، یک مقاله بین‌المللی در کشورمان به نیمه راه رسیده و تا انتشار چند دقیقه بیشتر فاصله ندارد!
کد خبر: ۸۶۲۵۳۲
| |
4936 بازدید
|
هر ده دقیقه یک مقاله از کشورمان به جامعه جهانی ارائه می‌شود؛ یعنی تا این مطلب را بخوابید، یک مقاله بین‌المللی در کشورمان به نیمه راه رسیده و تا انتشار چند دقیقه بیشتر فاصله ندارد!

به گزارش «تابناک»، دکتر سعید سمنانیان، مشاور معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در جمع اساتید و پژوهشگران برتر دانشگاه الزهرا سخن می‌گفت، با اعلام این خبر، آن را افتخار ملی خواند و گفت: «ایران سالانه حدود ۵۴ هزار مقاله بین‌المللی ارائه می‌دهد، اما این کافی نیست و باید به سمت جامع محور شدن حرکت کنیم.»

اما این عدد به چه معناست؟ کافی است تعداد مقالات مورد ادعای سمنانیان را بر تعداد روز‌های سال تقسیم کنیم تا به عدد ۱۴۸ مقاله برسیم (۱۴۸≈۳۶۵÷۵۴۰۰۰). عددی که اگر بر ۲۴ ساعت شبانه روز تقسیم شود، به شش مقاله در ساعت می‌رسد (۶≈۲۴÷۱۴۸)؛ یعنی هر ۱۰ دقیقه یک مقاله.

مقاله‌هایی که البته از نوع بین المللی هستند نه داخلی. یعنی یا در مجلات علمی معتبر جهانی منتشر شده‌اند (یعنی یا از نوع مقاله‌های اصلی (Original Paper) هستند و یا از نوع مقاله‌های علمی-مروری (Review Paper)) و یا از نوع مقاله‌هایی که به همایش‌ها و سمینار‌ها عرضه می‌شوند یا فنی هستند و در نشریات تخصصی منتشر می‌شوند.

این در حالی است که با تاملی بر مشکلات پیش روی دانشجویان، اساتید و محققان ایرانی در خصوص انتشار مقالات بین المللی، درخواهیم یافت که همه مقالات تهیه شده توسط ایرانیان، شانس انتشار در نشریات بین المللی را پیدا نمی‌کنند و پسوند بین المللی دریافت نمی‌کنند. مساله‌ای که سهم بسیار پررنگی در میزان انشتار مقالات ایرانی در جامعه جهانی دارد.

به عبارت بهتر، اگر ملاکمان تعداد مقالات تهیه شده توسط ایرانیان باشد، می‌بایست عددی بسیار بسیار بزرگتر از آنچه مشاور معاون وزیر گفته را تصور کنیم. عددی شامل مقالات تهیه شده توسط ایرانیان که بخشی از آن‌ها بین المللی هستند و در سطح جهانی منتشر می‌شوند و بخشی دیگر از آن‌ها در نشریات و مجلات علمی داخلی منتشر می‌شوند.

اعداد و ارقامی بسیار بزرگ که از دید سمنانیان هنوز رضایت بخش نیست و می‌بایست رشد کند. هدفی که برخی بر این باورند مبتنی بر عدد و رقم شده و کمی است، نه کیفی. اشکالی بزرگ که موجب شده هم بازار تقلب و تخلف داغ شود و هم به رغم افزایش شمار مقالات ایرانی در جهان، شاهد جهش متناسب با آن در کشورمان نباشیم.
 
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۳
soroush
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
بسیار عالی ! اما چه حاصلی برای کشور دارد ؟ آیا صنعت و کشاورزی و اقتصاد نفعی از این همه مقاله و مبتکر می برند ؟ خیر چون مملکت بدست وابستگان است نه مستقل ها !
پاسخ ها
ناشناس
| Austria |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
علم بی اثر مثل زنبور بی عسل هست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
انتشار مقاله را درست اومدین جون این مقالات حاصل کپی پیست و یا تغییر مقالات دیگر هستند . باید دید کدامیک در عرصه عملیاتی بهبودی در موضوع ارایه شده ایجاد میکنند . کدامیک در صنعت و سایر شاخه ها به جامعه ما کمک میکند و مقاله های که برا یانتشارش باید دلار پرداخت چطور ایران پیش تاز شده . کیفیت را فدای کمیت کردیم انچه کشورهای دیگر برایشان ملاک اصلی است ما زیر پا گذاشتیم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
طبق سند چشم انداز 20 ساله قرار است از 17 دیماه سال جاری نتایج این مقالات به صورت عملی اجرا شود. آن زمان است که شکوه و عظمت و تاثیر گذاری این مقالات را در بهبود وضعیت صنعت، فرهنگ و معیشت مردم خواهیم بود!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
گلی به جمالتون!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
انتشار مقاله به منزله پیشرفت و توسعه علمی در کشور نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
مقاله های صدمن یه غاز.... اگر این همه علم در ایران تولید شده بود ما الان در مریخ پایگاه داشتیم نه که محتاج 45 تومن یارانه ناقابل
شهروند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
میدانید اگر روزی صد مقاله بنویسید دلیلی بر برتری علمی در جهان شناخته نمیشود خصوصا" اینکه مقالات از دانشگاه الزهرا باشه .بیشتر تحقیق کنید به این نتیجه میرسید .صداقت در علم حرف اول را میزند .ابوعلی سینا هنوز در جهان علم بدون مقاله و فقط با کتاب حرف برای گفتن و مراجعه دارد.یادمون باشه ابوعلی سینا.مربوط به قرنیه؟؟
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
علم چندان که بیشتر دانی, چون عمل در تو نیست نادانی
وقتی هر روز فلاکت در ایران بیشتر میشه با این همه منابع خدادادی ,,, همه ی این اعداد و ارقام بدرد دور ریختن هم نمیخوره.. . اصلا مایه شرمساریه این ها رو اعلام کنید! توهینه...
علمی که سر سفره مردم نمیاد, علمی که وضع رو هرروز بهتر نکنه به درد نمیخوره, چرا آلمان یا ترکیه یا ژاپن از این کارا ندارن؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
همه مقالات الکی هست.کسی که توی دانشگاه باشه اینو میفهمه.مثلا اگر پایان نامه ای اعدادش معنادار نباشه نمره نمیدن.پس چی میشه؟دو تا عدد رو ازش حذف میکنی و معنادارش میکنی.برید توی ی دانشکده تمام مقدمه و بیاک مسئله ها کپی هست.مثلا ۴۰تا پایان نامه با هم.تا چند سال پیش که در سامانه نباید ثبت میکردی که رفرنس ها رو هم الکی میزدن.نکته اخر اینکه این پژوهش ها پول دور ریختنه.چون هیچ کاربردی نداره و برای نمرست.خاطره از این موارد زیاده.نمینویسم چون میدونم الکی دارم مینویسم و وقت تلف کنیه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
سلام
به نظر بنده با 21 سال سابقه فعالیت در دانشگاه، این تعداد مقاله نه نشان از پیشرفت علمی است و نه نشان از توسعه کشور، بسیاری از این مقالات کپی شده اند. بخش قابل توجهی از مقالات مطلقا در راستای نیازهای کشور نیستند. بسیاری از این مقالات در اختیار متخصصان کشور قرار نمی گیرد و به زبان اصلی چاپ می شوند. کمتر از یک هزارم درصد این مقالات ساده و در اختیار کارشناسان و متخصصان فنی قرار می گیرد.
اصلا ذوق ندارد امار گول زننده است.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟