بازدید 2971

ابهامات در خصوص «بیمه حوادث» دانشجویی

آیا دانشجویان بیمه هستند؟ هرچند پاسخ مسئولان به این سوال مثبت است، اما شواهد و قرائن چیز دیگری را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۸۶۱۷۹۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۴ 18 December 2018
آیا دانشجویان بیمه هستند؟ هرچند پاسخ مسئولان به این سوال مثبت است، اما شواهد و قرائن چیز دیگری را نشان می‌دهد.

به گزارش «تابناک»، بیمه دانشجویی یکی از انواع بیمه‌نامه‌های حوادث به شمار می‌رود که در صورت بروز حادثه برای دانشجوی بیمه‌شده، شرکت بیمه موظف است هزینه‌های پزشکی و حتی غرامت فوت و نقص عضو دانشجو را تا سقف تعهدات مشخص‌شده، پرداخت کند.

پوشش بیمه حوادث دانشجویی برای کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل در مراکز آموزش عالی سراسر کشور اجباری و پوشش درمان تکمیلی دانشجویان به صورت اختیاری بوده و دانشجویان در صورت تمایل و داشتن بیمه پایه، می‌توانند از خدمات بیمه تکمیلی بهره‌مند شوند.

این‌ها تعاریف و شرح و بسط‌هایی هستند که درباره بیمه دانشجویی توسط مسئولان ارائه می‌شوند، اما تعاریف کجا و واقعیت کجا. واقعیت‌هایی که گاه از زبان برخی دانشجویان گرفتار آمده به برخی مشکلات بیان می‌شوند و حکایت از آن دارند که بهره‌مند شدن از مزایای بیمه دانشجویی گاه به شدت دشوار و گاه حتی غیرممکن است.

این را می‌شود از گلایه‌های یکی از دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه خوارزمی دریافت که حین تمرینات تیم دانشگاه برای اعزام به مسابقات کشوری دچار پارگی رباط صلیبی شده و برای درمان این عارضه قریب به ۱۲ میلیون تومان هزینه کرده، اما پیگیری‌های متعددش برای دریافت این هزینه‌کرد‌ها راه به جایی نبرده است.

سجاد نجفی‌نیا در گفتگو با ایسنا در این باره می‌گوید: ۲۵ اسفند ۹۵ بود که در حین تمرینات تیم دانشگاه برای اعزام به مسابقات کشوری از ناحیه رباط صلیبی دچار مصدومیت شدم که پس از مراجعه به پزشک قرار شد جراحی شوم. روند درمان برای من هزینه زیادی به دنبال داشت، ولی متأسفانه با وجود اینکه همه دانشجویان به محض ورود به دانشگاه برای چنین حوادثی بیمه می‌شوند، بیمه هیچکدام از هزینه‌های درمانی من را پرداخت نکرد.

این دانشجو می‌افزاید: در طول دوره درمان علاوه بر ۱۲ میلیون تومانی که برای جراحی پرداخت کردم، هزینه‌هایی، چون فیزیوتراپی، آب درمانی، تغذیه، حمل و نقل و لوازم مصرفی هم به من تحمیل شد. بیمه که در ابتدا قرار بود هزینه‌های درمانم را پرداخت کند اعلام کرد که تمامی مستندات هزینه‌ها را به صورت یکجا و پس از پایان تمام مراحل تحویل دهم تا با بررسی پرونده هزینه‌ها پرداخت شود.

وی در ادامه به چندین نوبت رفت و برگشت برای تکمیل پرونده‌اش اشاره کرده و تاخیر‌های فراوان در ارسال مدارک پرونده به بیمه مرکزی را یادآور می‌شود و می‌گوید: در نهایت پس از ماه‌ها پیگیری و کش و قوس، بیمه به استناد یک گزارش ام. آر. آی مبنی بر وجود مصدومیت (مزمن) از قبل، هیچ هزینه‌ای را متقبل نشد.

موضوعی که موجب می‌شود این دانشجوی مصدوم شده در دانشگاه، بپرسد: آیا زمانی که دانشجویان بیمه می‌شوند مورد ارزیابی و معاینه پزشک قرار می‌گیرند؟ آیا چنین چیزی در متن قرارداد بیمه ذکر شده است؟ گذر زمان در این چنین حوادثی به نفع بیمه است یا مصدوم؟ برای پاسخ به یک پرونده چند ماه زمان نیاز است؟ در دانشگاه مسئول خاصی برای پیگیری چنین مواردی پس از عقد قرارداد وجود دارد؟

ابهاماتی که البته به این موارد محدود نیست و با نگاهی به گلایه‌های برخی دیگر از دانشجویان مراجعه کرده به بیمه برای دریافت هزینه‌های متحمل شده بر اثر حوادث رقم خورده در دانشگاه، فزونی می‌یابد. حوادثی که قرار بوده با پوشش بیمه، از رنج آن‌ها برای دانشجویان کاسته شود، اما ظاهرا بر نکات منفی آن‌ها افزوده شده است.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل