صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

كليد خودكفايي در برنج دست دولت است

کد خبر: ۸۵۳۸۵
| |
3192 بازدید

عضو هيات مديره انجمن برنج كشور تاكيد كرد: خودكفايي برنج به چند اهرم قوي نياز دارد.

به نوشته «جمهوري»، «غلامعلي قرباني» در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينكه تسطيح زمين‌هاي برنج كاري يكي از اين اهرم‌ها است گفت: به دليل عدم تسطيح و تجهيز نبودن اراضي برنج كاري 70 درصد هزينه توليد برنج در شمال كشور مربوط به هزينه كارگري است كه با تسطيح زمين‌هاي برنج كاري 15 تا 20 درصد اين هزينه‌ها كاهش پيدا مي‌كند ضمن اينكه با تسطيح اراضي مصرف آب نيز بسيار كاهش پيدا مي‌كند به همين دليل بايد در يك زمان معين روي تسطيح اراضي برنج كاري كار شود.

وي با تاكيد بر اينكه بايد امكانات كشاورزي به صورت آسان در اختيار برنج كاران قرار گيرد ادامه داد: بايد همه امكانات و ماشين آلات لازم براي كاشت محصول در اختيار كشاورزان باشد چراكه با تجهيز زمين‌هاي برنج كاري و استفاده از ماشين آلات در زمين‌ها نيز 15 تا 20 درصد هزينه‌هاي توليد محصول كاهش پيدا مي‌كند كه در صورت انجام تسطيح و تجهيز اراضي توليد برنج براي كشاورزان توجيه اقتصادي پيدا مي‌كند.

عضو هيات مديره انجمن برنج كشور با بيان اينكه تسطيح و تجهيزاراضي برنج كاري باعث مي‌شود قيمت تمام شده توليد محصول براي كشاورز به 1100 تا 1050 تومان كاهش يابد افزود: اگر اكنون كشاورزان در هر هكتار يك ميليون تومان سود مي‌برند با انجام فعاليت‌هاي تسطيح و تجهيز اراضي برنج كاري اين سود دو برابر مي‌شود ضمن اينكه به اشتغال زايي جلوگيري از پديده مهاجرت و داشتن توجيه اقتصادي در توليد محصول به كشاورز نيز كمك مي‌كند.

وي تاكيد كرد: اگر مي‌خواهيم با محصولات ساير كشورها رقابت كرده و در توليد محصول برنج در كشورمان نيز خودكفا شويم بايد نهاده‌هاي كشاورزي آسان و ارزان در اختيار كشاورزان قرار گيرد ضمن اينكه در راستاي اصلاح الگوي نيز پيشنهاد مي‌كنيم از فارغ التحصيلان بخش كشاورزي در كنار كشاورزان استفاده شود تا با استفاده از علم و تجربه اين دو گروه به افزايش كيفيت توليد برنج كشورمان كمك شود.

قرباني افزود: اگر بتوان در تمام رستوران‌ها هتل‌ها و...از يك كارشناس تغذيه براي ارائه الگوي مصرف استفاده شود در كشور به هيچ وجه نيازي به واردات نخواهيم داشت و در صورتي كه تمامي موارد ذكر شده دست به دست هم دهند مي‌توانيم به خودكفايي واقعي و نه خودكفايي شعاري دست پيدا كنيم.

عضو هيات مديره انجمن برنج كشور با اشاره به اينكه در هر هكتار به طور متوسط 4 تن شلتوك برداشت مي‌شود گفت: از اين مقدار شلتوك 2 تن برنج سفيد برداشت مي‌شود كه اگر هر كيلو برنج را بين 1800 تا 2000 تومان بفروشند در هر هكتار4 ميليون تومان بدست مي‌آيد و اين در حالي است كه كشاورزان براي هر هكتار حدود 2 ميليون و 800 هزار تومان هزينه مي‌كنند و در نهايت حدود يك ميليون تومان در هر هكتار براي آنها باقي مي‌ماند كه بايد تا پايان سال با اين مبلغ زندگي خود را بگذرانند بنابراين توليد برنج براي آنها توجيه اقتصادي ندارد.

او تصريح كرد: با انجام عمليات تسطيح و تجهيز و نوسازي اراضي در هر هكتار براي كشاورز حداقل 2 ميليون تومان باقي مي‌ماند و در نهايت علاوه برداشتن توجيه اقتصادي براي توليدكننده مصرف كنندگان نيز برنج ارزان تري را مي‌خرند و البته اشتغال زايي نيز به همراه دارد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟