تجليل از متوسلزاده؛ لازم ولي ناكافي
حركت جوانمردانه سيدامين متوسلزاده، بازيكن تيم مقاومت سپاسي شيراز در ديدار با استيلآذين، خوشبختانه با واكنشهاي متعدد مسوولان ورزشي و حتي غيرورزشي مواجه شده و با گذشت بيش از چند روز از اين حركت ارزشي، افراد حقيقي و حقوقي مختلف در تجليل از اخلاقمداري در ورزش، عكسالعملهاي نماديني از خود نشان ميدهند.
به نوشته جام جم؛ متوسلزاده در جريان مسابقه مذكور، در حالي كه پس از جاگذاشتن مدافع تيم استيلآذين در مقابل دروازه بدون دروازهبان قرار گرفته بود، براي رسيدگي به دروازهبان مصدوم حريف، توپ را به بيرون زمين هدايت كرد.
آنچه در نگاهي دوباره به اين اتفاق، حيرتانگيز به نظر ميرسد، كمسابقه بودن چنين اقدامي در كشوري با غناي فرهنگي بينظير مثل ايران است! جاي تاسف است در كشوري كه ايثار و ايثارگري، ريشه در تار و پود مردم آن داشته و دارد و حتي در عرصه ورزش نامهاي بزرگي را در تاريخ ايران زمين تداعي ميكند؛ حركت بازيكن مقاومت سپاسي طي نزديك به 15 سال اخير، بيسابقه بوده است!
آخرين باري كه بازيكني در موقعيت گل، براي رسيدگي به وضعيت بازيكني مصدوم، توپ را به خارج زد، نيمه دوم دهه 70 بود كه سيدفراز فاطمي (بازيكن وقت تيم فجر سپاسي) همين كار را كرده بود حال آن كه طي سالهاي اخير در شرايط عادي مسابقه هم بارها ديده شده نهتنها حريف توجهي به مصدوميت بازيكني از تيم مقابل نميكند و به بازي خود ادامه ميدهد، بلكه بازيكنان تيم خودي بازيكن مصدوم و داور مسابقه كه وظيفه صيانت از سلامت بازيكنان را به عهده دارد نيز بدون توجه به آسيبديدگي بازيكن، كارشان را دنبال ميكنند!
به هر حال تشويقها و تجليلهاي مكرر از حركت جوانمردانه بازيكن فني و گلزن مقاومت سپاسي ميتواند به الگوسازي مثبت در جامعه ورزش و فوتبال رنگ باخته كشورمان كمك شاياني كند.
شايد اگر در دهه 70، چنين تجليلي از حركت مشابه فراز فاطمي ميشد، فرازها و امينهاي بيشتري در فوتبال ما ظهور مييافتند و شرايط فرهنگي فوتبال به اصطلاح حرفهاي ايران به چنين روزي نميافتاد.
آنچه بديهي است احياي فرهنگ ورزش ما، نيازمند حركتي همهجانبه در ابعاد و جوانب مختلف است و اين بازسازي نميتواند با دل خوش كردن به تجليل از يكي دو حركت درخور تحسين خلاصه شود، ولي در عين حال پژواك هرچه بيشتر اينگونهحركاتنيز، اقدامي ضروري در برهوت فرهنگي موجود جامعه ورزش ما به شمار ميرود.
اميدواريم به دور از هرگونه تظاهر و حركات بيبنياد، روزي اصلاح همه جانبه فرهنگ ورزش مورد توجه مسوولان قرار گيرد و شاهد نمايشهايي تحسينبرانگيز از درخشش فني ورزشكاران ايراني، در كنار رعايت اصول ارزشي و سجاياي پركرامت اخلاقي شويم.
ورزش و بويژه فوتبال ايران هم اكنون با وجود برخورداري از شرايط خوب مالي، به لحاظ فرهنگي دچار فقري آشكار است كه با توجه به پيشينه غني فرهنگي و اخلاقي آن، بازگشت به شرايط مطلوب غيرممكن به نظر نميرسد.


