بازدید 4862

استفتائات رهبری در مورد آنتن‌هاى ماهواره ‏اى

استفتائات رهبری در مورد آنتن‌هاى ماهواره ‏اى
کد خبر: ۸۴۷۵۹۵
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۳:۲۲ 31 October 2018

آنتن‌هاى ماهواره ‏اى

سؤال1213: آيا خريد و نگهدارى و استفاده از دستگاه گيرنده برنامه‏ هاى تلويزيونى از ماهواره جايز است؟ و اگر دستگاه گيرنده مجانى به دست انسان برسد چه حکمى دارد؟
جواب: دستگاه آنتن ماهواره‏ اى از اين جهت که صرفاً وسيله ‏اى براى دريافت برنامه ‏هاى تلويزيونى است که هم برنامه‏ هاى حلال دارد و هم برنامه‏ هاى حرام، حکم آلات مشترک را دارد. لذا خريد و فروش و نگهدارى آن براى استفاده در امور حرام، حرام است و براى استفاده‏ هاى حلال جايز است. ولى چون اين وسيله براى کسى که آن را در اختيار دارد زمينه دريافت برنامه ‏هاى حرام را کاملاً فراهم مى‏کند و گاهى نگهدارى آن مفاسد ديگرى را نيز در بر دارد، خريد و نگهدارى آن جايز نيست مگر براى کسى که به خودش مطمئن است که استفاده حرام از آن نمى‏کند و بر تهيه و نگهدارى آن در خانه‏ اش مفسده ‏اى هم مترتّب نمى‏شود. لکن اگر قانونى در اين مورد وجود داشته باشد بايد مراعات گردد.

سؤال1214: آيا خريد و فروش دستگاه دريافت‏ کننده کانالهاى ماهواره ‏اى براى گرفتن کانالهاى ماهواره‏ اى جمهورى اسلامى براى کسى که در خارج از جمهورى اسلامى زندگى مى‏کند، جايز است؟
جواب: دستگاه مذکور هرچند از آلات مشترکى است که قابليت استفاده حلال را دارد ولى چون غالباً از آن بهره‏بردارى حرام مى‏شود و علاوه بر اين بهره‏ گيرى از آن در خانه مفاسد ديگرى را هم در بر دارد، بنا بر اين خريد و استفاده از آن در خانه جايز نيست، مگر براى کسى که اطمينان دارد از آن بهره‏بردارى حرام نمى‏کند و نصب آن در خانه نيز مفسده ديگرى را دربرندارد.

سؤال1215: اگر آنتن ماهواره‏اى علاوه بر دريافت کانالهاى جمهورى اسلامى، اخبار و بعضى از برنامه‏ هاى مفيد کشورهاى عربى و خليج فارس و همه کانالهاى غربى و فاسد را دريافت کند چه حکمى دارد؟
جواب: معيار جواز استفاده از اين دستگاه براى گرفتن برنامه هاى کانالهاى تلويزيونى، همان است که قبلاً گذشت بدون اينکه بين کانالهاى غربى و غير آن تفاوتى وجود داشته باشد.

سؤال1216: استفاده از آنتن ماهواره‏ اى براى آگاهى از برنامه‏ هاى علمى يا قرآنى و مانند آن که از طريق ماهواره توسط دولتهاى غربى يا کشورهاى مجاور خليج فارس و غير آنها پخش مى‏شوند چه حکمى دارد؟
جواب: استفاده از اين دستگاه براى ديدن و شنيدن برنامه‏ هاى علمى يا قرآنى و مانند آن، هرچند فى‏ نفسه مانعى ندارد، ولى به دليل اين که برنامه‏ هايى که از طريق ماهواره توسط دولتهاى غربى و بيشتر کشورهاى همسايه پخش مى‏شوند، غالباً در بردارنده آموزش افکار گمراه‏ کننده و تحريف حقايق و همچنين برنامه ‏هاى لهو و فساد هستند و حتّى مشاهده برنامه‏ هاى علمى يا قرآن ازطريق آنها موجب وقوع در فساد و ارتکاب حرام مى‏گردد، بنا بر اين شرعاً استفاده از آنتن‏هاى مذکور براى ديدن آن برنامه ‏ها حرام است مگر آنکه برنامه ‏هاى مفيد علمى يا قرآنى محض باشند و مشاهده آنها مستلزم هيچ فساد يا ابتلا به عمل حرامى نباشد، البته اگر قانونى باشد بايد مراعات شود.

سؤال1217: شغل ما تعمير دستگاههاى گيرنده برنامه ‏هاى راديو و تلويزيونى است، در اين اواخر مراجعات زيادى براى نصب قطعات و تعمير آنتن‏ هاى ماهواره‏ ا ى صورت مى‏گيرد، تکليف ما در اين‌باره چيست؟ خريد و فروش قطعات آنها چه حکمى دارد؟
جواب: اگر از اين دستگاه براى امور حرام استفاده شود که غالباً همينطور است و يا شما علم داشته باشيد به اينکه کسى که قصد تهيه آنتن ماهواره ‏اى را دارد، براى امور حرام از آن استفاده مى‏کند، خريد و فروش و نصب قطعات و راه‏ اندازى و تعمير و فروش قطعات آن جايز نيست.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی