بازدید 14093

خیز سیف‌الاسلام قذافی برای ریاست‌جمهوری لیبی

تحلیلگران معتقدند سیف الاسلام قذافی ویژگی‌های لازم را برای رهبری لیبی دارد و امکان دارد قبایل لیبی از او برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت کنند.
کد خبر: ۸۴۰۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۷ 07 October 2018

تحلیلگران معتقدند سیف الاسلام قذافی ویژگی‌های لازم را برای رهبری لیبی دارد و امکان دارد قبایل لیبی از او برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه القدس العربی، در زمانی که لیبی برای برگزاری انتخاباتی آماده می‌شود که احتمالا اندکی صلح و آرامش را برای این کشور به ارمغان آورد، سیف الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی برای شرکت در این انتخابات تلاش می‌کند. سیف الاسلام در سال ۲۰۱۱ پیش از سقوط حکومت پدرش در مصاحبه با شبکه یورونیوز گفت که نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور پیشین فرانسه باید پول‌هایی را که لیبی برای حمایت از کمپین تبلیغاتی‌اش اختصاص داده بود به لیبی پس بدهد.

سیف الاسلام در این موضع پسر دیکتاتوری است که برای انتقام تلاش می‌کند. او پول‌های مردم را از شخصی می‌خواهد که "جنگی را برای مخفی کردن اقداماتش به راه انداخته بود."

سیف الاسلام پیش از سرنگونی دولت پدرش، پیروزی‌های دیپلمات زیادی دارد که از جمله آن موفقیتش در رهبری مذاکرات ۲۰۰۴ درباره پرداخت غرامت به قربانیان انفجارهای لاکربی و انفجار هواپیمای فرانسه است که لیبی به انجام آن‌ها متهم شده بود. همچنین تلاش‌هایش در سال ۲۰۰۷ درباره پرونده پرستاران زن بلغارستانی موفقیت آمیز بود.

تحلیلگران معتقد بودند که سیف الاسلام یک روز جانشین پدرش خواهد شد. او برخلاف برادرش ساعدی که یک ورزشکار ماجراجو بود، ویژگی‌های رهبری را داشت اما بهار عربی بیشتر رؤیاهای سیف الاسلام برای در اختیار گرفتن اداره کشور را به باد داد. حوادث به سرعت اتفاق افتاد و وی خواست عرض اندام کند اما بعدا با شکست‌های پی در پی روبرو شد. سیف الاسلام در صحبت‌های تلویزیونی مشهور خود در جریان جنگ گفت: لیبی شاهد سَیلی از خون است. ما تا آخرین نفر و آخرین گلوله خواهیم جنگید.

با تداوم جنگ و سنگین شدن کفه ترازو به سمت مخالفان، سیف الاسلام هم ناپدید. بعدا که معمر قذافی کشته شد، سیف الاسلام نیز در نوامبر ۲۰۱۱ بازداشت و به اعدام محکوم شد که البته بعدا عفو شد.

بعد از سرنگونی قذافی، لیبی وارد مرحله تاریکی شد. شبه‌نظامیان مسلح در هر منطقه‌ای از کشور مشغول جنگ شدند که هنوز هم ادامه دارد. دولت شکست‌خورده و مفلس شده و سازمان ملل از حل بحران کشور عاجز مانده است.

سیف الاسلام در ژوئن ۲۰۱۷ و بر اساس قانون عفو عمومی آزاد شد و از آن زمان در سکوت و به دور از رسانه‌ها به کارش ادامه می‌دهد و مواضعش را به واسطه وکلا و حامیانش اعلام می‌کند.

آوریل ۲۰۱۸ بود که وی مجددا سارکوزی را متهم کرد و از تصمیمیش برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری که دسامبر برگزار می‌شود، پرده برداشت. آنچه که می‌تواند برای سیف الاسلام در نامزدی‌اش در انتخابات مفید باشد مشروعیتی است که قبایل به او می‌دهند هرچند که مسیر پیش روی او برای رسیدن به پست ریاست‌جمهوری طولانی است.

از سوی دیگر خالد الزائدی، وکیل سیف الاسلام خواهان اجرا کردن قانون عفو عمومی برای آزادی تمامی بازداشت‌شدگان نظام سابق شده است. وی گفت: آشتی ملی و آتش‌بس در کشور تنها با توازن و هماهنگی در اجرای قانون ممکن است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار