صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

پرحاشيه‌ترين جلسه نقد فيلم تاريخ جشنواره

کد خبر: ۸۳۷۳۲
| |
14850 بازدید

نشست پرسش و پاسخ فيلم «زم هرير» ساخته علي رويين تن لقب پر جنجال ترين نشست تاريخ بيست و هشت ساله فيلم فجر را از آن خود کرد.

به نوشته «اعتماد»، اين نشست که بلا فاصله پس از اکران اين فيلم در سينماي رسانه‌ها برپا شد تا ساعت 30/2 بامداد طول کشيد. وفاقي که اين فيلم در بين منتقدان و اصحاب رسانه به وجود آورد درست برعکس وفاقي است که در جشنواره شانزدهم و بعد از ديدن فيلم «آژانس شيشه‌اي» ابراهيم حاتمي کيا در سينماي مطبوعات به وجود آمد.

«آژانس شيشه‌اي» در جشنواره شانزدهم همه منتقدان و اصحاب رسانه را بدون توجه به جناح‌هاي فکري و سياسي‌شان احساساتي کرد و با خود همراه ساخت. اما توافق منتقدان و اصحاب رسانه اين بار بر سر توهين اين فيلم به آنها و سطحي بودن روايتي است که از دفاع مقدس به تصوير کشيده شده است.

سالن نشست پرسش و پاسخ بعد از نمايش اين فيلم که به لحاظ سطحي بودن و کيفيت پايين، منتقدان و اصحاب رسانه را متعجب کرده بود پر شد تا حرف‌هاي کارگردان «زم هرير» را که بارها از واژه توقيف براي عدم نمايش فيلمش در جشنواره استفاده کرده بود بشنوند. اما بسياري از بازيگران اين فيلم چون نيوشا ضيغمي، شيلا خداداد، محمود پاک نيت و... که هنگام نمايش در سالن سينما حضور داشتند در نشست نقد و بررسي فيلم حاضر نشدند. جلسه نقد و بررسي اين فيلم را محمد گبرلو اداره کرد.

علي رويين تن در پاسخ به سوال ايرنا مبني بر اينکه «با توجه به اينکه پيش از اين گفته بوديد اگر «زم هرير» با توجه به تبليغات سوء و نامه نگاري و جوسازي‌هاي انجام شده از کيفيت لازم برخوردار نباشد حاضر هستيد پابرهنه از اهالي رسانه و مسئولان جشنواره عذرخواهي کنيد، اين کار را انجام مي‌دهيد يا خير؟»، گفت: «چه کساني دوست دارند من اين کار را انجام دهم؟» زماني که دست حضار بالا رفت، گفت: «من حاضرم لباس هايم را هم بکنم و از اين در خارج شوم.» در ادامه جلسه زماني که محمد گبرلو نوشته يکي از منتقدان را درباره کار خوب جواد شمقدري مبني بر توقيف اين فيلم خواند اين کار با تشويق حاضران همراه شد. کارگردان اين فيلم در جواب تشويق‌ها گفت: «اگر چنين وفاقي بين شما منتقدان و مسئولان سينمايي باشد بسيار خوب است.»

اين جمله رويين تن اعتراض بسياري از منتقدان و اصحاب رسانه را در پي داشت و جلسه را از حالت عادي و پرسش‌هاي کتبي خارج کرد. کيوان کثيريان نايب رئيس انجمن منتقدان در واکنش به اين جمله با صدايي بلند از ته سالن گفت: «آقا، شما بايد به من جواب بدهيد. چه کسي وقتي مي‌خواستيد فيلم تان را کليد بزنيد روي صندلي شما نشست و فيلم را افتتاح کرد؟» رويين تن در پاسخ به اين سوال گفت: «آقاي زرين دست.» اما اين پاسخ او بار ديگر با اعتراض کثيريان رو به رو شد و او گفت: «همه مي‌دانيم که آقاي شمقدري معاونت سينمايي وزارت ارشاد فيلم شما را کليد زد. پس حالا که آنجا نشسته ايد به ما منتقدان توهين نکنيد. شما در جمله قبلي تان ما را دست نشانده خوانديد در حالي که کسي که جواد شمقدري را سر صحنه فيلمش دعوت مي‌کند، دست نشانده است.»

کثيريان در بخش ديگري از حرف هايش گفت: «تنها فيلمي که معاونت سينمايي سر صحنه اش رفته «زم هرير» است.» علي معلم منتقد و تهيه کننده سينما نيز که در اين جلسه حضور داشت بعد از شنيدن صحبت‌هاي علي رويين تن از اداره کنندگان مراسم خواست پايان نشست پرسش و پاسخ را اعلام کنند و از منتقدان و اصحاب رسانه درخواست کرد براي جلوگيري از تکرار ساخت فيلم‌هايي شبيه «اخراجي‌ها» اين جلسه را ترک کنند. مهدي مسعودشاهي دبير جشنواره فجر که از ابتداي جلسه پرسش و پاسخ جشنواره در سالن حضور داشت اما حضار را به سکوت دعوت کرد و خواستار ادامه جلسه با آرامش شد. ولي برخي از منتقدان و خبرنگاران جلسه را ترک کردند.

به گزارش ايرنا شهرام شکيبا در بخشي از اين نشست با توجه به اسم شخصيت اصلي فيلم «زم هرير» آقاسيدعلي گفت: «شما براي جا انداختن کاراکتر خود از نام رهبري خرج کرديد که اين کار صحيحي نيست.» در ادامه يکي از حضار گفت: «جبهه از نظر شما فضايي براي لهو و لعب رزمندگان بوده است؟ اگر اين گونه بوده پس يعني ما هشت سال رقصيديم و نجنگيديم.» اين جلسه پرسش و پاسخ در حالي برگزار شد که براي فيلم‌هاي «هيچ»، «آتشکار» و«صد سال به اين سال‌ها» که همگي‌شان در سانس آخر جشنواره به نمايش درآمدند جلسه پرسش و پاسخ برگزار نشد. فيلم زم هرير ساخته علي رويين تن در حالي در کنار فيلم‌هاي توقيفي قرار گرفت که بسياري از عدم پذيرش فيلم توسط هيات انتخاب به خاطر کيفيت پايين اين فيلم خبر مي‌دهند.

در پايان اين جلسه علي رويين تن گفت: «از صميم قلب از شما که به اين نشست آمديد و از مسئولان جشنواره براي برگزاري اين جلسه تشکر مي‌کنم و روسياهم اگر نتوانستم حرف خود را درست بيان کنم. دست تک تک شما را مي‌بوسم و اگر عمري بود در فيلم بعدي خود جبران مي‌کنم.»هنگامي که اين کارگردان مي‌خواست بنا به حرفي که زده بود پابرهنه شود و در برج ميلاد از تک تک اهالي رسانه و منتقدان عذرخواهي کند به درخواست حاضران او از انجام اين کار منصرف شد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟