صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تعطیلی کار‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی

بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان و دلسوزان نظام آموزش عالی کشور، یکی از بزرگ‌ترین نقص‌های چالش برانگیز محیط های دانشگاهی را باید در عملکرد ضعیف و خروجی نچندان موثر نهاد‌های فرهنگی دنبال کرد؛ مسئله‌ای که اگرچه نیاز به توجه کافی و پر رنگ مسئولان به این حوزه دارد، اما برخی موضع گیری‌های مقامات مسئول چنین موضوعی را تأیید نمی‌کند.
کد خبر: ۸۲۷۸۵۸
| |
5060 بازدید
|
۹
تعطیلی کار‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکیبر اساس نظر بسیاری از کارشناسان و دلسوزان نظام آموزش عالی کشور، یکی از بزرگ‌ترین نقص‌های چالش برانگیز محیط های دانشگاهی را باید در عملکرد ضعیف و خروجی نچندان موثر نهاد‌های فرهنگی دنبال کرد؛ مسئله‌ای که اگرچه نیاز به توجه کافی و پر رنگ مسئولان به این حوزه دارد، اما برخی موضع گیری‌های مقامات مسئول چنین موضوعی را تأیید نمی‌کند.

به گزارش «تابناک»، جدا از بحث علم و دانش و رسالت‌های خطیری که در این باره بر دوش دانشگاه و به ویژه دانشجویان قرار دارد، این قشر از جامعه لازم است در حوزه‌های دیگری، چون مسائل فرهنگی نیز به بلوغ کافی برسند و با اندوخته‌های ارزشمند فرهنگی خود جامعه را نیز از این اندوخته‌ها سیراب کنند؛ رسالت مهمی که یقیناً بدون توجه مسئولان ارشد دانشگاهی و اختصاص بودجه کافی تأمین نخواهد شد.

به رغم همه اهمیتی که می‌توان برای مسائل فرهنگی و لزوم توجه به آن در دانشگاه‌ها بر شمرد، بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان در این حوزه آنچنان که باید اقدام موثری از سوی مدیران دانشگاهی صورت نمی‌گیرد و این بی توجهی‌ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر جمعیت گسترده دانشجویان نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

دانشجویانی که باید در کنار تحصیل علم و دانش در رابطه با مسائل فرهنگی نیز به واسطه فعالیت‌های جدی و اثر گذار، به بلوغ کافی برسند و در دوران آغاز خدمتگزاری به جامعه نگاه جامع و دقیقی به اجتماع خود داشته باشند، در پی سهل انگاری‌های گسترده‌ای که به مقوله فرهنگ و آموزش‌های جانبی آن‌ها می‌شود، چندان دست پری ندارند و همین شرایط غیرقابل قبول در خروجی خدمات آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد.

صرف نظر از اینکه شخص دانشجو باید در دوران دانشجویی از انگیزه و علاقه‌های کافی برای فعالیت فرهنگی برخوردار باشد، اما از آن سو لازم است تا مسئولان دانشگاهی نیز با فراهم کردن شرایط مطلوب در ایجاد و تقویت این انگیزه‌ها نقش مثبت خود را ایفا کنند؛ مسئولانی که بعضاً شنیده می‌شود آنچنان که باید و شاید علاقه‌ای ندارند که فعالیت کنند و همین مسئله در خلق اتفاق‌های خوب فرهنگی آثار نامطلوبی برجای می‌گذارد.

اگرچه برای اثبات این مدعی بررسی میدانی و خروجی‌های ظهور یافته محیط دانشگاهی کشور کافی به نظر می‌رسد، اما به صورت مشخص و در همین باره اشاره به سخنان معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت و درمان کشور، خالی از لطف به نظر نمی‌رسد.
 
کار فرهنگی اگر جنبه مالی داشته باشد، باید تعطیل شود
 
محمد رضا فراهانی، اخیراً و در یک نشست دانشگاهی، در پاسخ به انتقاد جدی دانشجویانی که از حذف بودجه‌های فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گله‌مند بودند، گفت: آن کار فرهنگی فضیلت دارد که از روی علاقه و اشتیاق انجام شود. کار فرهنگی با دلسوزی و علاقه توأم است و مبادرت به فعالیت‌های فرهنگی به خاطر جنبه‌های مالی و کار دانشجویی خطری مهلک برای فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به طور مثال به فعالیت‌های نشریاتی توسط دانشجویان اشاره کرد و گفت: نشریه‌ای دارای ارزش است که دانشجو در کنار قلم خود اشک بریزد، دلش بلرزد و بسوزد و قلم بزند؛ کار فرهنگی که برای پول باشد فایده‌ای ندارد و این‌گونه فعالیت‎ها باید تعطیل شود.

نا گفته پیداست که برای هر گونه اقدام و فعالیت فرهنگی در دانشگاه‌های کشور به ویژه دانشگاه‌های علوم پزشکی، وجود انگیزه و علاقه اولیه از سوی هر دانشجو لازم و اجباری به نظر می‌رسد، اما سئوال مشخص از معاون دانشجویی وزیر بهداشت و دیگر مسئولانی که مانند وی فکر می‌کنند، این است که آن دانشجوی علاقمند به فعالیت فرهنگی باید در چه بستر و چه ساز و کاری در عرصه فرهنگ خروجی قابل ذکری داشته باشد؟ آیا برای به ثمر نشستن فعالیت‌های فرهنگی و اثرگذاری موثر آن در جامعه و محیط دانشگاه نیاز به هزینه کرد مالی وجود ندارد؟

پرسش مشخص دیگر از معاون آقای وزیر این است که الزاماً کار فرهنگی در درون دانشگاه به علاقمندان این حوزه اختصاص ندارد و هنر یک مدیر دانشگاهی باید این باشد که از میان دانشجویان بی توجه به این مسائل نیز علاقمند و فعال فرهنگی تولید کند. با این توضیح چگونه می‌توان بدون اختصاص حداقل هزینه‌های مالی و حمایتی انتظار عملیاتی شدن چنین دستاور مهمی را داشت؟

از معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت که رسالت خطیر مدیریت امور فرهنگی این وزاتخانه طویل را بر عهده گرفته است، همچنین باید پرسید آیا شخص شما و دیگر همکارانتان نیز در بخش فرهنگی وزارتخانه بدون حقوق و مزایای مشخص و صرفاً از روی علاقه کار فرهنگی می‌کنید؟

با تفاسیری که به آن اشاره شد، به نظر می‌رسد باید خیلی زود منتظر بود که کار‌های فرهنگی و رسالت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت کلی تعطیل شود و این اقدام خسارت‌های ویرانگری را در محیط‌های دانشگاهی و بیمارستانی کشور وارد کند.
 
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
به راستی بی حاصل ترین کار تخصیص منابع مالی به کارهای به اصطلاح فرهنگی است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
بنده بعنوان یک دانشجوی علوم پزشکی خدمت شما عرض میکنم که اتفاقا هیچ خسارتی نداره زیرا فعالیت فرهنگی واقعا مبتذل شده و تبدیل به یک شو تکراری شده است و سود آوری برای یک عده معدود!بنابراین تعطیلی بهترین کار است.تشکر از وزارت بهداشت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
من دانشجوی دکترای تخصصی علوم پزشکی تهران میگم ممنون که این کار رو کردید کار فرهنگی داوطلبانه عالی است، طی ده سال تحصیلم در دانشگاه به هیچ یک از گروه های فرهنگی موجود علاقه نداشتم و همه آنها را نفی کردم چون ذات ریاکار چشم به بیت المال دوخته آنها را شناختم، لطفاً تمام مجلات را هم الکترونیک کنید چاپ مجلاتی که کسی آنها را نمی خواند اسراف است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
چون افرادی که عهده دار مسایل فرهنگی هستند خود به اندازه کافی نه علم ان را دارند و نه توانایی پاسخگوی لذا بعد مدت کوتاهی دانشجویان سر در گم می شوند و کلا از این اموزه های فرهنگی دور می شوند و گاهی عکس این اموزه ها عمل می کنند و خوشحالترند.باید بررسی شود که نتیجه این اموزه ها در دو سه ده چه بوده است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
هیچ خسارتی ندارید
دکان ها جمع می شوند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
کدام کار فرهنگی اصلا شما نمیفهمید اگر اموزش و تحیق عمیق باشد یعنی فرهنگ یعنی درستی دین داری شما دارید همه چیز را از عقب میبینید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
کدام کار فرهنگی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
هر گونه پرداخت پول برای فرهنگ، حرام شرعی و قطعی می باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
تا منظور از کار فرهنگی چه باشد
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟