صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
چه كسي پاسخ‌گو تناقض‌هاست؟

رقص چيني‌ها در آشفته بازار حمل و نقل ريلي!

به گزارش ايسنا، چندي پيش يك روزنامه چيني گزارش داد كه در چارچوب قراردادي 425.5 ميليون يورويي محموله‌اي شامل 14 لكوموتيو برقي ساخت اين كشور از طريق كشتي به ايران صادر شده است.
کد خبر: ۸۱۷۱۰
| |
10496 بازدید

وضعيت صنعت واگن‌سازي و به طور کلي صنايع مرتبط با حمل و نقل در ايران بازار داغي را براي شرکت‌هاي چيني فعال در اين عرصه به وجود آورده است.

به گزارش ايسنا، چندي پيش يك روزنامه چيني گزارش داد كه در چارچوب قراردادي 425.5 ميليون يورويي محموله‌اي شامل 14 لكوموتيو برقي ساخت اين كشور از طريق كشتي به ايران صادر شده است.

اين محموله در راستاي قرارداد امضا شده ميان نورينكو و شركت واگن‌سازي تهران در تاريخ سوم ژانويه به ايران صادر شده است.

اما نکته جالب اينجاست که قرارداد يادشده بزرگترين قرارداد صادراتي تاريخ صنعت لكوموتيو چين محسوب مي‌شود. در واقع مي توان اعتراف کرد که تضعيف صنايع داخلي مرتبط با حوزه حمل و نقل طي چند سال اخير باعث شده تا چيني‌ها در بخش‌هايي مانند تامين لکوموتيو و واگن مترو سهم عمده از بازار ايران را به خود اختصاص داده و از ايران سود کلاني را به جيب بزنند.

هم‌اکنون يکي از محصولاتي که به رقم داخلي‌سازي نسبي آن همچنان از خارج وارد مي‌شود، واگن است. كارشناسان دليل اصلي واردات بي‌رويه واگن‌هاي خارجي به کشور را تعرفه بسيار پايين واردات (5 درصد براي لکوموتيو و 15 درصد براي واگن مسافري و باري) مي‌دانند. اين تعرفه پايين از يك سو و همراهي نكردن سيستم بانكي كشور در ارايه تسهيلات به صنعت واگن‌سازي كشور باعث شده تا سيل واردات واگن‌هاي دست دوم از كشورهايي مانند روسيه و چين به ايران همچنان ادامه پيدا كند.

در اين بين عملكرد بهره‌برداران و از جمله شركت رجا نيز انتقاد شديد فعالان صنعت واگن‌سازي كشور را برانگيخته است. در حالي كه مسوولان وزارت راه و شركت رجا بهره‌برداري هرچه سريع‌تر از ناوگان ريلي و افزايش ظرفيت حمل و نقل ريلي كشور را وظيفه اصلي خود مي‌دانند، در همين حال فعالان صنعت واگن سازي كشور به اين نوع نگاه مسوولان وزارت راه انتقاد كرده و آن‌را مغاير با قانون استفاده از حداكثر توان ساخت داخل مي‌دانند.

قانوني كه به منظور استفاده هرچه بيشتر از توان فني مهندسي توليدي، صنعتي و اجرايي داخلي در اواخر سال 1375 در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد تا سرانجام پنج سال بعد يعني در سال 1380 آيين‌نامه‌هاي اجرايي آن در هشت بند توسط هيات دولت تصويب و به دستگاه‌هاي مروبطه ابلاغ شود. با اين وجود به نظر مي‌رسد بسياري از فعالان صنعتي كشور و از جمله فعالان صنعت واگن‌سازي نسبت به اجرايي نشدن اين قانون انتقاد دارند.

در چنين شرايطي واگن سازان ايراني هر يك با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي‌كنند. از يك سو واگن پارس به عنوان بزرگ‌ترين واگن‌ساز ايراني از عدم سفارش رنج مي‌برد و از سوي ديگر ايدرو نيز موظف شده كه هرچه زودتر سهام خود را در شركت واگن سازي پلور سبز بابت رد ديون دولت به سازماني غيرصنعتي يعني صندوق فرهنگيان واگذار كند.

واگن‌سازي زرند كرمان هم كه در سال 1384 با ظرفيت توليد سالانه 400 دستگاه واگن باري و 100 دستگاه واگن مسافري بين شهري كار خود را آغاز كرده بود، بعد از مدت نسبتا كوتاهي به دليل اقدام شرکت رجا در تحويل نگرفتن 200 دستگاه واگن سفارشي خود با تعطيلي مواجه شد.

در همين حال غلامرضا رزازي - مديرعامل شركت واگن پارس - پيش تر در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به مشكلات پيش روي صنعت واگن‌سازي كشور عنوان كرده بود كه با توجه به شرايط كنوني نمي‌توان به آينده اين صنعت اميدوار بود.

وي همچنين از كاهش 70 درصدي توليد واگن پارس به دليل واردات گسترده واگن‌هاي دست‌دوم روسي و چيني به كشور خبر داده بود.

اين واردات بي‌رويه در حاليست كه چند ماه پيش كارگروه حمايت از توليد نيز طي مصوبه‌اي به همه دستگاه‌هاي دولتي اعلام كرد كه نبايد اقدام به واردات كالاهايي كنند كه مشابه آن‌ها در كشور توليد مي‌شود. با اين وجود به نظر مي‌رسد هم‌اكنون اين مصوبه در بسياري از موارد عملا اجرا نمي‌شود.

از سوي ديگر عباس حاج فتحعلي‌ها - معاون بهره‌برداري و نوسازي ايدرو - نيز چندي پيش خبر داد كه كميته‌اي در وزارت صنايع و معادن پيگير مشكلات صنعت واگن‌سازي كشور بوده و به زودي گزارش خود را در اين باره به وزير صنايع و معادن ارايه مي‌كند.

گزارشي كه به نظر مي‌رسد هنوز به وزير ارايه نشده يا دست‌كم اگر ارايه شده جزئيات آن منتشر نشده است.

در همين حال قرار بود در مورد افزايش تعرفه واگن به کشور نيز تصميم‌گيري شود که به نظر مي‌رسد هنوز در اين زمينه نيز کار خاصي انجام نشده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
با سلام خدمت نویسنده محترم
خواهش می کنم قبل از نوشت یک موضوع کمی تحقیق کنید من از نزدیک واگن سازی زرند را می شناسم اسن کارخانه پس از گذشت 6 سال از فعالیتش تا کنون توانسته تنها 50 واگن بی کیفیت و ناقص را تحویل رجا دهد. چگونه انتظار دارید 200 واگن دیگر به این شرکت واگذار شود.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
با سلام يا تعداد لكوموتيو ها اشتباه است يا قيمت درست درج نشده احتمالا يا 140 لكوموتيو است يا 5/42 ميليون يورو .لطفا خبر را مجددا بررسي كنيد.
يك كارشناس راه آهن
ناشناس
|
-
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
تا حالا کسی به این حد به ایران و ایرانی ضربه زده بود؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
كاملاً در مسير وابستگي به شرق و غرب در حال پيشرفت هستيم.!!
شركتهاي خارجي با دامپينگ كليه شركتهاي توليدي داخل را از ميدان به در كرده و پس از چند سال كه كشور به آنها وابسته شد از طريق قراردادهاي نگهداري و پشتيباني هزينه هاي خود را تلافي مي كنند و چندين برابر سود به جيب مي زنند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
ما كه هر روز در رسانه ها از ساخت واگن فلان و بهمان با توانمندی داخلی و بدون کمک خارجی ها میشنویم!!!
پس حتما خبر شما دروغه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
خداييش ستم نيست تنها كارخانه واگن سازي كشور در اراك به تنگنا بيافتد و نفسش به شماره و آنوقت برويم از كشور دوست و برادر چين واگن وارد كنيم .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
كارگراي ايراني بيكارو عشق است. تا سيب زميني هست بجاي كار به كارگر بايد داد.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۰۴ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
یکی نیست به آقایان در ایران خودرو که مهمترین سهامدار واگن پارس اراک بعنوان بزرگترین واگن ساز کشور است بگوید شما که در همین شرکت مانده اید و نمیتوانید با توجه یه سیاستهای چین نوازی دولتمردان به این شرکت بزرگ و قدیمی سر و سامان بدهید چرا دوباره دارید در همین رشته یعنی واگن سازی در ابهر سرمایه گذاری می کنید و دوباره کارخانه واگن سازی می سازید.
ای کاش یک گزارش هم از وضعیت شرکت قدیمی و بزرگ واگن پارس اراک تهیه می کردید و با کارگرانی که ماههاست حقوق نگرفته اند و یا برایشان حکم بازنشستگی صادر کرده اند ولی حق سنواتشان را چند سال است نداده اند و بخاطر اینکه مطالبات تامین اجتماعی راهم بابت این کارگران بطور کامل پرداخت نکرده اند حقوق بازنشستگی هم برایشان برقرار نشده است، تهیه می کردید.
از شرکتهای فرعی و جانبی که مدیران غیر بومی این شرکت در کنار این شرکت و با عضویت خود ثبت کردند و از بهترین دستگاههای این شرکت رایگان در جهت منافع خودشان استفاده کردند و حالا هم به اسم بدهکاری و در حال ورشکست شدن شرکت در صدد خارج کردن این دستگاهها به کارگاهها و شرکتهای دیگری که عضو هیئت مدیره و سهامدارش هستند، می باشند.
از زجر کارگران و نیروهایی که بالغ بر 25سال در این شرکت زحمت کشیده اند و حالا باید هر چند ماه با اعتصاب و بستن جاده و تحصن مقداری اعانه برای گذران زندگی دریافت کنند.
فدای سر کارگران عزیز چینی.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
خوب اگر اينكار را نكنيم چينيها و روسها در مسأله هسته اي به ما نارو مي زنند و در 5+1 تنها مي مانيم.
ناشناس
|
CHINA
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۷
خدا رو شکر که پول نفت را از سفره ایرانی ها برداشتند و سر سفره چینی ها آوردند(دعای یک چینی)
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟