صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
17/5 درصد از جمعیت بالای 15 سال قلیانی دائمی هستند

شیوع نگران کننده مصرف قلیان در تهران

معاون مرکز درمان و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: طبق مطالعاتی که در مناطق مختلف شهر تهران انجام دادیم ۱۷,۵ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال در شهر تهران قلیانی دائمی هستند که آمار هشدار دهنده و قابل تاملی است.
کد خبر: ۸۱۴۲۲۱
| |
2721 بازدید
|
۲

معاون مرکز درمان و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: طبق مطالعاتی که در مناطق مختلف شهر تهران انجام دادیم ۱۷,۵ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال در شهر تهران قلیانی دائمی هستند که آمار هشدار دهنده و قابل تاملی است.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا حسامی درباره مصرف قلیان، افزود: در این تحقیقات مشخص شد که ویژگی‌های مصرف کنندگان قلیان کاملاً نسبت به جوامع سنتی تغییر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد افزایش شیوع مصرف قلیان در رده های سنی ۱۸ تا ۲۹ سال هستیم. ضمن اینکه تمایل قشر تحصیلکرده و خانم ها نیز به مصرف قلیان بیشتر شده است.

معاون مرکز درمان کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: متاسفانه بخش عمده ای از اماکنی که در آن قلیان مصرف می شود رستوران ها و کافی شاپ ها است.

وی در ادامه مطلب تصریح کرد: ما در این مرکز دانشگاهی قدرت اجرایی نداریم. ضمن اینکه کاربردی سازی تحقیقات در کشور ضعیف است چراکه فقط وزارت بهداشت متولی بهداشت جامعه نیست و باید سیستم های مختلفی برای اجرای قانون جامع کنترل دخانیات ورود کنند.

حسامی در ادامه سخنان خود در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید در رابطه با اجرای این قانون راهکارهایی را پیش بینی کنند، به بیان راهکار های پیشگیری از شیوع مصرف قلیان در کشور پرداخت و گفت: ریشه های اجتماعی شیوع مصرف قلیان در کشور به عدم آگاهی و وجود باور غلط افراد مبنی بر کم ضرر بودن قلیان برمی گردد.

وی در ادامه افزود: بسیاری از خانواده ها تصور می کنند قلیان کشیدن فرزندان شان کار قبیحی نیست و حتی در مواردی به صورت خانوادگی مصرف می کند بنابراین یکی از مسائلی که باید در پیشگیری از این معضل توجه کنیم آموزش و اطلاع رسانی است.

معاون درمان مرکز درمان تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: وقتی بستر برای مصرف قلیان در قهوه خانه ها مهیا است جوانان و نوجوانان هم به رفتن به این مکان ها رغبت می کنند متاسفانه قانون جلوگیری و ممنوعیت استفاده از دخانیات در اماکن عمومی خیلی کم اجرا شده و سلیقه ای عمل می شود

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
جای تاسف است که الآن وقتی به پارکهاجهت تازه کردن نفسی میرویم جای جای پارک زن ومردقلیان میکشندراستی ما بکجا میرویم؟.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
شیوع حماقت بهتره بگید
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟