صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نهایی شدن جنجالي‌ترين ماده لايحه خانواده

در جلسه آينده كميسيون حقوقي و قضايي ماده مربوط به مهريه مطرح و بررسي مي‌شود، قرار بر اين است كه مهريه را به دو بخش متعارف و غيرمتعارف تقسيم ‌كنيم كه دولت از مهريه متعارف حمايت مي‌كند؛ بدين صورت اگر مرد مهريه متعارف را نپردازد مطابق با ماده 2 قانون محكوميت‌هاي اجرايي، بازداشت مي‌شود؛ اما در مورد مهريه‌هاي غيرمتعارف ماده 2 به اجرا درنمي‌آيد، يعني دولت در قبال مهريه‌هاي غيرمتعارف مرد را زنداني نمي‌كند.
کد خبر: ۸۰۸۱۲
| |
22919 بازدید

به گفته سخنگوي كميسيون حقوقي و قضايي مجلس جنجالي‌ترين ماده لايحه حمايت از خانواده يعني ماده 23 كه مربوط به ازدواج مجدد مردان است ديروز پس از دو ساعت بحث و بررسي در جلسه كميسيون به تصويب نهايي رسيد.

امين‌حسين رحيمي در گفت‌وگو با ايسنا، در مورد آخرين وضعيت بررسي لايحه حمايت از خانواده تصريح كرد: در جلسه ديروز كميسيون حقوقي و قضايي پيشنهادات بسيار ديگري در خصوص ماده 23 مطرح شد كه هيچ‌كدام راي نياورد و نهايتا همان ده شرط نهايي شد، به تعبير بهتر ماده 23 اين لايحه شبيه ماده 16 قانون حمايت از خانواده سال 1353 است.

نماينده مردم ملاير در خانه ملت گفت: در جلسه آينده كميسيون حقوقي و قضايي ماده مربوط به مهريه مطرح و بررسي مي‌شود، قرار بر اين است كه مهريه را به دو بخش متعارف و غيرمتعارف تقسيم ‌كنيم كه دولت از مهريه متعارف حمايت مي‌كند؛ بدين صورت اگر مرد مهريه متعارف را نپردازد مطابق با ماده 2 قانون محكوميت‌هاي اجرايي، بازداشت مي‌شود؛ اما در مورد مهريه‌هاي غيرمتعارف ماده 2 به اجرا درنمي‌آيد، يعني دولت در قبال مهريه‌هاي غيرمتعارف مرد را زنداني نمي‌كند.

مخبر كميسيون حقوقي و قضايي با بيان اين‌كه مهريه‌ متعارف در ابتداي هر سال مطابق با نرخ تورم جامعه توسط قوه قضاييه اعلام مي‌شود، ادامه داد: بنابراين در صورت تصويب نهايي اين ماده، شوهر موظف است مهريه‌ متعارف را بپردازد، اگر پرداخت نكند زنداني مي‌شود، در مورد مهريه‌هاي غيرمتعارف هم اگر مرد وضعيت مالي خوبي داشته باشد بايد مهريه را پرداخت كند، اما اگر نداشت زنداني نمي‌شود.

رحيمي خاطرنشان كرد: اين پيشنهاد جديدي است كه جايگزين ماده 25 لايحه دولت مي‌شود، دولت در ماده 25 آورده بود كه براي مهريه ماليات در نظر بگيريم هدف هم كاهش مهريه بود، اما اعضاي كميسيون اين ماده را نپذيرفتند چراكه معنا ندارد از مهريه‌اي كه وجود ندارد ماليات بگيريم.

عضو هيات رييسه كميسيون حقوقي و قضايي در خاتمه تاكيد كرد: به نظر مي‌رسد اين پيشنهاد خوبي است و موجب مي‌شود كه آن‌قدر زنداني بابت مهريه نداشته باشيم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
این جوری که همه مردها تلاش میکنند تا مهریه غیر متعارف باشه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
این قوانین عین بی عدالتیه امیدوارم اولین نفری که از این بی عدالتی ها ضربه می بینه خانواده های خودشون باشن
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
اولا قانون سال 53 حيلي بهتر بود و بعد از 35 سال عقب تر رفته‌ايم. دوما اگر اسم قانون را بگذاريد قانون حمايت از كنيزداري به واقعيت نزديكتر است.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
مایه شرمساری است از داشتن نمایندگانی چنینی خجالت می کشم گمانکنم دیگر ازدواج کنم.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
یعنی الان دیگه مملکت خوب شد؟! شد گل و بلبل؟! ،، نماینده های ما وقتشون رو برای چی تلف کردن خدا میدونه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
این قانون به هیچ وجه از وضع مهریه های سنگین جلوگیری نمی کند که هیچ موجب نهادینه شدن مهریه های سنگین خواهد شد چرا که اگر به طور پیش فرض مهریه عرف را 114 سکه در نظر بگیریم(چیزی حدود 30 میلیون تومان ) و با توجه به هزینه اجاره یک آپارتمان متوسط در منطقه متوسط تهران (حدود 25 م تومان)وبا توجه به هزینه های برگزاری یک عروسی ساده و حداقلی (حدود 10 میلیون تومان)جمع کل یک داماد 25 یا 26 ساله باید چیزی بیش از 65 میلیون تومان نقد در جیب داشته باشه تا بتواند علاوه بر تامین مخارج اجاره مسکن و عروسی ،مهریه عروس خانم را نقدا" پرداخت کند .
حال در اینجا 2 سوال وجود دارد :
1- چند در صد داماد ها پیش از سن ازدواج می توانند چنین اندوخته ایی داشته باشند؟
2- آیا دامادی که توانایی پرداخت مهریه عرف مثلا" 114 سکه را ندارد برای فرار از زندان و رسیدن به خواسته اش تن به ازداواج با مهریه گزاف نمی دهد؟ (مهریه گزاف زندان ندارد)
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
نصف جمعیت ایران زن هستند اما کسی به فکر آنها نیست و این آقایا ن و سروران و گرامیان هستند که برایشان تصمیم می گیرند که چه بلایی سرشان بیاورند این قضیه مهریه با تغییر قانون ارث حل می شود اما کو گوش شنوا همش این جنس برتر به فکر منافع تمتعات و بهره برداری از زنان است .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
چرا در باره ی جهیزیه نمی نویسید؟

ونمی گوئید چرا باید خانواده عروس از کجا بیاورند برای تهیه جهاز

فقط مهریه؟ پس جهاز چی میشه؟

شماها نمایندگان محترم اول به فکر جهاز باشید بعد به فکر مهریه

جهیزیه همان شب عروسی میره منزل داماد ولی مهریه چه کسی تابحال گرفته؟

یا زهرا
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
هر دم از این باغ بری می رسد! "حمایت از خانواده"یعنی ازدواج مجدد مردان؟ چرا به فکر ازدواج جوانان مجرد نیستن، همونایی که توی ازدواج اول مشکل دارن حالا چه برسه به ازداج مجدد.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۱
اينها نماينده ما هستند يا دشمن ما؟ اون زنها اونجا چه مي كردند پس كه مردها به نفع خودشون راي دادند؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟