صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

پژو سیتروئن «خودزنی» کرد!

پژو سیتروئن با اعلام تعلیق فعالیت‌های خود در ایران اقدام به خودزنی کرد؛ زیرا طبیعتا این شرکت امکان خروج سرمایه گذاری‌های انجام شده در ایران طی چند سال اخیر را ندارد.
کد خبر: ۸۰۵۵۴۶
| |
10556 بازدید
|
۴

پژو سیتروئن با اعلام تعلیق فعالیت‌های خود در ایران اقدام به خودزنی کرد؛ زیرا طبیعتا این شرکت امکان خروج سرمایه گذاری‌های انجام شده در ایران طی چند سال اخیر را ندارد.

به گزارش ایسنا، شب گذشته گروه خودروسازی پژو سیتروئن در بیانیه کوتاهی اعلام کرد که به دلیل خروج آمریکا از برجام فعالیت‌های خود در ایران را تعلیق خواهد کرد. این اتفاق در حالی روی داد که پیش از این برخی کارشناسان پیش بینی کرده بودند با توجه به اعلام اتحادیه اروپا مبنی بر حفظ برجام، خودروسازان فرانسوی ایران را ترک نخواهند کرد.

البته اعلام پژو سیتروئن مبنی بر تعلیق فعالیت‌ها در ایران به نوعی خودزنی این شرکت از ترس آمریکاست؛ زیرا هم پژو در دور جدید همکاری با ایران خودرو و هم سیتروئن در همکاری با سایپا، اقدام به سرمایه گذاری در ایران و احداث خطوط تولید خودرو کرده‌اند و با خروج‌شان از ایران سرمایه آنها بلوکه خواهد شد.

البته پژو پیش از این نیز سابقه خروج از ایران را داشت؛ به گونه‌ای که این شرکت در اوایل سال ۱۳۹۱ اعلام کرد که به دلیل تحریم‌های خارجی ایران را ترک و ارسال قطعه به شریک ایرانی‌اش را متوقف خواهد کرد. این اتفاق باعث شد پژو از سابقه بدی در افکار عمومی ایران برخوردار شود؛ به گونه‌ای که این شرکت پس از اجرایی شدن برجام برای بازگشت به ایران و پاک کردن سابقه منفی خود ناچار شد غرامت پرداخت کند.

در این رابطه مهرماه ۱۳۹۵ کارلوس تاوارس - مدیرعامل پژو سیتروئن - در سفری که به ایران داشت در نشستی خبری صراحتا اعلام کرد که «ما انتقال‌های بزرگی برای تامین مالی پروژه ایکاپ در ایران انجام داده‌ایم که پرداخت غرامت نیز جزو آن بوده است.» آن طور که در همان زمان اعلام شد شرکت پژو حدود ۴۲۷ میلیون یورو غرامت به دلیل ترک یکطرفه همکاری به ایران خودرو پرداخت کرد. علاوه بر این شرکت پژو در دور فعالیت‌های خود در ایران شرکت مشترکی به نام ایکاپ با شریک ایرانی خود تاسیس کرد که ۵۰ درصد مالکیت آن در اختیار شرکت فرانسوی است.

ایکاپ تا کنون مبلغ قابل توجهی را برای راه اندازی خطوط تولید محصولات خود هزینه کرده که نصف سرمایه آن از سوی خودروسازی فرانسوی تامین شده است و شرکت پژو از این ناحیه نیز متضرر خواهد شد.

سیتروئن نیز پس از اجرایی شدن برجام ۵۰ درصد سهام شرکت سایپاکاشان را خریداری کرده و مبلغ آن را نقدا پرداخت کرد. پس از آن شرکت سایپاکاشان به سایپا سیتروئن تغییر نام یافت. در این شرایط شرکت سیتروئن نیز از تعلیق فعالیت‌های خود در ایران متضرر خواهد شد و سرمایه گذاری انجام شده از سوی این شرکت در سایت تولیدی کاشان بلااستفاده خواهد ماند.

با توجه به این دو نکته که از یک سو پژو پیش از این برای بازگشت دوباره به ایران مجبور به پرداخت غرامت چند صد میلیون یورویی شده بود و همچنین هم پژو و هم سیتروئن در فعالیت‌های خود در ایران اقدام به سرمایه گذاری قابل توجهی کرده‌اند، به نظر می‌رسد خودروسازان فرانسوی از ترس آمریکا، خودزنی کرده‌اند.

اتفاقی که البته در اوج تحریم‌های سابق آمریکا علیه ایران در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ نشان داد که اگرچه صنعت خودروی ایران نیز از قطع همکاری با شرکای خارجی دچار مشکلاتی خواهد شد اما این صنعت در نهایت به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۹
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
به نظر من اینها اصلا سرمایه گذاری انجام نداده بودند و گرنه به همین راحتی ول نم یکردند بروند یا اینکه قراردادهاشون طوری تنظیم شده که از این خروج ضرر نخواهند کرد.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
بله این صنعت به فعالیت خود ادامه خواهد داد فقط مثل چند سال قبل تعداد خودروهای تولیدی نصف و قیمت آنها بیش از دو برابر خواهد شد و فشار آن بر گرده مردم خواهد آمد.
خان محمدعلی آقا
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
ایرانخودرویی که دوباره به پژو اعتماد میکنه، مطمئن باشید بازهم بخاطر امید داشتن به همکاری با پژو در آینده، نمی گذارد ضرر و زیانی به این شرکت وارد شود و تمام سرمایه هایش را به او باز می گرداند میگی نه نگاه کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
رفتن یک شرکت و دو شرکت مهم نیست دوست من و شاید تاثیرشم زیاد نباشه اما در طول چهل سال رفتن شرکتها و تاثیرات کم و بیششان همین بلبشویی میشه که توش گیر افتادیم. مقاله شما به ضرری که ایران در این رابطه کرده و میکنه اشاره ای نکرده
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟