
فرانسه صعود سختي به مرحله پاياني جامجهاني فوتبال 2010 داشت و فقط با عبور از مرحله پليآف مسافر آفريقاي جنوبي شد و تازه بر سر صحت و درستي اين صعود نيز شكها و بحثهايي اساسي مطرح است. با اين حال پاتريس اورا، مدافع چپ نفوذي و فني و انفجاري آبيها كه عضويت باشگاه منچستريونايتد را دارد معتقد به صلاحيت آنان براي اين صعود است.
به نوشته جام جم و به نقل از سایت فیفا؛ شايد هم او در دل اميد دارد كه فرانسه همانطور كه در جامجهاني قبلي برخلاف تمام پيشبينيها نايبقهرمان شد، 7 ماه بعد در آفريقاي جنوبي فراتر از همه باورها ظاهر شود. قدر مسلم اين كه «اورا» به نسل جوانتر راه يافته به اردوي ملي فرانسه شامل گوركا، ژيناك، سانيا، كليشي، نصري، ديارا، تولالان و البته لوريس و بنزما بسيار اعتقاد دارد و ميگويد با آنها ميتوان مقابل بزرگان ايستاد و شگفتي خلق كرد.
سرانجام ايرلند جنوبي را پشتسر گذاشتيد. چه احساسي داريد؟
بديهي است كه هنوز خسته باشيم، زيرا ايرلنديها بسيار قوي، جنگنده و مقاوم بودند و تا آخرين ثانيه تسليم نشدند. البته با شناختي كه از ايرلند و فوتبال بريتانيا داشتم و دارم، انتظار اين قضايا را ميكشيدم.
برخلاف ادعاهاي قبل از بازي برگشت برنده اين ديدار نشديد و گل تساوي بخشتان هم مشكوك و همراه با خطا بود.
در فوتبال هر اتفاقي ميتواند بيفتد و با اين حساب ميشد انتظار كشيد كه ايرلند جنوبي در ديدار برگشت با همه توان براي كسب پيروزي بيايد. آنها چون در مسابقه رفت باخته بودند، چيزي براي از دست دادن نداشتند و همين مساله باعث شد كار گره بخورد و به وقت اضافي بكشد. ايرلند با آن بازي ميتوانست هر تيم بزرگي را ناكام كند.
چرا محاسباتتان در ديدار برگشت با ايرلند جنوبي به هم ريخت؟
در مسابقه رفت شرايط را بهتر كنترل كرديم. البته در آن ديدار نيز در نيمه اول خوب نبوديم و فقط در نيمه دوم به شكل لازم درآمديم. در ديدار برگشت بازي فيزيكي و شور و انگيزه ايرلنديها مجال زيادي براي اجراي برنامههاي مورد نظر ما باقي نگذاشت. در چنان شرايطي بايد بسيار خوشحال باشيم كه سرانجام مجوز صعود را گرفتيم. اگر به قدرت زياد ايرلند اعتقاد داشته باشيد، ما را بايد به دليل پاياپاي بودن با آنها تحسين كنيد، نه اين كه به انتقاد بپردازيد.
طرح ريموند دومنك (سرمربي تيم ملي فرانسه) براي تقابل موفقيتآميز با وجوه فيزيكي بازي ايرلند چه بود؟
تنها سلاح ما براي كم اثر كردن توان فيزيكي بيشتر ايرلنديها تكيه بر مهارتهاي فنيمان بود كه فزونتر از داراييهاي متوسط ايرلند در اينخصوص است. اگر با تيم ايرلند جنگ فيزيكي كنيد، فقط قبر خود را كندهايد.
آيا با اين بساط و نمايشي كه در برابر ايرلند جنوبي ديديم، فرانسه بختي براي رسيدن به مراحل نهايي در جام جهاني 2010 دارد؟
بله، در اين زمينه بخت قابل توجهي داريم و باز هم ما را از مدعيان اصلي بدانيد. يكي از ايرادهايي كه به آرايش سال 2006 ما وارد ميشد، بالا بودن نسبي معدل سني بازيكنان تيم و بيشتر بودن تعداد مسنها و ميانسالان نسبت به جوانترها بود ولي ديديد كه باز به فينال رسيديم. امسال درصد و ميزان اين مساله تغيير كرده و تعداد جوانترها در اردوي ما بيش از ميانسالان است، البته همانطور كه مسابقات اخير با ايرلند جنوبي نشان داد، فوتبال اين روزها در درجه اول، ميدان جنگ و ستيز است و نخستين سلاح لازم در آن، توان رودررويي فيزيكي است و تا زماني كه آمادگي جسماني لازم را نداشته باشيد، سلاح فن و تجربه براي توفيقتان كافي نخواهد بود.
در هر دو مسابقه رفت و برگشت با ايرلند هوگو لوريس درون دروازه فرانسه عالي ظاهر شد و درست است كه در ديدار برگشت گل نسبتا آساني از رابي كين خورد اما در ساير دقايق دو مسابقه دستكم فرصت 6، 7 گل مسلم را از ايرلنديها گرفت. آيا بيش از حد مديون او نشديد؟
به هر حال اينها هم جزو وظايف لوريس بود. دروازهبان را درون دروازه نميگذارند كه گل بخورد. او در مسابقات اخير ليون با ليورپول در جام قهرمانان باشگاههاي اروپا هم نمايشهايي از همين دست ارائه كرده بود. خوشبختي ما در اين است كه استيو مانداندا را هم در ميان دروازهبانان خود داريم و آنها ميتوانند از نقاط قوت فرانسه در آفريقاي جنوبي باشند.
به رغم تعريف شما از جوانترهاي حاضر در اردوهاي فرانسه، در اين كشور خيلي معتقدند امثال آنري، گالاس، گوو، ابيدال، مگزس، بومسونگ و شما كه ديگر آنقدرها هم جوان نيستيد نقش مهمتري در تيم فرانسه ايفا ميكنيد و اگر شما ندرخشيد، كشورتان هيچ شانسي در دور پاياني جامجهاني نوزدهم نخواهد داشت.
عكس آن هم صادق است. اگر روزي فرانسه ببازد و حذف شود، تير انتقادات ابتدا متوجه ما ميشود و خواهند گفت كه ما بايد تيم را جمعوجور ميكرديم و بر اثر قصور ما همه مسائل در هم ريخته است. اين مساله نشان ميدهد كه فشار روي ما چقدر زياد است.
كيفيت لرزان و نامطمئن صعود فرانسه به دورنهايي جامجهاني 2010 از ديد خيليها سند ديگري درباره لزوم بركناري دومنك از سرمربيگري اين كشور است، اما شما هميشه از حاميان جدي او بودهايد. چرا؟
مساله حمايت و اين جور چيزها نيست و من فقط گفته بودم درست نيست در حين يك مسابقه ملي مردم كشور خودمان سرمربي تيم ملي را هو كنند و من اين كار را محكوم كردم. خوشبختانه تماشاگران در دو مسابقه اخير با ايرلند تغيير رويه دادند و دائما ما و دومنك را تشويق كردند. از بين بيش از 205 كشور جهان بيشتر از 32 تيم به دور پاياني جامجهاني نميرسند؛ بنابراين جا دارد تمامي ابزار و افراد از جمله تماشاگران براي رسيدن به اين مقصد با هم متحد شوند و يكديگر را تضعيف نكنند و برعكس حامي هم باشند تا يك كشور بتواند در مهمترين فستيوال فوتبال دنيا حاضر باشد.
آيا اين كه در گروه انتخابيتان بعد از صربستان دوم و به پليآف ارجاع شديد، يك نوع سرشكستگي براي فوتبال فرانسه نيست؟
خير، صربستان تعدادي از بهترين فوتباليستهاي فعلي اروپا را دارد. ما از وقتي در هر دو مسابقه رفت و برگشت با ليتواني برنده شديم فهميديم كه حداقل دستاوردمان رتبه دومي گروه و ارجاع به پليآف خواهد بود. با وجود اين تا آخرين لحظه به تعقيب صربها ادامه داديم تا اگر كم آوردند جاي آنها را در صدر جدول بگيريم و صعودكننده مستقيم باشيم. حتي تا شب آخر كه اتريش را در پاريس 3 بر يك برديم، اين اميد وجود داشت؛ اما وقتي كار پرتغال، روسيه و يونان هم مانند ما به پليآف ميكشد، نبايد حضور در اين مرحله را دون شان يك تيم بدانيم. مهم، صعود به دورنهايي بود كه به آن نايل شديم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.