مردم نگران آنفلوآنزاي بزي نباشند

کد خبر: ۷۸۹۸۰
| |
8468 بازدید
رييس مرکز مجازي پژوهش‌هاي راهبردي دامپزشکي کشور درباره انتشار خبر شيوع آنفلوآنزاي بزي گفت: مردم نگران آنفلوآنزاي بزي که بيماري قابل انتقال بين حيوان و انسان است، نباشند.

دکتر محمد لطفي‌زاده در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: اين بيماري که در برخي رسانه‎ها به اشتباه به عنوان آنفلوآنزاي بزي با منشاء ويروسي با نام کيو معرفي شده، در حقيقت بيماري تب Q با عامل باکتريايي است و هيچ ارتباطي با آنفلوانزاي ويروسي ندارد و از طريق استنشاق ذرات آلوده به ميکروب به انسان منتقل مي‌شود.

وي درباره نشانه‏هاي باليني اين بيماري گفت: به دليل تشابه نشانه‎هاي اين بيماري با آنفلوآنزاي ويروسي نظير احساس کسالت و خستگي، تب بالا، سردرد آزاردهنده، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، دردهاي عضلاني و شکمي و گلودرد با نام آنفلوآنزاي بزي هم شناخته مي‌شود و با توجه به عامل ايجاد بيماري تب کيو که باکتري است بايد توجه داشت که اين بيماري تنها نام آنفلوآنزا را يدک مي‎کشد.

لطفي‎زاده افزود: گاو، گوسفند و بز مخزن اصلي عامل اين بيماري هستند اما وقوع اين بيماري در ساير حيوانات و حتي حيوانات خانگي هم محتمل است و ميکروب از طريق شير، ادرار، مدفوع و جفت حيوان آلوده دفع مي‎شود.

وي همچنين درباره گروه‌هاي در معرض خطر گفت: اين بيماري را مي‎توان مرتبط با شغل دانست و دامپزشکان، دامداران و افرادي که به نحوي با دام‌ها سروکار دارند بيشتر در معرض خطر ابتلا هستند.

وي همچنين از مردم خواست درباره بيماري‌هاي قابل انتقال بين حيوان و انسان تنها از سازمان دامپزشکي کشور و مراجع ذي‌صلاحي نظير مرکز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت کسب اطلاع کنند و به صرف انتشار يک خبر به خود نگراني راه ندهند.

رييس مرکز مجازي پژوهش‌هاي راهبردي دامپزشکي در پايان به مردم توصيه کرد: براي جلوگيري از انتقال اين بيماري و ساير بيماري‌هاي قابل انتقال بين حيوان و انسان از مصرف لبنيات غيرپاستوريزه جداً پرهيز كنند و در صورتي که قصد ذبح دام دارند اين کار را در مراکز مجاز عرضه بهداشتي دام زنده و با نظارت دکتر دامپزشک انجام دهند.
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۷
من دیگه خسته شدم از این بی قانونی مخابرات. قطع اس ام اس و اینترنت(ایمیل ها باز نمیشه). کاری کنید.اعتراض. خبر. پیگیری.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۷
مانگران آنفولانزاي بزي نيستيم مانگران امنيت شغلي خود هستيم با اين قراردادهاي يكماهه ايكاش آنفولانزاي بزي ميگرفتيم ومي مرديم راحت مي شديم
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مرگ ترامپ # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # پل ترامپ # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا اسنپ بک فعال می‌شود؟
الی گشت